" " " "" "

Ruotsi - Kosovo: Molemmat joukkueet tekevät maalin: Kyllä

Ottelukeskus
9 lokakuu 2021 at 19:00 - Jalkapallo, World Cup
Friends Arena    Marco Di Bello
8 loka 2021 at 11:26 (Päivitetty 9 loka 2021 at 20:57) 08/10
2
0

Suurena ennakkosuosikkina jalkapallon MM-karsintojen kotiotteluunsa lähtevä Ruotsi saa olla tarkkana puolustuksessa.

Mahdollisuus: 46%
Vedon arvo: 102,58%
Pelattavissa kertoimiin: 2,17
Osuma/Ohi: 3-0
Unibet Lyö vetoa nyt: Unibet
Ruotsi kykenee iskemään maaleja ja on Kosovoa laadukkaampi joukkue, mutta vieraiden mahdollisuudet iskeä maali ovat paremmat kuin kerroinasetelma antaa olettaa.
Vihjeen puolesta puhuu
  • Ruotsin edelliset ottelut 5/5 BTTS
  • Kosovo on petrannut ja osunut 4/5 edellisestä ottelustaan, jääden nollille vain Espanjaa vastaan
  • Maalijuhlassa Ruotsi on edelleen suuri suosikki
Kertoimien markkinat kuvaus

Molemmat joukkueet tekevät maalin -markkina aukesi joidenkin toimistojen osalta peräti kertoimella 2,35. Sittemmin kerroin on pudonnut niinkin merkittävästi kuin lukemiin 2,23, mutta hajontaa on silti paljon ja tästä matalampia kertoimia näkee paljon. Rajakertoimella 2,19 kulkevaan vetoon on löydettävissä edelleen arvoa.

Ruotsi kärsi miesten jalkapallon MM-karsintaurakassaan takaiskun, kun se hävisi edellisessä ottelussaan Kreikalle. Yhdeksän pistettä neljästä ottelusta ei ole edelleenkään peruste paniikkinappulan painamiselle, sillä Janne Andersonin miehistö on yhä lohkokakkosena erinomaisissa asemissa. Ruotsi on kaatanut kotonaan mm. Espanjan ja osoittanut laatunsa useampaan otteeseen, mm. kesän EM-lopputurnauksessa. 

Kosovon karsintataival on ollut odotetun ohdakkeinen, eikä kisapaikka olekaan sveitsiläisvalmentaja Bernard Challandesin luotsaaman ryhmän realistinen tavoite. Omaa pelaamistaan Kosovo on kuitenkin kyennyt kehittämään, eikä sen kaataminen ole yksioikoinen asia. Vaikka Ruotsi kävikin vuoden alkupuolella hakemassa voiton Kosovosta lukemin 0-3, puhdas ylikävely kerrasta toiseen ei ole tämän parin odotusarvo. 2018 MM-karsinnoista Kosovo otti vain yhden pisteen kymmenestä ottelustaan, mutta nyt pistepussissa on jo neljä pistettä viidestä ottelusta.

Vaikka Kosovo voi vaikuttaa kansainvälisesti pieneltä tekijältä, sen pelaajien edustamat seurat kertovat jotain pelaajien laadusta: Lazio, Torino, Napoli ja Norwich ovat ryhmiä, joihin ei oteta peliajasta riippumatta kuin laatupelaajia. Terveystilanteeltaan varsin hyvällä mallilla kamppailuun lähtevä vierasjoukkue kykenee olemaan hyvänä päivänään laadukas, vaikka toki Ruotsille perusmateriaaliltaan häviääkin.

Ruotsin poissaolijoista nimekkäin on luonnollisesti loukkaantumisen vuoksi pelin väliin jättävä Zlatan Ibrahimovic, mutta vastaavasti Manchester Unitedin takalinjoilta tuttu Victor Lindelöf saatiin kuin saatiinkin mukaan otteluun. Paluun avaukseen tehnee Alexander Isak, jonka juonikkuus yhdessä Dejan Kulusevskin kanssa on hankala pideltävä lauantain vastustajaa laadukkaammillekin ryhmille. 

Ruotsin alakerta on ollut yllättävissä vaikeuksissa edellisissä otteluissa, sillä normaalisti vesitiiviinä puolustuspään ryhmänä tunnettu joukkue on päästänyt pelivälineen omaan verkkoonsa peräti jokaisessa edellisistä viidestä ottelustaan. Maalintekokilpailussa Ruotsi on kiistatta vahvempi, eikä olisi yllätys mikäli lauantaina Friends Arenalla tarjoiltaisiinkin mukavasti maaleja. Pientä arvoa saa myös overista, mutta kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa on paras pelivalinta. Ruotsi voittaa, mutta BTTS löytää tiensä pelikupongille panostasolla 3/10.

  • Parhaat veikkausbonukset
  • UnibetTV
  • Verovapaa ja suomenkielinen sivusto

Kommentit

Palaute