Lauri Markkanen pääsi Washington Postin listauksessa sadan parhaan NBA-pelaajan joukkoon. 

Yhdysvaltalainen Washington Post on julkaissut oman listauksen NBA:n sadasta parhaasta pelaajasta. Suomalaisittain on aihetta hymyyn, sillä Lauri Markkanen löytää itsensä sijalta 74. Chicago Bullsia edustava Markkanen oli yksi viime kauden menestyneimpia tulokkaita ja löysi paikkansa joukkueen vakio kokoonpanosta. 

listan koonnut toimittaja ennustaa, että Markkasen suunta on vain ylöspäin ja potentiaalia voi olla Bullsin tulevaksi kulmakiveksi vuosien edetessä. Viime vuoden varaustilaisuudessa tuolloin tuntemattoman suomalaisen hankkiminen aiheutti närkästystä Chicagon kannattajien keskuudessa, mutta loistavan kauden jälkeen Markkanen sai antaitsemansa arvostuksen. 

- Vaikka monet lyttäsivät Markkasen valinnan varaustilaisuuden aikaan, hän oli miellyttävä yllätys Bullsille viime kaudella. Hän näytti tulokkaana potentiaaliselta seuran kulmakiveltä. Hänen ja Wendell Clark Jr:n ansiosta Bullsissa ollaan innoissaan pitkän tähtäimen tulevaisuudesta - oikeutetusti, toimittaja kirjoitti Markkasesta. 

Odotetusti listan kärkipaikkaa pitää supertähti ja kolminkertainen NBA-mestari LeBron James, joka siirtyi Cleveland Cavaliersin riveistä Los Angeles Lakersiin. James oli kyseisen listan ykkösenä myös viime kaudella. Tänä vuonna Washington Post listaa NBA:n toiseksi parhaaksi pelaajaksi Golden State Warriorsin Kevin Durantin ja kolmantena on New Orleans Pelicansin joukoissa pelaava Anthony Davis.

Luvassa vaikea alku?

Chicago aloittaa kautensa torstain ja perjaintain välisenä yönä, mutta Markkanen puuttuu kokoonpanosta. Suomalainen loukkasi oikean kätensä aikaisemmin syksyllä Bullsin harjoituksissa. Tietojen mukaan Markkasen kyynärpää yliojentui levypallokamppailutilanteessa. 

Syyskuun lopussa arvioitiin, että Markkanen olisi poissa 6-8 viikkoa. Harjoituspelit jäivät kokonaan väliin ja 21-vuotias on sivussa noin 12-20 ottelua. 

- Tietenkin se on harmi olla poissa peleistä. Harjoituskausi oli niin pitkä ja tein kovasti töitä ja olin valmis pelaamaan jälleen koripalloa. Se on niin iso pettymys. En tiedä kauan tässä tarkalleen vielä menee, mutta minä tulen vielä takaisin, Markkanen vannoi NBC Sportsin haastattelusssa.  

Chicagon päävalmentaja Fred Hoiberg toivoo, että Markkanen pitää itsestään huolta kuntoutuksen aikana ja löytää nopeasti hyvän vireen. 

- Hän alkoi kunnolla oppimaan hyökkäyksen nyansseja. Kun katsoo hänen ahkeruutta, se on Laurin parhaimpia puolia, että hän pitää itsensä aina valmiina. Hän tulee pitämään itsensä hyvässä kunnossa ja toivottavasti ei jää tahdista jälkeen, Hoiberg kommentoi.