Kiteen Pallon kaudet alkavat toistaa itseään. Ennen kautta joukkue tituleerataan mustaksi hevoseksi, sen jälkeen joukkue pelaa vuoristoratamaisen kauden päätyen runkosarjassa sijoille 6-8, jonka jälkeen joukkue tippuu puolivälierissä nappaamatta voittoakaan.

Pontikkapitäjän lippulaivalla on edelleenkin kaikki resurssit olla se musta hevonen: sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta sekä maailmanluokan lukkari. Kiteeläisten nuoriso-osasto ei kuitenkaan ole ottanut niin isoja harppauksia urallaan eteenpäin kuin on odotettu.

Ulkopeli:

Toni Laakso oli todella tärkeä kiinnitys. Valtavien siirtohuhujen kohteena ollut lukkari on edelleen sarjan top3-osastoa. Viime kausi oli vaikea henkisesti, kun peli ei meinannut ottaa kulkeakseen. Lopulta loukkaantumisistakin kärsinyt pelimies jäi sivuun lautaselta kokonaan. Tähän kauteen lähtökohdat ovat huomattavasti paremmat. Kokeeneen kaksikon, Jukka Latvala ja Sami Partanen, kanssa Laaksolla on mahdollisuus muodostaa todella pitävä etukenttä.

Myös linjasta Kiteeltä löytyy pallovarmoja miehiä. Jos Topi Hurskainen saa vihdoin ehjän kauden ja Simo Rahunen ottaa askeleen eteenpäin, niin linjasta eitule mitään ilmaiseksi. Kaksikkoa komppaa kaiken kokenut Matti Latvala, jonka huolenaiheena ovat kuitenkin olleet loukkaantumiset. Jos Latvala on täydessä kunnossa, on Kiteellä yksi sarjan parhaista polttolinjoista.

Kiteen ongelmat löytyvätkin takakentältä. Jussi Hurskainen menee koko ajan eteenpäin, mutta Ville Postin kanssa herrat muodostavat melko epävarman kaksikon. Postia on useaan otteeseen riepoteltu vastustajien toimesta, eikä mikään sano, etteikö läpilyöntejä takaa nähtäisi tänäkin vuonna luvattoman paljon.

Sisäpeli:

Kärki on kapea ja ailahteleva. Nuoriso-osaston tasaisuus on puuttunut täysin. Jos etenijä- ja vaihtajaosasto ailahtelee tämänkin kauden, jää joukkueelta sen parhaat miehet täysin ilman ruokaa.

Toni Laaksolle tulee saada joka vuorossa tilanne aikaiseksi. Vaarallinen vasuri pystyy kääntämään jaksoja läpilyönneillään. Kotiutusosastolla Laaksoa komppaa kaudesta toiseen kumuralyönnillään tuhoa kylvävä Mika Laukkanen. Myös kokeneet Latvala, Partanen ja toinen Latvala (Jukka) ovat paljon vartioina.

Mielenkiintoinen hankinta on myös Saku Hakkarainen. Sotkamon pesäpallon elämänkoulun läpi käynyt nuorukainen on valmis isoihin saappaisiin. Ainakaan alustavasti pelinjohtaja Sami Purmonen ei kuitenkaan ole antamassa Hakkaraiselle vastuuta. Todella ripeät jalat omaava pelimies on tärkeä palanen etenijäjokerina, mutta näkisin hänet myös Ville Postin paikalla.

Mahdollinen avaus:1. Ville Posti 2k2. Topi Hurskainen 3p3. Matti Latvala 2v4. Toni Laakso L5. Sami Partanen 1v6. Jukka Latvala S7. Ville Hämäläinen 3v8. Jussi Hurskainen 3k9. Simo Rahunen 2p10. Mika Laukkanen11. Saku Hakkarainen12. Joni Matikainen

Pelinjohtaja: Sami Purmonen

Arvio:

Nuorison pitää saada ote peliin vihdoin! Jos pontikkapitäjän juniorituotannon helmet tähän pystyvät, saattaa Kitee todella olla se musta hevonen. Etenee tällä materiaalilla varmasti pudotuspeleihin, mutta rahkeita on enemmänkin.

Kirjoittaja on nähnyt 18 vuotta pesäpalloa niin pelaajan, valmentajan kuin seurajohtajan silmin. Nykyinen vedonlyönnin ammattilainen toimii virallisesti vedonlyöntikentän uuden kasvon TurtleBet.comin pesisvihjaajana. TurtleBetin käynnistyminen kuitenkin hieman viivästyi, joten onnistuimme houkuttelemaan amma-miehen Turtlen sijaan tekemään meille upean kausiennakon. Lue myös Pesis-papan muut ennakot: 

Sotkamon Jymy - Kultajuna yskähtelee? Vimpelin Veto - Mestaruus palaa SaarikentälleJoensuun Maila - Rautaa rajaltaHyvinkään Tahko - Musta Hevonen? Jyväskylän Kiri - Perinteikkään seuran synkkä lähihistoria kääntymässä? Kankaanpään Maila - Superpesis-paikka on koetuksellaJymyJussit - Kokoa on (ja uhoa), mutta ei silti menestystä Pattijoen Urheilijat - Raahessa tiedetään miten menestytäänKouvolan Pallonlyöjät - Materiaali on kapea, mutta miehet sitkeitä Koskenkorvan Urheilijat - Viinapitäjässä hymyt hyytyy