Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasi Khabib Nurmagomedovin ja tämän isän. 

UFC 229 tulee olemaan tapahtumana ikimuistoinen, mutta aivan vääristä syistä. Pääottelussa kevyen sarjan mestari Khabib Nurmagomedov antoi isän kädestä Conor McGregorille ja neljän erän päätteeksi irlantilaisen kerran tiputtanut, sekä mattoiskuilla mukiloinut venäläinen kuristi voiton kotiin. 

Ottelun jälkeiset tapahtumat ovat nousseet otsikoihin ympäri maailmaa. Nurmagomedov hyökkäsi McGregorin taustajoukkojen kimppuun, jonka seurauksena McGregor löi häkissä venäläisen joukkuetoveria. Tämän jälkeen Nurmagomedovin joukkuetoverit hyökkäsivät McGregoria kohti. 

Nurmagomedov pyysi ottelun jälkeen anteeksi kaikkialla uutiskynnyksen ylittäneestä joukkotappelusta. Mestarin puheista ja teoista paistoi ilmi, että McGregorin fyysiset ja henkiset hyökkäykset ennen ottelua olivat tehneet tehtävänsä. 

Yhdysvalloissa Nevadan urheilukomissio on käynnistänyt tapahtuneesta tutkinnan ja Nurmagomedovin yli 2 miljoonan dollarin ottelupalkkio on edelleen komission hallussa. 

Venäjällä kuitenkin Nurmagomedov sai odotetusti sankarin vastaanoton. Vapaaottelija pääsi tapaamaan presidentti Vladimir Putinia yhdessä isänsä Abdulmanap Nurmagomedovin kanssa, joka uhkasi rangaista poikaansa joukkotappelun johdosta. 

- Pyydän, ettei isäsi rankaisisi sinu turhan kovasti, koska saavutit tärkeimmän tavoitteen, Putin vitsaili. 

Putin ei tuominnut Nurmagomedovin ottelun jälkeisiä tekoja. 

- Kaikki mitä sinua vastaan sanottiin tehtiin sen takia, jotta sinusta saataisiin henkinen yliote. On selvää, että sinä ja isäsi ymmärrätte tämän. Minä tiedän, että kyseessä on kaupallinen kamppailu-urheilu, mutta se on silti urheilua. On syytä olla olemassa moraalisia kirjoittamattomia sääntöjä, joita noudatetaan, Putin totesi. 

Venäjän presidentti painotti, että isosta pinta-alasta huolimatta venäläiset pitävät aina yhtä, jos heitä vastaan hyökätään. 

- Olemme iso ja laaja perhe, mutta jos joku ulkopuolelta koskee meihin, me voimme kaikki rientää toistemme apuun. Minä onnittelen sinua voitosta. Minä katsoin ottelua tarkasti. Se oli vakuuttava ja virheetön voitto, Putin kehui. 

Voit katsoa koko keskustelun teksitettynä alla olevasta linkistä. 
 

Spekulaatioita Nurmagomedovin hyökkäämisestä McGregorin joukkuetovereita kohti on tullut ilmi. TMZ tiesi kertoa, että Dillon Danis olisi huudellut rasistisia solvauksia toisen ja kolmannen erän välissä. Hyökkäyksen kohteeksi joutunu Danis kuitenkin itse kiistää tämän ja hiljattain kommentoi tapahtunutta. 

- Khabibin fanit yrittävät tahrata maineeni, jotta voisivat oikeuttaa hänen teot. Minä odotan Nevadan urheilukomission selvitystä, jotta syytökset voidaan laittaa sinne, minne ne kuuluvat.