Mestarien liigassa katseet kääntyvät tiistai-iltana H-lohkoon, kun kolme joukkuetta taistele kahdesta jatkopaikasta. Suurimmassa putoamisvaarassa on Manchester United, joka pelit tämän kauden Mestarien liigassa saattavat päättyä tähän. 

 

Lohko H 

 

Paris SG - Istanbul Basaksehir 

RB Leipzig - Manchester U 

 

Tämä lohko on illan kuumin ja jännittävin. Kolme joukkuetta – Manchester United, Paris St. Germain ja Red Bull Leipzig – ovat 9 pisteessä ja jatkopaikkoja on jaossa vain kaksi.  Manchester United on tukalimmassa paikassa, sillä se joutuu hakemaan vierasvoiton Leipzigistä. Tasapeli riittää Unitedille jatkopaikkaan, mutta Leipzigistä on tunnetusti vaikea hakea pisteitä. Tappio pudottaisi Unitedin varmasti lohkokolmoseksi ja Eurooppa-liigan jatkopeleihin. Tappio olisikin täydellinen katastrofi ja saattaisi tietää myös päävalmentaja Ole Gunnar Solskjaerin lähtöä. Kotijoukkue Leipzigille kelpaa jatkopaikkaan siis vain voitto. Saksalaisjoukkue pelasi viihdyttävän 3-3-taspaelin Bayern Münchenin kanssa viikonloppuna ja Leipzig onkin hyvässä vireessä tällä hetkellä. PSG:llä on kolmesta joukkueesta helpoin tehtävä. Se varmistaisi kotivoitolla lohkovoiton ja PSG onkin suursuosikki turkkilaista Istanbul Basaksehiriä vastaan. 

 

Lohko F 

 

Zenit – Borussia Dortmund 

Lazio – Club Brugge 

 

Belgian mestarijoukkueella Club Bruggella on edessään pakkovoitto, jos se mielii helmikuun jatkopeleihin. Brugge on kaksi pistettä Laziota perässä, joten tasapeli ei sille riitä Stadio Olimpicon illassa. Lazio ei ole vielä hävinnyt yhtään ottelua lohkovaiheessa, ja kertoimenlaskijoiden mukaan ei häviä tiistainakaan.  

Lohkon toisessa ottelussa Borussia Dortmund voi ottaa rennosti, sillä saksalaiset ovat jo varmistaneet jatkopaikan ennen illan ottelua Zenitiä vastaan. Samoin kotijoukkue Zenit tulee jäämään lohkon viimeiseksi, sillä joukkue on ollut paha pettymys tämän kauden Mestarien liigassa. 

 

Lohko E 

Chelsea  -  Krasnodar 

Rennes - Sevilla 

 

Kummassakaan ottelussa ei juuri panoksia ole. Sevilla voi toki nousta tasapisteisiin Chelsean kanssa, mutta lohkovoittoon espanjalaiset eivät tule yltämään. Chelsea voittaa E-lohkon illantuloksista riippumatta 

Chelsean matka Mestarien liigassa on ollut lähes virheetön eikä se halua koskea tappiosarakkeeseensa päätöskierroksella. Vaikka Frank Lampard tulee lepuuttamaan avauskokoonpanon pelaajiaan, löytyy Chelsean joukkueesta tarpeeksi laatua kotivoittoa varten.  

 

Lohko G

Barcelona – Juventus 

Dynamo Kiova – Ferencvaros 

 

Normaalisti Barcelonan ja Juventuksen kohtaaminen keräisi kaikki otsikot, mutta illan ottelussa ei juurikaan panoksia ole. Barcelona on voittanut kaikki viisi lohkovaiheen otteluaan, vaikka meno La Ligassa on melkoista taaperrusta. Voitolla Juventuksesta Barcasta tulisi ainoa ’puhtaan pelin’ joukkue tämän kauden Mestarien liigan lohkovaiheessa.  

Lohkon toisessa ottelussa Ferencvaros elättelee vielä toiveita lohkokolmosen paikasta, joka veisi unkarilaiset Eurooppa-liigaan. Molemmat joukkueet ovat tasapisteissä ja unkarilaisten on jatkopaikan eteen haettava voitto Kiovasta. Tasapisteissä jatkoon etenee Dynamo paremman maalieron turvin.