NHL:n pudotuspelit jatkuvat jännittävän ensimmäisen kierroksen jälkeen ja tuttuun tyyliin Urheiluveikkauksen toimitus ruotii läpi molemmat konferenssit. Ilmoitamme otteluohjelman ja lisäksi perkaamme läpi kaikki kohtaamiset, sekä kerromme valistuneen mielipiteen mahdollisista finaalipareista konferensseissa.

NHL lähetykset

Tuskin kukaan osasi odottaa vastaavanlaista avauskierrosta NHL:n pudotuspeleissä, joka saatettiin päätökseen viime yönä, kun Washington Capitals joutui nöyrtymään Carolina Hurricanesille kotijäällään seitsemännessä pelissä. Toki puolustavan mestarin tippuminen ei ollut ainoa pommi, sillä lauluun lähtivät myös runkosarjan voittanut Tampa Bay Lightning, sekä pudotuspelien ikisuosikki Pittsburgh Penguins. Vähemmän yllättäen jatkoon selvisi altavastaajien lisäksi myös Tuukka Raskin edustama Boston Bruins.

Myös toisella kierroksella nähtiin yllätyksiä, kun mm. Carolina Hurricanes pudotti New York Islandesin jatkosta. Hurricanes kohtaa itäisen konferenssin finaalissa Boston Bruinsin. Lännen puolella Stanley Cup finaaliin janoavat Colorado Avalanchen pudottanut San Jose Sharks sekä Dallas Starsin kaatanut St. Louis Blues.

Alta pääsetkit lukemaan kätevästi ennakkotiedot sekä kiekkoasiantuntijamme peli- ja vedonlyöntivihjeet NHL:n konferenssifinaaleihin!

NHL:n pudotuspelit 2018-19 - konferenssifinaalit:

Pääset klikkaamalla suoraan konferenssifinaalien otteluparien ennakkoon.

San Jose Sharks - St. Louis Blues.
Boston Bruins - Carolina Hurricanes.

1X2 kertoimet, San Jose Sharks - St. Louis Blues, Ti 14 touko 2019 at 04:00

San Jose Sharks

Tasapeli

St. Louis Blues

Läntinen konferenssi: San Jose Sharks vs. St. Louis Blues.

Otteluohjelma (ajat Suomen aikaa):

G1 sunnuntai, 12. toukokuuta, San Jose - St. Louis, 03:00.
G2 tiistai, 14. toukokuuta, San Jose - St. Louis, 04:00.
G3 torstai 16. toukokuuta, St. Louis - San Jose, 03:00.
G4 lauantai 18. toukokuuta, St. Louis - San Jose, 03:00.
G5 sunnuntai, 19. toukokuuta, San Jose - St. Louis, 22:00.
G6 keskiviikko, 22. toukokuuta, St. Louis - San Jose, 03:00.
G7 perjantai, 24. toukokuuta, San Jose - St. Louis, 04:00.

NHL-kauden kaksi parasta joukkuetta Läntisen konferenssin puolelta selvisi keskiviikon ja torstain välisenä yönä, kun San Jose Sharks kaatoi välieräsarjan seitsemännessä ottelussa Mikko Rantasen edustaman Colorado Avalanchen 3-2 ja vei koko ottelusarjan nimiinsä lukemin 4-3. Konferenssifinaalissa vastaan tulee vuorokautta aiemmin jatkopaikan game sevenin jatkoaikavoitolla varmistanut St. Louis Blues, joka kaatoi omassa ottelusarjassaan Dallas Starsin samoin otteluvoitoin. Läntisen konferenssin finaalista voi hyvällä syyllä odottaa varsin tasaista taistoa, sillä kummankin joukkueen rosterista löytyy mukavasti leveyttä sekä taitoa.

San Jose Sharks - kahden seiskapelin kautta konferenssifinaaliin.

San Jose Sharksin kevät on ollut kaikkea muuta kuin ruusuilla tanssimista. Runkosarjassa kuudenneksi eniten pisteitä kerännyt (101pst) joukkue sijoittui Calgary Flamesin jälkeen läntisen konferenssin toiseksi, mutta oli heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella isoissa vaikeuksissa Vegas Golden Knightsin kanssa. Ottelusarja venyi aina seitsemännen pelin jatkoajalle, mutta kolmen maalin takaa rinnalle ja ohi noussut hailauma onnistui lopulta kampeamaan itsensä toiselle kierrokselle.

Toisella kierroksella joukkue kohtasi Colorado Avalanchen, joka osoittautui juuri niin sitkeäki vastustajaksi kuin moni osasi odottaakin. Hieman kapeammalla materiaalilla operoinut Avs taisteli vimmatusti jokaisessa ottelussa ja vuorovoitoin edennyt sarja venyi aina seitsemänteen otteluun saakka. Lopulta Sharks voitti seitsemännen ottelun lukemin 3-2 ja varmisti paikkansa läntisen konferenssin finaalissa. 

Toistaiseksi haipaitojen tehomiehinä kahdella ensimmäisellä pudotuspelikierroksella ovat häärineet tutut nimet, sillä Logan Couture ja Tomas Hertl ovat molemmat iskeneet tehot 9+5=14 ja pitävät pudotuspelien pistepörssin kärkipaikkaa hallussaan. Tätä tehokasta hyökkäysduoa ovat tahdittaneet tähtipuolustajat Brent Burns (5+9=14) sekä Erik Karlsson (0+12=12), jotka ovat olleet tehokkaita läpi kevään. 

Maalivahti Martin Jones ei ole varsinaisesti häikäissyt Sharksin maalilla tilastojensa puolesta (91,0% / 2,72 GAA), mutta hän on pystynyt torjumaan voittamaan joukkueelleen juuri oikeat, tärkeät ottelut.

St. Louis Blues - Valmentajansa näköinen joukkue.

Bluesin kausi ei alkanut toivotulla tavalla, sillä syksyllä joukkueen peli ei ottanut kulkeakseen ja lopulta seurajohto päätyi vaihtamaan valmentajaa ja potkut saaneen Mike Yeon tilalle uudeksi käskijäksi palkittiin yli tuhannen NHL-ottelun Craig Berube. Berube sai talven aikana joukkueen piristymään ja pirteät otteet etenkin kevätkaudella siivittivät missourilaiset lopulta aina pudotuspeleihin saakka. 

St. Louis Blues ei sekään ole päässyt helpolla kevään aikana, sillä ensimmäisellä kierroksella vastaan asettunut Winnipeg Jets oli kovi vastus, mutta nuottipaitojen onnistui kaatamaan manitobalaiset lopulta otteluvoitoin 4-2. Toisella kierroksella St. Louis Blues joutui toistaiseksi kovimpaan testiin, kun se sai vastaansa tähtipelaajia pursuilevan Dallas Starsin. Dallas-ottelusarja venyi aina seitsemännen pelin toiseen jatkoerään saakka, mutta lopulta sankariksi nousi kokenut hyökkääjä Patrick Maroon, joka iski Bluesin jatkopaikan varmistaneen osuman tutulta paikaltaan - maalin edestä.

Bluesin tehokkaimpina pelaajina kevään pudotuspeleissä ovat häärineet hyökkääjät Jaden Schwartz (8+3=11) ja Ryan O’Reilly (2+7=9) sekä puolustaja Alex Pietrangelo (2+9=11). Bluesin maalilla koko kevään ykkösmaalivahdin viittaa kantanut, tulokasmaalivahti Jordan Binnington on ollut ehdottomasti yksi kevään hienoimmista tarinoista. Binnington ei Jonesin tapaan komeile tilastojen kärjessä (91,5% / 2,39 GAA), mutta hän on ottanut tärkeitä torjuntoja oikeina hetkinä, jotka ovat auttaneet joukkuetta voittamaan oikeat pelit.

Kumpi jatkaa Stanley Cup finaaleihin?

San Jose Sharks lähtee ottelusarjaan niukkansa suosikkina kotiedun sekä leveämmän materiaalinsa turvin. Kotietu on ollut koko kevään Sharksille iso etu, sillä kahdeksasta SAP Centeristä pelatusta kotiottelustaan joukkue on voittanut kuusi. Vegas Golden Knights sekä Colorado Avalanche onnistuivat kumpikin ottamaan vain yhden voiton Shark Tankista.

St. Louis Blues on pelannut koko kevään aivan tasonsa ylärajoilla, mutta toistaiseksi se on riittänyt siivittämään joukkueen jatkoon kahdesta todella tiukasta ottelusarjasta. Blues on ollut läpi kevään pudotuspelien todella tyly vierasjoukkue, sillä joukkue on voittanut kuudesta vieraspelistään peräti viisi.

Sharks lähtee ottelusarjaan niukkana suosikkina ja se on pudotuspelisarjan todennäköisempi voittaja, mutta Blues ei varmasti päästä tähtipelaajia pursuilevaa hailaumaa helpolla. Onkin hyvin mahdollista, että myös tässä ottelusarjassa haetaan voittajaa aina seitsemännestä pelistä.

Jatkoon: San Jose Sharks otteluvoitoin 4-3.

Ottelusarjan pelatut pelit yhteensä: Yli 5,5 ottelua - kerroin 1,55 (operaattori poistettu)

Joukkueet kohtasivat tämän kauden runkosarjassa yhteensä kolme kertaa ja otteluvoitot runkosarjasta kirjattiin San Jose Sharksille lukemin 2-1. Kumpikin voitti marraskuussa kotiottelunsa selvin 4-0 lukemin ja kolmas, maaliskuussa San Josessa pelattu ottelu venyi aina jatkoajalle asti, mutta silloin SJS oli jatkoajan jälkeen parempi 3-2. Kevään ottelu antoi hyvää tietoa siitä miten tasaisia joukkueet nykykunnossaan ovat, joten olisi suoranainen ihme jos tässä ottelusarjassa ei nähtäisi vähintään kuutta ottelua.

1X2 kertoimet, Carolina Hurricanes - Boston Bruins, Ke 15 touko 2019 at 03:00

Carolina Hurricanes

Tasapeli

Boston Bruins

Itäinen konferenssi: Boston Bruins vs. Carolina Hurricanes.

Otteluohjelma (ajat Suomen aikaa):

G1 perjantai, 10. toukokuuta, Boston - Carolina, 03:00.
G2 sunnuntai, 12. toukokuuta, Boston - Carolina, 22:00.
G3 keskiviikko 15. toukokuuta, Carolina - Boston, 03:00.
G4 perjantai 17. toukokuuta, Carolina - Boston, 03:00.
G5 sunnuntai, 19. toukokuuta, Boston - Carolina, 03:15.
G6 tiistai, 21. toukokuuta, Carolina - Boston, 03:00.
G7 torstai, 23. toukokuuta, Boston - Carolina, 03:00.

NHL:n pudotuspelit ovat etenemässä kovaa vauhtia finaaleja kohti, kun saamme piakkoin käsillemme molempien konferenssien finaalit. Idän loppuottelun parit ovat selvillä, kun jäälle astuvat Columbuksen tiputtanut Boston Bruins ja New York Islandersin tieltään lakaissut Carolina Hurricanes. 

Yllätyksien kevät on todellakin tosi. Altavastaajina jokaiseen sarjaan lähtenyt Carolina Hurricanes on todistanut kerta toisensa jälkeen epäilijät vääriksi. Ensiksi lauluun lähetettiin Washingtonin tähtisikermä seitsemässä ottelussa ja seuraavaksi hurrikaani antoi hyytävän varoituksen tiputtamalla New York Islandersin suoraan neljässä ottelussa. 

Päävalmentaja Rob Brind'Amour on todellakin luonut jotain erikoista, sillä näin tässähän ei pitänyt käydä suuren enemmistön mielestä. Joukkue raataa armottomasti töitä luistelemalla ja luomalla painetta, eikä sovi vähätellä veteraanien tärkeyttä ja nuorten pelaajien uskallusta tehdä rohkeita ratkaisuja pelivälineen kanssa ja ilman. 

Justin Williams ja Jordan Staal ovat pitkin pudotuspelejä osoittaneet kokeneiden konkareiden elkeitä isoilla maaleilla ja samalle viivalle voidaan luonnollisesti asettaa Sebastian Aho, sekä Teuvo Teräväinen. Suomalaistähdet ovat kenties suurimpia syitä yksilötasolla Carolinan menestykseen, vaikka toki iso kiitos kuuluu myös maalivahdeille. 

Petr Mrazek oli ilmiömäinen Washingtonia vastaan ja hoiti tonttinsa myös Islanders-sarjassa, kunnes joutui poistumaan sarjan toisessa ottelussa loukkaantumisen takia. Kakkosmaalivahti Curtis McElhinney sai tärkeän näytönpaikan ja voittojen myötä Islanders lomille. Mrazekin paluu tositoimiin on toistaiseksi epävarmaa, mutta teoriassa mahdollista ja Hurricanesin kannalta elintärkeää. 

Boston vähemmän yllättäen selvitti tiensä Torontoa vastaan, vaikka sarja venyikin seitsemänteen peliin. Toisella kierroksella vastaan asettunut Columbus Blue Jackets pyristeli hetken, mutta lopulta kaatui kuudessa ottelussa. Bruinsin ytimestä löytyy tuttuja nimiä, jotka ovat nähneet paljon, mutta joukkueen paras pelaaja on tällä hetkellä eittämättä Tuukka Rask

Suomalaisvahti nollasi tylysti Columbuksen sarjan kuudennessa ottelussa vieraissa ja teki pudotuspelien toisella kierroksella selkeän tasonnoston. Rask on nykyisen vireen perusteella vailla epäilyksiä pudotuspelien voittavin ja paras maalivahti. 

Ei kuitenkaan sovi pitää Bostonia täysin maalivahtinsa varassa lepäävänä joukkueena, sillä laadukasta tulivoimaa löytyy. Etunenässä ovat Brad MarchandDavid Pastrnak ja David Krejci, joiden tasaväkinen suorittaminen läpi pudotuspelien on avittanut Bostonia sarjasta seuraavaan. Kahdensuunnaan pelaamisen mestarina pidettyä Patrice Bergeronia on syytä myös pitää silmälllä ja edellä mainittujen pelaajien takana on tietysti tunnettu jykevä puolustus. 

Jatkoon: Boston Bruins 4-2

Bruins voittaa ottelusarjan - kerroin 1.65 (operaattori poistettu)

Carolinan rahkeet ovat riittäneet uskomattoman hyvin tähän asti, mutta jossain kohti seinän on tultava materiaalissa vastaan ja Bostonin kohdalla tämä seikka on tosi. Raskin ohittaminen neljästi on jo alkujaan nykyisen vireensä perusteella ylitsepääsemätön haaste.

Ylivoimaisen maalivahtipelin lisäksi Bostonin hyökkäys ja puolustus ovat myös laadultaan paremmalla tasolla. Hurrikaanin sinnikkyys joutuu koetukselle, mutta lopulta Bostonin valmiimpi paketti vie voiton kuudessa ottelussa.

NHL:n pudotuspelit 2018-19 - toinen kierros:

Pääset klikkaamalla suoraan toisen playoff-kierroksen otteluparin ennakkoon.

New York Islanders vs. Carolina Hurricanes
Boston Bruins vs. Columbus Blue Jackets
St. Louis Blues vs. Dallas Stars
San Jose Sharks vs. Colorado Avalanche

Tanssit siis jatkuvat ja alkuun käymme läpi idän molemmat kohtaamiset aikatauluineen. Luvassa on vähintään yhtä kovatasoista kiekkoa, kun Columbus hakee lisää ihmeitä Boston Bruinsia vastaan ja Carolina Hurricanes pyrkii yllättämään New York Islandersin.

New York Islanders vs. Carolina Hurricanes

Otteluohjelma:

G1 perjantai, 27. huhtikuu, New York-Carolina, 02:00
G2 sunnuntai, 28. huhtikuu, New York-Carolina, 22:00
G3 keskiviikko, 2. toukokuu, Carolina-New York, 02:00
G4 perjantai, 4. toukokuu, Carolina-New York, 02:00
G5* sunnuntai, 5. toukokuu, New York-Carolina, - 
G6* tiistai, 7. toukokuu, Carolina-New York, - 
G7* torstai, 9. toukokuu, New York-Carolina, -

Washingtonia vastaan pelatun sarjan jälkeen yksi asia tuli päivänselväksi: Carolina Hurricanesia ei sovi missään nimessä aliarvioida. Kesälomille passitettu puolustava mestari sortui tähän ja ajoittain jopa koitti varsin kyseenalaisin ottein horjuuttaa Hurrikaanin nuoria pelaajia, mutta fyysiset pelotteet kestivät vain hetken. 

Hurricanes kasasi itsensä ja osoitti merkille pantavaa sinnikkyyttä, sekä uskoa omaan suorittamiseen. Tärkeimmät pelaajat, kuten Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen, Justin Williams ja Jordan Staal hoitivat tonttinsa esimerkillisesti, muut seurasivat perästä. Maalivahti Petr Mrazek venyi myös tarpeen tullen tärkeisiin torjuntoihin ja joukkueen työmoraali on tällä hetkellä todella korkealla. 

Capitalsin nujertaminen antoi kokemattomalle porukalle lisää itseluottamusta ja uskoa, jonka avulla mahdoton muuttuu tuota pikaa mahdolliseksi. 

Jos Washington osoitti kurittomuutta ja kostautunutta röyhkeyttä, niin New York Islanders oli kaikkea muuta Pittsburghia vastaan. Barry Trotzin todella tarkan suurennuslasin alla valmennettu nippu oli kliinisen tyly ja näytti Penguinsille kaapin paikan suoraan neljässä ottelussa. 

Islandersin kone toimii kuin rasvattu. Puolustus on vähintäänkin virheetön ja Robin Lehner on joukkueen ehdoton tukipilari. Saarelaiset päästivät runkosarjassa vähiten maaleja ja sama kaava jatkuu pudotuspeleissä. Jordan Eberle ja Matthew Barzal puolestaan ovat löytäneet yhteisen tulikuuman vireen kreivin aikaan, mutta kenttälliset eivät missään nimessä nojaa vain ykkösnyrkkeihin, sillä Trotz peluuttaa tasaisesti kaikkia ketjuja ja tulos on kurinalaisen tehokasta. 

Jatkoon: New York Islanders otteluvoitoin 4-2

Islanders voittaa ottelusarjan - kerroin 1.89 (operaattori poistettu)

New York pääsee nauttimaan jälleen kotiedusta ja latelee selkeät sävelet ensimmäisissä kotiotteluissa. Hurricanes tulee osoittamaan vastarintaa, mutta Trotzin joukkue ei haparoi kahta ottelua enempää. Islanders pelaa suunnitellun tarkkaa jääkiekkoa ja ennen kaikkea puolustus edellä. He tulevat hidastamaan ja tappamaan peli-iloa taktisin keinoin, kun Carolina hakkaa samalla päätänsä seinään.


Boston Bruins vs. Columbus Blue Jackets

Otteluohjelma:

G1 torstai, 26. huhtikuu, Boston-Columbus, 02:00
G2 lauantai, 28. huhtikuu, Boston-Columbus, 03:00
G3 tiistai, 1. toukokuu, Columbus-Boston, 02:00
G4 torstai, 3. toukokuu, Columbus-Boston, 02:30
G5* lauantai, 4. toukokuu, Boston-Columbus, -
G6* maanantai, 6. toukokuu, Columbus-Boston, - 
G7* keskiviikko, 8. toukokuu, Boston-Columbus, - 

Boston varmasti myös itsekin pähkäilee Toronton surkuhupaisaa suorittamista, sillä jälleen kerran kanadalaiset joutuivat pettymään vanhan tutun vastustajan edessä. Maple Leafs, kaikista tähdistä huolimatta, ei selvittänyt tietänsä Bostonin ohitse. Kuvio oli vähintäänkin entuudestaan tuttu, kun seitsemännessä pelissä Boston osoitti paremmuuttaan 5-1 -lukemin. 

Kaikista idän yllätyksistä Boston on juuri se, joka on onnistunut välttymään niiltä. Kokenut pudotuspelien muovaama ryhmä ei ole noin vain yllätettävissä, varsinkin nimilistan perusteella. Bruinsin riveistä löytyy kokemusta, laajuutta, taitoa, vankkaa puolustamista ja joukkue kirjaimellisesti tietää mitä tehdä paineen alla ja myös paineettomasti tukevan johdon kanssa. 

Kun joukkueesta löytyy sellaisia nimiä, kuten Patrice Bergeron, Tuukka Rask, Brad Marchand, David Pastrnak, David Krejci, niin on äärimmäisen vaikeaa hävitä neljä ottelua seitsemästä. Alemmilta ketjuilta tulee tukea ja puolustuksen kärkinimet Torey Krug, Charlie McAvoy ja Zdeno Chara ovat kovaa valuuttaa. Joukkueen kokeneimmat nimet ovat nähneet ja voittaneet paljon - tämä on mittaamattoman arvokasta pudotuspeleissä.

Pudotuspelien suurimman yllätyksen järjesti eittämättä Columbus suoraan neljässä pelissä Tampaa vastaan, joten on selvää, etteivät sinitakit tule nöyristelemään enää kenenkään edessä. Joukkueensa aggressiivisesti kasannut Jarmo Kekäläinen pelaa upporikasta tai rytiköyhää ja tällä hetkellä näyttää todellakin siltä, että riski kannatti. 

Blue Jacketsilla tykit lauloivat ja kovaa avauskierroksella. Tähtipelaajat Matt Duchene, Seth Jones ja Artemi Panarin vastasivat äärettömän tärkeistä maaleista, mutta Bostonin tavoin Columbuksella on myös taitavia tukijoukkoja apunaan. Cam Atkinson, Ryan Dzjngel, Nick Foligno kantoivat kortensa kekoon merkittävästi ja pitkään pudotuspeleissä alisuorittanut organisaatio sai vihdoin maistaa pienen palan menestystä. 

Vakuuttava voitto Tampasta ei kuitenkaan olisi ollut mahdollista ilman maalivahti Sergei Bobrovskyä, joka merkkautti 106 torjuntaa neljässä voitetussa ottelussa. Vire näyttäisi vihdoin löytyneen ja Bostonia vastaan luvassa onkin eittämättä kahden suuren maalivahdin taisto. 

Jatkoon: Boston Bruins otteluvoitoin 4-3

Bruins voittaa sarjan voitoin 4-3 - kerroin 5.17 (Pinnacle)

Tampa ei kyennyt vastarintaan ja henkiset paineet saivat runkosarjan voittajasta yliotteen. Bostonin kohdalla tilanne on täysin eri, sillä joukkue pelaa Columbuksen kannalta epämiellyttävää ja fyysistä pudotuspelikiekkoa. Blue Jackets pääsi iskemään vaihteen vapaalle loppua kohden Tampaa vastaan, mutta Bostonin kanssa joukkue joutuu koetukselle, josta ei jatkoon voittajana selviä.

St. Louis Blues - Dallas Stars

Läntisen konferenssin finaalipaikasta toisessa otteluparissa taistelevat St. Louis Blues sekä Dallas Stars, jotka molemmat onnistuivat selvittämään altavastaajina tiensä pudotuspelien toiselle kierrokselle. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran pudotuspeleissä keväällä 2016 ja silloin Blues onnistui kaatamaan tähtipaidat otteluvoitoin 4-3.

Otteluohjelma:

G1 perjantai, 26. huhtikuuta, St. Louis - Dallas, 02:00.
G2 lauantai, 27. huhtikuuta, St. Louis - Dallas, 22:00.
G3 tiistai, 30. huhtikuuta, Dallas - St. Louis, 03:00.
G4 torstai, 2. toukokuuta, Dallas - St. Louis, 04:00.
*G5 lauantai, 4. toukokuuta, St. Louis - Dallas, 04:30.
*G6, sunnuntai, 5. toukokuuta, Dallas - St. Louis, -
*G7, tiistai, 7. toukokuuta, St. Louis - Dallas, -

St. Louis Bluesin kausi on ollut melkoista vuoristorataa, sillä joukkueen kausi alkoi odotuksiin nähden kehnosti ja seuran peräsimessä päävalmentajana kauden aloittanut Mike Yeo sai tyhjentää marraskuussa toimistonsa ja uudeksi päävalmentajaksi palkattiin 53-vuotias Craig Berube, joka pelasi omalla urallaan yli tuhat NHL-ottelua viidessä eri seurassa.

Beruben palkkaamisen jälkeen seura haki hieman paikkaansa, mutta lopulta laiva alkoi kääntyä ja keväällä joukkue oli hyvässä iskussa ottaen tammi-helmikuussa peräti 11 ottelun mittaisen voittoputken. Runkosarja tuotti missourilaisille lopulta 99 pistettä ja nuottipaidat lähtivät pudotuspeleihin lopulta läntisen konferenssin viidenneltä sijalta ja keskisen divisioonan kolmannelta sijalta, tasapisteissä pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan tulleen Winnipeg Jetsin kanssa. 

Winnipeg Jets lähti ennakkosuosikkina ottelupariin, mutta Blues osoitti jo kahdessa ensimmäisessä ottelussa, että sitä ei ole syytä aliarvioida nappaamalla kahdesta ensimmäisestä ottelusta vierasvoitot. Blues-fanien kauhuksi Jets haki kuitenkin kahdesta seuraavasta ottelusta niin ikään vierasvoitot ja ottelusarja oli neljän ottelun jälkeen tasan 2-2. Blues kuitenkin puristi 3-2 voitot sekä viidennestä, että kuudennesta ottelusta ja eteni näin ollen pudotuspelien toiselle kierrokselle.

St. Louis Bluesin tehomiehinä ensimmäisellä kierroksella toimivat tutut nimet, sillä pisteiden valossa Jets-sarjassa suurinta tehovastuuta kantoivat Alex Pietrangelo, Jaden Schwartz, Ryan O’Reilly, David Perron sekä Oskar Sundqvist. Blues-maalilla ensimmäisellä pudotuspelikierroksella pelasi 25-vuotias Jordan Binnington, joka hieman yllättäen valtasi ykkösmaalivahdin paikan joukkueessa kauden aikana. Binningtonin torjuntaprosentti Jets-sarjasta oli 90,8% ja GAA 2,63.

Entäpä sitten suomalaisvoimainen Stars?

Dallas Stars on jo vuosien ajan ollut yksi läntisen konferenssin laatujoukkueista, mutta kahtena edellisenä keväänä sen pelit ovat päättyneet runkosarjaan. Edellisen kerran joukkue on esiintynyt pudotuspeleissä kaudella 2015-16, jolloin sen pudotuspelit päättyivät juuri toisella kierroksella St. Louis Bluesia vastaan otteluvoitoin 4-3. Silloin se oli yksi läntisen konferenssin suosikeista, mutta lopulta tie nousi pystyyn jo toisella kierroksella. Joukkue on esiintynyt kauden 2007-08 jälkeen pudotuspeleissä vain kahtena keväänä, joten menestysnälkäinen ja hullu teksasilaisyleisö odottaa varmasti vesi kielellä revanssia St. Louis Bluesista.

NHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros oli täynnä yllätyksiä ja yksi isoimman paukun järjestäneistä joukkueista oli juuri Dallas Stars, joka lähetti Nashville Predatorsin kesälomille otteluvoitoin 4-2. Teksasilaiset olivat ottelusarjassa jo 2-1 tappiolla, mutta kolme peräkkäistä voittoa veivät tähtipaidat lopulta pudotuspelien toiselle kierrokselle. Dallasin tehomiehinä ensimmäisellä kierroksella heiluivat varsin tutut nimet, sillä tehovastuuta kantoivat Alexander Radulov, Tyler Seguin, Jamie Benn sekä ruotsalaispuolustaja John Klingberg, jotka kaikki iskivät kuusi pistettä mieheen yhtä monessa ottelussa. Silti Dallasin parhaana pelaajana Nashville-sarjassa nähtiin mies tämän nelikon ulkopuolelta, sillä Starsin takuumiehenä ensimmäisellä kierroksella toimi maalivahti Ben Bishop, joka pysäytti kiekot huimalla 94,5% teholla ja päästettyjen maalien keskiarvo oli 1,90 per ottelu. Bishop onkin todella huimassa playoff-vireessä ja Blues saa näyttää parastaan jos he mielivät lähettää tämän yli kaksimetrisen maalivahdin kesälomalle.

Kumpi jatkaa konferenssifinaaliin?

Ottelusarjasta on luvassa varmasti tulikuuma sota, sillä molemmilla joukkueilla on varmasti vielä hyvin muistissa kevään 2016 ottelusarja, jonka St. Louis Blues voitti lopulta otteluvoitoin 4-3. St. Louis lähtee ottelusarjaan kotiedun sekä huiman kevätvireen ansiosta suosikkina, mutta Dallas Stars on niin tulivoimainen ja laadukas kokonaisuus, että tämä sarja tulee ratkeamaan pieniin yksityiskohtiin.

Maalivahtipelissä näemme edun selvästi paremmin ensimmäisellä kierroksella esiintyneelle sekä pudotuspelikokemusta enemmän omaavalle Ben Bishopille, joka osoitti jo ensimmäisellä kierroksella Nashvillea vastaan, että kädet eivät tärise kovassakaan paikassa. St. Louisin maalilla torjuva Binnington pelasi NHL-uransa ensimmäiset pudotuspelit Jetsiä vastaan ja vaikka kanadalaistorjuja onnistuikin ottamaan neljä voittoa, niin isot näytöt kovista peleistä vielä puuttuvat.

Dallas Starsin hyökkäyskalusto ja erikoistilannepelaaminen on niin tulivoimainen, että uskomme Dallasin vyöryttävän tästä otteluparista jatkoon paremman maalivahtipelin sekä kokonaisvaltaisesti laadukkaamman pelaamisen turvin.

Jatkoon: Dallas Stars otteluvoitoin 4-2.

Stars voittaa ottelusarjan - kerroin 2.41 (Pinnacle)

Nashville-sarjasta ison itseluottamusboostin saanut Dallas Stars on kertoimien valossa tällä hetkellä yhdessä Colorado Avalancen kanssa isoin altavastaaja voittamaan läntisen konferenssin. Me emme näe Starsia aivan yhtä suurena altavastaajana kuin kertoimenasettajat ja Dallas Starsin kertoimet Blues-ottelusarjan voitosta ovat hyviä peli-ideoita.

Stars ja Blues kohtasivat runkosarjassa yhteensä kuusi kertaa ja neljästi Stars voitti, joten pelityyliltään Blues sopii Starsille. Peli-ideaksi nostetaan Starsin jatkoonmeno sarjasta kertoimella 2.41.


San Jose Sharks - Colorado Avalanche

Läntisen konferenssin toisessa välierässä kohtaavat kaksi varsin erilaista ensimmäistä pudotuspelikierrosta pelannutta joukkuetta, sillä Colorado Avalanche selvitti tiensä jatkoon selvin 4-1 lukemin, mutta San Jose Sharks sen sijaan haki jatkopaikkansa seitsemännen ottelun jatkoerästä todella sekavien vaiheiden jälkeen. Luvassa onkin varmasti huippulaadukas ja tapahtumarikas sarja, josta ei vauhtia tai taitoa puutu, sillä molemmilta joukkueilta löytyy riveistään tukku huippulaadukkaita pelaajia.

Otteluohjelma:

G1 lauantai, 27. huhtikuuta, San Jose - Colorado, 05:00
G2 maanantai, 29. huhtikuuta, San Jose - Colorado, 02:30
G3 keskiviikko 1. toukokuuta, Colorado - San Jose, 05:00
G4 perjantai 3. toukokuuta, Colorado - San Jose, 05:00
*G5 lauantai, 4. toukokuuta, San Jose - Colorado, -
*G6 maanantai, 6. toukokuuta, Colorado - San Jose, -
*G7 keskiviikko, 8. toukokuuta, San Jose - Colorado, -

Sharks selvitti tiensä jatkoon vaikuksien kautta

San Jose Sharks vahvistui merkittävästi viime kesänä, kun joukkue sai lukuisten tähtipelaajiensa lisäksi riveihinsä ruotsalaispuolustaja Erik Karlssonin, joka allekirjoitti seuran kanssa vuoden mittaisen ja 6,5 miljoonan US dollarin arvoisen sopimuksen. Karlssonista tulee ensi kesänä UFA (vapaa rajoittamaton agentti) ja on todennäköistä, että vuoden 2008 ykkösvarauksen osoite tulee vaihtumaan myös ensi kesänä, sillä Sharksin palkkakatossa on tuskin tilaa puolustajalle, jonka palkkapyyntö tulee olemaan yli 10 miljoonaa dollaria kaudesta. Sharksilla on riveissään useita kalliita ja pitkiä sopimuksia, jotka kuormittavat palkakattoa, joten Karlssonin pestauksella haettiin menestystä juurikin täksi kevääksi.

Sharksin runkosarja oli totutun vahva, sillä joukkue sijoittu Calgary Flamesin jälkeen läntisen konferenssin sekä tyynenmeren divisioonan toiseksi 101 pisteellä. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan tuli viime keväänä lähes ihmeeseen yltänyt Vegas Golden Knights, joka pudottu hailauman viime keväänä pudotuspelien toisella kierroksella 4-2. Tällä kertaa Sharks onnistui kuitenkin nappaamaan revanssin vaikka jatkopaikka irtosi lopulta vaikeinta mahdollista reittiä. Hailauma oli ottelusarjassa jo 3-1 tappioasemassa, mutta kolmella peräkkäisellä voitolla jatkopaikka varmistui lopulta. Ottelusarjan seitsemännessä ottelussa joukkue oli jo kolme maalia perässä, mutta kyseenalaisen tuomariratkaisun jälkeen Sharks venytti ottelun lopulta jatkoajalle ja voitti.

San Jose Sharksin kantavia voimia ensimmäisellä kierroksella Vegasia vastaan olivat joukkueen nimimiehet, sillä tehoista vastasivat Eriks Karlsson, Logan Couture sekä Toma Hertl. Sharks-maalilla ykkösvahdin viittaa jo vuosia kantanut Martin Jones ei tilastojen valossa vakuuttanut pudotuspelien avauskierroksella, mutta Jones onnistui ottamaan silti tukun tärkeitä ja ennenkaikkea pelin kannalta oikea-aikaisia tortuntoja joukkueelleen. Jonesin tilastot ensimmäiseltä kierrokselta ovat 90,4% ja 3,20 GAA.

Colorado antoi myrskyvaroituksen 1. kierroksella

Denverin ylpeys, Colorado Avalanche ei ole 2010-luvulla juurikaan playofseissa juhlinut, sillä se on selvittänyt tiensä pudotuspeleihin tällä vuosikymmenellä ainoastaan kaksi kertaa, mutta ei ole onnistunut voittamaan yhtään ottelusarjaa. Viime keväänä kausi päättyi ensimmäisellä kierroksella väkivahvaa Nashville Predatorsia vastaan otteluvoitoin 4-2.

Tänä keväänä joukkue lähti selvänä altavastaajana ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjaan läntisen konferenssin voittanutta Calgary Flamesia vastaan. Ottelusarjan avausottelussa Calgary murskasi Avalanchen 4-0 ja kiekkokansa kuulutti ottelusarjan olevan ohi jo ensimmäisen kohtaamisen jälkeen. Tämän jälkeen denveriläiset kuitenkin löysivät täysin uutta puhtia tekemiseensä ja kohahdutti kiekkomaailmaa ottamalla neljä perättäistä voittoa Flamesista. Samalla se antoi myrskyvaroituksen muille joukkueille, sillä Calgarya pidettiin San Josen, Nashvillen sekä Winnipegin ohella yhtenä vahvana Stanley Cup -finalistina.

Coloradon kärki on äärimmäisen terävä, sillä ykköspyssyt Rantanen, McKinnon sekä Landeskog takoivat kaikki jo runkosarjassa huimat tehot ja sama tahti jatkui myös pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Mikko Rantanen tykitti neljään peliin yhdeksän pistettä (5+4) ja vauhtikone Nathan McKinnon kahdeksan pistettä (3+5). Joukkueen ehkä suurin heikkous on kärjen kapeus, sillä alemmista kentistä Coloradolta ei missään nimessä löydy Sharksin kaltaista ratkaisumateriaalia. 

Colorado vannookin äärimmäiseen tiukkaan viisikkopuolustukseen ja päävalmentaja Jared Bednar on saanut hieman nimettömän nipun puhaltamaan laadukkaasti yhteen hiileen. Myös 27-vuotias saksalaismaalivahti Philipp Grubauer on löytänyt hurjan kevätvireen ja hän pysäytteli kiekkoja tulivoimaista Calgarya vastaan peräti 93,9% prosentin tehoilla. GAA-lukema näyttää lukuja 1,90 jaensimmäisen kierroksen jälkeen hän on maalivahtien tilastoissa kolmantena, NY Islandersin Robin Lehnerin sekä Dallas Starsin Ben Bishopin jälkeen.

Kumpi jatkaa konferenssifinaaliin?

San Jose Sharksin kausi oli niin lähellä loppumista kuin se vain voi jääkiekkojoukkueella olla, mutta kuin ihmeen kaupalla se onnistui todella erikoisten vaiheiden jälkeen nousemaan vielä ottelusarjassa voittoon Vegas Golden Knightsia vastaan. Joukkue sai varmasti hurjan määrän itseluottamusta talteen tuosta ottelusarjasta ja materiaaliltaan se on neljästä mukana olevasta lännen joukkueesta vahvin. 

Materiaaliltaan Sharks on Avalanchea vahvempi kokonaisuus ja kotietu kääntää vaakakuppia entisestään länsirannikon suuntaan. Colorado on kuitenkin osoittanut tänä keväänä jo vahvaa venymistä kaatamalla Calagary Flamesin otteluvoitoin 4-1, joten ottelusarja on kaikkea muuta kuin läpihuutojuttu. Nappisuorituksella Colorado Avalanche pystyy venyttämään ottelusarjaa ja jopa voittamaan sen, mutta kaikki ennakkotekijät puoltavat tässä ottelusarjassa ennakkosuosikin jatkoonmenoa.

Sharksin leveämpi materiaali sekä huomattavasti vahvempi pudotuspelikokemus aiemmilta keväiltä siivittävät haipaidat ottelusarjasta jatkoon.

Jatkoon: San Jose Sharks otteluvoitoin 4-2.

Sharks voittaa ottelusarjan - kerroin 1.74 (Pinnacle)

Joukkueet kohtasivat runkosarjan aikana ainoastaan kolme kertaa, mutta jokaisella kerralla Sharks oli parempi. Kotietua nauttiva hailauma onkin iso mörkö nuoren Avalanche-joukkueen pään sisällä ja uskomme Sharksin marssivan tästä ottelusarjasta jatkoon vähintään kahden voiton erolla.

Sharks voittaa ottelusarjan noin 65% todennäköisyydellä ja Pinnaclen tarjoama kerroin 1,74 hailauman jatkoonmenosta kelpaa hienosti peli-ideaksi. -1.5 voiton tasoituksella Sharksin jatkoonmenemiselle saa taasen Pinnaclelta 2.49 kertoimen.

NHL Playoffs 2018-19 - Ensimmäinen kierros:

NHL:n pudotuspelit alkavat keskiviikkona, kun taalajäillä käynnistyy Stanley Cupin jahti. Kahdeksan tasokasta otteluparia kilpailevat pääsystä seuraavalle kierroksella ja seuraavassa käymme läpi ottelukalenterin sekä joukkueiden välisiä voimasuhteita. Heitämme kunkin sarjan lopputuloksesta myös omat ennustuksemme yksittäisten vedonlyöntivihjeiden ja -tärppien kera.

NHL:n kauden 2018-19 runkosarja on saatettu päätökseen ja täten on aika siirtää katseet kohti pudotuspelejä ja ensimmäisen kierroksen ennakkoasetelmat lupaavat äärimmäisen viihdyttävää jääkiekkoa Atlantin takaa. 

Pitemmittä puheitta otamme tarkasteluun ensimmäisen otteluparin, jossa runkosarjan vakuuttavasti nimiinsä vienyt Tampa Bay Lightning kohtaa Columbus Blue Jacketsin.

Mene ottelusarjan ennakkoon klikkaamalla.

Tampa Bay Lightning vs. Columbus Blue Jackets
Boston Bruins vs. Toronto Maple Leafs
Washington Capitals vs. Carolina Hurricanes
New York Islanders vs. Pittsburgh Penguins
Calgary Flames vs. Colorado Avalanche
San Jose Sharks vs. Vegas Golden Knights
Nashville Predators vs. Dallas Stars
Winnipeg Jets vs. St. Louis Blues

Tampa Bay (A1) vs. Columbus (VK2)

G1 torstai, 11. huhtikuu, Tampa-Columbus, 02:00
G2 lauantai, 13. huhtikuu, Tampa-Columbus, 02:00
G3 maanantai, 15. huhtikuu, Columbus-Tampa, 02:00
G4 keskiviikko, 17. huhtikuu, Columbus-Tampa, 02:00
G5* lauantai, 20. huhtikuu, Tampa-Columbus, -
G6* maanantai, 22. huhtikuu, Columbus-Tampa, -
G7* keskiviikko, 24. huhtikuu, Tampa-Columbus, -

Atlantin divisioonan ja runkosarjan voittanut Tampa Bay Lightning saa vastustajakseen Columbus Blue Jacketsin, joka selvisi pudotuspeleihin toisen villi kortti -sijan avulla. 

Jarmo Kekäläinen teki aktiivisesti pelaajakauppoja ja antoi ison kourallisen varausvuoroja saadakseen vahvistuksia pudotuspelejä varten. Columbuksen GM laittoi kirjaimellisesti maineensa ja ehkä myös työpaikkansa pantiksi sille, että Blue Jackets etenee pitkälle. 

Joukkueen tähtipelaajat tietävät, että nykyinen runko tuskin pysyy kasassa enää kesän jälkeen, joten Columbuksen paras sauma menestykselle on kirjaimellisesti nyt. Joukkueen avainpelaajia ovat tietenkin Artemi Panarin, Cam Atkinson, Seth Jones ja lisävahvistukset Matt Duchene, sekä Ryan Dzjingel. Kaikista merkittävin ja tärkein sinitakki seisoo kuitenkin maalin suulla. Sergei Bobrovsky joutuu eittämättä melkoisen kiekkosateen kohteeksi, sillä Tampan tykit ampuvat paljon ja lujaa. Kekäläisen kasaama nippu menestyy avauskierroksella Bobrovskyn otteiden mukaisesti. 

Viime keväästä ärsyyntynyt Tampa Bay Lightning raateli joukkueita viikosta toiseen läpi runkosarjan. Upea runkosarja ei kuitenkaan riitä, sillä tulikuuman tykistön täytyy todistaa taitonsa myös pudotuspeleissä tänä keväänä. Suurennuslasin alle joutuvat NHL:n pistepörssin voittanut Nikita Kucherov (41+87=128), upean kauden pelannut Steven Stamkos (45+53=98) ja maalipörssin yllätysnimi Brayden Point (41+51=92). Kyseinen kolmikko vastaa Tampan tehoista ja ovat äärimmäisen iso pelote ylivoimalla. 

Tampan onneksi laajuutta ja laatua riittää. Taustajoukkoihin lukeutuvat muun muassa Yanni Gourde, Tyler Johnson ja tähtipuolustaja Victor Hedman. Ruotsalainen on istunut viime pelejä sivussa loukkaantumisen takia, joten hänen pelaaminen ensimmäisessä ottelussa on toistaiseksi vielä epävarmaa. 

Jatkoon: Tampa Bay Lightning otteluvoitoin 4-1

Lighting voittaa sarjan -1,5 voiton tasoituksella - kerroin 1.70 (operaattori poistettu)

Columbus voi yllättää yhden voiton verran, mutta on myös mahdollista, että Tampan tulivoima ampuu Bobrovskyn muurin säpäleiksi suoraan neljässä ottelussa. Runkosarjan voittajalla on riveissään peräti kolme yli 40 maalin pelaajaa ja joukkueen yleinen vire ei yksinkertaisesti jätä sijaa epäilyksille Columbuksen tasoista joukkuetta vastaan.

Lightiningin hallintaan uskovat myös vedonlyöntiyhtiöt, sillä kyseessä on selvästi epätasaisimmalla kerroin-jakaumalla varustettu ottelupari pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.


Boston (A2) vs. Toronto (A3)

G1 perjantai, 12. huhtikuu, Boston-Toronto, 02:00
G2 sunnuntai, 14. huhtikuu, Boston-Toronto, 03:00
G3 tiistai, 16. huhtikuu, Toronto-Boston, 02:00
G4 torstai, 18. huhtikuu, Toronto-Boston, 02:00
G5* lauantai, 20. huhtikuu, Boston-Toronto, - 
G6* maanantai, 22. huhtikuu, Toronto-Boston, -
G7* keskiviikko, 24. huhtikuu, Boston-Toronto, - 

Pystyykö Toronto vihdoin peittoamaan pelottavan Boston Bruinsin? Joukkueet ovat kohdanneet kaksi kertaa aikaisemmin 2010-luvulla ja molemmat sarjat ovat päättyneet seitsemän pelin kautta murheellisesti Torontolle.

Surullinen sulaminen nähtiin vuonna 2013, kun Toronto johti viimeisessä erässä ottelua 3-1, mutta Boston tuli lopulta tasoihin ja ohitse. Viime keväänä johtoasema aiheutti myös ongelmia Leafsille ja Boston kuittasi seitsemännen pelin lukemin 7-4. 

Paperilla Torontolla on ehdottomasti kaikki saumat edetä jatkoon. Joukkuetta tähdittävät keskushyökkääjät Auston Matthews ja John Tavares, jotka pystyvät ottamaan joukkueensa reppuselkään. Nuorekas ydin pitää sisällään myös William Nylanderin ja Morgan Riellyn, jotka nousevat tärkeisiin rooleihin pudotuspeleissä. 

Toronton kantavat voimat pelasivat mainitsemisen arvoisen runkosarjan, mutta suurimmat epäilykset kohdistuvat auttamatta puolustukseen ja raskaita pelejä pelanneeseen Freddie Anderseniin. Toronton tanskalainen on kohdannut toiseksi eniten laukauksia koko liigassa ja pelasti Leafsin pinteestä useampaan otteeseen runkosarjan aikana. 

Boston tietää varsin hyvin mitä joukkue on saanut aikaiseksi Toronton pukukopissa kahden aikaisemman ottelusarjan avulla. Kokenut pudotuspelien suoriutuja on tällä hetkellä kaksikosta henkisesti vahvempi ja lisäksi fyysisten otteiden vertailussa parempi. 

Joukkueen tärkeimmät nimet suoriuivat runkosarjasta kiitettävästi. Brad Marchand rikkoi sadan pisteen rajan, David Pastrnak, Patrice Bergeron ja David Krejci takoivat kaikki yli 70 pistettä. Puolustuksen suuret nimet Zdeno Chara ja Tuukka Rask osoittivat myös olevansa edelleen joukkueen johtajia, lisäksi suomalainen sai mainiota tukea Jarosval Halakilta

Jatkoon: Boston Bruins otteluvoitoin 4-3

Bruins jatkoo voitoin 4-3 - kerroin 5.00 (operaattori poistettu)

Joukkueet tulevat tarjoamaan tasaväkisiä taistoja, sekä todennäköisesti myös suurinumeroisia selkeitä voittoja puolin ja toisin. Valitettavasti vanhaan nojaten Toronton henkinen kantti on edelleen kaikkien epäilyksien veroinen, vaikka joukkue onkin yhden John Tavaresin verran vahvempi.


Washington (M1) vs. Carolina (WC1)

G1 perjantai, 12. huhtikuu, Washington-Carolina, 02:30
G2 lauantai, 13. huhtikuu, Washington-Carolina, 22:00
G3 tiistai, 16. huhtikuu, Carolina-Washington, 02:00
G4 perjantai, 19. huhtikuu, Carolina-Washington, 02:00
G5* sunnuntai, 21. huhtikuu, Washington-Carolina, -
G6* tiistai, 23. huhtikuu, Carolina-Washington, - 
G7* torstai, 25. huhtikuu, Washington-Carolina, -
 

Koko kauden otsikoissa pysynyt Carolina Hurricanes selvitti tiensä erikoisten voittoseremonioiden kautta pudotuspeleihin pitkän tauon jälkeen. Viimeksi Pohjois-Carolinan osavaltiossa nähtiin pudotuspelejä vuonna 2009, jolloin joukkue taisteli aina itäisen konferenssin finaaleihin saakka, mutta hävisi Pittsburgh Penguinsille peräti 4-0 -otteluvoitoin. 

Vuosikymmenen odotus on päättynyt ja sitkeä kamppailu runkosarjassa palkittiin ensimmäisellä villi kortti -sijalla. Joukkue on nuori ja pudotuspelien suhteen todella kokematon, mutta tukipilareista löytyy Justin Williamsin ja Jordan Staalin kaltaisia johtajia, jotka ovat molemmat voittaneet Stanley Cupin, eikä sovi unohtaa Teuvo Teräväistä, jolta löytyy myös sormus. 

Suomessa Carolinan kautta on seurattu tiiviisti pääosin Sebastian Ahon ja Teräväisen takia. Joukkueen suomalaiset supertähdet kirjasivat runkosarjasta tehot 30+53=83 (Aho) ja 21+55=75 (Teräväinen), mutta heidän lisäksi 50 pisteen rajan ylitti vain yksi pelaaja, joukkueen kapteeni Williams. 

Washington Capitalsille kelpaa tänä kautena luonnollisesti vain mestaruuden uusiminen, mikä tahansa muu tulos olisi pettymys. Joukkue pelasi pitkälti täysin ilman paineita koko runkosarjan ja katseli samalla, kun Aleksander Ovetšhkin ampui taas yli 50 maalia ja johdatti joukkueen vaivoitta pudotuspeleihin. 

Joukkueesta löytyy tuttuun tyyliin laajuutta, nopeutta, iskuvoimaa ja ylivoimansa avulla pystyy ratkomaan pelejä kriittisillä hetkillä. He kykenevät sopeutumaan viime kevään myötä vaikeisiin tilanteisiin ja joukkue taitaa erityisesti fyysisen puolen ja kylmän viileän viimeistelyn. 

Jatkoon: Washington otteluvoitoin 4-1

Capitals voittaa sarjan -1,5 voiton tasoituksella - kerroin 2.35 (Coolbet)

Aikaisempina vuosina olisi helposti voinut veikata altavastaajaa, sillä Washington tunnetusti niitti mainetta joukkueena, joka oli täysin yllätettävissä keväisin. Tällä kertaa pääsemme kuitenkin näkemään ryhmän, joka pelaa ensimmäistä kertaa ilman raastavia paineita pudotuspeleissä. Jälki voi olla pahimmassa tapauksessa todella kliinistä, ellei jopa rumaa. Puolustava mestari tulee tekemään kantansa selväksi avauskierroksella ja lähettää pudotuspelitulokkaan lomille vakuuttavasti.


New York (M2) vs. Pittsburgh (M3) 

G1 torstai, 11. huhtikuu, New York-Pittsburgh, 02:30
G2 lauantai, 13. huhtikuu, New York-Pittsburgh, 02:30
G3 sunnuntai, 14. huhtikuu, Pittsburgh-New York, 19:00
G4 keskiviikko, 17. huhtikuu, Pittsburgh-New York, 02:30
G5* perjantai, 19. huhtikuu, New York-Pittsburgh, - 
G6* sunnutai, 21. huhtikuu, Pittsburgh-New York, - 
G7* tiistai, 23. huhtikuu, New York-Pittsburgh, -

New York Islanders asteli runkosarjaan ilman John Tavaresia, mutta joukkue ei menetyksestä huolimatta hätkähtänyt laisinkaan. Penkin taakse saapui tuore Stanley Cup -voittaja Barry Trotz ja maalivahdit pääsivät nauttimaan Mitch Kornin opeista. 

Johtoportaan hankinnat ovat kantaneet hedelmää ja Islanders päätyi Metropolitan-divisoonan kakkoseksi. Suurin muutos näkyy päästetyissä maaleissa, sillä niitä New Yorkilla on vähiten koko liigassa. Kurinalaisuus ja rakenteellisuus ovat Islandersin tärkeimpiä valttikortteja pudotuspeleissä. Vastuu jakaantuu kaikille, sillä yhtä selkeätä supertähteä joukkueesta ei löydy. 

Matthew Barzal, Josh Bailey, Brock Nelson, Anders Lee ja Jordan Eberle eivät tehopisteiden valossa ole vertauskelvollisia liigan muihin tähtiin, mutta joukkuepelaamisen ydin on Islandersin johtohahmoilla hallussa. Joukkuetta on pitkin kautta muovailtu sopivaksi pudotuspelejä varten ja fyysinen puoli on todellakin hallussa.  

Matt Martin, Casey Cizikas, Cal Clutterbuck ja Leo Komarov edustavat hyökkääjistä kovaotteisinta puolta, taustatukea armottomaan fyysiseen paineeseen. Puolustuksen kokeneet tukipilarit Johnny Boychuck ja Nick Leddy johtavat esimerkillä ja loistavan kauden pelanneet maalivahdit Thomas Greiss ja Robin Lehner jakavat keskenään taakkaa maalinsuulla. 

Viime vuosien mestarilla kaava on ollut aina selkeä. Kaksikko Sidney Crosby-Jevgeni Malkin ovat näyttäneet mallia ja muut seuraavat. Iskuvoimaa lisäävät tietenkin Phil Kessel, Jake Guentzel ja Kris Letang. Pelityyli on perustunut todella nopeaan peliin, jossa vastahyökkäykset ja pelivälineen nopea siirtely ovat olleet avainasemassa. 

Pittsburghin puolustus on ollut iso osa nopeaa hyökkäystä ja Matt Murray on kahdesti todistanut olevansa mestarin veroinen maalivahti. Jack Johnsonin ja Erik Gudbransonin hankinnat herättivät keskustelua, mutta kaksikko on tuonut joukkueeseen kovuutta ja perusvarmaa puolustamista. 

Jatkoon: New York otteluvoitoin 4-2

Islanders voittaa ottelusarjan - kerroin 2.20 (operaattori poistettu)

Tässä povataan eittämättä itäisen konferenssin avauskierroksen suurinta yllätystä. Barry Trotz keksi ratkaisun Penguinsin vaikean yhtälön ratkaisemiseksi viime keväänä ja joukkue hävisi ensimmäisen sarjansa kahteen vuoteen. Pittsburghilla on luonnollisesti tähtiensä avulla vahvoilla, mutta saarelaisilta löytyvät myös avaimet yllättämiseen kurinalaisen joukkuepelaamisen kautta.


Calgary (P1) vs. Colorado (WC2) 

G1 perjantai, 12. huhtikuu, Calgary-Colorado, 05:00
G2 sunnuntai, 14. huhtikuu, Calgary-Colorado, 05:30
G3 tiistai, 16. huhtikuu, Colorado-Calgary, 05:00
G4 torstai, 18. huhtikuu, Colorado-Calgary, 05:00
G5* lauantai, 20. huhtikuu, Calgary-Colorado, -
G6* maanantai, 22. huhtikuu, Colorado-Calgary, - 
G7* keskiviikko, 24. huhtikuu, Calgary-Colorado, - 

Ennen runkosarjaa moni tuskin olisi panostanut elantojaan Calgary Flamesin läntisen konferssin ykkössijalle. Nuorekas joukkue sai läpi runkosarjan mainittavia apuja tärkeimmiltä pelaajiltaa, eikä pelkästään tähdiltä. Johnny Gaudreau jäi pisteen päähän sadasta, Sean Monahan teki oman henkilökohtaisen piste-ennätyksen (82), lisäksi Elias Lindholm, Matthew Tkachuck ja Mark Giordano tehtailivat yli 70 pistettä. 

Kapteeni Giordano pelasi uransa parhaimman kauden pisteiden valossa ja on vahvasti mukana Norris-palkinnon metsästyksessä. Maalivahdit David Rittich ja veteraani Mike Smith jakoivat tasaisesti vastuuta, tosin keskinkertaisin tuloksin, mutta joukkue selvitti tiensä pudotuspeleihin silti lännen ykkösenä. 

Joukkue on loistava esimerkki nuorekkaasta ryhmästä, jossa yhdistyvät korkeatempoinen pelaaminen ja todella hyvä puolustaminen. Joukkue takoo maaleja, mutta myös päästää hyvin vähän vetoja lävitse maalivahtejaan kohti. Pakka on todella hyvin kasassa. 

Jos joku joukkue tuli tunnetuksi kauden aikana yhden ketjun peluuttamisesta, niin väistämättä kyse on Coloradosta. Tehotrio Nathan MacKinnon-Gabriel Landeskog-Mikko Rantanen oli liigan vaarallisin ketju, kunnes työlasti alkoi painamaan niskassa ja koko joukkue kyykkäsi vuoden vaihteessa. 

Maalivahti Phillip Grubauer kuitenki löysi huikean vireensä ja Colorado lopulta selvisi tärkeiden voittojen myötä pudotuspeleihin toisella villi kortti -sijalla. Joukkue elää ja kaatuu ykkösketjun, sekä Grubauerin mukana, vaikka Tyson Barrie ja Carl Soderberg tarjoavat myös tärkeitä apuja. Coloradon ylivoima on myös äärimmäisen tärkeä valttikortti ja Avalanchen on ehdottomasti onnistuttava erikoistilannepelaamisessa myös pudotuspeleissä. 

Jatkoon: Calgary otteluvoitoin 4-2

Flames voittaa sarjan -1,5 voiton tasoituksella - kerroin 1.86 (operaattori poistettu)

Calgary on liigan ainoa joukkue, jolta löytyy viisi yli 70 pisteen pelaajaa ja tämä leveys tulee siivittämään Flamesin jatkoon Coloradon tasoista joukkuetta vastaan, josta puuttuvat tehokkaat apujoukot. Grubauerin otteet pudotuspeleissä ovat jättäneet orastavat muistot Washingtonin ajoilta ja valitettavasti sama leima pysyy, ellei saksalainen kirjoita tarinaansa uusiksi tänä keväänä.


San Jose (P2) vs. Vegas (P3)

G1 torstai, 11. huhtikuu, San Jose-Vegas, 05:30
G2 lauantai, 13. huhtikuu, San Jose-Vegas, 05:30
G3 maanantai, 15. huhtikuu, Vegas-San Jose, 05:00
G4 keskiviikko, 17. huhtikuu, Vegas-San Jose, 05:00
G5* perjantai, 19. huhtikuu, San Jose-Vegas, -
G6* maanantai, 22. huhtikuu, Vegas-San Jose,- 
G7* keskiviikko, 24. huhtikuu, San Jose-Vegas, - 

San Jose vahvisti takalinjojaan kertaheitolla hyökkäyssuuntaan paremmaksi yhdellä Erik Karlssonilla ja joukkueen kantavat voimat suoriutuivat runkosarjasta hyvillä tehoilla. Kauden mittaan kuitenkin puolustuksen ongelmat alkoivat paljastua ikävällä tavalla. 

Sharks on päästänyt eniten maaleja kaikista playoff-joukkueista, joukkueen maalivahtien tilastot ovat keskivertoa huonommat  ja kaiken lisäksi Sharks joutui runkosarjan lopussa pahaa enteilevään tappiokierteeseen. Kokenut ryhmä kuitenkin käänsi kurssin viimeisien otteluiden aikana, mutta tänä vuonna pudotuspeleihin saapuu taas yhden vuoden vanhempi ryhmä, joka kärsii vuotavasta puolustuksesta.

Vegas Golden Knights on jo lyhyessä ajassa noussut Sharksien uudeksi kilpailevaksi viholliseksi runkosarjassa, sekä pudotuspeleissä. Vegas on yleensä löytänyt keinot hiljentää San Josen suurimmat nimet ja hailauman suurin mörkö on Marc-Andre Fleury

Kolme Stanley Cupia voittanut maalivahti nollasi San Josen runkosarjassa kerran ja merkkasi tauluun kahdesta ottelusta tilastot 1.54 GAA ja torjuntaprosentiksi .950. Viime kevään pudotuspeleissä San Jose kaatui kuudessa ottelussa ja Fleury loisti tilastoilla 2.14 GAA / .935%. 

Jatkoon: Vegas otteluvoitoin 4-3

Golden Knights voittaa ottelusarjan - kerroin 2.00 (operaattori poistettu)

Vegas vahvistui merkittävästi siirtorajalla Mark Stonen myötä ja joukkue on valmis menemään pitkälle kevääseen. Merkkejä Vegasin hiipumisesta ei ole, kun puolestaan San Josen nykyisen entistä vanhemman rungon mahdollisuudet menestyä pudotuspeleissä nostattavat epäilyksiä.


Nashville (C1) vs. Dallas (WC1)

G1 torstai, 11. huhtikuu, Nashville-Dallas, 04:30
G2 sunnuntai, 14. huhtikuu, Nashville-Dallas, 01:00
G3 tiistai, 16. huhtikuu, Dallas-Nashville, 04:30
G4 torstai, 18. huhtikuu, Dallas-Nashville, 03:00
G5* sunnuntai, 21. huhtikuu, Nashville-Dallas, -
G6* tiistai, 23. huhtikuu, Dallas-Nashville, -
G7* torstai, 25. huhtikuu, Nashville-Dallas, - 

Hieman tutkan alla kautensa pelannut Dallas Stars selvitti tiensä virkamiesmäisesti pudotuspeleihin ensimmäisen villi kortti -sijan avulla. Runkosarja ei tähtipelaajien osalta säväyttänyt. Eniten pisteitä takoi Tyler Seguin (80) ja toisella sijalla ehkä hieman yllättäen Aleksander Radulov (72). Entinen Art Ross -voittaja Jamie Benn puolestaan veti reippaasti alakanttiin 53 pisteellä. 

Suomalaisten näkökulmasta nuori kolmikko Miro Heiskanen, Esa Lindell ja Roope Hintz pelasivat näyttöjen osalta mainion kauden. Heidän nimet ovat viimeistään nyt kiekkomaailman muistissa ympäri liigaa. 

Starsin kauden tärkeimmäksi pelaajaksi nousi vähemmän yllättäen maalivahti Ben Bishop, joka merkkasi runkosarjan parhaimman torjuntaprosentin .934 ja todella vakuuttavan 1.98 päästettyjen maalien keskiarvon. 

Nashville voitti oman divisioonansa ja matkaa pudotuspeleihin loistavalla itsevarmuudella. Tänäkin vuonna joukkue saapuu kevääseen tinkimättömän puolustuksen kanssa, joka on liigan eliittiä. Roman Josi, P.K Subban, Mattias Ekholm, Ryan Ellis ja Pekka Rinne antavat harvoin mitään ilmaiseksi ja ovat liki täydellinen yhdistelmä kovuutta, sekä taitoa pudotuspeleihin. 

Luonnollisesti Predatorsin pelityyli ei perustu hurjapäiseen tulitteluun, mutta hyökkäystä ovat johtamassa tutut nimet Ryan Johansen, Filip Forsberg ja Viktor Arvidsson

Lännen kärkijoukkueisiin lukeutuva Nashville on erityisesti tarkassa seurannassa suomalaisten silmissä, sillä joukkueessa pelaa Rinteen, Joonas Korpisalon ja Miikka Salomäen lisäksi nykyisin myös Mikael Granlund, jolta odotetaan paljon pudotuspeleissä. 

Jatkoon: Nashville otteluvoitoin 4-2

Predators voittaa sarjan -1,5 voiton tasoituksella - kerroin 2.25 (Coolbet)

Kyseessä on maalivahtien taisto, jossa Nashvillen Pekka Rinne on auttamatta vahvoilla rutkasti paremman puolustuksen takia. Predators on kirjaimellisesti luotu pudotuspelejä varten ja joukkueen tyyli on kovaa valuuttaa Dallasia vastaan, joka tarvitsee Bishopilta äärimmäisiä suorituksia pysytäkseen mukana taistossa. Pelit eivät välttämättä tule olemaan kaikista kauneimpia, mutta Nashvillen kaava voittoon ei viihteestä välitä.


Winnipeg (C2) vs. St. Louis (C3) 

G1 torstai, 11. huhtikuu, Winnipeg-St. Louis, 03:00
G2 lauantai, 13. huhtikuu, Winnipeg-St. Louis, 04:30
G3 maanantai, 15. huhtikuu, St. Louis-Winnipeg, 02:30
G4 keskiviikko, 17. huhtikuu, St. Louis-Winnipeg, 04:30
G5* perjantai, 19. huhtikuu, Winnipeg-St. Louis, -
G6* sunnuntai, 21. huhtikuu, St. Louis-Winnipeg,- 
G7* tiistai, 23. huhtikuu, Winnipeg-St. Louis, - 

Kirjaimellisesti pohjalta pudotuspeleihin noussut St. Louis Blues todisti olevansa edelleen takavuosien laadukas joukkue todella kankeasta alusta huolimatta. Joukkueen tähdet kieltämättä alisuorittavat suurimman osan kaudesta, mutta tammikuusta alkanut ryhtiliike on nostanut Bluesin itseluottamuksen täysin uudelle tasolle. 

Asiaa toki auttaa myös AHL:sta ponnistaneen Jordan Binningtonin ilmiömäiset otteet. 25-vuotias maalivahti merkkautti 32 ottelusta tilastot 1.89 GAA ja torjuntaprosentiksi .927, joten ei liene epäselvyyksiä, että kuka on tämän(kin) joukkueen tärkein pelaaja. 

Järjestelmällisyys ja puolustuksen kautta pelaaminen ovat Bluesin pelikirjan tärkeimpiä oppeja, mutta ei sovi unohtaa, että joukkueessa on pätevää tulivoimaa, erityisesti pudotuspelimaaleista tunnettu Vladimir Tarasenko

Winnipeg pyrkii tänäkin keväänä pääsemään nimivahvan joukkion avulla pitkälle. Joukkueesta löytyy tulivoimaa pudotuspelejä ajatellen. Mark Scheifele, Kyle Connor ja Patrik Laine rikkoivat 30 maalin rajan, lisäksi Blake Wheeler mätti komeat 91 pistettä. Joukkue myös vahvistui siirtoajalla pudotuspelejä ajatellen loistavalla pelaajalla, kun isorunkoinen Kevin Hayes liittyi riveihin. 

Puolustuksessa riittää myös kokoa. Etunenässä maalinedustan pitävät tyhjänä Dustin Bufyglien, Jacob Trouba ja Tyler Myers. Koko kauden todella isoja minuutteja pelannut Connor Hellebuyck hoiti tonttinsa, mutta riittääkö maalivahdin kunto pitkälle kevääseen? 

Viime kauden Vezina-finalisti pelasi kolmanneksi eniten minuutteja koko liigassa ja näki enemmän laukauksia, kuin yksikään muu maalivahti. Töitä on siis riittänyt pitkin kautta amerikkalaiselle ja runkosarjan loppua kohden hän myös päästi eniten maaleja koko liigassa. 

Jatkoon: St. Louis otteluvoitoin 4-3

Blues voittaa ottelusarjan - kerroin 1.91 (operaattori poistettu)

Winnipeg pyrkii pelaamaan nopeaa ja kovaa lätkää, siinä missä Blues hakee varmasti mielellään tiukkoja yhden tai kahden maalin vääntöjä. Pitkäksi sarjaksi venyvä kohtaaminen ratkeaa lopulta luonnollisesti pieniin asioihin ja Hellebuyckin todella huolestuttavaa suuntaan hiipunut vire koituu Jetsin suurimmaksi ongelmaksi tasaväkisissä kamppailuissa.