Koskenkorvalla kävi kato! Lähtöpuolella on Veli-Pekka Yli-Hirvelä ja Juha Puhtimäki, joita voidaan molempia pitää katastrofitason menetyksinä. Myös luottomies Mikko Vainionpää vaihtoi JymyJusseihin, joten koko ykköskärki on poissa.

Ulkopeli:

Puhtimäki lukkarin paikalla on korvattavissa, sillä nuori Henri Itävalo on äärimmäisen potentiaalinen nuori peluri. Itävalo kokeili jo viime vuonna siipiään ja tänä vuonna voidaan odottaa todellista läpimurtoa.

Etukenttä Itävalon edessä on kuitenkin vaatimaton. Janne Leppälä ja Alajärveltä hankittu Jouni Koskela täyttävät vaivoin Superpesis-tason vaatimukset. Myös linjassa on paljon kysymysmerkkejä, sillä Juuso Myllyniemen ja Roni Vartaman kehityskulku ei ole kulkenut odotetulla tavalla. Tuomas Tuohisaari on potentiaalinen läpimurtopelaaja tällä kaudella, mutta nuorelle miehelle voisi olla parempiakin kasvualustoja kuin viinapitäjän valmennuslaitos.

Takakentällä luutii luottomies Mikko Haukkala kakkospuolella, joka tuskin sortuu missään vaiheessa.

Sisäpeli:

Mikko Haukkala omaa edelleen hyvät jalat ja miehen pomppulyöntiosaaminen on maan huippua. Haukkalan jälkeen sisäpelissä astuu lyöntivuoroon jokeri Jere Dahlström, jolta voi jälleen odottaa hurjia tehoja runkosarjassa.

Tämän jälkeen miehet kuitenkin loppuvat kesken. Myllyniemi ei ole noussut sisäpelissä vaativan numeron kaksi vaatimalle tasolle. Tuohisaari kärkenä omaa jalat, mutta millä lyönnillä mies menee kentälle? Kakkoskärjestä tai jokeriosastolta ei myöskään löydy apuja.

Koskenkorvan mahdollisuus lepää rohkeassa pelissä, jolla haetaan läpilyöntejä jatkuvalla syötöllä. Haukkala ja Antti Pukkinen pomputtavat Dahlströmille paikkoja, joista moninkertainen lyöjäkuningas lyö tärkeitä juoksuja.

Mahdollinen avaus: 1. Tuomas Tuohisaari 3p2. Juuso Myllyniemi 2v3. Antti Pukkinen 3k4. Mikko Haukkala 2k5. Janne Leppälä 1v6. Jouni Koskela s7. Roni Vartama 3v8. Juha Katajisto 2p9. Henri Itävalo L10. Jere Dahlström11. Toni Marjamäki12. Mikko Mahlamäki

Pelinjohtaja: Tomi Niskanen

Arvio:

Joukkue on vaihtunut aivan liikaa. Vastuunkantajia ei yksinkertaisesti ole riittävästi ja luottamus nuoriin pelaajiin ei ole tapissa. Täysin Haukkalan ja Dahlstömin varassa sisäpelissä, ulkona Haukkalan ja Itävalon. Saattaa tulla pitkä kesä. En usko Kossulla olevan saumaa pudotuspeleihin.

Kirjoittaja on nähnyt 18 vuotta pesäpalloa niin pelaajan, valmentajan kuin seurajohtajan silmin. Nykyinen vedonlyönnin ammattilainen toimii virallisesti vedonlyöntikentän uuden kasvon TurtleBet.comin pesisvihjaajana. TurtleBetin käynnistyminen kuitenkin hieman viivästyi, joten onnistuimme houkuttelemaan amma-miehen Turtlen sijaan tekemään meille upean kausiennakon. Lue myös Pesis-papan muut ennakot: 

Sotkamon Jymy - Kultajuna yskähtelee? Vimpelin Veto - Mestaruus palaa SaarikentälleJoensuun Maila - Rautaa rajaltaHyvinkään Tahko - Musta Hevonen? Jyväskylän Kiri - Perinteikkään seuran synkkä lähihistoria kääntymässä? Kankaanpään Maila - Superpesis-paikka on koetuksellaJymyJussit - Kokoa on (ja uhoa), mutta ei silti menestystä Pattijoen Urheilijat - Raahessa tiedetään miten menestytäänKouvolan Pallonlyöjät - Materiaali on kapea, mutta miehet sitkeitä