Jos on Elmoorin SM-liiga sekä Mestarien liiga ennakot olleet joskus yliampuvia tai mystisen jefu-miehen koodaukset kryptisiä, niin mitäköhän meille tulee tarjoamaan uusi ampumahiihdon erikoismies? Kaisa Mäkäräistä ihanoiva kynätaituri on lyönyt muun muassa naisten puolella haastajiin Viron Crete Gaimin puhtaasti ulkoisten ominaisuuksien perusteella.. Feministijärjestöt vapiskoon – uusi AH-mies iskee ennakkoa kaikkiin ampumahiihdon maailmancupin osakilpailuihin vihjeineen. Esimakua tulevasta voi alkaa nauttimaan veret seisauttavan kausiennakon kautta!

Ampumahiihdon maailmancup alkaa 22.11. perjantaina Ruotsin Östersundista. Päätähtäin urheilijoilla on kuitenkin luonnollisesti Sotshin olympialaisissa 7. - 23. helmikuuta. Suomessa pääsemme seuraamaan ampumahiihdon maailmancupia 11. - 16. maaliskuuta, kun Kontiolahdella kilpaillaan sekaviestissä, sprintissä ja takaa-ajossa. Suomalaisittain mielenkiintoisin seurattava on totta kai iänihana Kaisa Mäkäräinen, joka kuuluu Suomen olympiajoukkueen suurimpiin mitalitoivoihin Sotshin kisoissa. Naisten puolella myös Mari Laukkanen osoitti viime vuonna ajoittain hyviä otteita ja tänä vuonna Laukkaselta voidaan odottaa läpimurtoa.

Miesten puolella ampumahiihdon maailman kärkijoukko on todella laaja; lukuisilla kilpailijoilla on mahdollisuudet mitaleille Sotshissa. Suomen miesampumahiihto on hyytymään päin, eikä miesten puolella ole luvassa ilotulista. Murtautuminen kivenkovan lajin huipulle vaatii vuosien työn.

Ampumahiihto on lajina todella suosittua niin paikan päällä stadioneilla kuin televisionkin välityksenä katsottuna, varsinkin Keski-Euroopassa. Myös Suomessa ampumahiihto nauttii valtavia tv-lukuja vuodesta toiseen, eikä vähiten sen takia, että muista hiihtolajeista poiketen ampumahiihto on pysynyt maksuttomilla kanavilla. Laaja voittajaehdokkaiden lista takaa usein jokaisessa kilpailussa jännityksen viime hetkille asti. Myös lajin luonne säilyttää dramatiikan – kilpailu ei koskaan ole ohi ennen viimeistä pystypaikkaa!Tämä näkyy myös valtavissa voittajavetojen, superkaksareiden sekä supertriplojen pelivaihtoina. Ampumahiihto on yksi kannattavimmista Veikkauksen tarjoamista vetomuodoista. Myös H2H-vedoista löytyy usein todella herkullisia betsivaihtoehtoa, joista minä lähden teille talven mittaan ilmaiseksi tiedottamaan! Toivottavasti talvesta tulee valoisa, luminen ja voitokas!

Miesten ampumahiihto ennakkoon tästä!

Naisten ampumahiihto ennakkoon tästä!

Ohjeet ampumahiihdon vedonlyöjille -osioon tästä!