Ampumahiihdon MM, naisten viesti: TOP3-sijoitus, Ranska

16 maaliskuu 2019 at 14:15
14 helmi 2019 at 17:09 (Päivitetty 16 maalis 2019 at 16:13) 14/02
17
0

Ampumahiihdon MM-kisat 2019, naisten viesti (4 x 6 km)

Mahdollisuus: 43%
Vedon arvo: 107,50%
Pelattavissa kertoimiin: 2,33
Osuma/Ohi:
Unibet Lyö vetoa nyt: Unibet

Ranskan naisilla hyvät saumat kärkikolmikkoon

Saksa lähtee naisten viestiin ampumahiihdon MM-kisoissa 2019 suurimpana voittajasuosikkina, ja Norja on taasen suosikkien listauksella kakkosena. Tämän kaksikon takana onkin sitten monta tasapäistä mitalikandidaattia, joista Ranskan nelikko vaikuttaa ennakolta pätevimmältä pelivaihtoehdolta TOP3-veikkaukseen.

Vihjeen puolesta puhuu:

 • Ampumahiihdon maailmancupissa on kisattu tänä kautena neljä naisten viestiä, ja Ranska naiset ovat olleet näissä kolmesti kärkikolmikossa:
 • Ruhpoldingissa Ranska voitti koko kisan, kun taasen Hochfilzenissa ja viimeksi Kanadan Canmoressa joukkue sijoittui molemmissa kolmanneksi.
 • Heikoin viestisijoitus Ranskalla on tällä kaudella viides (Oberhofissa).
 • Ranskalaisnaisten taso on heitellyt tälläkin kaudella varsin paljon, mutta toisin kuin monilla muilla mailla, pääsee Ranska valitsemaan viestijoukkueensa viiden varsin tasavahvan hiihtäjän ryhmästä.
 • Tällä kaudella Anais Chevalier ja Anais Bescond ovat kisanneet kaikki neljä viestikilpailua. Justine Braisaz ja Julia Simon ovat olleet mukana kolmessa viestijoukkueessa, ja Celia Aymonier kahdessa viestilähdössä.
 • Esimerkiksi Norjalla Ingrid Landmark Tandrevold ja Marte Olsbu Røiseland ovat äärimmäisen vahvoja, mutta Tiril Eckhoff on taasen yhtä epävarma suorittaja kuin ranskalaisetkin. Neljännen lenkin kohdalla (Synnøve Solemdal, Emilie Ågheim Kalkenberg, Karoline Offigstad Knotten)  suoritustaso sekä -varmuus putoaa entistään.
 • Samat sanat voidaan sanoa myös Italiasta, jolta löytyy toki kaksi huippunimeä Lisa Vittozzi ja Dorothea Wierer, mutta Nicole Gontier ja Federica Sanfilippo eivät vakuuta.
 • Ruotsin naisilta löytyy myös potentiaalia Hanna Öbergin ja Mona Perssonin johdolla, mutta Linn Persson ja Emma Nilsson ovat niinikään varsin isoja kysymysmerkkejä.
 • Ruotsin ampumahiihto-maajoukkue jätti myös MM-kisoja edeltäneet, Pohjois-Amerikan maailmancup-osakilpailut kokonaan väliin. Joukkue on siis päässyt treenaamaan huolella omissa oloissa, mutta miten tämä kilpailutauko vaikuttaa kilpailukuntoon ja -suoritusvarmuuteen?
 • Venäjä voitti naisten viestikisan Oberhofissa, mutta tuon jälkeen venäläisten suoritustaso on heitellyt isosti myös henkilökohtaisilla matkoilla.
 • Ranskan Chevalier, Bescond, Aymonier, Brasaiz -nelikolta löytyy huomattavasti kokemusta arvokisoista - ja voitettuja mitaleita viesteistä niin olympialaisista kuin myös MM-kisoista.
 • 22-vuotias Simon on taasen kaksinkertainen maailmanmestari viestimatkoilta juniorien MM-kisoista.
 • Ranskalaiset ovat vahvoja hiihtäjiä, joten tästä osa-alueesta ei palkintopalli-paikka jää viestimatkalla kiinni.

Huomioi kuitenkin myös nämä seikat:

 • Voimasuhteissa Norja ja Saksa voidaan rankata Ranskan edelle, kun taasen Ruotsi on hyvin tasavahva ranskalaisten kanssa. Ruotsin ampumahiihtäjät ovatkin kisanneet viime vuosina parhaat kilpailunsa juuri arvokisoissa, joten sitä ei voida täysin sivuuttaa kisatauosta huolimatta.
 • Ranskan naisten viestijoukkueessa ampumatarkkuus on se akilleen kantapää. Ampumatarkkuudet näyttävätkin tällä hetkellä (ennen Salt Lake Cityn -osakilpailuita) seuraavalta: Chevalier 86%, Bescond 81,7%, Braisaz 78,5%, Simon 83,2%, Aymonier 75,3%.
 • Viestissä varapatruunat avittavat ammunnassa isosti, mutta ainakaan omaa tasoa heikommalla suorituksella ei Ranskalla ole välttämättä saumoja mitaleille - ellei muutkin epäonnistu.
 • Esimerkiksi kaikilla ruotsalaisilla osumatarkkuus keikkuu siellä 85% tuntumassa.

Kerroin-markkinat:

Unibet avasi ampumahiihdon MM-kisoihin viestimatkojen pelikohteen kaikista peliyhtiöistä nopeiten, ja Ranskan TOP3-sijoitusta voikin lyödä tällä sivustolla 1.80 -kertoimella. Aika näyttää onko muilta vedonlyöntiyhtiöiltä irtoamassa vielä parempaa kerroin-lukemaa tälle pelivalinnalle, mutta näin ennakolta kyseinen kerroin vaikuttaa hyvinkin pelattavalta.

Samainen 1.80 -kerroin löytyy tuttuun tapaan Unibetin lisäksi myös sen sisarsivuilta LeoVegasilta, Mr. Greeniltä ja 888Sportilta.

EDIT:

Ampumahiihdon MM-kisat ovat sujuneet siihen malliin, että kotiyleisön edessä etenkin juuri naisten osalta vakuuttavasti esiintynyt Ruotsi on noussut peliyhtiöiden ennakkokaavailuissa aivan Norjan ja Saksan vanaveteen voittajasuosikkien joukkoon. Tämä tarkoittaakin siis sitä, että myös Ranskan TOP3-kerroin on noussut ja nyt pelivalinta on tarjolla jopa 2.50 -kertoimella.

Sprintti ja takaa-ajo menivät ranskalaisnaisilta varsin pahasti pieleen, mutta normaalimatkalla meno oli jo parempaa. Justine Braisaz otti tuolta matkalta MM-pronssia, ja 24 parhaan joukosta löytyikin yhteensä kolme ranskalaista.

Esimerkiksi Norjalla normaalimatkan paras oli Ingrid Tandrevold, joka oli vasta sijalla 18., kun taasen Marte Roieseland Olsbu oli 23:s. 

Saksalla Laura Dahlmeier oli normaalimatkan neljäs, mutta seuraavaksi paras saksalainen oli Vanessa Hinz, joka oli maalissa lopulta 19. sijalla. Franziskojen, Hildebrandin ja Preussin, sijoitukset painuivatkin sitten 30:n päälle.

Eli vaikka MM-kisat ovatkin sujuneet mollivoittoisesti ranskalaisten osalta, ei joukkue ole täyden neljän jäsenen osalta mielestäni niin pahasti Saksaa ja Norjaa jäljessä, kuin kertoimet antavat osviittaa.

 • Verovapaa ja suomenkielinen sivusto
 • UnibetTV
 • Todella laaja kohdevalikoima

Kommentit

Palaute