Washington Capitals kaatoi Montreal Canadiensin 5-1 kolmannessa puolivälieräottelussa ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 -johtoon.

Capitalsin voiton avain oli loistava toinen erä, jolloin Capitals iski neljä osumaa Montrealin verkkoon. Canadiensin maalilla aloittanut Jaroslav Halak suli täysin kotikatsomon edessä ja slovakiasmaalivahti vaihdettiin maalilta pois ajassa 28:33, kun Eric Fehr siirsi vieraat 0-3 -johtoon. Sitä ennen Halak oli torjunut vain 10 kertaa.

Tilalle tullut Carey Price joutui kuitenkin antautumaan jo viiden minuutin kuluttua, kun Alexander Ovechkin iski vieraiden neljännen maalin Nicklas Bäckstromin ja Mike Knublenin syötöstä.

Montreal onnistui kaventamaan ottelun kolmannen erän alussa, mutta kiri ei lähtenyt missään vaiheessa kunnolla käyntiin ja Matt Bradley kaunisteli lukemat 5-1:een, kun peliaikaa oli alle minuutti jäljellä.

Ottelusarja jatkuu keskiviikon ja torstain välisenä yönä Montrealissa.

NHL:n pudotuspelit ma-ti yönä:

MONTREAL - WASHINGTON 1-5 (0-0,0-4,1-1)

0-1 Boyd Gordon (Tom Poti) av 21:06 0-2 Brooks Laich (Mike Green, Eric Fehr) 24:42 0-3 Eric Fehr (Brooks Laich, Brendan Morrison) 28:33 0-4 Alexander Ovechkin (Nicklas Backstrom, Mike Knuble) 33:50 1-4 Tomas Plekanec (Michael Cammalleri, Roman Hamrlik) yv 42:25 1-5 Matt Bradley 59:15

Maalivahdit MTL: Jaroslav Halak 13 laukausta/10 torjuntaa MTL: Carey Price 23/21 (sisään ajassa 28:33) WSH: Semyon Varlamov 27/26 Washington johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1

BOSTON - BUFFALO 2-1 (1-1,0-0,1-0)

0-1 Mike Grier (Raffi Torres, Henrik Tallinder) 6:57 1-1 Dennis Wideman (Vladimir Sobotka, Matt Hunwick) 15:17 2-1 Patrice Bergeron (Mark Recchi, Dennis Wideman) 52:57

Maalivahdit BOS: Tuukka Rask 33 laukausta/32 torjuntaa BUF: Ryan Miller 29/27 Mikko Lehtonen, Boston ei kokoonpanossa Toni Lydman, Buffalo 0+0, 0, 0, 3, 22:56 Boston johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1

LOS ANGELES - VANCOUVER 5-3 (1-1,3-1,1-1)

0-1 Mason Raymond (Ryan Kesler, Mikael Samuelsson) 2:09 1-1 Drew Doughty (Michal Handzus, Dustin Brown) yv 11:00 2-1 Michal Handzus (Jack Johnson, Drew Doughty) yv 24:06 3-1 Michal Handzus (Drew Doughty, Jack Johnson) yv 32:18 4-1 Brad Richardson 33:21 4-2 Mikael Samuelsson (Ryan Kesler) 34:53 4-3 Daniel Sedin (Kevin Bieksa, Henrik Sedin) 44:18 5-3 Ryan Smyth (Jack Johnson, Drew Doughty) 49:21

Maalivahdit LA: Jonathan Quick 28 laukausta/25 torjuntaa VAN: Roberto Luongo 16/12 VAN: Andrew Ryacroft 7/6 (sisään ajassa 33:21) Sami Salo, Vancouver 0+0, +1, 0, 2, 19:03 Los Angeles johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1 Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.