NHL:n pudotuspelit alkavat keskiviikkona, kun taalajäillä käynnistyy Stanley Cupin jahti. Kahdeksan tasokasta otteluparia kilpailevat pääsystä seuraavalle kierroksella ja seuraavassa käymme läpi ottelukalenterin sekä joukkueiden välisiä voimasuhteita. Heitämme kunkin sarjan lopputuloksesta myös omat ennustuksemme yksittäisten vedonlyöntivihjeiden ja -tärppien kera.

NHL:n kauden 2018-19 runkosarja on saatettu päätökseen ja täten on aika siirtää katseet kohti pudotuspelejä ja ensimmäisen kierroksen ennakkoasetelmat lupaavat äärimmäisen viihdyttävää jääkiekkoa Atlantin takaa. 

Pitemmittä puheitta otamme tarkasteluun ensimmäisen otteluparin, jossa runkosarjan vakuuttavasti nimiinsä vienyt Tampa Bay Lightning kohtaa Columbus Blue Jacketsin.

NHL Playoffs 2018-19 - Ensimmäinen kierros:

Mene ottelusarjan ennakkoon klikkaamalla.

Tampa Bay Lightning vs. Columbus Blue Jackets
Boston Bruins vs. Toronto Maple Leafs
Washington Capitals vs. Carolina Hurricanes
New York Islanders vs. Pittsburgh Penguins
Calgary Flames vs. Colorado Avalanche
San Jose Sharks vs. Vegas Golden Knights
Nashville Predators vs. Dallas Stars
Winnipeg Jets vs. St. Louis Blues

Tampa Bay (A1) vs. Columbus (VK2)

G1 torstai, 11. huhtikuu, Tampa-Columbus, 02:00
G2 lauantai, 13. huhtikuu, Tampa-Columbus, 02:00
G3 maanantai, 15. huhtikuu, Columbus-Tampa, 02:00
G4 keskiviikko, 17. huhtikuu, Columbus-Tampa, 02:00
G5* lauantai, 20. huhtikuu, Tampa-Columbus, -
G6* maanantai, 22. huhtikuu, Columbus-Tampa, -
G7* keskiviikko, 24. huhtikuu, Tampa-Columbus, -

Atlantin divisioonan ja runkosarjan voittanut Tampa Bay Lightning saa vastustajakseen Columbus Blue Jacketsin, joka selvisi pudotuspeleihin toisen villi kortti -sijan avulla. 

Jarmo Kekäläinen teki aktiivisesti pelaajakauppoja ja antoi ison kourallisen varausvuoroja saadakseen vahvistuksia pudotuspelejä varten. Columbuksen GM laittoi kirjaimellisesti maineensa ja ehkä myös työpaikkansa pantiksi sille, että Blue Jackets etenee pitkälle. 

Joukkueen tähtipelaajat tietävät, että nykyinen runko tuskin pysyy kasassa enää kesän jälkeen, joten Columbuksen paras sauma menestykselle on kirjaimellisesti nyt. Joukkueen avainpelaajia ovat tietenkin Artemi Panarin, Cam Atkinson, Seth Jones ja lisävahvistukset Matt Duchene, sekä Ryan Dzjingel. Kaikista merkittävin ja tärkein sinitakki seisoo kuitenkin maalin suulla. Sergei Bobrovsky joutuu eittämättä melkoisen kiekkosateen kohteeksi, sillä Tampan tykit ampuvat paljon ja lujaa. Kekäläisen kasaama nippu menestyy avauskierroksella Bobrovskyn otteiden mukaisesti. 

Viime keväästä ärsyyntynyt Tampa Bay Lightning raateli joukkueita viikosta toiseen läpi runkosarjan. Upea runkosarja ei kuitenkaan riitä, sillä tulikuuman tykistön täytyy todistaa taitonsa myös pudotuspeleissä tänä keväänä. Suurennuslasin alle joutuvat NHL:n pistepörssin voittanut Nikita Kucherov (41+87=128), upean kauden pelannut Steven Stamkos (45+53=98) ja maalipörssin yllätysnimi Brayden Point (41+51=92). Kyseinen kolmikko vastaa Tampan tehoista ja ovat äärimmäisen iso pelote ylivoimalla. 

Tampan onneksi laajuutta ja laatua riittää. Taustajoukkoihin lukeutuvat muun muassa Yanni Gourde, Tyler Johnson ja tähtipuolustaja Victor Hedman. Ruotsalainen on istunut viime pelejä sivussa loukkaantumisen takia, joten hänen pelaaminen ensimmäisessä ottelussa on toistaiseksi vielä epävarmaa. 

Jatkoon: Tampa Bay Lightning otteluvoitoin 4-1

Lighting voittaa sarjan -1,5 voiton tasoituksella - kerroin 1.70 (Unibet)

Columbus voi yllättää yhden voiton verran, mutta on myös mahdollista, että Tampan tulivoima ampuu Bobrovskyn muurin säpäleiksi suoraan neljässä ottelussa. Runkosarjan voittajalla on riveissään peräti kolme yli 40 maalin pelaajaa ja joukkueen yleinen vire ei yksinkertaisesti jätä sijaa epäilyksille Columbuksen tasoista joukkuetta vastaan.

Lightiningin hallintaan uskovat myös vedonlyöntiyhtiöt, sillä kyseessä on selvästi epätasaisimmalla kerroin-jakaumalla varustettu ottelupari pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Kertoimet, voittaa ottelusarjan:

Tampa Bay, kerroin Peliyhtiö Columbus, kerroin Peliyhtiö
1.28 nordicbet 4.00 leovegas
1.28 betsson 4.00 unibet
1.28 betsafe 4.00 mr green
1.26 coolbet 4.00 888sport
1.25 unibet 4.00 coolbet
1.25 leovegas 3.75 betsson
1.25 888sport 3.75 betsafe
1.25 mr green 3.75 nordicbet


Boston (A2) vs. Toronto (A3)

G1 perjantai, 12. huhtikuu, Boston-Toronto, 02:00
G2 sunnuntai, 14. huhtikuu, Boston-Toronto, 03:00
G3 tiistai, 16. huhtikuu, Toronto-Boston, 02:00
G4 torstai, 18. huhtikuu, Toronto-Boston, 02:00
G5* lauantai, 20. huhtikuu, Boston-Toronto, - 
G6* maanantai, 22. huhtikuu, Toronto-Boston, -
G7* keskiviikko, 24. huhtikuu, Boston-Toronto, - 

Pystyykö Toronto vihdoin peittoamaan pelottavan Boston Bruinsin? Joukkueet ovat kohdanneet kaksi kertaa aikaisemmin 2010-luvulla ja molemmat sarjat ovat päättyneet seitsemän pelin kautta murheellisesti Torontolle.

Surullinen sulaminen nähtiin vuonna 2013, kun Toronto johti viimeisessä erässä ottelua 3-1, mutta Boston tuli lopulta tasoihin ja ohitse. Viime keväänä johtoasema aiheutti myös ongelmia Leafsille ja Boston kuittasi seitsemännen pelin lukemin 7-4. 

Paperilla Torontolla on ehdottomasti kaikki saumat edetä jatkoon. Joukkuetta tähdittävät keskushyökkääjät Auston Matthews ja John Tavares, jotka pystyvät ottamaan joukkueensa reppuselkään. Nuorekas ydin pitää sisällään myös William Nylanderin ja Morgan Riellyn, jotka nousevat tärkeisiin rooleihin pudotuspeleissä. 

Toronton kantavat voimat pelasivat mainitsemisen arvoisen runkosarjan, mutta suurimmat epäilykset kohdistuvat auttamatta puolustukseen ja raskaita pelejä pelanneeseen Freddie Anderseniin. Toronton tanskalainen on kohdannut toiseksi eniten laukauksia koko liigassa ja pelasti Leafsin pinteestä useampaan otteeseen runkosarjan aikana. 

Boston tietää varsin hyvin mitä joukkue on saanut aikaiseksi Toronton pukukopissa kahden aikaisemman ottelusarjan avulla. Kokenut pudotuspelien suoriutuja on tällä hetkellä kaksikosta henkisesti vahvempi ja lisäksi fyysisten otteiden vertailussa parempi. 

Joukkueen tärkeimmät nimet suoriuivat runkosarjasta kiitettävästi. Brad Marchand rikkoi sadan pisteen rajan, David Pastrnak, Patrice Bergeron ja David Krejci takoivat kaikki yli 70 pistettä. Puolustuksen suuret nimet Zdeno Chara ja Tuukka Rask osoittivat myös olevansa edelleen joukkueen johtajia, lisäksi suomalainen sai mainiota tukea Jarosval Halakilta

Jatkoon: Boston Bruins otteluvoitoin 4-3

Bruins jatkoo voitoin 4-3 - kerroin 5.00 (LeoVegas)

Joukkueet tulevat tarjoamaan tasaväkisiä taistoja, sekä todennäköisesti myös suurinumeroisia selkeitä voittoja puolin ja toisin. Valitettavasti vanhaan nojaten Toronton henkinen kantti on edelleen kaikkien epäilyksien veroinen, vaikka joukkue onkin yhden John Tavaresin verran vahvempi.

Kertoimet, voittaa ottelusarjan:

Boston, kerroin Peliyhtiö Toronto, kerroin Peliyhtiö
1.72 nordicbet 2.25 coolbet
1.72 betsson 2.20 unibet
1.72 betsafe 2.20 mr green
1.68 coolbet 2.20 888sport
1.67 unibet 2.20 leovegas
1.67 leovegas 2.15 betsson
1.67 888sport 2.15 betsafe
1.67 mr green 2.15 nordicbet


Washington (M1) vs. Carolina (WC1)

G1 perjantai, 12. huhtikuu, Washington-Carolina, 02:30
G2 lauantai, 13. huhtikuu, Washington-Carolina, 22:00
G3 tiistai, 16. huhtikuu, Carolina-Washington, 02:00
G4 perjantai, 19. huhtikuu, Carolina-Washington, 02:00
G5* sunnuntai, 21. huhtikuu, Washington-Carolina, -
G6* tiistai, 23. huhtikuu, Carolina-Washington, - 
G7* torstai, 25. huhtikuu, Washington-Carolina, -
 

Koko kauden otsikoissa pysynyt Carolina Hurricanes selvitti tiensä erikoisten voittoseremonioiden kautta pudotuspeleihin pitkän tauon jälkeen. Viimeksi Pohjois-Carolinan osavaltiossa nähtiin pudotuspelejä vuonna 2009, jolloin joukkue taisteli aina itäisen konferenssin finaaleihin saakka, mutta hävisi Pittsburgh Penguinsille peräti 4-0 -otteluvoitoin. 

Vuosikymmenen odotus on päättynyt ja sitkeä kamppailu runkosarjassa palkittiin ensimmäisellä villi kortti -sijalla. Joukkue on nuori ja pudotuspelien suhteen todella kokematon, mutta tukipilareista löytyy Justin Williamsin ja Jordan Staalin kaltaisia johtajia, jotka ovat molemmat voittaneet Stanley Cupin, eikä sovi unohtaa Teuvo Teräväistä, jolta löytyy myös sormus. 

Suomessa Carolinan kautta on seurattu tiiviisti pääosin Sebastian Ahon ja Teräväisen takia. Joukkueen suomalaiset supertähdet kirjasivat runkosarjasta tehot 30+53=83 (Aho) ja 21+55=75 (Teräväinen), mutta heidän lisäksi 50 pisteen rajan ylitti vain yksi pelaaja, joukkueen kapteeni Williams. 

Washington Capitalsille kelpaa tänä kautena luonnollisesti vain mestaruuden uusiminen, mikä tahansa muu tulos olisi pettymys. Joukkue pelasi pitkälti täysin ilman paineita koko runkosarjan ja katseli samalla, kun Aleksander Ovetšhkin ampui taas yli 50 maalia ja johdatti joukkueen vaivoitta pudotuspeleihin. 

Joukkueesta löytyy tuttuun tyyliin laajuutta, nopeutta, iskuvoimaa ja ylivoimansa avulla pystyy ratkomaan pelejä kriittisillä hetkillä. He kykenevät sopeutumaan viime kevään myötä vaikeisiin tilanteisiin ja joukkue taitaa erityisesti fyysisen puolen ja kylmän viileän viimeistelyn. 

Jatkoon: Washington otteluvoitoin 4-1

Capitals voittaa sarjan -1,5 voiton tasoituksella - kerroin 2.35 (Coolbet)

Aikaisempina vuosina olisi helposti voinut veikata altavastaajaa, sillä Washington tunnetusti niitti mainetta joukkueena, joka oli täysin yllätettävissä keväisin. Tällä kertaa pääsemme kuitenkin näkemään ryhmän, joka pelaa ensimmäistä kertaa ilman raastavia paineita pudotuspeleissä. Jälki voi olla pahimmassa tapauksessa todella kliinistä, ellei jopa rumaa. Puolustava mestari tulee tekemään kantansa selväksi avauskierroksella ja lähettää pudotuspelitulokkaan lomille vakuuttavasti.

Kertoimet, voittaa ottelusarjan:

Washington, kerroin Peliyhtiö Carolina, kerroin Peliyhtiö
1.65 888sport 2.36 betsafe
1.65 unibet 2.36 betsson
1.65 mr green 2.36 nordicbet
1.65 leovegas 2.35 coolbet
1.62 coolbet 2.25 leovegas
1.60 nordicbet 2.25 unibet
1.60 betsafe 2.25 mr green
1.60 betsson 2.25 888sport


New York (M2) vs. Pittsburgh (M3) 

G1 torstai, 11. huhtikuu, New York-Pittsburgh, 02:30
G2 lauantai, 13. huhtikuu, New York-Pittsburgh, 02:30
G3 sunnuntai, 14. huhtikuu, Pittsburgh-New York, 19:00
G4 keskiviikko, 17. huhtikuu, Pittsburgh-New York, 02:30
G5* perjantai, 19. huhtikuu, New York-Pittsburgh, - 
G6* sunnutai, 21. huhtikuu, Pittsburgh-New York, - 
G7* tiistai, 23. huhtikuu, New York-Pittsburgh, -

New York Islanders asteli runkosarjaan ilman John Tavaresia, mutta joukkue ei menetyksestä huolimatta hätkähtänyt laisinkaan. Penkin taakse saapui tuore Stanley Cup -voittaja Barry Trotz ja maalivahdit pääsivät nauttimaan Mitch Kornin opeista. 

Johtoportaan hankinnat ovat kantaneet hedelmää ja Islanders päätyi Metropolitan-divisoonan kakkoseksi. Suurin muutos näkyy päästetyissä maaleissa, sillä niitä New Yorkilla on vähiten koko liigassa. Kurinalaisuus ja rakenteellisuus ovat Islandersin tärkeimpiä valttikortteja pudotuspeleissä. Vastuu jakaantuu kaikille, sillä yhtä selkeätä supertähteä joukkueesta ei löydy. 

Matthew Barzal, Josh Bailey, Brock Nelson, Anders Lee ja Jordan Eberle eivät tehopisteiden valossa ole vertauskelvollisia liigan muihin tähtiin, mutta joukkuepelaamisen ydin on Islandersin johtohahmoilla hallussa. Joukkuetta on pitkin kautta muovailtu sopivaksi pudotuspelejä varten ja fyysinen puoli on todellakin hallussa.  

Matt Martin, Casey Cizikas, Cal Clutterbuck ja Leo Komarov edustavat hyökkääjistä kovaotteisinta puolta, taustatukea armottomaan fyysiseen paineeseen. Puolustuksen kokeneet tukipilarit Johnny Boychuck ja Nick Leddy johtavat esimerkillä ja loistavan kauden pelanneet maalivahdit Thomas Greiss ja Robin Lehner jakavat keskenään taakkaa maalinsuulla. 

Viime vuosien mestarilla kaava on ollut aina selkeä. Kaksikko Sidney Crosby-Jevgeni Malkin ovat näyttäneet mallia ja muut seuraavat. Iskuvoimaa lisäävät tietenkin Phil Kessel, Jake Guentzel ja Kris Letang. Pelityyli on perustunut todella nopeaan peliin, jossa vastahyökkäykset ja pelivälineen nopea siirtely ovat olleet avainasemassa. 

Pittsburghin puolustus on ollut iso osa nopeaa hyökkäystä ja Matt Murray on kahdesti todistanut olevansa mestarin veroinen maalivahti. Jack Johnsonin ja Erik Gudbransonin hankinnat herättivät keskustelua, mutta kaksikko on tuonut joukkueeseen kovuutta ja perusvarmaa puolustamista. 

Jatkoon: New York otteluvoitoin 4-2

Islanders voittaa ottelusarjan - kerroin 2.20 (Unibet)

Tässä povataan eittämättä itäisen konferenssin avauskierroksen suurinta yllätystä. Barry Trotz keksi ratkaisun Penguinsin vaikean yhtälön ratkaisemiseksi viime keväänä ja joukkue hävisi ensimmäisen sarjansa kahteen vuoteen. Pittsburghilla on luonnollisesti tähtiensä avulla vahvoilla, mutta saarelaisilta löytyvät myös avaimet yllättämiseen kurinalaisen joukkuepelaamisen kautta.

Kertoimet, voittaa ottelusarjan:

New York (I), kerroin Peliyhtiö Pittsburgh, kerroin Peliyhtiö
2.20 888sport 1.73 coolbet
2.20 unibet 1.70 betsson
2.20 mr green 1.70 nordicbet
2.20 leovegas 1.70 betsafe
2.18 betsson 1.68 leovegas
2.18 nordicbet 1.68 unibet
2.18 betsafe 1.68 mr green
2.16 coolbet 1.68 888sport


Calgary (P1) vs. Colorado (WC2) 

G1 perjantai, 12. huhtikuu, Calgary-Colorado, 05:00
G2 sunnuntai, 14. huhtikuu, Calgary-Colorado, 05:30
G3 tiistai, 16. huhtikuu, Colorado-Calgary, 05:00
G4 torstai, 18. huhtikuu, Colorado-Calgary, 05:00
G5* lauantai, 20. huhtikuu, Calgary-Colorado, -
G6* maanantai, 22. huhtikuu, Colorado-Calgary, - 
G7* keskiviikko, 24. huhtikuu, Calgary-Colorado, - 

Ennen runkosarjaa moni tuskin olisi panostanut elantojaan Calgary Flamesin läntisen konferssin ykkössijalle. Nuorekas joukkue sai läpi runkosarjan mainittavia apuja tärkeimmiltä pelaajiltaa, eikä pelkästään tähdiltä. Johnny Gaudreau jäi pisteen päähän sadasta, Sean Monahan teki oman henkilökohtaisen piste-ennätyksen (82), lisäksi Elias Lindholm, Matthew Tkachuck ja Mark Giordano tehtailivat yli 70 pistettä. 

Kapteeni Giordano pelasi uransa parhaimman kauden pisteiden valossa ja on vahvasti mukana Norris-palkinnon metsästyksessä. Maalivahdit David Rittich ja veteraani Mike Smith jakoivat tasaisesti vastuuta, tosin keskinkertaisin tuloksin, mutta joukkue selvitti tiensä pudotuspeleihin silti lännen ykkösenä. 

Joukkue on loistava esimerkki nuorekkaasta ryhmästä, jossa yhdistyvät korkeatempoinen pelaaminen ja todella hyvä puolustaminen. Joukkue takoo maaleja, mutta myös päästää hyvin vähän vetoja lävitse maalivahtejaan kohti. Pakka on todella hyvin kasassa. 

Jos joku joukkue tuli tunnetuksi kauden aikana yhden ketjun peluuttamisesta, niin väistämättä kyse on Coloradosta. Tehotrio Nathan MacKinnon-Gabriel Landeskog-Mikko Rantanen oli liigan vaarallisin ketju, kunnes työlasti alkoi painamaan niskassa ja koko joukkue kyykkäsi vuoden vaihteessa. 

Maalivahti Phillip Grubauer kuitenki löysi huikean vireensä ja Colorado lopulta selvisi tärkeiden voittojen myötä pudotuspeleihin toisella villi kortti -sijalla. Joukkue elää ja kaatuu ykkösketjun, sekä Grubauerin mukana, vaikka Tyson Barrie ja Carl Soderberg tarjoavat myös tärkeitä apuja. Coloradon ylivoima on myös äärimmäisen tärkeä valttikortti ja Avalanchen on ehdottomasti onnistuttava erikoistilannepelaamisessa myös pudotuspeleissä. 

Jatkoon: Calgary otteluvoitoin 4-2

Flames voittaa sarjan -1,5 voiton tasoituksella - kerroin 1.86 (NordicBet)

Calgary on liigan ainoa joukkue, jolta löytyy viisi yli 70 pisteen pelaajaa ja tämä leveys tulee siivittämään Flamesin jatkoon Coloradon tasoista joukkuetta vastaan, josta puuttuvat tehokkaat apujoukot. Grubauerin otteet pudotuspeleissä ovat jättäneet orastavat muistot Washingtonin ajoilta ja valitettavasti sama leima pysyy, ellei saksalainen kirjoita tarinaansa uusiksi tänä keväänä.

Kertoimet, voittaa ottelusarjan:

Calgary, kerroin Peliyhtiö Colorado, kerroin Peliyhtiö
1.44 unibet 3.00 coolbet
1.44 888sport 3.00 betsson
1.44 mr green 3.00 nordicbet
1.44 leovegas 3.00 betsafe
1.40 betsson 2.80 leovegas
1.40 nordicbet 2.80 unibet
1.40 betsafe 2.80 mr green
1.40 coolbet 2.80 888sport


San Jose (P2) vs. Vegas (P3)

G1 torstai, 11. huhtikuu, San Jose-Vegas, 05:30
G2 lauantai, 13. huhtikuu, San Jose-Vegas, 05:30
G3 maanantai, 15. huhtikuu, Vegas-San Jose, 05:00
G4 keskiviikko, 17. huhtikuu, Vegas-San Jose, 05:00
G5* perjantai, 19. huhtikuu, San Jose-Vegas, -
G6* maanantai, 22. huhtikuu, Vegas-San Jose,- 
G7* keskiviikko, 24. huhtikuu, San Jose-Vegas, - 

San Jose vahvisti takalinjojaan kertaheitolla hyökkäyssuuntaan paremmaksi yhdellä Erik Karlssonilla ja joukkueen kantavat voimat suoriutuivat runkosarjasta hyvillä tehoilla. Kauden mittaan kuitenkin puolustuksen ongelmat alkoivat paljastua ikävällä tavalla. 

Sharks on päästänyt eniten maaleja kaikista playoff-joukkueista, joukkueen maalivahtien tilastot ovat keskivertoa huonommat  ja kaiken lisäksi Sharks joutui runkosarjan lopussa pahaa enteilevään tappiokierteeseen. Kokenut ryhmä kuitenkin käänsi kurssin viimeisien otteluiden aikana, mutta tänä vuonna pudotuspeleihin saapuu taas yhden vuoden vanhempi ryhmä, joka kärsii vuotavasta puolustuksesta.

Vegas Golden Knights on jo lyhyessä ajassa noussut Sharksien uudeksi kilpailevaksi viholliseksi runkosarjassa, sekä pudotuspeleissä. Vegas on yleensä löytänyt keinot hiljentää San Josen suurimmat nimet ja hailauman suurin mörkö on Marc-Andre Fleury

Kolme Stanley Cupia voittanut maalivahti nollasi San Josen runkosarjassa kerran ja merkkasi tauluun kahdesta ottelusta tilastot 1.54 GAA ja torjuntaprosentiksi .950. Viime kevään pudotuspeleissä San Jose kaatui kuudessa ottelussa ja Fleury loisti tilastoilla 2.14 GAA / .935%. 

Jatkoon: Vegas otteluvoitoin 4-3

Golden Knights voittaa ottelusarjan - kerroin 2.00 (NordicBet)

Vegas vahvistui merkittävästi siirtorajalla Mark Stonen myötä ja joukkue on valmis menemään pitkälle kevääseen. Merkkejä Vegasin hiipumisesta ei ole, kun puolestaan San Josen nykyisen entistä vanhemman rungon mahdollisuudet menestyä pudotuspeleissä nostattavat epäilyksiä.

Kertoimet, voittaa ottelusarjan:

San Jose, kerroin Peliyhtiö Vegas, kerroin Peliyhtiö
1.95 coolbet 2.00 nordicbet
1.86 888sport 2.00 betsson
1.86 mr green 2.00 betsafe
1.86 leovegas 1.95 unibet
1.86 unibet 1.95 leovegas
1.83 nordicbet 1.95 mr green
1.83 betsafe 1.95 888sport
1.83 betsson 1.90 coolbet


Nashville (C1) vs. Dallas (WC1)

G1 torstai, 11. huhtikuu, Nashville-Dallas, 04:30
G2 sunnuntai, 14. huhtikuu, Nashville-Dallas, 01:00
G3 tiistai, 16. huhtikuu, Dallas-Nashville, 04:30
G4 torstai, 18. huhtikuu, Dallas-Nashville, 03:00
G5* sunnuntai, 21. huhtikuu, Nashville-Dallas, -
G6* tiistai, 23. huhtikuu, Dallas-Nashville, -
G7* torstai, 25. huhtikuu, Nashville-Dallas, - 

Hieman tutkan alla kautensa pelannut Dallas Stars selvitti tiensä virkamiesmäisesti pudotuspeleihin ensimmäisen villi kortti -sijan avulla. Runkosarja ei tähtipelaajien osalta säväyttänyt. Eniten pisteitä takoi Tyler Seguin (80) ja toisella sijalla ehkä hieman yllättäen Aleksander Radulov (72). Entinen Art Ross -voittaja Jamie Benn puolestaan veti reippaasti alakanttiin 53 pisteellä. 

Suomalaisten näkökulmasta nuori kolmikko Miro Heiskanen, Esa Lindell ja Roope Hintz pelasivat näyttöjen osalta mainion kauden. Heidän nimet ovat viimeistään nyt kiekkomaailman muistissa ympäri liigaa. 

Starsin kauden tärkeimmäksi pelaajaksi nousi vähemmän yllättäen maalivahti Ben Bishop, joka merkkasi runkosarjan parhaimman torjuntaprosentin .934 ja todella vakuuttavan 1.98 päästettyjen maalien keskiarvon. 

Nashville voitti oman divisioonansa ja matkaa pudotuspeleihin loistavalla itsevarmuudella. Tänäkin vuonna joukkue saapuu kevääseen tinkimättömän puolustuksen kanssa, joka on liigan eliittiä. Roman Josi, P.K Subban, Mattias Ekholm, Ryan Ellis ja Pekka Rinne antavat harvoin mitään ilmaiseksi ja ovat liki täydellinen yhdistelmä kovuutta, sekä taitoa pudotuspeleihin. 

Luonnollisesti Predatorsin pelityyli ei perustu hurjapäiseen tulitteluun, mutta hyökkäystä ovat johtamassa tutut nimet Ryan Johansen, Filip Forsberg ja Viktor Arvidsson

Lännen kärkijoukkueisiin lukeutuva Nashville on erityisesti tarkassa seurannassa suomalaisten silmissä, sillä joukkueessa pelaa Rinteen, Joonas Korpisalon ja Miikka Salomäen lisäksi nykyisin myös Mikael Granlund, jolta odotetaan paljon pudotuspeleissä. 

Jatkoon: Nashville otteluvoitoin 4-2

Predators voittaa sarjan -1,5 voiton tasoituksella - kerroin 2.25 (Coolbet)

Kyseessä on maalivahtien taisto, jossa Nashvillen Pekka Rinne on auttamatta vahvoilla rutkasti paremman puolustuksen takia. Predators on kirjaimellisesti luotu pudotuspelejä varten ja joukkueen tyyli on kovaa valuuttaa Dallasia vastaan, joka tarvitsee Bishopilta äärimmäisiä suorituksia pysytäkseen mukana taistossa. Pelit eivät välttämättä tule olemaan kaikista kauneimpia, mutta Nashvillen kaava voittoon ei viihteestä välitä.

Kertoimet, voittaa ottelusarjan:

Nashville, kerroin Peliyhtiö Dallas, kerroin Peliyhtiö
1.62 coolbet 2.50 betsafe
1.55 888sport 2.50 betsson
1.55 mr green 2.50 nordicbet
1.55 leovegas 2.47 888sport
1.55 unibet 2.47 leovegas
1.53 nordicbet 2.47 unibet
1.53 betsafe 2.47 mr green
1.53 betsson 2.35 coolbet


Winnipeg (C2) vs. St. Louis (C3) 

G1 torstai, 11. huhtikuu, Winnipeg-St. Louis, 03:00
G2 lauantai, 13. huhtikuu, Winnipeg-St. Louis, 04:30
G3 maanantai, 15. huhtikuu, St. Louis-Winnipeg, 02:30
G4 keskiviikko, 17. huhtikuu, St. Louis-Winnipeg, 04:30
G5* perjantai, 19. huhtikuu, Winnipeg-St. Louis, -
G6* sunnuntai, 21. huhtikuu, St. Louis-Winnipeg,- 
G7* tiistai, 23. huhtikuu, Winnipeg-St. Louis, - 

Kirjaimellisesti pohjalta pudotuspeleihin noussut St. Louis Blues todisti olevansa edelleen takavuosien laadukas joukkue todella kankeasta alusta huolimatta. Joukkueen tähdet kieltämättä alisuorittavat suurimman osan kaudesta, mutta tammikuusta alkanut ryhtiliike on nostanut Bluesin itseluottamuksen täysin uudelle tasolle. 

Asiaa toki auttaa myös AHL:sta ponnistaneen Jordan Binningtonin ilmiömäiset otteet. 25-vuotias maalivahti merkkautti 32 ottelusta tilastot 1.89 GAA ja torjuntaprosentiksi .927, joten ei liene epäselvyyksiä, että kuka on tämän(kin) joukkueen tärkein pelaaja. 

Järjestelmällisyys ja puolustuksen kautta pelaaminen ovat Bluesin pelikirjan tärkeimpiä oppeja, mutta ei sovi unohtaa, että joukkueessa on pätevää tulivoimaa, erityisesti pudotuspelimaaleista tunnettu Vladimir Tarasenko

Winnipeg pyrkii tänäkin keväänä pääsemään nimivahvan joukkion avulla pitkälle. Joukkueesta löytyy tulivoimaa pudotuspelejä ajatellen. Mark Scheifele, Kyle Connor ja Patrik Laine rikkoivat 30 maalin rajan, lisäksi Blake Wheeler mätti komeat 91 pistettä. Joukkue myös vahvistui siirtoajalla pudotuspelejä ajatellen loistavalla pelaajalla, kun isorunkoinen Kevin Hayes liittyi riveihin. 

Puolustuksessa riittää myös kokoa. Etunenässä maalinedustan pitävät tyhjänä Dustin Bufyglien, Jacob Trouba ja Tyler Myers. Koko kauden todella isoja minuutteja pelannut Connor Hellebuyck hoiti tonttinsa, mutta riittääkö maalivahdin kunto pitkälle kevääseen? 

Viime kauden Vezina-finalisti pelasi kolmanneksi eniten minuutteja koko liigassa ja näki enemmän laukauksia, kuin yksikään muu maalivahti. Töitä on siis riittänyt pitkin kautta amerikkalaiselle ja runkosarjan loppua kohden hän myös päästi eniten maaleja koko liigassa. 

Jatkoon: St. Louis otteluvoitoin 4-3

Blues voittaa ottelusarjan - kerroin 1.91 (Betsafe)

Winnipeg pyrkii pelaamaan nopeaa ja kovaa lätkää, siinä missä Blues hakee varmasti mielellään tiukkoja yhden tai kahden maalin vääntöjä. Pitkäksi sarjaksi venyvä kohtaaminen ratkeaa lopulta luonnollisesti pieniin asioihin ja Hellebuyckin todella huolestuttavaa suuntaan hiipunut vire koituu Jetsin suurimmaksi ongelmaksi tasaväkisissä kamppailuissa.

Kertoimet, voittaa ottelusarjan:

Winnipeg, kerroin Peliyhtiö St. Louis, kerroin Peliyhtiö
2.14 coolbet 1.91 betsafe
1.98 888sport 1.91 betsson
1.98 mr green 1.91 nordicbet
1.98 leovegas 1.83 888sport
1.98 unibet 1.83 leovegas
1.91 nordicbet 1.83 unibet
1.91 betsafe 1.83 mr green
1.91 betsson 1.75 coolbet