Kouvolassa on pitkään tehty oivallista juniorityötä. Rahavaikeuksien johdosta parin vuoden takaisessa finaalijoukkueessa on tehty muutoksia isolla kädellä. Toni Kohonen, Matti Latvala, Sami Partanen ja Sami Joukainen ovat muun muassa vaihtaneet maisemaa, mutta tilalle ollaan rauhassa nostettu omia junioreita. Todella kärsivällisellä ja pitkäjänteisellä työllä Kouvola ei ole helppo voitettava koskaan, vaikka materiaali toista väittäisikin.

Ulkopeli:

Jos lukkari Joni Rytkönen jatkaa ennakkoluulottomia otteitaan, joukkueella on mahdollisuus haastaa isompia. Koppariosasto on vahva, eikä etukenttäkään ole heikoimmasta päästä, jos vain Rytkönen pystyy lautasen äärellä parhaimpaansa. Linjassa on kokemattomia pelaajia, jotka varmasti sortuvat virheisiin kauden aikana, mutta pystyvät ajoittain myös huippuotteisiin. Kehityspolku koko joukkueella on eteenpäin ja valmennuksessa tehdään tinkimätöntä työtä Mikko Hylkilän johdolla. Se, minkä KPL häviää materiaalissa, se voittaa taktisella puolella. Varsinkin kun pelataan päävastustajia Kiriä, Koskenkorvaa tai Alajärveä vastaan.

Sisäpeli:

Sami Joukaisen menetys oli katastrofi. ”Varmat” juoksut on nyt poissa joukkueelta, eikä nouseva polvi kata yhdessäkään Joukaisen vaarallisuutta. Paljon jää Juho Toivolan harteille, joka saattaa nostaa huomattavasti tasoaan, kun on päässyt Pohjanmaalta Kouvolan kovan harjoittelun kulttuuriin.

Etenijävoimaa joukkueessa sen sijaan on todella paljon. Kotikentällään joukkue saa paljon tilanteita aikaan, sillä Juho Hacklin pääsee kopauttelemaan pomppua ruutuun. Niillä kentillä, missä pomppua ei lyödä, saattaa KPL muuttaa taktiikkaa ja siirtää Hacklinin takakärkeen. Silloin numerolle kolme astuu luultavasti vasurilta iskevä Joni Rytkönen. Nuoren rämäpään kehityskäyrä on vihdoin lähtenyt toivottuun suuntaan, joten tästä kaudesta voi odottaa paljon. Harmittava loukkaantuminen vie hieman veroja alkukaudesta, mutta seuratkaa nuoren miehen esiinmarssia!

Mahdollinen avaus: 1. Tommi Mäentausta 2p2. Anssi Lammila 3p3. Juho Hacklin 3k4. Juho Toivola 2k5. Sasu Toikka 1v6. Matti Saukko 2p7. Joni Rytkönen L8. Mika-Matti Ojala s9. Konsta Hyötyläinen 3v10. Ossi Meriläinen 11. Teemu Nurmio12. Juuso Siekkeli

Pelinjohtaja: Mikko Hylkilä

Arvio:

Materiaali ei riitä pudotuspeleihin, mutta onneksi se ei merkitse pesäpallossa kaikkea. Joukkueessa on paljon luontaista sitkeyttä ja voittamisen paloa. Tulee tekemään paljon virheitä kauden aikana, mutta osaa ottaa niistä oppia. Ei mahdottomuus, että peittoaa Kirin ja Kossun kamppailussa pudotuspelipaikoista.

Kirjoittaja on nähnyt 18 vuotta pesäpalloa niin pelaajan, valmentajan kuin seurajohtajan silmin. Nykyinen vedonlyönnin ammattilainen toimii virallisesti vedonlyöntikentän uuden kasvon TurtleBet.comin pesisvihjaajana. TurtleBetin käynnistyminen kuitenkin hieman viivästyi, joten onnistuimme houkuttelemaan amma-miehen Turtlen sijaan tekemään meille upean kausiennakon. Lue myös Pesis-papan muut ennakot: 

Sotkamon Jymy - Kultajuna yskähtelee? Vimpelin Veto - Mestaruus palaa SaarikentälleJoensuun Maila - Rautaa rajaltaHyvinkään Tahko - Musta Hevonen? Jyväskylän Kiri - Perinteikkään seuran synkkä lähihistoria kääntymässä? Kankaanpään Maila - Superpesis-paikka on koetuksellaJymyJussit - Kokoa on (ja uhoa), mutta ei silti menestystä Pattijoen Urheilijat - Raahessa tiedetään miten menestytään