Tiistain ottelu Tshekkiä vastaan ratkaisee jääkiekon MM-kisojen alkulohko B:n voittajan. Kolmen pisteen voitolla Suomi on varma lohkovoittaja. 

Mitä Suomi tarvitsee? 

Leijonien tilanne lohkovoiton suhteen on selkeä. Ruotsin tappio USA:lle ja Suomen voitto Itävallasta tarkoitti, että Suomi vie lohkovoiton kolmen pisteen voitolla Tshekistä. Mikäli Ruotsi voittaa odotetusti Latvian omassa ottelussaan, kaikki muut tulokset kuin Suomen kolmen pisteen voitto siirtävät lohkovoiton Ruotsille. Pelin henki on siis Leijonien osalta selkeä: Tampereen tiistai-illassa klo 20.20 pelimerkit ovat keskellä.

Jukka Jalosen Leijonat tulevat tiistain kamppailuun kahden välipäivän jälkeen. Tämä auttaa varmasti mm. tuoreiden NHL-vahvistusten aikaerorasitusten sekä pelitapaan kiinni pääsemisen suhteen. Itävalta-ottelussa vastustajan ajoittain vahva rynnistys pysähtyi komeasti viimeistään käsittämättömällä tasolla torjuvaan Juho Olkinuoraan. Neljässä torjumassaan ottelussa yhden maalin päästäneen Olkinuoran torjuntaprosentti on 98,73%! Yhdessä olympiasankari Harri Säterin kanssa Olkinuora muodostaa jälleen kaksikon, johon Leijonat eivät todellakaan tule kaatumaan.

Suomi ei ole ollut vielä juurikaan otteluissa, joissa tempo olisi noussut korkeaksi ja on äärimmäisen mielenkiintoista nähdä mitä Leijonille tuolloin tapahtuu. Mikään ei viittaa siihen, että kokenut joukkue menisi paniikkiin, mutta paineen alla Ruotsia vastaan Suomi ei lopulta onnistunut viimeistelemään peliä itselleen ratkaisevissa kohdissa. Hyökkäyksen tehot ovat osoittaneet positiivista suuntaa, mutta Leijonat kaipaavat yhä laajuutta maalintekoon. Tämän kehityskulun seuraaminen on eräs kisojen kiinnostavimpia yksittäisiä asioita ja Suomen osalta kenties se ratkaisevin asia.

Tshekillä haasteita 

Kari Jalosen alaisuudessa Tshekki on saanut luoduksi toimintaansa useita joukkuepelaamista kehittäviä elementtejä. Kuitenkin EHT-turnauksista MM-kisoihin siirryttäessä yhtenäiseltä vaikuttanut joukkue on alkanut rakoilla, harjoituksissa on raporttien mukaan otettu yhteen, NHL-hyökkääjä Dominik Simon jätti joukkueen ja tulokset eivät vielä toistaiseksi mairittele joukkuetta. Maanantain kohtaaminen USA:ta vastaan ja lohkovaiheen päätösottelussa Suomen kohtaaminen näyttävät, mistä puusta tämä Tshekin joukkue on veistetty.

Tshekin joukkue on rakennettu pitkälti Euroopassa pelaavien pelaajien rungon päälle ja tuota runkoa Jalonen on työstänyt varsin lupaavan oloisesti. Sekoitukseen lisättiin MM-jäille NHL-maalivahdit Lukas Dostal ja Karel Vejmelka, Detroit Red Wingsin puolustaja Filip Hronek sekä laatuhyökkääjät Jakub Vrana niin ikään Detroitista sekä Thomas Hertl San Jose Sharksista. Hyökkäyksessä peliä pyörittää myös ikinuori Roman Cervenka. Juonikas 36-vuotias on luonut turnauksessa hurjan määrän maalipaikkoja ja iskenyt viidessä ottelussa pistepörssin kärkipaikkaan oikeuttavat tehot 3+8=11.

Perusteltu vetovihje: Suomi - Tshekki

Siinä missä hyökkäys on Tshekille suuri mahdollisuus ja turnausmuodossa aina suuri vahvuus, viisikkona puolustaminen tahtoo olla edelleen haaste. Ruotsi mursi Tshekin viisikon kiekonriistojen jälkeen tuhoisasti ja on erittäin mielenkiintoista nähdä, mihin asti Tshekin puolustuspelaaminen riittää turnauksen kärkiryhmiä vastaan. Puolustuspäässä onnistuminen oletettavasti määrittää sekä sen, pelaako Tshekki pudotuspeleissä, saako se heti vastaansa jonkin A-lohkon kärkiryhmistä ja millaisella itseluottamuksella Kari Jalosen ryhmä lähtee ratkaisupeleihin? Tshekki on jälleen eräs kisojen jokerikorteista, jonka prosentit eivät näytä juuri nyt vahvoilta, mutta jolla on kaikki eväät voittaa yksittäisessä ottelussa kenet tahansa.