Liigakarsinnat alkavat keskiviikkona, kun Veikkausliigassa 13. sijoittunut JJK matkustaa Ykkösen toiseksi sijoittuneen FC Viikinkien vieraaksi. Joukkueet pelaavat kaksiosaisessa karsinnassa viimeisestä liigapaikasta. Nousija ratkeaa lauantaina pelattavassa toisessa osaottelussa.

JJK:n hyökkääjä Mika Lahtinen tiedostaa ottelun panokset.

- Voisi kai sanoa, että nämä ovat meille nyt vähän niin kuin eurocup-karsinnat. Kaksiosainen ottelu, jossa ratkaistaan paikka liigassa. Panokset ovat isot ja hyvä joukkue vastassa, Lahtinen muistuttaa ottelun panoksista.

FC Viikingit lähtee otteluun hyvistä lähtöasetelmista, sillä vuosaarelaisilla on allaan vahva syyskausi Ykkösessä. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas lähtee luottavaisena tulevaan kamppailuun.

- Jos vertaa parin vuoden takaiseen karsintaan, niin nyt pääsemme lähtemään karsintaan voittoputkessa. Meillä on optimaaliset lähtökohdat otteluihin ja joukkueessa on kova itseluottamus, Korkeakunnas hehkuttaa.

 

Veikkausliigakausi päättyi viikonloppuna, kun taas Ykkönen päättyi viikkoa aikaisemmin. Lahtisen mukaan on hyvä, että ottelut jatkuvat tiiviillä tahdilla.

- Se on ihan hyvä asia, että nämä ottelut tulevat melko nopeasti liigakauden jälkeen hyvässä tahdissa, niin ei joudu odottamaan. Olemme tässä vähän käyty vastustajan pelaamista ja omaa peliä läpi. Joukkueessa on ihan hyvät ja odottavat fiilikset.

Ottelu aloitetaan Viikinkien kotikentältä ja ottelusarja saa päätöksensä lauantaina Jyväskylässä.

Karsinnoissa noudatetaan vierasmaalisääntöä. Jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaa se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli vierasmaalitkin ovat samat, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Vierasmaalit lasketaan jatko-ottelussakin, eli jos joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, voittaa vierasjoukkue.

Jos toinen joukkueista tekee enemmän maaleja jatko-ottelussa, on se voittaja. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

FC Viikingit ja JJK iskevät yhteen keskiviikkona Heteniityn kentällä kello 18.30. Toinen osaottelu pelataan Harjun kentällä Jyväskylässä lauantaina kello 14.00.

Lähde: Veikkausliiga.com