mainos

Suomi - Kanada: 2 - Vihjeet & kertoimet

Ottelukeskus
29 toukokuu 2022 at 20:20 - Jääkiekko, World Championships
29 touko 2022 at 13:06 (Päivitetty 10 kesä 2022 at 13:25) 29/05
26
0

Viime kevään MM-finaalin uusinta menee jälleen Kanadalle

Todennäköisyys (1-2): 46-54%
Vedon arvo: 105,30%
Pelattavissa kertoimiin: 1,85
Bethard Lyö vetoa nyt: Bethard
Lähtökohdiltaan varsin tasaisessa loppuottelussa Kanadan nousujohteinen käyrä vie mestaruuteen saakka.

Sunnuntai-illan herkkupalana tarjoiltava miesten jääkiekon MM-kisojen loppuottelu tarjoaa uusinnan edellisistä MM-kisoista. Tuolloin vielä lähes tyhjässä hallissa MM-kultaa vienyt Kanada asettuu nyt täpötäyden Nokia Areenan edessä Suomea vastaan. Lähtökohdat ovat erittäin tasaiset, sillä paremmin lohkovaiheessa esiintynyt Suomi on käytännössä pitänyt tasonsa ilman suurta loistokkuutta puolivälierän ja välierän aikana kun taas Kanada on tehnyt valtavan harppauksen joukkueen löydettyä itseluottamuksensa ja tapansa pelata. 

Suomen tie kotikisojen loppuotteluun ei ole ollut ruusun terälehdillä siloiteltu. Lohkovaihe sujahti ohi puolihuolimattomasti, mutta pudotuspeleissä niin Slovakia kuin USA:kin ovat olleet todella sitkeitä kantoja kaskessa. Leijonat ovat olleet tappiolla kummankin ottelun alkuvaiheissa, mikä on osaltaan myötävaikuttanut pelin kuvan kehitykseen. Kuitenkin kumpaakin vastustajaa vastaan Suomen materiaaliylivoima on lopulta ollut kääntämässä kamppailua Suomen eduksi. Jukka Jalosen joukkueet ovat mestareita katkaisemaan vastustajan paineistuksen ja jäädyttämään pelin ottamalla pelivälineen hallintaan, mutta nyt vastassa on ryhmä jota vastaan paine säilyy jatkuvana ja peli aaltoilevana.

Kanadan nousu Ruotsi-ottelun kolmen maalin takaa-ajoasemasta voittoon käynnisti joukkueen toden teolla. Vauhtiin päästessään jääkiekon emämaan yhdistelmä jätti ensin Tre Kronorin nuolemaan näppejään, eikä välierästä Tshekkiä vastaan tullut todellista kilvanajoa. Tshekki meni toki johtoon heti ottelun alkuhetkillä ja numerot tulostaululla olivat erätauolla 1-1, mutta toisen erän alusta alkaen Kanada laittoi suuremman vaihteen silmään eikä kaukalossa ollut enää kuin yksi joukkue. Loppulukemat 6-1 Kanadalle heijastelevat tasoeroa erinomaisesti. Nyt Kanada saa vastaansa kisaisännät tilanteessa, jossa paineita voi kokea negatiivisessa mielessä vain yksi joukkue. Suomen ryhmä on kokenut ja voittajiksi kasvanut joukkue, joka haluaa nostaa pokaalia ilmaan hurmoksessa olevan kansan ja kotiyleisön silmien edessä. Kanada taas on täynnä pääosin vielä melko nuoria ammattilaisia, jotka tietävät pelin lainalaisuudet ja osaavat tehdä Leijonien elämän todella hankalaksi.

Loppuottelun kääntämätön kortti on ilman muuta Kanada. Suomen suorittaminen, pelitapa sekä vahvuudet ovat tehtaan takuuta, Kanada taas on nostanut tasoaan hurjasti kisojen loppua kohden. Tätä taustaa vasten hienoiseksi altavastaajaksi lasketun Kanadan voitto joko varsinaisella peliajalla tai, kuten viime kisoissa, sen jälkeen on erittäin houkutteleva vaihtoehto. Perusteltu vetovihje otteluun Suomi vs Kanada on Kanada moneyline, eli Kanada ottelun lopulliseksi voittajaksi. Panostasoksi vihjeelle määritellään 5,5/10.

  • Huippuluokan veikkausbonus
  • Loistavat kertoimet ja kohdevalikoima
  • Upea sivustokokonaisuus

Kommentit

Palaute