Mestarien liigassa on kova ottelutahti, kun koko lohkovaihe pyritään pelaamaan kahdeksan viikon aikana. Tiukka tahti lupaa myös yllätyksiä, sillä seurat pelaavat koko loka-joulukuun ajan kahdesti viikossa, ja loukkaantumisilta ei voida välttyä. Mestarien liigan avauskierroksella yllätyksiin ylsivät Manchester United ja Shakhtar Donetsk. Nyt yllätysvoittoja lähtevät jahtaamaan mm. Lokomotiv Moskova sekä Salzburg.  
 

Atletico Madrid – Salzburg 

 
Aletico
 Madrid on pakkovoiton edessä tiistaina Mestarien liigan kotiavauksessaan. La Ligassa joukkueen pelaaminen on ollut vakuuttavaa, mutta viikko sitten Allianz Arenalla Bayern München pyöritti espanjalaisia peräti 4-0. Lukemat olivat yllättävät, sillä juuri puolustuspelaaminen on ollut alkukaudella Diego Simeonen joukkueen vahvuus. 

 Luis Suarez ja Alvaro Morata hankittiin vahvistamaan Atleticon hyökkäyspäätä ja uruguaylainen Suarez onkin jo aloittanut maalitehtailun uudessa seurassa, kun hän on osunut kahdessa viimeisellä La Liga -pelissä. Ghanalainen Thomas Partey myytiin keskikentältä Arsenaliin, mutta Diego Simeonen ryhmä on pullollaan loistavia keskikenttäpelaajia, joten Parteyn korvaaminen käy vaivattomasti. 

 Red Bull Salzburgin tähtipelaaja on 22-vuotias Patson Daka, jolla on koossa jo kuusi maalia viidessä pelaamassaan ottelussa. Mestarien liigan karsintakierroksilla Daka onnistui maalinteossa kahdesti, mutta tiistaina hän joutuu Atleticon tiiviin puolustuksen syleilyyn ja maalinteko tulee olemaan vaikeata. Atletico on päästänyt kotikentällään tällä kaudella vain yhden maalin, joten Salzburg on varmasti tyytyväinen yhteen pisteeseenkin. 

Lokomotiv Moskova - Bayern München 

Lokomotiv Moskovan kausi Venäjän liigassa on sujunut toistaiseksi mallikkaasti. Viime kaudella se sijoittui Venäjän liigassa kakkoseksi ja nytkin se taistelee kärkisijoista avauskierrosten jälkeen. Valmentaja Marko Nikolic on tehnyt hyvää työtä venäläisjoukkueen peräsimessä, ja vaikka ykköstykki Aleksei Miranchuk myytiin Italian Serie A -seura Atalantaan, on Nikolic pystynyt vahvistamaan joukkuetta myös laadukkailla pelaajilla.  

Avauskierroksella Lokomotiv pelasi hyvän ottelun Red Bull Salzburgin vieraana. Venäläisjoukkueet eivät perinteisesti ole pärjänneet hyvin vierasotteluissaan, mutta viikko sitten Lokomotiv nappasi arvokkaan vieraspisteen Vitali Lisakovichin ja Ederin maaleilla.  

 Nyt vastaan tulee kuitenkin Euroopan paras seurajoukkue. Bayern Münchenin ylle yritettiin kasata mustia pilviä, kun se hävisi Bundesliigassa Hoffenheimille peräti 1–4. Sen jälkeen Bayern on kuitenkin ollut murskaavan kovassa maalivireessä, sillä se on tehnyt peräti 17 maalia viimeisessä kuudessa ottelussa. Robert Lewandowski on tehnyt noista 17 maalista peräti yhdeksän ja viime viikolla puolalainen paukutti hattutempun Eintracht Frankfurtin verkkoon. Mestarien liigassa Lewandowskin maalitili on vielä avaamatta, mutta ’Lewan’ avausmaali tämän kauden kilpailussa on vain ajan kysymys.  

Mönchengladbach – Real Madrid 

Mönchengladbach nousi upean loppukauden ansiosta viime kaudella Bundesliigan neljänneksi ja selvitti paikkansa suoraan Mestarien liigan lohkopeleihin. Saksalaisjoukkueen lohkoon napsahtivat sekä Real Madrid että Inter, ja nyt sillä on edessään ensimmäinen peli Espanjan mestaria vastaan.  

 Real Madrid matkustaa Saksaan El Clasicon kuninkaana. Valverden, Ramosin ja Modricin maalit toivat Realille lopulta selvän voiton Barcelonasta, vaikka joukkue joutui suuren osan ajasta puolustamaan tiiviisti Barcelonan laadukkaita hyökkäyksiä.  

 Zinedine Zidanelle viikonlopun suurvoitto olikin helpotus yhä kasvaviin paineisiin. Järkyttävä avaustappio Mestarien liigassa Shakhtar Donetskille oli avauskierroksen jättiyllätys, joten Realilla ei ole varaa toiseen lipsahdukseen lohkovaiheessa. Edessä on vielä kaksi ottelua Interiä vastaan, mutta ensin sen on selvitettävä vaikea vieraspeli Borussia-Parkilla.  

Saksalaisjoukkue yllätti avausottelussaan Interin hakemalla tasapelin San Sirolta. Jonas Hofmann on huippuvireessä ja 28-vuotias hyökkääjä on elintärkeä Marco Rosen valmentamalle joukkueelle. Mönchengladbach on pelannut viisi peräkkäistä ottelua ilman tappioita ja viime viikonloppuna se taisteli vierasvoiton Kölnistä. Kotivoitto tiistaina olisi jättiyllätys, mutta Mönchengladbach pystyy täydellisellä pelillä kaatamaan Real Madridin.  

 Liverpool – FC Midtjylland 

 Midtjylland ei ole selviytynyt Mestarien liigan lohkovaiheeseen sattumalta. Seura perustaa toimintansa dataan ja tilastoihin, ja viime vuosina se on tuottanut tulosta Tanskan Superliigassa. Tänä syksynä se selvitti hienosti Mestarien liigan karsitanvaiheen etenemällä kolmen kierroksen voitoillaan lohkovaiheeseen ensimmäistä kertaa seuran historiassa.  

 Tanskalaisseuran debyytti viikko sitten Mestarien liigan lohkovaiheessa oli kuitenkin paha pettymys. Atalanta vei tanskalaisjoukkuetta peräti 4–0 eikä vastus helpotu seuraavissa otteluissa, kun vastaan tulevat sekä Liverpool että Ajax. 

 Celta Vigosta hankittu Tanskan maajoukkuepelaaja Pione Sisto on Midtjyllandin vaarallisin pelaajia ja 25-vuotias hyökkääjä osui myös viime viikonloppuna tärkeässä sarjavoitossa Bröndbyä vastaan. Midtjylland on tänäkin vuonna ylivoimainen suosikki Tanskan mestariksi, mutta Tanskan liigapelit ovat eri luokkaa kuin Mestarien liigan lohko-ottelut Anfieldillä. 

 Liverpool on Valioliigassa tällä hetkellä toisena, mutta sen peli ei ainakaan vielä ole viime kauden tasolla. Virgil Van Dijkin loukkaantuminen oli luonnollisesti paha takaisku ja hänen korvaajana on ainakin toistaiseksi pelannut brasilialainen Fabinho. Viikonloppuna Liverpool nousi tappioasemasta voittoon Sheffield Unitedia vastaan ja voittomaalin tehnyt portugalilainen Diogo Jota on löytänyt nopeasti yhteisen sävelen uudessa joukkueessaan. 

 Liverpool voitti avauskierroksella Ajaxin niukasti 1-0, ja nyt edessä on etukäteen lohkon heikoin joukkue. Liverpoolilla on edessä raskas marraskuu, joten päävalmentaja Jürgen Klopp voi hyvinkin lepuuttaa muutamia avainpelaajiaan Midtjyllandia vastaan.  

 

Tiistain Mestarien liigan ottelut: 

 

klo 19.55 Lokomotiv Moskova – Bayern München 

klo 19.55 Shakhtar Donetsk – Inter 

klo 22.00 Atletico Madrid – Salzburg 

klo 22.00 Mönchengladbach – Real Madrid 

klo 22.00 Porto – Olympiakos 

klo 22.00 Marseille – Manchester City 

klo 22.00 Liverpool – Midtjylland 

klo 22.00 Atalanta – Ajax