mainos
Päivitetty
0
T Thomas Schyth
Viborgista kotoisin oleva Thomas Schyth on toiminut tanskalaisen yhteistyösivustomme vedonlyönti-asiantuntijana vuodesta 2016 lähtien, ja hänen suurennuslasinsa alla on ollut suurimmin brittifutis Valioliigan ja Championshipin muodossa.
Näytä lisää
Näytä vähemmän

Valioliiga-kierros 30.11.-2.12. marraskuuta - Ennakko ja pelivinkit

 

Valioliiga 2018-19,
14. kierros:

Cardiff - Wolves 
Crystal Palace - Burnley 
Huddersfield - Brighton 
Leicester - Watford 
Man City - Bournemouth 
Newcastle - West Ham 
Southampton - Man United 
Chelsea - Fulham 
Arsenal - Tottenham 
Liverpool - Everton

Joka viikko Valioliiga-asiantuntija
Thomas Schyth takoo tiskiin oman
ennakkopakettinsa tulevasta
Valioliiga-kierroksesta, jossa pyritään
löytämään arvokkaita pelitärppejä
kierroksen jokaiseen otteluun.

Tärppien osumatarkkuus
13. kierroksen jälkeen:

Osumat: 72 / 145
Tuottosaldo: -1,825
Palautusprosentti: 99%

Valioliiga-juna jatkaa matkaansa ja tänä viikonloppuna pääsemmekin nautiskelemaan erittäin viihdyttävästä ottelukierroksesta. Etenkin sunnuntai tulee olemaan täyttä tulta ja tuppuraa, kun tarjolla on Merseysiden derbyn ja Pohjois-Lontoon derbyn lisäksi myös Chelsean ja Fulhamin välinen, Lontoon sisäinen välienselvittely. Valioliiga-asiantuntija Thomas Schyth on jälleen ottanut Valioliiga-kierroksen syyniin, ja tarjolla onkin taas mukavasti eri pelikohdevaihtoehtoja.

Tällä kertaa Valioliiga-kierrosta voikin odottaa entistäkin suuremmalla innolla - eikä pelkästään näiden edellä kerrottujen, loistavien derby-kohtaamisten vuoksi. Odotusarvot ovat kierrosta kohtaan korkealla nimittäin myös siksi, että otteluihin on tarjolla myös arvokkaita pelivaihtoehtoja poikkeuksellisen korkeilla kertoimilla. Näin ollen tällä kertaa kierroksen kaikki pelivalinnat onkin kasattu 1X2, aasialainen tasoitusveto tai yli/alle -kohteista.

Huom! Jos haluat lähteä pelaamaan vetoja tulevalle Valioliiga-kierrokselle uusien vedonlyöntibonusten voimin, suosittelemme sinulle tässä vaiheessa uudet vedonlyöntisivustot -listaamme, jolta näitä etuuksia löytyy mukavasti.

Cardiff - Wolverhampton

Ottelu pelataan: 30.11. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Cardiff on ollut vahva kotonaan, ja joukkue onkin saalistanut kahdeksasta pisteestään peräti seitsemän juuri kotiviheriöltään. Se ei ole ollut viime aikoina missään hirmuvedossa, mutta kaksi voittoa viimeiseen viiteen otteluun on kuitenkin hyvä saldo, kun ottaa huomioon, että tänä ajanjaksona tappiot ovat tulleet odotetusti Liverpoolin ja Evertonin kaltaisille, kovakuntoisille joukkueille.

Tässä ottelussa Cardiff tulenee pelaamaan hyvin suoraviivaisesti, eli heti pallon saadessaan joukkue pyrkinee lähtemään eteenpäin hakemalla hyökkääjiä ja keskikenttäpelureita pitkien pallojen saattelemana. Mikäli näin käy, voi suoraviivainen pelityyli syödä tehoja pois myös Wolvesin keskikentän luovilta ykkösnimiltä Joao Moutinholta ja Rúben Nevesiltä.

Voit lukea pidemmän ennakon ja pelivihje-analyysin Cardiff-Wolverhampton -ottelusta tästä!

VIHJE: Cardiff - Wolverhampton: Cardiff +0,25 - kerroin 2.06 [Pinnacle]

Wolves on paraikaa aallonpohjalla viime aikaisten peliesitysten perusteella. Tässä ottelussa aloitteiden teko jäänee juurikin Wolvesin harteille, eikä joukkue ole tällaisessa muutoinkaan tilanteessa vahvimmillaan. Vahvasti puolustuksen kautta otteluun lähtevä Cardiff ei ole kotikentällään tässä tapauksessa helposti kaadettavissa.

Crystal Palace - Burnley

Ottelu pelataan: 1.12. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Alkutekijöissään tämä ottelu ei kuulosta miltään järin kiinnostavalta kohtaamiselta. Molemmat joukkueet lähestyvät peliä puolustuksen kautta, ja siinä missä Burnley luottaa enemmän fyysiseen osaamiseen hyökkäyspäässä, luottaa Palace puolestaan isosti siihen, että Wilfried Zaha pystyy luomaan maalipaikkoja oman yksilötaitonsa kautta.

Markkinatkin odottavat ottelusta vähämaalista, mikä ei olekaan ihme, sillä etenkin Crystal Palace ei ole päässyt maaleilla mässäilemään tällä kaudella. Palacen kahdeksan tehtyä maalia onkin pienin lukema koko Valioliigassa tämän sesongin osalta, ja vain Huddersfield on viimeistellyt täysosumia yhtä vähän. Ongelmia voikin tulla Palacelle tässä ottelussa siinä, että jälleen kerran sillä on vastassa hyvin tiiviisti puolustava joukkue, eikä se ole ollut tällaisissa tilanteissa kauden aikana omimillaan.

Voit lukea pidemmän ennakon ja pelivihje-analyysin Crystal Palace-Burnley -ottelusta tästä!

VIHJE: Crystal Palace - Burnley: Palace alle 1,5 maalia - kerroin 2.00 [Pinnacle]

Crystal Palacella jo pelkkä maalipaikkojen luominen on ollut viime aikoina melkoista tervanjuontia, eikä teräviin vastahyökkäyksiin nojaava joukkue ole omimmillaan otteluissa, joissa se joutuu luomaan paikkansa pallon kanssa hitailla hyökkäyksillä. Burnleyn puolustus on muutoinkin vahva, ja se vahvistuu entisestään, kun James Tarkowski palanee takaisin kokoonpanoon.

Huddersfield - Brighton

Ottelu pelataan: 1.12. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Kahden täksi kaudeksi Valioliigaan nousseiden joukkueiden kohtaaminen, jossa on vastakkain kaksi hyvin pitkälti samantasoista pelaajistoa. Huddersfield on onnistunut nappaamaan saman määrän pisteitä niin koti- kuin myös vieraspeleistään, mutta Brightonin osalta vierasviheriöillä pelaaminen ei ole ollut mitään herkkua. Tilastojen valossa Valioliigan kahdeksanneksi parhaana kotijoukkueena profiloitunut Brighton onkin hävinnyt seitsemästä vierasmatsistaan peräti viisi - ja voittanut vain yhden.

Huddersfield on pelannut kolme viimeistä otteluaan Valioliigassa tappioitta, ja näissä otteluissa se onkin palannut osaltaan sellaiseen pelityyliin, mikä sillä toimi muun muassa viime sesonkina. Puolustusvoittoinen pelitapa onkin päivittynyt aggressiivisempaan prässäykseen, ja tämä onkin tuottanut hyvää tulosta. Viime aikoina Huddersfieldin puolustuspeli onkin parantunut tämän vaihdoksen myötä, kun monet vastustajat ovat olleet vaikeuksissa löytää väyliä sen puolustuslinjasta tilan puutteen vuoksi.

Voit lukea pidemmän ennakon ja pelivihje-analyysin Huddersfield-Brighton -ottelusta tästä!

VIHJE: Huddersfield - Brighton: 1 - kerroin 2.55 [Coolbet]

Huddersfield on parantanut peliään viime kierroksina, ja etenkin prässipelaaminen on ollut joukkueella oikein hyvällä mallilla. Muutoinkin joukkue on esiintynyt viimeisissä otteluissa hyvin energisesti, joka onkin tällä pelityylillä tärkeimpiä seikkoja.

Yleisellä tasolla pidän ottelun molempia osapuolia keskenään hyvinkin samantasoisina. Näin ollen uskon, että kotikenttä tekee tässä tapauksessa eron joukkueiden välillä - muutoinkin kotijoukkueen kerroin kuulostaa tilanteen huomioiden poikkeuksellisen korkealta.

Leicester - Watford

Ottelu pelataan: 1.12. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Omistajansa dramaattisen menehtyminen laittoi koko Leicesterin vaikeaan paikkaan, ja joukkue onkin pelannut viimeiset kierrokset hyvin pitkälti Vichai Srivaddhanaprabhan muistoa kunnioittaen. Järkyttävän onnettomuuden jälkeen Leicester onkin onnistunut pelaamaan kolme Valioliiga-matsia tappioitta napaten voiton ja kaksi tasuria tältä ajalta. Viime kierroksella joukkue onnistuikin venymään 1-1-vierastasuriin Brightonin vieraana, vaikka sen keskikenttäpeluri James Maddison ajettiin ulos viheriöltä jo 28 peliminuutin kohdalla.

Tehojen puolesta Leicesterin kone on kuitenkin yskinyt, mutta tiivis puolustuspeli on onnistunut tuomaan sille pisteitä monista viimeisistä otteluista. Watfordin osalta viimeiset kolme ottelua ovat sujuneet heikommin, mutta parhaimmillaan joukkue pelaa erittäin nopeaa ja suoraviivaista peliä, josta löytyy tehojakin hyvällä tahdilla.

Erikoista Leicesterin kohdalla on se, että manageri Claude Puel on puskenut joukkueelle rohkeampaa, pallollista pelitapaa, jossa joukkue pyrkii kontrolloimaan peliä. Ongelma on kuitenkin osittain siinä, että pelaajistoltaan Leicester on rakennettu tukemaan juurikin Claudio Ranierin aikoinaan mukanatuomaan, puolustusvoittoista pelitapaa, jotka pelaavat puolustuksen kautta terävin vastahyökkäyksin. Joukkue ei olekaan oikein viihtynyt tällä kaudella tilanteissa, joissa tahtipuikko on luovutettu suosiolla sille.

Voit lukea pidemmän ennakon ja pelivihje-analyysin Leicester-Watford -ottelusta tästä!

VIHJE: Leicester - Watford: Watford AH +0,25 - kerroin 2.01 [Pinnacle]

Leicesterille jäänee tässä ottelussa aloitteiden teko, kun taasen Watford lähtenee otteluun hyvinkin omaan kaavaansa nojaten, eli toisinsanoen suoraviivaisesti ja tiiviisti pelaten. Markkinat pitävät Leicesteriä ottelussa huomattavasti vahvempana osapuolena, mutta itse en näy tilannetta aivan samalla tavalla.

Manchester City - Bournemouth

Ottelu pelataan: 1.12. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Löytyykö Valioliigasta joukkuetta, joka onnistuu katkaisemaan Manchesterin sinisten liidon. Mestarien liigassa Lyon on näyttänyt, että tällainen on mahdollista, mutta Valioliigan puolella homma on sujunut toistaiseksi melkolailla Cityn tahdittamana. Joukkue operoikin äärimmäisen laadukkaalla ja hyökkäysvoittoisella pelaajistolla, joka on näyttäneet pystyvänsä selättämään sekä tiiviisti syvältä puolustavat että aggressiivisesti prässäävät vastustajansa.

Viime kaudella hyvin pitkälti pallonhallinnan kautta peliä lähestynyt Bournemouth on muokannut pelaamistaan tälle sesongille puolustusvoittoisemmaksi. Pallolliset taidot ovat kuitenkin joukkueella edelleen tallella, ja hyvä tasapaino hyökkäyksen ja puolustuksen välillä onkin avainasemassa juurikin Cityn kaltaista huippujoukkuetta vastaan.

VIHJE: Man City - Bournemouth: Alle 4,0 maalia - kerroin 1.79 [operaattori poistettu]

Bournemouth on pelannut tällä kaudella suuremmalla puolustuspään fokuksella. Tämä kaava tuleneekin olemaan esillä myös huikealla tulivoimalla varustettua Cityä vastaan, ja puolustuspelin onnistuminen onkin Boutnemouthille ottelussa täysi elinehto. Bournemouth yrittäneekin vetää pelin temmon niin alas kuin vain mahdollista.

Tempo voineekin jäädä puolitiehen muutoinkin, sillä City pelasi kovan UCL-väännön aiemmin viikolla. Jääkin nähtäväksi millaisella kokoonpanolla City lähtee kamppailuun kovassa otteluruuhkassa, ja etenkin millaisella otteella se lähtee peliä viemään. City tulenee ottelun voittamaan, mutta loppulukemat voinevat pysyä ennakkokaavailujen perusteella kuitenkin maltillisina.

Newcastle - West Ham

Ottelu pelataan: 1.12. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Newcastlen osalta kauden alku oli jotakuinkin täyttä roskaa, kun kymmenen ensimmäistä ottelua tuotti joukkueelle peräti seitsemän tappiota. Pitkän linjan manageri Rafa Benitez on kuitenkin jääräpäisestikin jatkanut etenemistä ilman suurempia muutoksia, ja tämä usko parempaan onkin kääntänyt joukkueen kelkkaa toiseen suuntaan. Viimeisestä kolmesta pelistä Newcastle onkin napannut täydet 9 pistettä ja noussut sarjataulukon pohjamudista sijalle 13.

Samoja sanoja voidaan liittää osaltaan myös West Hamiin, joka teki ennen sesonkia isoja panostuksia, mutta pisteitä ei ole kuitenkaan kertynyt plakkariin odotettua tahtia. Tässä tapauksessa täytyy kuitenkin pitää mielessä, että West Ham sai kauden alussa vastaansa kaikki Valioliigan TOP6-joukkueet, joten otteluohjelma "helpottuu" hiljalleen. Näin ollen myös niitä pisteitä onkin nyt tultava aivan eri tahtiin, ja alkutahdit olisikin hyvä lyödä nyt St. James Parkilla.

Mielenkiinto ottelussa on siinä, onnistuuko West Ham avaamaan Newcastlen tiiviin puolustuspaketin. West Ham on nimittäin kohdannut tällä kaudella viisi samalla tavoin tiiviisti puolustavaa joukkuetta, ja näistä se on onnistunut voittamaan vain yhden (vs. Burnley). Samaan aikaan joukkue onkin joutunut pettymään muun muassa Huddersfieldiä ja Brightonia vastaan. Näissä otteluissa on kuitenkin ollut selvää se, että West Ham on onnistunut luomaan enemmän maalipaikkoja, mutta silkka tehottomuus näissä paikoissa on vienyt pisteet muille maille.

Olisiko tämä trendi siis West Hamin osalta muuttumassa, jolloin pallon löytäisivät verkkoon paremmalla prosentilla?

VIHJE: Newcastle - West Ham: West Ham +0 - kerroin 2.16 [operaattori poistettu]

West Ham on ehdottomasti laadukkaampi joukkue tässä otteluparissa, ja sen remmistä löytyykin monia luovia ja taitavia pelaajia, jotka pystyvät luomaan tarvittavat maalipaikat pisteiden nappaamiseen. West Ham osaa toki myös puolustaa parhaimmillaan mainiosti, joten Newcastlella ei varmasti tule olemaan helppoa päästä itse maalipaikoille.

Southampton - Manchester United

Ottelu pelataan: 1.12. klo 19:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

ManU-luotsi Jose Mourinho ilmoitti suoraan, että joukkue tulee löytymään Valioliigan neljän kärjestä, kun vuosi kääntyy 2019 lukemiin. Tämän linjauksen jälkeen United räpelsikin sitten maalittoman tasurin Crystal Palacea vastaan sekä onnistui vain vaivoin kaatamaan Young Boysin Mestarien liigassa lisäajalla syntyneen voittomaalin myötä. Kyseinen ilmoitus ei siis ole osaltaan kyllä joukkueen kelkkaa pahemmin käännellyt.

Toki täytyy muistaa, että ManU kierrätti jonkin verran kokoonpanoaan Young Boys -ottelussa. Tähän kamppailuun United lähteneekin siis täysin kovimmalla kokoonpanollaan, sillä huipputärkeä Arsenal-matsi odottaa neljän päivän päässä. Pieni buusti itseluottamis-osastolle ei tekisikään nyt yhtään hullumpaa joukkueelle.

Southampton on ollut taasen tällä kaudella vieläkin suuremmissa vaikeuksissa, ja joukkue onkin onnistunut voittamaan vain yhden tämän sesongin 13:sta Valioliiga-matsistaan. Ja tämä voitto onkin niinkin kaukaa kuin 1. syyskuuta. Tällä viikolla Southampton esiintyi jälleen tehottomasti liigacupin ottelussa Leicesteriä vastaan, ja tässä kilpailussa Sotonin matka päättyikin sitten maalittoman kamppailun jälkeen rangaistuspotkukilpailussa. Yhtäkkisen suurta muutosta lienee turha odotella joukkueelta huomattavasti kovempaa Unitedia vastaan...

Mark Hudges ei ole onnistunutkaan tällä kaudella Southamptonin peräsimessä oikein missään, eikä toimivaa palettia ole vielä tässäkään vaiheessa joukkueelta löytynyt. Mourinhon ManU ei ole ollut mikään tehotykki tälläkään kaudella, mutta Hudgesin verrattuna Mourinho on taktisesti kuitenkin aivan eri maailmasta. Tässä ottelussa Mourinho pystyykin lähestymään peliä hyvin pitkälti omaan pelityyliin nojaten, kun taasen Sotonin täytynee tehdä joitain epätoivoisiakin muutoksia paremman tuloksen toivossa.

Ongelmia Southamptonille tuottaa toki myös se, että Saints joutuu lähtemään kamppailuun ilman parasta maalintekijiään Danny Ingsiä sekä laadukasta laitapuolustajaansa Ryan Bertrandia. Ottelu ei siis tule olemaan todellakaan helppo Southamptonille, vaikka se kotonaan pelaakin.

VIHJE: Southampton - Man United: 2 - kerroin 1.91 [operaattori poistettu]

Southampton näyttää juuri nyt todella heikolta nipulta Mark Hudgesin alaisuudessa, ja täytyy olla vain ajan kysymys, milloin seura tekee ratkaisut hänen kenkimisen suhteen. United ei ole toki itsekään ollut mikään parhaiten vakuuttanut joukkue tällä kaudella, mutta sen linjoilta löytyy kuitenkin niin paljon laadukkaita pelaajia, joten vierasvoitto on ehdottomasti pelattava kohde näillä kertoimilla.

Chelsea - Fulham

Ottelu pelataan: 2.12. klo 14:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Tämä Lontoon sisäinen kamppailu starttaa kerrassaan huikean Valioliiga-sunnuntain. Tässä tapauksessa mielenkiinto kohdistuukin siihen, kuinka Claudio Ranieri saa Fulhamin suoritumaan ensimmäisestä todellisesta testistään, kun vastaan asettuu Chelsean huipputaitava hyökkäyslitanja. Ranierin aikakausi starttasi Fulhamin kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, kun joukkue onnistui katkaisemaan tappioputkensa 3-2-voitolla Southamptonissa.

Loppulukemien voisi kuvitella kertovat siitä, ettei Fuhlamin hyökkäysvoittoinen pelityyli ole vielä kadonnut yhtään mihinkään, mutta todellisuus on kuitenkin jokseenkin toinen. Ranieri on heti alusta lähtien linjannut, että hänen Fulhaminsa tulee pelaamaan vahvasti puolustuksen kautta - aivan kuten kaikki muutkin Ranierin luotsaamat joukkueet. Myös Southampton pyrki pitämään pakan tiiviinä ja miehet alhaalla tässä kamppailussa, joten huippuluokan maalipaikoilla ei pahemmin juhlittu. Molemmat joukkueet olivat vähistä paikoistaan kuitenkin tehokkaita, ja tästä syystä tulostaululle laitettiinkin suhteellisen mittavat maalilukemat.

Tässä kamppailussa molemmat joukkueet pääsevätkin lähtemään otteluun jotakuinkin niistä asetelmista, joissa kumpikin osapuoli parhaiten viihtyy. Chelsea tykkää kontrolloida peliä Jorginhon kautta ja pitää muutoinkin palloa, kun taasen Renierin Fulham jättää pallonhallinnan suosiolla vastustajalle syvältä puolustaen - ja vastahyökkäyksiinsä luottaen. Näissä nopeissa käännöissä juuri André Schürrlen ja Ryan Sessegnonin kaltaiset pelurit ovatkin Fulhamin ykkösässiä.

Jorginhon rooli on taasen Chelseassa mielenkiintoinen. Tottenham ja Everton ovatkin olleet käytännössä ainoat joukkueet, jotka ovat lähteneet selvästi pelaamaan Chelsea-pelintekijää pois pelistä, ja Evertonia vastaan Jorginhon syöttömäärä jäi vain 50 syöttöön. Tottenhamia vastaan samainen lukema oli taasen pykälää korkeampi 51. Näissä molemmissa otteluissa Chelsea olikin hyökkäyspelaamisessa selkeissä vaikeuksissa, ja Evertonia vastaan Chelsea jäikin maalittomaan tasuriin, kun taasen Spurs antoi sille tukkapöllyä jopa maalein 3-1.

Näin ollen voitaneekin tehdä jonkinlainen johtopäätös siitä, että Chelsean koneiston pysäyttäminen - tai ainakin joukkueen hyökkäyspelin hillitseminen - kulkee käsikädessä sen suhteen, kuinka vastustaja saa pidettyä Jorginhon pelin ulkopuolella. Voiko sitten Fulham onnistua tässä? Ranierin omalle alueelle vetäytyvä peruspaletti ei suoranaisesti kyllä italialaispeluria hillitse, ja voikin olla että Jorginho pääsee pelaamaan ottelussa suoranaisesti omilla vahvuuksillaan.

Kokeneena ja osaavana managerina tunnettu Ranierin puolustusta ei kuitenkaan voi ikinä laskea yhtälöstä pois, ja vaikkei Fulhamilla ole vieraskentällä suuresti paukkuja täyden pistepotin nappaamiseen, voi puolustusvoittoinen tahkoaminen pitää maalihanat tällä kertaa tukkoisampana - etenkin, kun Ranieri on päässyt työskentelemään joukkueensa kanssa nyt pidempään.

VIHJE: Chelsea - Fulham: Alle 3,5 maalia - kerroin 2.00 [operaattori poistettu]

Chelsea on ottelussa tottakai suuren suuri suosikki, ja vaikka se voiton kotiviheriöllään ottaisikin, ei tämän voittomarginaali ole todennäköisesti mikään järkyttävän suuri. Fulham panostaa tässäkin ottelussa Claudio Ranierin tapojen mukaisesti maksimaalisesti puolustukseen ja tiiviiseen pelaamiseen.

Hazard saattanee tehdä toki paluun Chelsean kokoonpanoon nilkkavammansa jälkeen, ja hänestä joukkue saa tottakai huomattavat määrät lisätehoja hyökkäykseensä. Kotijoukkue tulee siis viemään ottelua varmasti, ja pitämään palloa, mutta Ranieri on näyttänyt useasti vuosien saatossa, että hänen joukkueensa viihtyvät tällaisissa tilanteissa.

Arsenal - Tottenham

Ottelu pelataan: 2.12. klo 16:05
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Pohjois-Lontoon derby. Yleensä näiden kahden joukkueen kohtaamiset ovat olleet derby-hengessä muutoinkin vauhdikkaita ja viihdyttäviä matseja, mutta tällä kaudella molemmat näistä osapuolista ovat vieläpä profiloituneet entistä vahvemmin hyökkäysvoittoisiksi joukkueiksi. Näin ollen taitavia pelaajia pursuavien joukkueiden kohtaamisesta voitaneekin odotella ihan kunnon ilotulistusta sunnuntain iltapäivään.

Alkukausi oli Spursille hankala, mutta nyttemmin joukkue on näyttänyt pystyvänsä venymään juurikin niissä "isoissa matseissa". Tottenham onkin napsinut nyt kuusi perättäistä voittoa kilpailullisista otteluistaan, ja etenkin UCL-voitot sekä PSV:tä että Inter Milania vastaan ovat kuuluneet tähän kategoriaan, mutta paras esimerkki joukkueen nousujohteesta oli näyttävä 3-1-kotivoitto Chelseasta viime viikonloppna. Spurs tuli tuohon otteluun aggressiivisemmin, taistelutahtoisemmin sekä kauttaaltaan vauhdikkaammin kuin ehkäpä kertaakaan tällä kaudella. Tämän viikon Inter-kohtaaminen UCL:ssä ei ollut toki samankaltaista sykkimistä, mutta tuloksellisesti kamppailu oli tottakai 1-0-voiton myötä Tottenhamille mitä mainioin. Ja esimerkiksi Christian Eriksen ja Eric Dier aloittivat tuon Inter-matsin vieläpä vaihtopenkin puolelta.

Myös Arsenal on valmistautunut tottakai derbyyn huolella, ja manageri Unai Emery marssittikin kuluvan viikon Eurooppa-liiga -matsissa viheriölle peräti 9 nuoremman kaartin peluria. Kärkinimiä siis säästeltiin, joten Tykkimiesten leirissä lataus on ollut jo pitkään tässä tärkeissä derbyssä.

Mielenkiintoinen seikka otteluun lähdettäessä on toki myös juuri managerien välinen kamppailu. Hyvinä ystävinäkin tunnetut Pochettino ja Emery ovatkin kohdanneet toisensa historian saatossa seitsemän kertaa Espanjan La Ligassa. Emery voitti näistä matseistä neljä, ja Pochettino vain kaksi, joskin suurta eroavaisuutta ei näistä kohtaamisista voida managerien välille tehdä. Emeryllä oli nimittäin joka kerta käytössään paljon parempi materiaali Valenciassa kuin Pochettinolla Espanyolissa.

Vihje: Arsenal - Tottenham: 2 - kerroin 2.75 [operaattori poistettu]

Tottenham on parantanut menoaan selvästi viime viikkoina, ja joukkue pelaakin nykyisin huomattavasti vauhdikkaammin - ja tehokkaammin - kuin uneliampina viikkoinaan. Spurs tuntuneekin olevan parhaimmillaan juuri näissä nopean temmon, viihdyttävissä otteluissa ja räväkästi pelaava Arsenal voineekin lähteä tähän kelkkaan mukaan.

Tällä kaudella loistavastikin esiintynyt Arsenal ei ole ollut viimeisinä viikkoina aivan niin räyskyvä kuin parhaimmillaan, joten tässä tapauksessa pelivalinta kohdistuu vieraille juurikin tämän nousevan kehityskäyrän vuoksi.

Liverpool - Everton

Ottelu pelataan: 2.12. klo 18:15
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Huikea sunnuntai huipentuu Liverpoolissa tahkottavaan Merseysiden derbyyn. Lisää kiimaa otteluun tuo se tosiasia, että molemmat osapuolet ovat olleet viime viikkoina varsin mukavassa iskussa, etenkin Valioliigasta puhuttaessa. Liverpool on voittanut viidestä edellisestä Valioliiga-ottelustaan neljä, eikä tappioita ole kertynyt sarjassa vieläkä yhtäkään. Evertonin kuudesta viimeisestä Valioliiga-matsista plakkariin on kertynyt taasen neljä voittoa, ja yksi loistava tasuri Chelsean vieraana.

Liverpoolin kannalta puntarissa saattaa painaa se, että joukkue pelasi raastavan kamppailun - ja vieläpä häviten sen - Mestarien liigassa PSG:n vieraana. Valtaisasta hyökkäysvoimasta tunnettu joukkue onnistui saamaan tuossa ottelussa PSG:n maalia kohden vain tuon yhden ainoan laukauksen, joten koneisto ei toden totta ollut täydessä terässä. Miten koneisto sitten käy nyt derbyssä, kun ykkösnimet ovat kovan kuormituksen alla?

Mielenkiintoinen huomio tästä kohtaamisesta on se, että Evertonin managerina toimiva Marco Silva ei ole itseasiassa koskaan hävinnyt Jürgen Kloppille. Kahdessa vastakkaisessa kohtaamisessa Silvan Watford jakoi pisteet Liverpoolin kanssa, kun taasen Hull pääsi yllättämään Poolin silloin, kun portugalilaismanageri operoi tuon joukkueen peräsimessä. Näiden perusteella Silva onkin saattanut löytää jonkinlaisen kaavan aggressiivisesti pelaavan Kloppin suojattien kaatamiseen, joskin täytyy tässä vaiheessa myös huomioida, että kuluvalla kaudella saksalaisvalmentaja on antanut joukkueensa pelata myös hillitymmin ja harkitummin viime sesonkeihin verrattuna.

Voit lukea pidemmän ennakon ja pelivihje-analyysin Liverpool-Everton -ottelusta tästä!

VIHJE: Liverpool - Everton: Everton +1,5 - kerroin 1.80 [operaattori poistettu]

Marco Silvan luotsaama Everton näyttää tällä hetkellä vahvalta, ja etenkin joukkueen nopeajalkaiset hyökkäyspään pelurit voivat vahingoittaa Liverpoolia illan koitoksessa vastahyökkäyksistä. Lisäksi Liverpool koki kovan tappion viikolla Mesterien liigassa PSG:n vieraana. Kova pelitahti on varmasti kuluttanut joukkueen ykkösnimiä jonkin verran.

Viime Valioliiga-kierroksen tärpit ja tulokset:

Ottelut: Tärppi Kerroin: Lopputulema:
Brighton - Leicester Leicester -0.5 kulmat 1.85 Huti
Everton - Cardiff Everton -2.5 kulmat 1.85 Osuma
Fulham - Southampton Alle 2,5 maalia 1.96 Huti
Manchester United - Crystal Palace Yli 2,5 maalia 1.80 Huti
Manchester United - Crystal Palace Zaha saa varoituksen 5.00 Huti
Watford - Liverpool Watfordille enemmän varoituksia 1.95 Huti
West Ham - Manchester City Arnautovicille varoitus 5.50 Huti
Tottenham - Chelsea Yli 2,5 maalia 1.76 Osuma
Bournemouth - Arsenal X 4.00 Huti
Wolverhampton - Huddersfield Alle 10,5 kulmapotkua 1.81 Osuma
Burnley - Newcastle Rondon tekee maalin 9.00 Huti


Edellisen kierroksen kokonaissaldo: -5,58 yksikköä

Tilastot kokonaisuudessaan kuluvalta Valioliiga-kaudelta:

Osumat: 72 / 145
Tuotto: -1,825
Palautus%: 99%

Teksti: Thomas Schyth

Thomas Schyth on tanskalaisen yhteistyösivustomme asiantuntija, joka on erikoistunut jalkapallo-vedonlyöntiin. Hänen tanskaksi kirjoitetut veikkausvihjeet sekä viikottaiset Valioliiga-ennakkopaketit kaikkine tärppeineen löytyykin nyt myös Urheiluveikkaus.comista käännettynä suomeksi.

Kommentit

Palaute