" " " "" "

Suomi - Belgia: (AH: +1,5) 1

Ottelukeskus
21 kesäkuu 2021 at 22:00 - Jalkapallo, Eurooppa - European Championship
Gazprom Arena (neutraali)    Felix Brych
21 kesä 2021 at 12:23 (Päivitetty 21 kesä 2021 at 23:52) 21/06
5
0

Jalkapallon EM-kisat 21.6.2021: Suomi - Belgia

Todennäköisyys (1-X-2) tasoitus mukaanluettuna: 58-0-42%
Vedon arvo: 103,82%
Pelattavissa kertoimiin: 1,72
Osuma/Ohi: 0-2
ComeOn Lyö vetoa nyt: ComeOn

Lohkovoiton varmistanut Belgia hakee maanantaina pelituntumaan tärkeille pelaajilleen, mutta sen materiaaliylivoima on yhtä kaikki häkellyttävän suuri.

Huuhkajien missattu mahdollisuus

Vaikka Suomella on yhä prosenttien valossa jopa mainiot mahdollisuudet mennä jatkoon alkulohkostaan avausottelun voiton myötä, esitys Venäjää vastaan osoitti Suomen rajoitteet. Venäjä oli luvalla sanoen vaisu, kaukana MM-kotikisojensa loistosta ja Suomella oli ajoittain pelillisestikin tilanne hallinnassaan. Venäjän saatua avausmaalin Suomi saikin rakenneltua pidempiä syöttöketjuja ja pääsi lähestymään Venäjän maalia, mutta erityisesti viimeisten 20 minuutin aikana Huuhkajien jättipaukku jatkopaikan käytännössä varmistuessa jäi täysin suutariksi.

Suomen jatkopaikan osalta olennaista on huomioida, että tilanteeseen vaikuttavat maanantain pelin tuloksen lisäksi myös lohkon toisen ottelun lopputulos sekä mahdollisesti myös muiden lohkojen tilanteet. Neljän parhaan lohkokolmosen mennessä jatkoon Suomi on ennen maanantai-iltaa juuri kyseisen vertailun neljäntenä. On totta kai mahdollista, että Suomi menee jatkoon myös lohkokakkosena, mutta myös tappioasemassa pelattaessa riskien ottaminen voi olla normaalia maltillisempaa sillä murskatappio veisi heikon maalieron myötä haaveet jatkopaikasta lähes olemattomiksi.

Belgian klinikka

FIFA-rankingin ykkösmaa Belgia on tilanteessa, jossa sen kultaisen sukupolven mahdollisuus voittaa jotain on korkeimmillaan. Venäjän MM-kisoissa 2018 pronssia saaneet Punaiset paholaiset ovat jo varmistaneet lohkovoiton pyöriteltyään Venäjää mielin määrin ja noustuaan Tanskaa vastaan takaa-ajoasemasta voittoon. Paluun vihreälle veralle teki myös joukkueen pelin sielu ja moottori #1, Kevin de Bruyne ja Suomen kannalta huolestuttava uutinen on se, että mies voi hyvinkin tarvita lisää pelituntumaa. Belgia voi toki marssittaa avaukseen vielä toistaiseksi enemmän penkillä olleita pelaajia, mutta ryhmän laajuutta katsoessa aloituskokoonpanoon tuotavat pelaajat pelaavat Euroopan suurimmissa sarjoissa ja ero Suomeen on valtava.
 

Kauas on pitkä matka

Suomen urakka Pietarin maanantai-illassa on luvalla sanoen megalomaanisen suuri. Nyt Huuhkajien kaikki ominaisuudet mitataan ehdottomalla huipputasolla ja painetta täytyy sietää korkeammalla tasolla kuin ehkäpä kertaakaan Markku Kanervan aikakaudella. Huuhkajat on osoittanut kykynsä kollektiivina toimimiseen, eikä Suomen uhka vastaiskuissa ole edelleenkään olematon. Toistaiseksi pallollinen pelaaminen pois prässin alta ei ole ollut riittävän laadukasta eikä keskikenttä ole kyennyt lyhyitä hetkiä lukuun ottamatta edistämään peliä. Pallokontrolli on luovutettu vastustajalle aivan liian helposti ja Belgiaa vastaan 90 minuuttia tähän saakka nähtyä johtaa totaaliseen kylvetykseen.

Koska yhden maalin tappiokin voi viedä Suomen jatkoon, pakkaa tuskin avataan vielä siinäkään vaiheessa jos Belgia siirtyy ottelussa johtoon. Belgia taas voi ajaa nuoren Jeremy Dokun kaltaisia tulevaisuuden tähtiä sisään ja antaa näiden näyttää vaarallisuuttaan hyökkäyspäässä. Lopputuloksena on jatkuva paine ja mylly Suomen boksin reunalla ja sisällä, eikä Suomen kärkiparia päästä edelleenkään ruokkimaan muilla kuin epämääräisillä roiskaisuilla hyökkääjien suuntaan.

Belgia leikittelee pelin isossa kuvassa pallolla ja Suomi ottaa vastaan, mutta Huuhkajat osaa olla tätä nykyä jo todella inhottava yksikkö murrettavaksi. Kun kisoissa on esitelty myös huippuluokan tehokkuutta maalipaikoissa, pisteen tai niukan tappion naaraaminenkin on mahdollisuuksien rajoissa. Vihjeessä mennään kuitenkin realiteettien kautta ja todetaan, että sukupolvien unelma päättyy mitä todennäköisimmin alkulohkoon Belgian ottaessa selkeän voiton matkalla kohti pudotuspelejä sekä mestaruusjahtia. Valinnaksi napataan Belgian vähintään kahden maalin voitto.

Pelivalinta: Suomi – Belgia, Belgia -1,5 aasialainen tasoitus

Ottelu pelataan 21.6. klo 22.00

  • Suomalaiset pelaajat huomioitu hyvin
  • Iso vedonlyöntibonus
  • Tarjoaa rekisteröintivapaan vedonlyönnin

Kommentit

Palaute