29 toukokuu 2021 at 20:15 - Jääkiekko, World Championship
28 touko 2021 at 14:59 (Päivitetty 29 touko 2021 at 22:27) 28/05
22
0

Leijonien peliruuhka alkaa Toni Söderholmin luotsaamaa Saksaa vastaan.

Todennäköisyys (yli-alle): 30-70%
Vedon arvo: 107,80%
Pelattavissa kertoimiin: 1,43
Osuma/Ohi: 1-2
ComeOn Lyö vetoa nyt: ComeOn

Jääkiekon MM-kisat 29.5.2021: Saksa - Suomi

Lauantaina 29.5.2021 klo 20.15 alkaa Leijonien peliruuhka, jonka aikana se kohtaa 64 tunnin sisällä Saksan, Latvian sekä Kanadan. Suomella on lohkovoiton hoitaminen omissa käsissään.

Nihkeiden otteiden jälkeen kovempien haasteiden kimppuun

Suomen ja Italian välinen ottelu keskiviikkona voidaan kirjata Googleen pakkopullan määritelmäksi. Suomi nappasi rutiinipisteet pois lukemin 3-0 ja matka jatkuu yhden välipäivän jälkeen kohti kovempia mittelöitä. Lähtökohdat Saksaa vastaan ovat kiintoisat, sillä neljän ottelukierroksen jälkeen Leijonat johtavat lohkoa ja Saksa vaanii toisena vain pisteen päässä. Kun sunnuntaina on vastassa kisaisäntä Latvia ja tiistain päiväpelissä lohkon päätöspeli Kanadaa vastaan, panosten voi sanoa olevan noususuunnassa.
 

Missä tehot?

Suomen materiaali tiedettiin hyökkäyssuuntaan kapeaksi, mutta esitykset ovat olleet maalinteon osalta jopa odotettua vaisumpia. Toisaalta myös se on ollut alusta asti selvää, ettei Jukka Jalosen miehistö ole tälläkään kertaa lähdössä maalintekokilpailuun vaan tuo kannun torille kollektiivin voimalla jos on tuodakseen. Suomen hyökkääjillä on luisteluvoimaa, teräviä suunnanmuutoksia ja potentiaalisen näköistä kulmapelaamista, joka on kuitenkin lopulta toissijaista jos kiekko ei löydä tietään laadukkaille laukaisupaikoille.

Suomen peli pohjautuu jatkossakin maalivahtipeliin ja siihen, että tehot eivät lepää yksittäisten yksilöiden varassa. Toistaiseksi Leijonien ainoa pelaaja pistepörssin 50 parhaan joukossa on tehot 2+1 neljässä ottelussa kerännyt kisatulokas, puolustaja Tony Sund. Hyökkäyspään onnistumiset ovat tulleet vain väläyksittäin ja kärkiketjuilta kaivataankin näyttöjä pikaisesti. Sekavissa kisoissa vastaan voi tulla pudotuspelivaiheessa kuka tahansa, paljon tärkeämpää on saada itseluottamus oikealle tolalle maalinteon suhteen.
 

Värikäs Saksa

Saksa oli ennen kisoja jonkinlainen kysymysmerkki todellisen tasonsa suhteen ja otteet ovat olleet ailahtelevia. Ensin Söderholmin joukot kaatoivat maali-iloittelussa Italian 9-4, jonka jälkeen kisayleisön kulmakarvat kohosivat Norjan kaatuessa 5-1 ja Kanadan mentyä nurin lukemin 3-1. Neljännessä ottelussaan Saksa hävisi Kazakstanille maalein 3-2 ja tulosten takaa löytyykin joukkueen tasoa kuvaavia lukuja. Norja-otteluun maalille vaihdettu Mathias Niederberger laittoi Norjaa ja Kanadaa vastaan pystyyn maalivahtiklinikan torjuttuaan kyseisissä otteluissa yhteensä 63/65 laukausta.

Hyökkäyspäässä Saksan tehokkuus on ollut huomattavasti parempaa kuin mihin joukkueella voi odottaa olevan pidemmällä aikavälillä rahkeita. Joukkueen laukaisutehokkuus on neljän ottelun jälkeen 14,3% ja ennen Kazakstan-ottelua se oli peräti 16,5%! Tämän siivittämänä pistepörssin kärkipäästä löytyy tukku saksalaisia, erityisesti tehot 4+2 kerännyt kakkosketjun sentteri Marcel Noebels, saman kentällisen laidassa viilettävä Chicago Blackhawksin ykköskierroksen varaus Lukas Reichel sekä kolmosketjussa teholukemat 3+2 takonut Matthias Plachta.


Saksan valmistautuminen kisoihin näytti tulosten valossa karmealta, sillä se voitti viidessä harjoitusottelussaan vain Valko-Venäjän lukemin 2-0. Joukkue on nostetta saatuaan jossain määrin vaarallisempi, mutta vaikkapa Kanadaa vastaan Saksa oli pelillisesti selkeästi alakynnessä ja Norjaa vastaan pelin kuva oli hyvinkin tasainen. Saksa voi lähteä haastamaan Suomea ennakkoluulottomasti kahden välipäivän jälkeen ja pyrkiä luomaan paineen Leijonien maalille, mutta tasoero on edelleen olemassa niin yksilötasolla kuin erityisesti pelisuunnitelman suhteen.
 

Tasaista ja vähämaalista

Saksan otteluissa on nähty keskimäärin peräti seitsemän maalia ottelua kohden, kun taas Suomen vastaava lukema on neljä. Kun Saksan peleistä poistetaan Italiaa vastaan avausottelussa nähty hulluttelu, kokonaisuus asettuu viiteen maaliin per ottelu eikä lohkon kärkipään sijoituksista pelattaessa ole syytä odottaa maalintekokisaa. Suomen etu on pitää Saksa pelin ulkopuolella, hallita kiekkoa ja rakentaa maltillisesti riittävä määrä maalipaikkoja joko suorilla hyökkäyksillä tai liukkaan kulmapelaamisen kautta Saksalle aiheutuvilla jäähyillä. Suomen pitäessä pään kylmänä Saksan fyysinen pelityyli alkaa kääntyä turhautumisen puolelle ja Leijonat kääntävät kamppailun itselleen niukasti mutta varmasti.

Maistuvia pelivalintoja löytyy useampikin, sillä Suomen maalivahtipelin onnistuessa Saksa tulee jäämään pieniin maalilukemiin ja sekä alle 5,5 maalia että Leijonien suora voitto varsinaisella peliajalla kelpaavat mainiosti kupongille. Napataan päällimmäiseksi under, sillä Saksan maalijuhlat aiheuttavat edelleen jonkinlaista ylireagointia ja Suomen tehottomuus voi lopulta viedä vähämaalisen ottelun myös jatkoajalle.

Pelivalinta: Alle 5,5 maalia

Ottelu pelataan 29.5. klo 20.15

  • Suomalaiset pelaajat huomioitu hyvin
  • Iso vedonlyöntibonus
  • Tarjoaa rekisteröintivapaan vedonlyönnin

Kommentit

Palaute