PattU lähtee kauteen varsin samoin eväin mitä viime vuonnakin: terävä ykköskärki sisäpelissä ja tiukka Topi Kososen varaan rakennettu puolustuskompleksi ulkopelissä.

Joukkue on vaihtunut varsin vähän. Uusista hankinnoista mielenkiintoisin on Antti Vihtkari: keskittyykö pelaamaan vai ryhtyykö kiukuttelemaan? Menkkapäinen Vihtkari syö koko joukkueen sisältä päin, mutta kokenut pelimies on selvä vahvistus, jos löytää pelihuumorin kohdalleen. Toinen uusi mies on Paavo Pelto, jolta odotetaan ennen kaikkea etenemisvoimaa joukkueeseen, kun Timo Kallio on poissa.

Ulkopeli:

Lukkari Topi Kososen ympärille pystyy rakentamaan paljon. Kosonen osoitti jälleen viime kaudella, miksi hän on sarjan paras lukkari heti Toni Kohosen jälkeen. Ulottuva pelaaja hakee valtavalta alueelta pieniä, joten Raahen etukenttä saa pelata metrin, ellei kaksi, muita joukkueita kauempaa. Viime vuoden tulokas Antti Korhonen menee luultavasti eteenpäin fysiikkapuolella ja on valmis ottamaan askeleen kohti sarjan etukenttäeliittiä. Korhosen aisapariksi asettuu Pelto, jonka otteet eivät räpylä kädessä ole viime vuosina täysin vakuuttaneet. Tällä kertaa Pelto saa kuitenkin pelata huippukavereiden kanssa, eikä hakualueena ole koko etukenttä. Kun Pelto saa keskittyä vain perustekemiseen, voi nuorehkon miehen kuvitella menevän urallaan eteenpäin. Raahe luo yhden sarjan parhaista etukentistä.

Linjasta löytyy kokemusta ja suoritusvarmuutta. Vanhat nestorit jaksavat edelleen painaa, eikä PattU kaadu ainakaan kaksikkoon Marko Pelkonen-Pertti Mäkelä. Pelkonen tunnetaan hurjana lyöjänä, mutta on aliarvostettu ulkopelaaja. Kolmantena lenkkinä linjassa nähtäneen paluun Superpesikseen tekevä Antti Vihtkari, joka tuskin ainakaan jännittää räpylä kädessä.

Takakenttä saattaa olla raahelaisten murheenkryyni. Kokematon Jyri Suhonen ja tasavarma Hannu Ikonen luovat kaksikon, joka kyllä selviytyy helpoista peleistä, mutta ei välttämättä pysty venymään tiukassa paikassa. Jo viime kaudella PattU:lla oli suuria ongelmia kopparipelissä. Vastustajat varmasti tietävät tämän ja takakentälle tullaan antamaan valtavaa painetta. Ajan myötä uskon Raahen takakentän ennemmin sortuvan kuin nousevan valtakunnan kaapin päälle.

Sisäpeli:

Pattijoki saa todella laadukkaan ykköskärjen aikaiseksi. Pelto omaa loistavat jalat, jos vain pääsee jollain ilmeellä kentälle. Lauri Kaartokallio jokerina on valmis mihin vain. Kaartokallio on ottanut aimo harppauksia urallaan eteenpäin ja omaa monipuolisen lyöntivalikoiman nollatilanteen purkamiseksi.

Kahden etenijän jälkeen vuoroon tulee Topi Kosonen, joka pyrkii purkamaan monipuolisilla lyöntivalinnoilla ykköstilannetta. Tarpeen tullessa Kosonen omaa myös loistavat jalat pesäväleillä, vaikka pitkän miehen eteneminen ei aina näyttäkään nopealta.

Raahen kentällä pomppu nousee, joten tilanteita joukkue saa varmasti aikaiseksi. Pertti Mäkelä ja luultavasti jokerina kauden aloittava Jussi Kemilä hakkaavat pomppulyönnillään lähes poikkeuksetta kolmostilanteen päälle. Kahta kovaa pomputtajaa komppaa vasurilta sivaltava Korhonen, jonka uhkalyönnit jättävät tilaa pienien käyttöön. Monipuolinen peluri voi nousta vielä arvoon arvaamattomaan numerolla kolme.

Kotiutusosasto on kuitenkin harvinaisen kapea. Mäkelän ja Pelkosen harteilla on valtava taakka, sillä Jarmo Viittanen jokeriosastolla tuskin pystyy antamaan riittävää taustatukea. Jos Mäkelää joudutaan käyttämään jo kakkostilanteen purkamiseen, vähenevät miehet entisestään.

Mahdollinen avaus:1. Paavo Pelto 1v2. Topi Kosonen L3. Antti Korhonen s4. Pertti Mäkelä 2v5. Marko Pelkonen 3p6. Tapio Salo 3v7. Antti Vihtkari 2p8. Hannu Ikonen 2k9. Jyri Suhonen 3k10. Jarmo Viittanen11. Lauri Kaartokallio12. Jussi Kemilä

Pelinjohtaja: Jari Törmänen

Arvio:

Loistava ykköskärki tekee tasaisesti tilanteita ja kun ulkopeli on koppariosastoa lukuunottamatta uomissaan, on Raahea vaikea voittaa. Napsii tasaisesti pisteitä koko kauden ja on varmasti sijoilla 4-6. Pudotuspeleissä seinää saattaa kuitenkin tulla nopeasti vastaan, jos koppariosasto ei ota isoja askelia kauden aikana eteenpäin.  

Kirjoittaja on nähnyt 18 vuotta pesäpalloa niin pelaajan, valmentajan kuin seurajohtajan silmin. Nykyinen vedonlyönnin ammattilainen toimii virallisesti vedonlyöntikentän uuden kasvon TurtleBet.comin pesisvihjaajana. TurtleBetin käynnistyminen kuitenkin hieman viivästyi, joten onnistuimme houkuttelemaan amma-miehen Turtlen sijaan tekemään meille upean kausiennakon. Lue myös Pesis-papan muut ennakot: 

Sotkamon Jymy - Kultajuna yskähtelee? Vimpelin Veto - Mestaruus palaa SaarikentälleJoensuun Maila - Rautaa rajaltaHyvinkään Tahko - Musta Hevonen? Jyväskylän Kiri - Perinteikkään seuran synkkä lähihistoria kääntymässä? Kankaanpään Maila - Superpesis-paikka on koetuksellaJymyJussit - Kokoa on (ja uhoa), mutta ei silti menestystä