Miesten superpesis starttaa huomenna ja ilmassa on pitkästä aikaa todellista pesiskuhinaa! Viime syksyn jälkeen nähtiin todellinen siirtoruletti, kun Kankaanpään Maila tyhjensi lähes koko joukkueen. Kilpavarusteluun ryhtyi Joensuun Maila ja uusi fuusioseura Seinäjoen Jymy-Jussit. Joensuu selvisi tästä voittajana ja lähtee kauteen mitalisuosikkina heti kahden mahtiseuran Sotkamon Jymyn ja Vimpelin Vedon takana.

Vimpeli vahvistui täksi kaudeksi ja varsinkin pelinjohtajaksi palaava Risto Ojanperä on mieluinen paluumuuttaja pesäpallokartalle. Tunteella valmentava, peliä johtava ja lajia elävä Ojanperä pitää huolen Sotkamon ja Vimpelin väliset ottelut ovat taas superkuumaa kamaa!

Toinen seurattava on ehdottomasti Joensuun Maila, joka voi haastaa tällä ryhmällä jopa kaksi suurta taisteluissa finaalipaikoista. Joensuussa nähtiin liikennettä myös pesäpallopitäjä Kiteelle ja toisinpäin, kun valmentaja Vesa Varonen ja etenijä Ilkka Männikkö siirtyivät Kiteeltä Joensuuhun ja Mailan 2.pelinjohtaja Sami Purmonen siirtyi KiPan viuhkan varteen. On selvää että Karjalan Derby on tänä vuonna kuumaakin kuumempi ja jokainen pesismies merkkaa kalenteriinsa ainakin yhden joukkueiden välisen mittelön!

Myös pohjanmaalla on melkoista kuhinaa. Jere Dahlström palasi Vimpelistä Koskenkorvalle ja Jymy-Jussit haalivat kaikki vapaana olleet, kuin myös ei-vapaana olleet pelaajat lähiympäristöstä. Tänä vuonna myös pohjanmaan paikalliset ovat entistäkin mielenkiintoisempia!

Lähtökohdat kauteen ovat selvät. Ensin Sotkamo ja sitten Vimpeli. Tämän jälkeen seuraa kuitenkin vahvistunut Joensuu ja todella tasainen viiden joukkueen ryhmä, joilla kaikilla on mahdollisuudet välieräpaikkaan. Alta löytyy ranking-taulukko, esittelyt jokaisesta joukkueesta erikseen ja ohjeet vedonlyöjille. Kuumaa pesiskesää kaikille!

RANKING                            
Sotkamon Jymy    A+  Joukkuesittelyyn -->
Vimpelin Veto   A Joukkuesittelyyn -->
Joensuun Maila  B- Joukkuesittelyyn -->
Hyvinkään Tahko  C Joukkuesittelyyn -->
Koskenkorvan Urheilijat  C Joukkuesittelyyn -->
Pattijoen Urheilijat  C Joukkuesittelyyn -->
Seinäjoen Jymy-Jussit  C Joukkuesittelyyn -->
Kiteen Pallo -90  C- Joukkuesittelyyn -->
Jyväskylän Kiri  D Joukkuesittelyyn -->
Kouvolan Pallonlyöjät  D- Joukkuesittelyyn -->
Kankaanpään Maila  E Joukkuesittelyyn -->
Alajärven Ankkurit  E Joukkuesittelyyn -->

Vedonlyöjille tiedoksi Pesäpallo kuuluu parhaiten palauttaviin vedonlyöntilajeihin. Aloittajan tulee kiinnittää huomiota ensimmäisenä sarjan valtaviin tasoeroihin. Tänäkin vuonna pitää tapahtua jotain täysin käsittämätöntä jos finaalissa ei pelaa Vimpeli ja Sotkamo. Samoin Kankaanpää ja Ankkurit ovat aina kaikkia vastaan altavastaajia ja muut kuin runkosarjan viimeiset sijat olisivat joukkueille melkein mestaruus.

Toinen asia mihin kiinnitetään huomiota, on kokoonpanot. Usealla joukkueella on omat avainpelaajansa joiden loukkaantuminen pilaa koko konseptin. On selvää, että esimerkiksi lukkarin puuttuminen tarkoittaa välitöntä betsiä vastustajalle. Pesäpallossa harvalla joukkueelta löytyy varamiehiä millekään paikalle.

Kolmas asia (ja ehkä se tärkein) on tarkkailla juoksumääriä. Toisin kuin jalkapallossa tai jääkiekossa, pesäpallon vedonlyönnissä runsasjuoksuisissa peleissä tasapelin todennäköisyys kasvaa ja vähäjuoksuisissa pienenee.

Myös under/over-vedot ovat loistavia kohteita. Juoksumääriin vaikuttaa totta kai joukkueiden tasoero, sisäpeli/ulkopeli-painotteisuus ja ottelun panos. Mutta hyvä pelaaja kiinnittää huomiota myös kenttään jolla pelataan. Esim. Hyvinkäällä Pihkalan kentällä pelataan todella avaralla alueella, joten läpilyönti palkitsee lähes aina kunnarilla. Myös keli on olennainen osa juoksumääriä, kylmällä kelillä itse pesäpallon sekä mailan ominaisuudet muuttuvat, eikä pallo kulje niin lujaa ja juoksumäärät luonnollisesti vähenee. Myös sadekeli vähentää selvästi juoksumäärää.

Urheiluveikkaus.com tarjoaa lukijoilleen parhaat pesäpallovihjeet kesän ajan ja palataan lajin vedonlyönti teemoihin kesän aikana vihjeissä. Eilen jo aloitettiin voitokas pesäpallokausi nappaamalla kiinni Rauman vierasvoitto Viininjärvestä vieraskertoimella 3,00!