mainos

MM-Lohkot


 

Lohkot vuoden 2018 jalkapallon Venäjällä pelattaviin MM-kisoihin arvottiin Moskovan Kremlissä 1. joulukuuta, ja arvonnan lopputuloksista tuli suhteellisen tasaväkisiä muutamaa selkeää tapausta lukuun ottamatta -mutta mielenkiintoisia otteluita sekä kohtaamisia tulemme varmaan näkemään.

Kerrotaan kuitenkin heti alkuun hieman pientä faktatietoa maailmanmestaruuskisoista. Joukkueita on alussa 32, ja ne ovat jaettu kahdeksaan eri lohkoon, eli neljä joukkuetta per lohko.

Jokaisesta lohkostahan jatkoon menee kaksi parasta joukkuetta ja lohkot arvottiin seuraavilla tuloksilla, ja otteluiden peliaika on lohkoittain ilmoitettu mukavuussyistä Suomen ajassa. Kävimme läpi maajoukkueet lohkoittain, joten lue nyt lisää mitä mieltä meidän tiimi oli lohkojaosta pienen aivoriihen jälkeen.

MM-Lohko A: Venäjä, Saudi-Arabia, Egypti, Uruguay

Täytyy sanoa että onni potki oikein kunnolla isäntämaa Venäjää, sillä kun miettii mitä jalkapallomaita näiden osallistuvien joukkueiden mukana on, ei A-lohkossa pelit lopu isäntämaalta ainakaan heti alkuun.

Toinen A -lohkon suosikki on tietenkin Etelä-Amerikan Uruguay, joka myös pärjännyt hyvin aina maailmanmestaruuskisoissa ja me emme yhtään epäilisi etteikö maa veisi lohkovoittoa kun maalla on joukkueessaan esimerkiksi sellaiset hyökkääjälahjakkuudet kuten Edison Cavani ja Luis Suarez.

Egypti voi haastaa Venäjän lohkon toisesta jatkopaikasta, sillä maalla on kuitenkin vahvuuksia mitä isäntämaalta puuttuu, joten tulemme varmasti näkemään kovaa peliä näiden maiden välillä.

Lohkon heittopussiksi jää ikävä kyllä Saudi-Arabia, jonka ainoaksi saavutukseksi jää maailmanmestaruuskisoihin osallistuminen.

Joten tästä lohkosta selkeästi jatkoon menee Uruguay, Venäjällä on vahva kotikenttäetu, joten lohkon toisesta jatkopaikasta käydään varmasti kova taistelu Egyptin kanssa. Saudi-Arabiaa voisi kiittää jo nätisti etukäteen osallistumaan, ja lähettää pojat pakkaamaan. Aikataulu otteluille on A-lohkossa seuraavanlainen:

Moskova, torstai 14. kesäkuuta kello 18.00: Venäjä - Saudi-Arabia

Jekatrerinburg, perjantai 15. kesäkuuta kello 15.00: Egypti – Uruguay

Pietari, tiistai 19. kesäkuuta kello 21.00: Venäjä – Egypti

Donin Rostov, keskiviikko 20. toukokuuta kello 18.00: Uruguay – Saudi-Arabia

Volgograd, maanantai 25. kesäkuuta kello 17.00: Saudi-Arabia – Egypti

Samara, maanantai 25. kesäkuuta kello 17.00: Uruguay – Venäjä

MM-Lohko B: Espanja, Portugali, Iran, Marokko

Tätä lohkolistaa katsellessa, on jatkoon menijät suhteellisen helppo päätellä. Hallitseva Euroopan Mestari Portugal jatkoi omalle tyylille uskollisena vaikuttavaa pelaamista jo karsinnoissa, mutta oliko sitten kohtalon ivaa, että vanha arkkivihollinen Espanja päätyi arvonnassa samaan lohkoon.

Nämä maat ovat suorastaan painajainen ihan kenelle tahansa muullekin joukkueelle päätyä samaan lohkoon, ja jatkoon menijöistä ei varmaankaan tarvitse sen enempää lähteä spekuloimaan, varsinkin kun lohkon kaksi muuta joukkuetta on Marokko ja Iran.

Lohkon voitto käydään siis ehdottomasti Espanjan ja Portugalin välillä, ja kisapsykoosit laitetaan heti tulille kisojen alussa, kun maat kohtaavat toisensa 15. kesäkuuta Sotshin vanhan olympiakylän stadionilla.

Jos nyt jotain voisi tasapuolisuuden nimissä mainita Marokon joukkueesta, on näillä pojilla hyvin kollektiivinen pelityyli ja kaikki joukkueessa puhaltavat yhteen hiileen. Iranilla on maajoukkueessaan muutama hyvin luovan pelityylin omaava henkilö, mutta ikävä kyllä näillä ei kauhean pitkälle pötkitä, kun vastassa on maailman kovimpien jalkapallomaiden joukkoon kuuluvat vastustajat. Aikataulu B-lohkon otteluille on seuraavanlainen:

Pietari, perjantai 15. kesäkuuta kello 18.00: Marokko – Iran

Sotshi, perjantai 15. kesäkuuta kello 21.00: Portugal – Espanja

Moskova, keskiviikko 20. kesäkuuta kello 15.00: Portugal – Marokko

Nizhni-Novgorod, keskiviikko 20. kesäkuuta kello 21.00: Iran – Espanja

Kaliningrad, maanantai 25. kesäkuuta kello 21.00: Espanja – Marokko

Saransk, maanantai 25. kesäkuuta kello 21.00: Iran – Portugal

 

MM-Lohko C: Ranska, Peru, Tanska, Australia

Myös juutinmaan pojat saavat kiittää tekijäänsä onnestaan lohkoarvonnoissa, sillä tanskalaisilla on suhteellisen hyvät mahdollisuudet päästä jatkoon. Ranskahan on selkeästi tämän lohkon voittaja, ja mitään kummallisia kertoimia lohko-otteluissa ei tämän maan puolesta varmaankaan tule olemaan, mutta lohkon toisesta paikasta voidaan käydäkin jo taistelua. Peru on selkeästi lohkon heikoin joukkue, mutta Australia ei tehnyt meihin ainakaan kauhean suurta vaikutusta MM-kisojen karsinnoissa. Näistä kolmesta vaihtoehdosta on kuitenkin aika hankala etukäteen sanoa mikä maa jatkaa Ranskan kanssa eteenpäin.

Ranskahan voisi hyvin pistää vaikka kaksi joukkuetta MM-kisoihin ja molemmilla olisi silti yhtä hyvät mahdollisuudet kultaan, sillä lahjakkuutta on tällä maalla niin paljon. Jalkapallo ei ole kuitenkaan aina niin yksinkertaista, ja maa saa myöhemmässä vaiheessa varmasti kovia maita vastukseksi. Hävisihän ranska viimeisimmät Euroopanmestaruuskisat aivan lopussa Portugalille.

Jos Ranska ei pääse tästä lohkosta jatkoon, saisi sellaisesta tehdystä kupongista varmasti tähtitieteelliset kertoimet. Mielenkiintoinen ja varmasti kova taistelu tässä lohkossa toisesta jatkopaikasta käydään Perun, Australian ja Tanskan välillä, ja mahdollisuudet näillä mailla on suhteellisen samat. Peliaikataulu C-lohkossa käydään seuraavalla tavalla:

Kazan, lauantai 16. kesäkuuta kello 13.00: Ranska – Australia

Saransk, lauantai 16. kesäkuuta kello 19.00: Peru – Tanska

Jekaterinburg, torstai 21. kesäkuuta kello 15.00: Tanska – Australia

Samara, torstai 21. kesäkuuta kello 18.00: Ranska-Peru

Moskova, tiistai 26. kesäkuuta kello 17.00: Tanska -Ranska

Sotshi, tiistai 26. kesäkuuta kello 17.00: Australia – Peru

MM-Lohko D: Argentina, Kroatia, Islanti, Nigeria

Viime EM-kisojen menestysjoukkue Islanti tulee kohtaamaan -jos ei nyt suoranaisesti painajaisia, niin ainakin vaikeita haasteita. Mutta mistä lähteä purkamaan tätä lohkoa ja analysoimaan sitä enemmän?

Islanti on selkeästi vetänyt arvonnassa lyhyimmän korren, ja maa joutuu lähtemään tähän lohkoon selkeänä altavastaajana, sillä samassa ryhmässä on MM-kisojen ennakkosuosikki Argentina, kovaa peliä pelaava Nigeria sekä suhteellisen vahva Kroatia.

Argentina ei suoriutunut karsinnoissa kauhean mairittelevasti joten kysymysmerkkejä on hieman ilmassa, ja Kroatiakin on kokenut valmentajavaihdoksia.

Lauantaina 16. päivä pelattavat ottelut varmasti laittavat kilpailun jatkopaikoista käyntiin, varsinkin kun Kroatia kohtaa Kaliningradissa Nigerian. Nämä maat ovat meidän mielestämme ainoat varteenotettavat vaihtoehdot Argentinan kanssa jatkoon. Emme siis usko kauhean menestyksekästä peliä Islannille, kun taso tässä herrasmiesten kerhossa on kova -mutta toivotetaan silti onnea matkaan. Lohko-ottelut pelataan D -lohkon maiden välillä tällaisella aikataululla:

Moskova, lauantai 16. kesäkuuta kello 16.00: Argentina – Islanti

Kaliningrad, lauantai 16. kesäkuuta kello 22.00: Kroatia – Nigeria

Nizhni-Novgorod, torstai 21. kesäkuuta kello 21.00: Argentina – Kroatia

Volgograd, perjantai 22. kesäkuuta kello 18.00: Nigeria – Islanti

Pietari, tiistai 26. kesäkuuta kello 21.00: Nigeria – Argentina

Donin Rostov, tiistai 26. kesäkuuta kello 21.00: Islanti – Kroatia.

MM-Lohko E: Brasilia, Sveitsi, Costa Rica, Serbia

Pöly on vihdoinkin laskeutunut brasilialaisten nöyryyttävää 7-1 tappiota Saksaa vastaan viime MM-kisoissa, ja Brasilia maana on tullut jälleen esiin pinnalle kivenkolostaan. Maajoukkueeseen on saatu uutta verta, ja siltä odotetaan näissä kisoissa todella paljon.

D-lohko on myös Brasilialle aivan läpihuuto juttu, sillä lohkon muina maina pelaa Sveitsi, Costa Rica ja Serbia, jotka ovat näin ensimiettimällä hieman rumasti sanottuna yhtä pliisuja ja mitäänsanomattomia.

Eli tässä lohkossa Neymarin ja kumppaneiden jatkopaikka on varma, mutta kilpailu toisesta jatkopaikasta käydään näiden kolmen maan välillä. Onneksi sentään kaikilla mailla on jotain positiivista tarjottavanaan. Costa Rica on pärjännyt viime aikoina mestaruuskisoissa suhteellisen hyvin, ja jälleen meillä on kasassa maajoukkue joka pelaa toistensa kanssa hyvin. Ehkä kaikkein eniten tästä kolmikosta nousee esiin Sveitsi, joka antoi aikaisemmin hyvän vastineen Portugalille, ja se kertoo meidän mielestä aika paljon jo joukkueen tasosta. Serbiasta emme ole saaneet jotenkaan minkäänlaista otetta, joten uskomme vahvasti että serbialaiset lähetetään pakkaamaan lohko-otteluiden jälkeen laukkujaan. E-lohkon ottelut pelataan seuraavalla tavalla:

Samara, sunnuntai 17. kesäkuuta kello 15.00: Costa Rica – Serbia

Donin Rostov, sunnuntai 17. kesäkuuta kello 21.00: Brasilia – Sveitsi

Pietari, perjantai 22. kesäkuuta kello 15.00: Brasilia – Costa Rica

Kaliningrad, perjantai 22. kesäkuuta kello 21.00: Serbia – Sveitsi

Moskova, keskiviikko 27. kesäkuuta kello 21.00: Serbia – Brasilia

Nizhni-Novgorod, keskiviikko 27. kesäkuuta kello 21.00: Sveitsi – Costa Rica 

MM-Lohko F: Saksa, Meksiko, Ruotsi, Etelä-Korea.

Vaikka Etelä-Korealla onkin lahjakkaita pelaajia, voimme silti sanoa tälle maalle kiitos näkemiin jo heti alkuun. Lohkon muut maat ovat nimittäin sen verran kovaa tasoa, että länsinaapurinkin pojille uumoilemme kolmatta sija lohkossa.

Saksahan on tunnetusti kova joukkue kansainvälisissä kisoissa, ja lähteehän se puolustamaan maailmanmestaruuttaan näihin kisoihin -eli selkeästi yksi lohkon ja koko MM-kisojen ennakkosuosikeista.

Meksiko pärjäsi karsinnoissa todella loistavasti, ja on Saksan ohella myös tämän lohkon ennakkosuosikkina jatkoon, mutta kannattaa pitää mielessä että väliamerikkalainen peli ei aina välttämättä tarjoa kovaa vastinetta. Ruotsissa tietenkin on käyty kovaa hehkutusta oman maajoukkueen puolesta, mutta meidän joukkueella on ehkä muutama kompastuskivi liikaa. Tai sitten kyseessä saattaa olla vain meidän omat lämpimät suhteet länsinaapuriin. Oli miten oli, aikataulu F-lohkolle on seuraavanlainen:

Moskova, sunnuntai 17. kesäkuuta kello 18.00: Saksa - Meksiko

Nizhni-Novgorod, maanantai 18. kesäkuuta kello 15.00: Ruotsi - Etelä-Korea

Sotshi, lauantai 23. kesäkuuta kello 18.00: Etelä-Korea – Meksiko

Donin Rostov, lauantai 23. kesäkuuta kello 18.00: Saksa – Ruotsi

Kazan, keskiviikko 27. kesäkuuta kello 17.00: Etelä-Korea – Saksa

Jekaterinburg, keskiviikko 27. kesäkuuta kello 17.00: Meksiko – Ruotsi

MM-Lohko G: Belgia, Englanti, Tunisia, Panama

G-lohkossa on oikea raskaansarjalaisten keskittymä, jossa näemme jalkapallon suurmaan Englannin, jalkapallotähtiä täynnä olevan Belgian, vahvan Tunisian, sekä MM-debyyttinsä tekevän Panaman, joka pääsi kisoihin hieman kiistanalaisella maalilla Costa Ricaa vastaan.

Vaikka Englanti mielletään kovaksi jalkapallomaaksi, on ongelmaksi muodostunut se, että kaikki Englannin sarjoissa pelaavat pelaajat ovat tuotu muualta isolla rahalla, jolloin he näin maailmanmestaruuskisojen aikaan palaavat kotimaihinsa. Englantilaiset pelaajat ovat omissa liigoissaan tulleet hieman huomaamattomiksi täytepelaajiksi, ja tästä syystä englantilaisten pelaajien oma taso paljastuu näin kansainvälisten mestaruuskisojen aikaan. Onneksi Gareth Southgate on kuitenkin osoittanut olla pelkäämättä tekemättä muutoksia, sillä joukkue on pysynyt samankaltaisena vuosikaudet. Belgia lähtee myös meidän ennakkosuosikkina lohkon voittoon -Kiitos siitä kuuluu yksinoikeudella valmentaja Roberto Martinezille. Luulemme että ikävä kyllä Tunisialla ja Panamalla ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia tätä mahtikaksikkoa vastaan, joten nämäkin pojat pääsevät pakkaamaan laukkuja suhteellisen aikaisin. Lohkon ottelut pelataan ympäri Venäjää seuraavalla aikataululla:

Sotshi, maanantai 18. kesäkuuta kello 18.00: Belgia – Panama

Volgograd, maanantai 18. kesäkuuta kello 21.00: Tunisia – Englanti

Moskova, lauantai 23. kesäkuuta kello 15.00: Belgia – Tunisia

Nizhni-Novgorod, sunnuntai 24. kesäkuuta kello 15.00: Englanti – Panama

Kaliningrad, torstai 28. kesäkuuta kello 21.00: Englanti Belgia

Saransk, torstai 28. kesäkuuta kello 21.00: Panama- Tunisia.

MM-Lohko H: Puola, Kolumbia, Senegal, Japani

Vuoden 2018 Jalkapallon MM-kisojen viimeistä lohkoa pidetään ehkä kaikkein tasaväkisimpänä, ja sitä kautta epävarmimpana, jos mietitään jatkoon meneviä maita.

Mekään emme suoraan osannut valita lohkosta omaa ennakkosuosikkia, sillä mukana olevat maat ovat kaikki omalla tavallaan kovia jalkapallomaita. Kolumbialla nyt on aina tapana suoriutua kun on tosi kyseessä, Puola on tällä hetkellä myös hieman kysymysmerkkinä meillekin, sillä joissain matseissa maa pärjää todella hyvin, ja toisissa se romahtaa täysin. Senegalilla on myös aineksia jatkoon sillä joukkueen laatu on hyvä, mutta kumpaakaan suuntaan emme osaa lähteä vielä tällä hetkellä.

Japani lähtee mielestämme H-lohkoon altavastaajana, ja odotamme jännityksellä millä tasolla pelaajat ovat verrattuna muihin maihin. Tämä johtuu siitä että meidän mielestä Japanin pojat saattavat olla jo parasta ennen -päivämäärän yli, ja ei aivan maailman luokan tasolla. Koko lohko on siis yhtä suurta kysymysmerkkiä myös vedonvälittäjien kertoimien perusteella, ja jännityksellä odotamme miten juttu lähtee rullaamaan. H-lohkon peliaikataulu on järjestetty kisoihin näin:

Moskova, tiistai 19. kesäkuuta kello 15.00: Kolumbia – Japani

Saransk, tiistai 19. kesäkuuta kello 18.00: Puola – Senegal

Jekaterinburg, sunnuntai 24. kesäkuuta kello 18.00: Japani – Senegal

Kazan, sunnuntai 24. kesäkuuta kello 21.00: Puola – Kolumbia

Volgograd, torstai 28. kesäkuuta kello 17.00: Japani – Puola

Samara, torstai 28. kesäkuuta kello 17.00: Senegal - Kolumbia

 
Palaute