Suomi - Latvia: Alle 4,5

Ottelukeskus
30 toukokuu 2021 at 20:15 - Jääkiekko, World Championship
30 touko 2021 at 15:12 (Päivitetty 30 touko 2021 at 22:32) 30/05
3
0

Latvian ja Suomen kohtaaminen sunnuntaina 30.5. klo 20.15 alkaen on pudotuspelipaikkaa jahtaavan isäntämaan ja lohkovoittoa tavoittelevan Suomen mittelö.

Todennäköisyys (yli-alle): 35-65%
Vedon arvo: 118,30%
Pelattavissa kertoimiin: 1,54
Osuma/Ohi: 2-2
ComeOn Lyö vetoa nyt: ComeOn

Suurempaa vaihdetta silmään

Ennakko kirjoitetaan ennen lauantain ottelua Saksa-Suomi, joten sunnuntain ottelun merkitystä lohkovoiton kannalta ei voida tietää varmaksi. Yhtä kaikki alkulohkon päättävä kolmen ottelun rypäs lauantaina Saksaa, sunnuntaina Latviaa sekä tiistaina Kanadaa vastaan on ensimmäinen merkittävämpi mittari Leijonien tasosta. Tiiviillä tahdilla pelattava tripla antaa vastauksia sekä pelin kehittymisestä että yksittäisten pelaajien ja hyökkäysketjujen kyvystä nousta menestykseen vaadittavalle tasolle.

Siinä missä Suomi on liukunut pelistä toiseen sinänsä energisesti ja tasapainoisesti, mutta nyt yleisilme ja pelin henki muuttuu Italia-kamppailussa nähdystä Jukka Jalosen hymyilystä ja penkin takaa vilkuttelusta taas totisemmaksi. Vähämaalisuus on edelleen Suomen otteluiden peruslähtökohta, mutta puolustajien varaan tehoja ei ole sentään nähdyissä määrin varaa laskea panosten kasvaessa. Onnistumisia on toki alkanut tulla ketjumuutosten myötä tasaisemmin ja avainasia on yhä se, kuinka usein omissa kolisee. Tässä otannassa Suomen neljässä ottelussa päästämät neljä maalia kertovat kaiken olennaisen.
 

Latvia laskusuunnassa

Kisoja isännöivän Latvian pelit alkoivat riemukkaasti, kun Kanada kaatui avausottelussa lukemin 2-0. Ottelun ykkösnimi oli peräti 38 kertaa kiekon tielle nollapelissä venynyt Columbus Blue Jacketsin organisaatioon kuuluva maalivahti Matiss Kivlenieks. Miehen torjuntaprosentti näyttää neljän pelatun ottelun jälkeen lukemia 92,3%, mutta edellisissä kahdessa ottelussa USA:ta sekä Norjaa vastaan kiekkoja on alkanut upota selän taakse tiheämmällä tahdilla.

Kivlenieksin huippuiltoja toden totta tarvitaan, sillä hyökkäyssuuntaan Latvian eväät ovat kovin heppoiset. Laukaisutehokkuudessa joukkue yltää vielä varsin kelvollisiin lukemiin, sillä Latvia on toimittanut kiekon maaliin 10,1% kaikista laukauksistaan. Kun tilastoja katsotaan hieman pintaa syvemmältä, käy pienestä otoskoosta huolimatta ilmi Latvian olleen lukemien valossa selkeästi niskan päällä Italiaa vastaan, tasavahva Norjan kanssa ja altavastaaja muissa kamppailuissa, myös Kazakstania vastaan. Italian maalia kohti Latvia tulitti peräti 44 kertaa, mutta neljässä muussa ottelussa se on saanut aikaiseksi yhteensä 74 laukausta joista tiensä maaliin on löytänyt peräti yhdeksän. Tehokkuus näissä otteluissa asettuu täten lukemiin 12,1%.

Latvian kärsittyä perjantai-iltana kirvelevän tappion Norjaa vastaan voittolaukauskilpailun jälkeen sen asema on jo tukala. Neljän parhaan joukkoon lohkossa tähyilevän isäntämaan pistesaldo näyttää viiden pelatun ottelun jälkeen kahdeksaa ja edellä ovat niin Suomi, Saksa, USA kuin myös yhden ottelun Latviaa enemmän pelannut Kazakstan. Niskaan hengittää hiljalleen vauhtiin pääsevä Kanada, joten Latvia on kovan paikan edessä. Kun jäljellä ovat ottelut Suomea sekä Saksaa vastaan, pudotuspelipaikkaan vaadittava pistemäärä edellyttänee vähintään 3-4 lisäpistettä.

Peruspelissä Latvia ei Suomelle pärjää. Sen on pakko pelata tiiviin puolustamisen kautta ja pyrkiä hyödyntämään vähäiset tilanteensa korkealla prosentilla. Tähän Latvia on osoittanut myös kykenevänsä, mutta 2,4 tehtyä maalia ottelua kohden (johon lasketaan luonnollisesti mukaan myös Italiaa vastaan tyhjään maaliin tehdyt kaksi maalia) eivät varsinaisesti puhu maalijuhlan puolesta. Mikäli maalivahtipeli menee nappiin, myöskään Suomen maalimäärä tuskin nousee hirvittävän korkeaksi.
 

Underia uuniin

Riippumatta Suomen ottelun lopputuloksesta lauantaina Leijonilta löytyy riittävästi leveyttä sekä laatua jatkamaan täydellä höyryllä myös turnauksen tahdin tiivistyessä. Napakka pelitahti ja Italiaa laadukkaammat vastustajat päinvastoin auttavat joukkuetta pääsemään oikeaan moodiin. Siinä missä Suomella on ollut vaikeuksia päästä ykkössektorin maalipaikoille, myöskään Latvialle ei ole odotettavissa menestystä kyseisessä tavoitteessa.

Suomi on onnistunut ensimmäisissä neljässä ottelussaan maalinteossa yhteensä 11 kertaa ja päästänyt viisi osumaa. Latvian ongelmat maalinteossa, potentiaali maalivahtipelissä, pelin tärkeys isännille ja Leijonilla tiistaina odottava huippumatsi Kanadaa vastaan painavat maalimäärän odotusarvoa hyvinkin alas. Perusolettama on se, että Suomi pitää ottelua kontrollissaan ja nitistää Latvian pudotuspelihaaveet jo hyvinkin marginaaliselle tasolle ottamalla voiton varsinaisella peliajalla. Vedonlyönnin osalta pelivalinta otetaan kuitenkin maalimäärän puolelta, sillä alle 4,5 maalia varsinaisella peliajalla maksaa riittävästi kelvatakseen kupongille.

Pelivalinta: Alle 4,5 maalia

Ottelu pelataan 30.5. klo 20.15

  • Suomalaiset pelaajat huomioitu hyvin
  • Iso vedonlyöntibonus
  • Tarjoaa rekisteröintivapaan vedonlyönnin

Kommentit

Palaute