Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue hävisi MM-kisoissa Venäjälle jatkoajalla maalein 3–4 puolivälierissä.

Tappio merkitsi sitä, että Leijonat ratkovat Sveitsin kanssa sijat viisi ja kuusi varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa Buffalossa pelattavassa ottelussa.

Suomen ja Venäjän välinen puolivälieräottelu oli huikea kamppailu pääsystä neljän parhaan joukkoon. Suomi aloitti vauhdikkaan ottelun hienosti, ja Toni Rajalalla sekä Iiro Pakarisella oli paikat avausmaaliin. Sen teki kuitenkin Venäjän puolustaja Juri Uritshev, jonka laukaus muutti suuntaa Sami Vatasen mailasta.Venäjä sai pitää johtonsa vain runsaat kaksi minuuttia. Pakarinen syötti maalin takaa Teemu Pulkkiselle, joka niittasi tasoituksen ajassa 12.32.Toisen erän lopussa Nuoret Leijonat siirtyi johtoon Julius Junttilan vahvan nousun päätteeksi. Junttila sai kiekon oikeaan laitaan, ohitti venäläispuolustaja Uritshevin ja laukoi kiekon venäläismaalin vasempaan ylänurkkaan.Suomi vankisti otettaan välieräpaikasta, kun Joonas Donskoi seurasi oman laukauksensa irtokiekon ja teki arvokkaan ylivoimamaalin.Venäläiset alkoivat jo turhautua, mutta esiin nousi Jevgeni Kuznetsov. Ensin hän nousi kulmasta maalin edustalle ja survoi kiekon etukulmasta ohi hienosti torjuneen Joni Ortion ajassa 56.19.Venäjä tasoitti kun kolmatta erää oli jäljellä 1.38. Kuznetsov sai kiekon keskialueella, ohitti kolme suomalaispelaajaa ja pääsi vielä laukomaan. Ortio torjui, mutta irtokiekkoon ehti ensimmäiseksi Maksim Kitsin.Kymmenen minuutin jatkoajalla Suomi sai luotua pari hyvää tekopaikkaa, mutta Joel Armian ja Miikka Salomäen yritykset eivät tuoneet toivottua tulosta. Sen sijaan Kuznetsov ei paikkaansa tuhlannut.

Näin Venäjä eteni välieriin, joissa se kohtaa tänään illalla Ruotsin. Toisen finaalipaikan ratkaisevat USA ja Sveitsin kaatanut Kanada.

Tappio merkitsi sitä, että Leijonat ratkovat Sveitsin kanssa sijat viisi ja kuusi varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa Buffalossa pelattavassa ottelussa. Pronssiottelu pelataan keskiviikkoiltana ja finaali varhain torstaiaamuna Suomen aikaa.

Suomi - Venäjä 3-4 ja (1-1,1-0,1-2,0-1)

10.50 0-1 Juri Urychev (Danil Sobchenko, Vladimir Tarasenko) 12.32 1-1 Teemu Pulkkinen (Iiro Pakarinen) 37.26 2-1 Julius Junttila (Miikka Salomäki) 52.24 3-1 Joonas Donskoi (Teemu Pulkkinen, Sami Vatanen) yv 56.19 3-2 Jevgeni Kuznetsov (Maxim Kitsyn) 58.22 3-3 Maxim Kitsyn (Jevgeni Kuznetsov, Sergei Kalinin) 66.44 3-4 Jevgeni Kuznetsov (Maxim Kitsyn)

Maalivahdit: Joni Ortio (FIN) 12+12+13+5=42 Dmitri Shikin (RUS) 16+7+9+2=34