Tänään Suomi kohtaa kovan vastustajan, Kanadan jääkiekon MM-kisoissa. Miltä Kanadan maajoukkue näyttää tilastojen valossa? Onko onni ollut ennen Kanadalle suotuisa, ja millaisista luvuista puhutaan, kun puhutaan Kanadan MM-mitalisaldosta?

Kanadan miesten maajoukkueen nippelitietoa

Nyt voit valmistautua illan peliin ja varmistamalla paikkasi kotikatsomosohvan besserwisserinä. Näillä faktoilla saat vähän käsitystä Kanadan mahtavuudesta jääkiekon saralla. Kanada on yksi maailman menestyneimmistä jääkiekkomaista, vaikkakin varsinainen kunnon maajoukkue, Team Canada, liigajoukkueen sijaan muodostettiin vasta vuonna 1964.
Kanadalla on MM-pronssimitaleja plakkarissaan 9 kappaletta, hopeaa väriä peräti 13, ja korkeimmalle pallillehan he ovat eniten tähdänneet: kultaa taskussa jopa 26. Olympialaisissa sen sijaan luvut näyttävät tältä: pronssi 2, hopea 4, kulta 9.
Melko kovia lukujahan nuo on, ja näihin ei ole päästy edes kotikenttäeduin, sillä MM-kisat on järjestetty Kanadassa vain kerran, vuonna 2008.
Vaikka varsinainen maajoukkue muodostettiin vasta 1964, ensimmäinen peli pelattiin jo 10.01.1910. Tällöin vastassa oli Sveitsi, ja ottelu päättyi Kanadalle lukemin 8-1. Jos halutaan kuulla Kanadan murskavoitoista, uskomattomat lukemat ovat vuoden 1949 helmikuulta, Tukholmassa pelatussa ottelussa Tanskaa vastaan: Tanskalle nöyryyttävin lukemin 0-47. On Kanadalle kuitenkin joskus tullut takkiinkin, pahimmillaan Venäjältä huhtikuussa 1977 Itävallassa pelatussa ottelussa, lukemin 1-11.
Ketä näiden huimien lukemien takana sitten on? Kanadan valmentajana toimii vuonna 1967 syntynyt Todd McLellan. Hän itse on pelannut ennen keskushyökkääjän paikkaa. Kaikkien aikojen eniten maaleja Kanadan paidassa on tehnyt Cliff Ronning: häkki on heilunut kokonaiset 156 kertaa.

Vedot sisään iltaa varten

Vaikka Kanadan tilastot eivät ole missään nimessä häpeä, eivät ole Suomenkaan. Päätä kertoimet, oikea joukkue, ja kenties jopa oikeat maalintekijät illan matsia varten, ja lyö betsit sisään operaattori poistettuillä! Jos operaattori poistettu on uusi tuttavuus, nyt kannattaa ehdottomasti hyödyntää heidän tervetuliaisbonuksensa. Saat nimittäin 100% bonuksen aina 100€ asti. Aloita siis tallettamalla vähintään 20€, ja jotta saisit nämä huimat bonukset käyttöösi, käytä koodia ”FIN100”. Nyt siis operaattori poistettuin kautta kohti kisakatsomoa, oli se sitten tuttu kotisohva, lähibaari, tai kenties palmun alla ulkomailla. Tätä leijonien koitosta ei tule kenenkään missata!

Täältä lyömään betsit sisään!