Zenit areena on jalkapallon mm 2018 kisojen merkittävin kisastadion meille suomalaisille. Toiselta nimeltään Krestovsky Stadium, suomeksi Stadion Krestovski tulee olemaan yksi tunnetuimmista jalkapallon mm 2018 kisojen kisastadioneista. Tämä pelinäyttämö on kaikista suosituin ja puhutuin, sekä hyvässä että pahassa. Zenit Areena on saanut itselleen monia eri nimiä, ja Zenitin sekä Krestovsky Stadiumin lisäksi areena tunnetaan nimellä Piter Areena. Merkittäväksi suomalaisille tämän stadionin tekee se, että se sijaitsee Pietarissa, eli todella lähellä Suomea. Kapasiteetiltaan tämä jättiläinen on 68,134 ja sen rakennustyöt aloitettiin vuonna 2007. Erikoiseksi Pietarin Zenit areenan tekee se, että sen rakentamisessa on kestänyt yli 12 vuotta. Harvinaista on myös se, että se on yksi historian kalleimmista jalkapallostadioneista.


Jalkapallon MM 2018 kisojen kallein stadion

Zenit Areena on Kisho Kurokawa nimisen arkkitehdin käsialaa, ja stadionin tyyli on hyvin samanlainen kuin Kurokawan suunnittelema Toyota Stadion, joka sijaitsee puolestaan Japanissa. Zenit areena on suunniteltu muistuttamaan avaruusalusta ja se sijaitsee samassa kohtaa kuin Kirow Stadion sijaitsi ennen sen purkamista. Rakennustyöt aloitettiin jo vuonna 2008, ja suunnitelmien mukaan rakennuksen piti olla valmiina vuonna 2009. FIFAn viiveet ja muut ongelmat viivästyttivät rakennustöitä jopa yhdeksällä vuodella. Stadion rahoitettiin alusta saakka venäläisen kaasuyrityksen toimesta, mutta myöhemmin Pietarin hallinnon täytyi laittaa miljardin verran lisää käteistä koneeseen tehden Pietarin Zenit areenasta kaikista kalleimman stadionin koko maailmassa.

Pietarin stadion on FC Zenit -klubin oma areena, ja liigan matsien aikana areena pystyy ottamaan vastaan vain 56,196 katsojaa. Kun World Cup 2018 ottaa areenan haltuun, kapasiteetti nouseee uskomattomaan 68,000 katsojaan saakka. Areenalla on jo pelattu viime kesän Confederations Cupin, eli jalkapallon mm 2018 kisojen esiturnauksen neljä matsia, finaali mukaanluettuna.

Pietarin stadion löytyy Krestovskin saarelta, vain 7,5 kilometriä koilliseen kaupungista päin. Tämä saari tunnetaan myös suomenkielisellä nimellä Ristisaari. Tällä hetkellä saarella sijaitsevaa stadionia kutsutaan nimellä Krestovski Areena, mutta jalkapallon mm 2018 kisojen ajaksi se nimetään Pietarin areenaksi (Saint Petersburg Arena). Ja koska areena sijaitsee meren äärellä, kolme puolta saaresta ja stadionista osoittaa suoraa Itämeren suuntaan. Se jos mikä tekee stadionista näyttävän ja ainutlaatuisen.

Mikäli olet matkustamassa Pietariin katsomaan jalkapallon MM 2018 kisojen jännittäviä jalkapallo otteluita, tämä paikka tarjoaa aktiiviteettia aivan jokaiseen makuun. Jalkapallostadionin lisäksi Ristisaari tarjoaa myös muita vapaa-ajan mahdollisuuksia. Saarelta löytyy upea puisto Maritime Victory Park sekä huvipuisto nimeltä Krestovski ostrov. Areenan pohjoispuolelta löytyy myös monia ravintoloita ja baareja, joissa vierailijat pääsevät nauttimaan sekä paikallisista että kansainvälisistä herkuista. Lisäksi Pietari tarjoaa maailman pohjoisimpana miljoonakaupunkina matkalijoille paljon tekemistä kulttuurin ja viihteen puolella. Tarjolla on nähtävyyksiä, museoita, kulttuuritarjontaa, shoppailumahdollisuuksia ja yöelämää. Mikäli haluat tietää lisää Pietarista kisakaupunkina ja matkakohteena, voit lukea täältä

Pietarin Zenit areena jalkapallon mm 2018 kisoissa

Pietarin Zenit areena tulee pitämään suurta roolia jalkapallon MM 2018 kisoissa. Neljä ryhmäpeliä, neljännesfinaali, semifinaali sekä kolmas palkintosarja käydään läpi tällä suurella stadionilla. Suomen kannalta tämä pelinäyttämö on myös hyvin erikoinen sen ollessa hyvin lähellä Suomen rajaa. Ensi kesäkuun ja heinäkuun aikana tulemme näkemään seitsemän jännittävää ottelua tällä stadionilla. Ottelevat maat löydät myös sivuiltamme, jossa kerromme mm 2018 kisojen lohkot ja joukkueiden kokoonpanot. MM kisojen aikaan tämä valtava jalkapallostadion ottaa vastaan jopa 68 134 silmäparia seuraamaan otteluita ja nauttimaan jalkapallon MM 2018 tunnelmasta.
  • Kaupunki: Pietari
  • Valmistunut: 2017
  • Kapasiteetti: 68,134
  • Joukkue: FC Zenit