Chicago Blackhawks ja Toronto Maple Leafs tarjosivat viihdettä koko rahan edestä viime kierroksella yli kymmenellä maalilla.

Toronto Maple Leafs kipusi viime yönä maalijuhlien kautta voittoon Chicago Blackhawksia vastaan vieraissa peräti lukemin 7-6.

Maalirikas ottelu piti sisällään monia upeita hetkiä, jotka eivät jättäneet ketään kylmäksi United Centerissä. Isännät aloittivat tulittelun siirtmällä 2-0 johtoon Jonathan Toewsin ja Alex DeBrincatin maaleilla. Vieraiden vastarinnan aloitti Kasperi Kapanen kauden ensimmäisellä maalilla ja Auston Matthews vastasi tasoituksesta tämän neljännellä osumalla.

Toisessa erässä John Tavares vei vieraat kohti kolmatta kahdella maalilla 4-3 lukemissa ja Leafsin kesän superhankinta viimeisteli hattutemppunsa viimeisessä erässä pelin ollessa 5-4.

Pure insanity of a game and to add to the fire, John Tavares picks up the @enterprise hatty. #NHLFaceoff

Henkilön NHL (@nhl) jakama julkaisu

Draamankaarta nähtiin, kun Patrick Kane tasoitti lukemiksi 5-5 ja Matthews vei vieraat jälleen kerran johtoon juuri ennen pelin viimeisen minuutin alkua.

Kane osoitti kuitenkin kylmäpäisyyttä tasoittamalla pelin viimeisellä minuutilla ja jatkoajalle edettiin lukemissa 6-6. Suomen Henri Jokiharju merkkasi ykkössyötön myös tähän jenkkitähden osumaan kasvattaen samalla ottelun pistesaldokseen mukavat 0+3. Näillä pistemerkinnöillä Jokiharju nousikin NHL:n suomalaisten pistepörssin ykköspaikalle.

Ylimääräinen viisiminuuttinen ei kuitenkaan ehtinyt vanheta 18 sekuntia pidemmälle, kun Morgan Reilly ampui rannelaukauksella Torontolle voiton lukemin 7-6.