Lähtökohdat kauteen: Viime kauden hopeajoukkue Vimpelin Veto ei päässyt viime kesänä lähellekään Sotkamon tasoa. Ongelmia oli niin ulko- kuin sisäpelissäkin. Varsinkin joukkueen päävaihtajat olivat syväjäässä, kun uuden tekonurmen johdosta Saarikentällä ei voinut enää lyödä pomppua. Tälle kaudelle pelinjohtajaksi palaava Risto Ojanperä onkin paaluttanut ennen kauden alkua nimenomaan vaihtajien osuutta.

ViVe menetti viime kauden joukkueestaan ehkä koko Suomen kovimman lyöntijokerin Jere Dahlströmin sekä pitkäaikaisen luottokopparin Mikko Haukkalan ja Ville Hotakaisen. Nopeasti katsottuna joukkuetta on kohdannut suurtuho, mutta uudet hankinnat ovat myös äärimmäisen mielenkiintoisia pelureita. Kopparin paikalla Haukkalan korvaajaksi hankittiin Teemu Isoketo KaMasta. Hotakaisen tilalle nostetaan luultavimmin oma juniori Severi Lassila.

Isoketo tuo äärimmäisen nopeat jalat Ojanperän johtaman sisäpelin käytettäväksi. Nopeita jalkoja ohjaa myös sekava pää. En tiedä kuinka vilkasta liikennettä Isokedon pään sisällä pelien sisällä tapahtuu, mutta en ylläty enää mistään mitä mies tekee. Hän saattaa samassa pelissä lyödä kolme kunnaria, tehdä viisi ykköspaloa, päästä kolme läpilyöntiä ja hakea kuusi lusikkakoppia kakkosjatkeelta. Ojanperän opissa täysin kajahtaneelta pelaajatyypiltä vaikuttavasta Isokedosta saattaa kuitenkin kehittyä Suomen paras etenijä ja ehkä jopa kopparikin. Potentiaalia nimittäin, usein itseensä Sami Haapakoskeen verratussa, pelaajassa riittää. Muut kolme Vimpelin kauden hankintaa ovat Juha-Matti Jaatinen, Mikko Rantalahti sekä Perttu Hautala.

Hautala saapuu takaisin kotiin kolmosvahdin paikalleen, jossa mies on sarjan parhaita. Rantalahti sen sijaan yrittää täyttää lyöjäjokerin paikalla Dahlströmin valtavat saappaat. Juonikas vasuri osoitti kuitenkin Kirin vuosina, että kotiutustehoja löytyy.

Kolmas hankinta on myös erittäin mielenkiintoinen, Ankkureiden viime kesän etenijäjokeri Jaatinen on todella vahva kentälle menijä vaikka jalat eivät alla aivan tykit olekaan. Jaatinen saattaa olla juuri se palanen jolla Vimpeli saa enemmän ruokaa kovalyöntisille vaihtajille sekä lyöjäjokereille kentälle.

Pelinjohtaja: Risto Ojanperä Vuonna 2010 Vedon mestaruuteen luotsannut Ojanperä nauttii Vimpelissä edelleen pelaajien rajatonta luottoa. Jos Rantatorikan (Miika) kanssa pelaajilla oli erimielisyyksiä, samaan en usko Ojanperän kanssa. Ojanperän suurimmat vahvuudet ovat ennen kaikkea henkisellä puolella: valmistautuminen, hurmos, voittaminen. Ojanperä ymmärtää loistavasti joukkuekemian merkityksen ja iskee vastustajan heikoimpiin henkisiin lenkkeihin. Tänä vuonna voidaan taas odottaa kuumia kamppailuja Sotkamon ja Vimpelin välillä!

Sisäpeli: Menetti Haukkalan, mutta sai Jaatisen ja Isokedon. Joukkue on siis selvästi viime kautta operaattori poistettu. Nuori Mikko Kanala on myös vuotta vanhempi ja vuotta pidemmällä fysiikassa sekä juoksuharjoittelussa. Veto sai Dahlströmin tilalle Rantalahden, joten lyöjäosasto on astetta heikompi. Kokonaisuutena Vedolla on kuitenkin sarjan vahvin sisäpelijoukkue ja ViVe tulee luultavimmin lyömään eniten juoksuja sarjassa. Vanha kolmikko Haapakoski-Henri Puputti-Antti Kuusisto ei ole tänä vuonna yksin, vaan Ojanperä voi hakea ratkaisuja muitakin väyliä pitkin. ViVe saa rakennettua kakkoskärjekseen esimerkiksi kolmikon Isoketo-Tuomas Lönnmark-Hautala, joka olisi aika monessa muussa joukkueessa ykköskärki.

Ulkopeli: ViVen ulkokenttä on ehdottomasti vahvempi tänä vuonna. Pallon pompotuksista tunnettu Hotakainen on poissa ja paikan ottaa äärimmäisen lupaava Severi Lassila. Tällä osastolla siis mikään ei muutu ennakkotiedoissa, mutta potentiaalia Lassilassa on paljon Hotakaisen viime kauden suorituksia parempaan. Etukentällä häärii tuttu pari Lönnmark-Kuusisto. Tältä kaksikolta tiedetään tasan tarkalleen mitä saadaan ja ainoa kysymysmerkki on missä kunnossa miehet on syksyllä? Varsinkin Kuusisto on kärsinyt jatkuvista loukkaantumista.

Koppariosastolla joukkue kamppailee tiukasti Sotkamon kanssa sarjan parhaan koppariparin tittelistä. Puputti-Isoketo on äärimmäisen nopea, rohkeasti pelaava pari. Ja rohkealla en nyt missään nimessä tarkoita tyhmää. Tätä kaksikkoa yllätetään ensi kaudella hyvin harvoin, ellei nyt Isokedolla aivan lähde taas laukkavaihde päälle.

Arvio: Joukkue nauttii Saarikentällä suurta kotietua. Runkosarjassa joukkue tulee olemaan äärimmäisen juoksurikas ja alkukauden onnistuminen/epäonnistuminen määrittää jo runkosarjan loppusijoituksen. Peli paranee varmasti koko ajan syksyä kohden, jolloin joukkue menettää vähän pisteitä. Etenee finaaleihin ja antaa kovan haasteen Sotkamolle. Finaaleita helpottaisi huomattavasti, jos Veto saisi vietyä runkosarjan ja anastaisi näin kotiedun kaikkiin pudotuspelisarjoihin. Häviää kuitenkin viimeistään viidennessä ottelussa.

SEURASIIRROT:

Lähteneet: Mikko Nikula, Jyväskylän Kiri Jere Dahlström, Koskenkorvan Urheilijat Mikko Haukkala, Koskenkorvan Urheilijat Ville Hotakainen, Jymy-Jussit

Saapuneet: Teemu Isoketo, Kankaanpään Maila Juha-Matti Jaatinen, Alajärven Ankkurit Mikko Rantalahti, Jyväskylän Kiri Perttu Hautala, Jyväskylän Kiri