mainos

Jalkapallon MM 2018


Venäjällä pelattavat MM-kisat lähenevät ja jännitys tiivistyy ympäri maailmaa. Jalkapallon 21. maailmanmestaruuskilpailut kisataan ensi kesänä lukkoon lyödyillä päivämäärillä 14. kesäkuuta – 15. heinäkuuta, ja sivuiltamme sinun on mahdollista löytää kaikki tarvittava tieto näihin kisoihin liittyen. Julkaisemme sivustollamme viralliset tiedot otteluohjelmasta, lohkoista sekä kaavoista, jotta pysyt näiden futiksen MM-kisojen mukana, ja pystyt näin myös hyödyntämään kaiken aina otteluohjelmista parhaimpiin veikkausvihjeisiin saakka. Nämä kisat ovatkin harvinaista herkkua, sillä isäntämaana toimii naapurimaamme Venäjä, ja jotkut kisat käydään todella lähellä Suomen rajaa. Mikäli sinulla on suunnitelmissa lähteä katsomaan paikan päälle tätä maailman seuratuinta urheilutapahtumaa, olemme keränneet myös lipuista ja tapahtumakaupungeista tietopaketin, jota hyödyntämällä saat kisoista kaiken irti. Tarjoamme tietenkin myös veikkausvihjeitä kaikkiin MM-kisojen 2018 otteluihin, vinkkaamme pelisivustojen parhaimmat tarjoukset sekä tarjoamme kätevimmät oppaat vedonlyöntiin.

 

Worldcup jännitystä jo vuodesta 1930

Jalkapallon maailmanmestaruuskisoja on järjestetty jo vuosikymmenien ajan, ja ensi kesänä pelataan järjestyksessään 21. MM-kisat. Turnaus on aina Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFAN järjestämä kisa, ja tämä kerää maailman parhaimmat jalkapallojoukkueet ottamaan mittaa toisistaan ja kilpailemaan maailmanmestaruudesta joka neljäs vuosi. Koko MM-kisojen historian menestynein maa on ollut Brasilia, joka on ansainnut itsellensä MM-pokaalin jo viisi kertaa. Heti Brasilian jälkeen menestystä ja neljä MM-voittoa ovat keränneet Italia ja Saksa. Joukkueita alunperin kisoissa on ollut vain 16, mutta nykyään määrä on noussut 32 joukkueeseen saakka. Tulevaisuudessa FIFA suunnittelee siirtävänsä joukkuemäärän 40 joukkueeseen asti.

Vuoden 2018 jalkapallon MM-kisat pelataan ensi kesänä, ja finaali kisataan Moskovan Luzniki -areenalla 15. heinäkuuta. Kisat alkavat kuitenkin jo 14. kesäkuuta, joten jatkuvaa jännitystä on tiedossa jopa kuukauden verran alkulohko-otteluiden ja pudotuspelien yhteydessä.

Venäjä valittiin isännöimään kisoja 2. joulukuuta 2010 ja karsinnat kesän 2018 MM-kisoihin ovat alkaneet maaliskuussa 2015. Kaikki osallistujamaat ovat tiedossa viimeistään marraskuussa 2017. Isäntämaana toimivan Venäjän osallistuminen kisoihin on automaattinen, mutta muut maat, jotka ovat varmistaneet osallistumisensa tähän mennessä ovat: Espanja, Belgia, Portugali, Ranska, Saksa, Serbia, Sveitsi, Englanti sekä Islanti. Euroopan ulkopuolelta kisapaikkansa napanneet maat ovat Brasilia, Argentiina, Uruguay, Panama, Kolumbia, Etelä-Korea, Saudi-Arabia, Egypti, Nigeria, Iran, Japani, Meksiko sekä Costa Rica. Suomi ei lunastanut itsellensä tänäkään vuonna kisapaikkaa. Saksa on vienyt paikan ennakkosuosikkina vedonlyöntisivustojen kertoimista katsottuna.

Aiomme koota myös tietopaketin joukkueista ja erikseen myös jokaisesta pelaajasta. Kerromme tarkemmin joukkueiden pelaajista ja saatamme myös kaivautua hieman pintaa syvemmälle tutkiaksemme mistä nämä miehet on oikein tehty.

Jalkapallon MM-kisat ja vedonlyönti

Koska Jalkapallon MM-kisat ovat maailman suurin urheilutapahtuma josta lyödään vetoa, voimme arvata että monet eri vedonlyöntisivustot tarjoavat kertoimia tähän tapahtumaan. Tarjolla tulee olemaan ehdottomasti kertoimia, ilmaisvetokampanjoita sekä Live Streameja. Ennakkosuosikkina vedonlyöntitoimistoilla on edellä mainitsemamme Saksa, ja sen jälkeen monilla sivustoilla listaa jatkavat Brasilia ja Ranska. Alta näet suuntaa antavat vedonlyöntisivustojen kertoimet:
Vedonlyöntisivustot Maa Kertoimet
Saksa 6.00
Ranska 6.00
Brasilia 7.50
Espanja 8.00
Argentina 9.00
 

Kertoimet päivitetty 11/8/2017

 

Jalkapallon MM-kisojen kaaviot ja lohkot selviää joulukuussa

Turnaukseen osallistuvat 32 maata, ja nämä maat jaetaan kahdeksaaan neljän joukkueen lohkoon. Jokaisesta lohkosta kaksi kaikista parhainta joukkuetta etenee pudotuspeli-vaiheeseen. Ja jos joukkueet päätyvät alkulohkossa tasapisteisiin, paremmuus ratkaistaan toisin, kuten maalieron, tehtyjen maalien tai reilun pelin pisteiden mukaan. Kisojen kaaviot ja lohkot eivät ole vielä tiedossa, mutta niiden arvonta tapahtuu 1. joulukuuta Moskovassa. Venäjä on isäntämaana varmistanut itsellensä automaattisesti A-lohkoon ykköspaikan, ja Venäjä myös kohtaa arvotun vastustajansa avausottelussa 14. kesäkuuta. Kun viralliset kaaviot ja lohkot arvotaan, päivitämme ne samantien sivustollemme lukijamme nähtäville. Otteluohjelma on jo saatavilla, ja voit tarkistaa sen täältä.
 

Kisastadionit

Venäjä on ripotellut kisat ympäri maata, ja stadioneita löytyy yhteensä jopa 12. Stadionit löytyvät lähinnä Venäjän länsipuolelta lyhyempien matkojen takia. Osa näistä futisnäyttämöistä rakennetaan ihan alusta saakka, mutta suurin osa niistä vain kunnostetaan ennen kisojen alkua. Stadioneiden kapasiteetit vaihtelevat, mutta suurin Moskovassa sijaitseva stadion vetää itselleen jopa 90 000 katsojaa. Kaksi näistä stadioneista löytyy Moskovasta ja yksi stadion löytyy Pietarista, ja tämä Pietarin Zenit -areena on merkittävin meille suomalaisille sijaintinsa vuoksi. Alta näet kaikki kisastadionit, ja sivustoltamme löytyy myös niistä jokaisesta oma tietopaketti.
 • Luzniki Moskova
 • Zenit Arena Pietari
 • Fisht Olympic Stadium Sotsi
 • Ekaterinburg Arena Jekaterinburg
 • Kazan Arena Kazan
 • Nizhny Novgorod Stadium Nizhni Novgorod
 • Rostov Arena Rostov
 • Samara Arena Samara
 • Mordovia Arena Saransk
 • Volgograd Arena Volgograd
 • Spartak Stadium Moskova
 • Kaliningrad Stadium Kaliningrad

Liput otteluihin ja matkat Suomesta Pietariin

Niinkuin olettaa saattaa, MM-kisojen lippujen hinnat vaihtelevat suuresti aina sadoista euroista tuhansiin euroihin. Halvimmat ottelut ovat lohko-otteluita, joiden hinnat riippuu täysin katsomo-kategoriasta. Lohko-otteluita on mahdollista päästä katsomaan 100-200 euron hinnoilla, ja pudotuspeleihin saattaa saada liput vain parilla sadalla eurolla. Finaalin liput ovat sitten taas oletettavasti kalliimpia, ja hinnat ovat suunnilleen lähellä 500-1000 euroa. Lippuja on saatavilla, mutta ensi vuoden alussa tulee vasta tietoon, että mihin lohkoon mikäkin joukkue sijoittuu. Lippujen kysyntä on kuitenkin niin suuri, että se ylittää niiden tarjonnan. Tämän vuoksi liput arvotaan hakemuksen jättäneiden määrällä.

Pietarin MM-stadion sijaitsee vain 200 kilometrin päästä Suomen itärajasta, ja siksi tämä kohde kiinnostaakin erityisesti suomalaisia. Tämän vuoksi  tarjolla tulee olemaan erilaisia pakettimatkoja Etelä-Karjalasta ja muualta Suomesta suoraan Pietarin näyttämölle. Suomesta kisoihin matkustaminen tulee olemaan huomattavasti halvempaa, sillä Pietarin hotellien hinnat oletettavastikin hipovat jo pilviä.

MM-kisojen katseluelämykset

MM-kisoja on mahdollista seurata televisiosta, ja televisio-oikeudet ensi kesän MM-kisoihin varmisti itselleen YLE. Jalkapalloa on siis mahdollista seurata ensi kesänä YLE:n vapailla kanavilla sekä internetin kautta YLE Areenassa. Myös erilaiset vedonlyöntisivustot tarjoavat erilaisia Live Stream – mahdollisuuksia, joita katsellessa on helppo lyödä myös livevetoja ottelun edetessä.
Palaute