" " " "" "

Tanska - Suomi: Alle 2,5 Maalia

Ottelukeskus
12 kesäkuu 2021 at 21:30 - Jalkapallo, Eurooppa - European Championship
Parken (neutraali)    Anthony Taylor
12 kesä 2021 at 15:20 (Päivitetty 12 kesä 2021 at 22:30) 12/06
10
0

Tanska – Suomi alle 2,5 maalia

Todennäköisyys (yli-alle): 40-60%
Vedon arvo: 108,00%
Pelattavissa kertoimiin: 1,67
Osuma/Ohi: 0-1
ComeOn Lyö vetoa nyt: ComeOn

Parkenilla luvassa vuosikymmenten odotuksen purkautumisen ilta

Jalkapallon EM-kisat 12.6.2021: Tanska - Suomi

Suomen ensimmäinen miesten arvokisojen lopputurnauspaikka oli merkkitapaus ja odotus purkautuu toisen kerran lauantaina, kun Huuhkajat haastaa vahvan Tanskan.

Laadukkaat juutit

Tanska tuli kisoihin lohkokakkosena, mutta ryhmän laatu paistaa läpi useammasta eri asiasta. Kakkostilastaan huolimatta se ei hävinnyt karsinnoissa otteluakaan ja meneillään olevissa MM-karsinnoissa se ei ole päästänyt vielä maaliakaan. Kasper Schmeichelin isännöimä alakerta on vaikeasti murrettavissa olevaa sorttia ja niin puolustuksen kuin keskikentänkin avainpelaajat operoivat seuratasolla Euroopan ykköskorin joukkueissa.

Hyökkäyspäässä Tanska on haavoittuvampi ja se tekee Huuhkajien lähestymistavasta mielenkiintoisen. Mikäli kolmen topparin linjaan löydetään oikea roolitus ja EM-kisatasolla mitat täyttävät pelaajat, Tanska voi joutua puskemaan päätään Suomen puolustusmuuriin. Toisaalta Parkenilla peliä pyörittää maan jalkapallon ykköstähti, kymppipaikalla huikean potkutekniikan sekä pelikäsityksen omaava tuore Italian mestari Christian Eriksen. On vaikea nähdä, että Suomi voisi lähteä kamppailuun muuten kuin kahdella puolustavammalla keskikenttämiehellä, niin suuri uhka Eriksen taskussa operoidessaan on.

Huono kenraali, arvoituksellinen ensi-ilta?

Suomen otteet juuri ennen kisoja olivat valovuoden päässä siitä vesitiiviistä puolustuspelistä, joiden avulla Markku Kanervan miehistö itsensä kisoihin selvitti. On luonnollisesti täysin ymmärrettävää, että kaikkien aikojen ensimmäisen arvokisaottelun siintäessä horisontissa keskittyminen on jo itse pääasiassa ja myös viimeiset pelilliset kokeilut vielä tarpeen. Yhtä kaikki, Suomen valmistautumista ovat haitanneet myös loukkaantumiset, joista avainpelaajat kuten Teemu Pukki ovat joko ilmeisen täysin toipuneita tai Tim Sparvin tavoin vielä kysymysmerkkejä.

Huuhkajien 3-5-2 luo maalipaikkoja juuri niin paljon kuin Glen Kamara saa pallon kanssa tilaa ja aikaa toimittaakseen pelivälineen joko Pukille linjan taakse tai vähintään laitojen kautta syvyyteen. Tätä kautta Suomelle voisi avautua erikoistilanteita, joissa onnistumisen täytyy olla myös kisojen kärkitasoa mikäli Suomi haluaa haaveilla muustakin kuin osallistumisesta.
 

Pelin kuva punaisen hallussa

Tanska on joukkueista laadukkaampi ja olisi suuri yllätys, mikäli se ei hallitse ottelun kokonaiskuvaa. Koska kyseessä on avausottelu ja turnauksen rakenne tarjoaa jatkopaikkoja myös parhaille lohkokolmosille, kamppailua ei voi pitää pakkovoittona kummankaan osalta. Tanskalle johtomaali tarkoittaisi käytännössä sitä, että Suomi joutuisi ottamaan aiottua enemmän riskejä mutta isännät ovat osoittaneet kypsyytensä vastaavissa tilanteissa. Kun Huuhkajienkaan tilanne ei ole vielä ensimmäisessä ottelussa mallia tulos tai ulos, avausmaalia tai edes vastustajan maalin johdon tasoittamista tuskin lähdetään hakemaan hirvittävällä kiimalla.

Lataus on Suomella varmasti valtava ja sen näkyminen pelissä voi olla joko positiivinen tai hyvinkin negatiivinen asia. Yhtenäinen, nälkäinen, tiivis, nopea ja vahvuutensa tunnistava Huuhkajat on tälläkin tasolla täyden iltapuhteen teettävä urakka kenelle tahansa, mutta nyt vastassa on heti kärkeen laatua Euroopan huipulta ja jo vähämaalisen tasapelin naaraaminen oli Kanervan suojateilta huikea saavutus. Peli nojaa vahvasti vähämaalisuuden puolelle, minkä otamme huomioon myös pelivalinnoissa. Suomen kannalta kamppailussa on näet kyse siitä, kuinka kauan se kykenee pitämään ottelun vähämaalisena. Tanskan nimivahvan alakerran ja keskikentän murtaminen ilman merkittävien riskien ottamista on lähtökohtaisesti lähes tekemätön paikka, mutta Suomen vahvuudet piilevät jo lähtökohtaisesti aivan muualla.

Peleihin otetaan mukaan vähämaaliset vaihtoehdot, sillä niukka voitto ja nollapeli kelpaa kisastartiksi varsin mainiosti myös Tanskalle, perustuvathan sen mahdollisuudet pitkälti laadukkaaseen puolustuspeliin.
 

Pelivalinta: Tanska – Suomi alle 2,5 maalia

Ottelu pelataan 12.6. klo 19.00

  • Suomalaiset pelaajat huomioitu hyvin
  • Iso vedonlyöntibonus
  • Tarjoaa rekisteröintivapaan vedonlyönnin

Kommentit

Palaute