mainos
Päivitetty
0
T Thomas Schyth
Viborgista kotoisin oleva Thomas Schyth on toiminut tanskalaisen yhteistyösivustomme vedonlyönti-asiantuntijana vuodesta 2016 lähtien, ja hänen suurennuslasinsa alla on ollut suurimmin brittifutis Valioliigan ja Championshipin muodossa.
Näytä lisää
Näytä vähemmän

Valioliiga-kierros 8.-10.12. - Ennakko ja pelivinkit

 

Valioliiga 2018-19,
16. kierros:

Bournemouth - Liverpool
Arsenal - Huddersfield
Burnley - Brighton
Cardiff - Southampton
Manchester United - Fulham
West Ham - Crystal Palace
Chelsea - Manchester City
Leicester - Tottenham
Newcastle - Wolverhampton
Everton - Watford

Joka viikko Valioliiga-asiantuntija
Thomas Schyth takoo tiskiin oman
ennakkopakettinsa tulevasta
Valioliiga-kierroksesta, jossa pyritään
löytämään arvokkaita pelitärppejä
kierroksen jokaiseen otteluun.

Tärppien osumatarkkuus
15. kierroksen jälkeen:

Osumat: 82 / 165
Tuottosaldo: -1,03
Palautusprosentti: 99%

Viime Valioliiga-kierroksen tärpit napsuivat pitkästä aikaa kohdilleen plus-merkkisesti, ja nyt viikonloppuna homma pyritetään tottakai pitää samoissa urissa. On aika jälleen katsoa yksittäisiä vedonlyöntivihjeitä Valioliigan 16. ottelukiepille.

Voitolliset pelivalinnat tuovat tottakai mukavasti lisäpontta viikonlopun Valioliiga-rypistykseen vaikeampien parin viikon jälkeen. Ottelutahti on näin joulukuussa Valioliigan osalta todella tuima, ja tämä voikin avata monia mahdollisuuksia vedonlyönnin pariin. Markkinat saattavatkin arvottaa otteluita ja pelikohteita huomattavankin erikoisilla painotuksilla, kun peliyhtiöiden täytyy toimia nopeasti tiiviin ottelutehdin keskellä.

Eli, jos olet näinä päivinä tarkkana, voit löytää markkinoilta hyvinkin arvokkaita kertoimia pelattavaksi. Lähdetäänkin siis katsomaan, mitä tärppejä markkinat tarjoilevat tälle, tulevalle Valioliiga-kierrokselle.

Suosittelemme toki tässä vaiheessa myös lukuisia joulukuun tarjouksia, joita hyödyntämällä saat käyttöösi mukavia etuja vetojen lyömiseen. Esimerkiksi lukuisat joulukalenterit ja muut joulukampanjat kannattaa käydä tsekkaamassa, sillä ne tuovat pelaajien ulottuviin muun muassa päivittäisiä vedonlyöntibonuksia ja ilmaisvetoja. Näiden avulla Valioliiga-betsit lähtevätkin eetteriin viikonloppuna huomattavasti pienemmin rahallisin riskein.

Bournemouth - Liverpool

Ottelu pelataan: 8.12. klo 14:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Bournemouth otti viime kierroksella odotetun voiton kotikentällään Huddersfieldistä, jossa se keskittyikin taas enemmän vastahyökkäyksiin ja erikoistilanteisiin. Tällä kaudella Bournemouth onkin pelannut huomattavasti enemmän puolustuksen kautta, sillä aiemmilla kausilla se on lähestynyt peliä juuri pallonhallinnan kautta.

Liverpoolille sopii taasen parhaiten sellaiset vastustajat, jotka antavat sen taitaville ja nopeille hyökkääjille paljon tilaa operoida pallon kanssa. Etenkin viime kierroksella Pool olikin ensimmäisellä puoliajalla vaikeuksissa Burnleyn vieraana, eikä avauspuolikas tuonutkaan sille edes kunnollisia maalipaikkoja. Peli alkoikin aukeamaan vasta toisella puoliajalla, etenkin kun Salah ja Firmino vaihdettiin kehiin.

Liverpool säästelikin tuossa ottelussa kärkinimiään, joten on jännä nähdä millaisella kokoonpanolla joukkue lähtee heti perään tähän otteluun. Joukkue pelaa nimittäin jo 11.12. elintärkeän ottelun Mestarien liigassa, joten säästelyä voitanee jatkaa edelleen.

VIHJE: Bournemouth - Liverpool: Alle 3.0 maalia - kerroin 1.87 [Pinnacle]

Bournemouth on operoinut vankasti puolustuksensa osalta, ja se onkin onnistunut ihan mukiinmenevästi etenkin kärkijoukkueita vastaan. Liverpoolilla on taasen edessään huipputärkeä Mestarien liigan kamppailu Napolia vastaan jo tiistaina 11. joulukuuta, ja vaativa ottelutahti voikin saada Liverpoolin kierrättämään kokoonpanoaan jonkin verran.

Arsenal - Huddersfield

Ottelu pelataan: 8.12. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Huddersfield kannalta viime viikot ovat sujuneet hyvinkin epäonnisissa merkeissä. Toissakierroksella se aloitti ottelun Brightonia vastaan upeasti, mutta homma alkoi levitä nopeasti käsiin Steve Mounién punaisen kortin myötä. Viime kiepillä Huddersfield taasen dominoi Bournemouthia vieraissa erittäin upeasti pelaten, mutta ottelun alun parit nukahdukset siivittivät kuitenkin pisteet kotijoukkueelle. Joukkue on siis pelillisesti hyvässä vedossa, mutta kaksi peräkkäistä tappiota ei tietty tuo parasta mahdollista henkeä otteluun, jossa vastaan asettuu yksi Valioliigan vaarallisimmista nipuista.

Arsenal latoi taasen viikko sitten Tottenhamin verkkoon peräti neljä osumaa, ja keskiviikkona se pelasi taasen 2-2-tasurin Manchester Unitedin vieraana - niinikään ihan viihdyttävässä ottelussa. Tykkimiehille tulos ei varmasti kuitenkaan miellytä, etenkin kun ottaa huomioon, että ManU:lta niin Marouane Fellaini kuin myös Marcos Rojo olisi periaatteessa voitu ajaa kentältä ulos väärien otteiden vuoksi.

On odotettavissa, että Huddersfield jättää ottelussa pallonhallinnan Arsenalilla, joka tietty sopii sille mitä mainioiten. Ainoa kysymysmerkki ottelussa onkin se, kuinka tiivis ottelutahti vaikuttaa ennakkosuosikin otteisiin. Huddersfieldillä onkin ollut yksi lepopäivä enemmän tähän otteluun lähdettäessä.

VIHJE: Arsenal - Huddersfield: 1 - kerroin 1.30 [Coolbet]

Kyseessä on tottakai hyvinkin minimaalinen kerroin, joten suurta arvoa ei tästä valinnasta toki ole tarjolla. Muutoinkin ottelun kohteet ovat varsin rajoitetut, eikä kunnon tärppejä löydy tarjolle. On kuitenkin erittäin vaikea nähdä, että Huddersfield onnistuisi haastamaan vahvasti etenevän Arsenalin sen omalla kotiviheriöllä.

Burnley - Brighton

Ottelu pelataan: 8.12. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Brighton otti viime kierroksella ison voiton Crystal Palacesta, vaikka Brighton-toppari Shane Duffy hölmöilikin itselleen punaisen kortin jo avauspuolikkaalla 28. peliminuutilla. Tuossa vaiheessa Brighton johti ottelua jo 1-0, mutta alivoimalla pelaaminen ei sen otteissa edes pahemmin näkynyt. Brighton onnistuikin iskemään miesalivoimalla taululle jopa kaksi lisäosumaa, ja ottaa matsista vakuuttavan 3-1-voiton.

Nyt joukkue pyrkiikin jatkamaan samalla, vahvalla linjalla vieraskentällä, mutta urakasta voi tulla hankala Duffyn puuttumisen vuoksi punakorttia seuraavan pelikiellon vuoksi. Duffy ja Lewis Dunk ovatkin muodostaneet hyvin toppariparin Brightonin puolustuslinjaan.

Burnley oli tappiosta huolimatta vakuuttava Liverpoolia vastaan pelatussa viime kierroksen ottelussa, ja etenkin avauspuolikkaalla joukkue näytti siltä "viime kauden Burnleyltä" ehkäpä ensimmäistä kertaa koko kuluvan sesongin aikana. Taistelutahto ja asenne oli raudanlujalla tasolla, puolustuspeli oli tiivistä ja toimivaa eikä Liverpool päässyt todellakaan helpolla. Toisella puoliajalla omiin meni kolme, mutta tästä tappiosta huolimatta Burnley voi ottaa ottelusta matkaan monia positiivisia seikkoja.

Tästä kamppailusta voi tulla hyvinkin jännittävän mehukas taisto, sillä kyseessä on kahden erittäin fyysisen joukkueen kohtaaminen. Miehestä tullaan siis ottamaan mittaa matsin aikana, ja molemmat osapuolet tulenevat suosimaan pitkiä palloja maalipaikkojen hakemisessa. Lopputulosta voi olla vaikea ennustaa, mutta ennakkoasetelmien mukaan Brightonin osalta tilanne on hankalampi juurikin ykköspuolustaja Duffyn puuttumisen vuoksi.

VIHJE: Burnley - Brighton: Burnley +0 - kerroin 1.98 [operaattori poistettu]

Odotuksissa on fyysinen vääntö näiden kahden fyysisen joukkueen välille, ja matsin lopputulema on varsin vaikeasti ennustettavissa. Brightonilta puuttuu ottelusta kuitenkin sekä paras maalintekijä Glenn Murray että tärkeä keskuspuolustaja Shane Duffy, joten kotikentällään pelaavan Burnleyn pelaaminen houkuttaa hieman enemmän.

Cardiff - Southampton

Ottelu pelataan: 8.12. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Cardiff saattanee ajatella, etteivät taivaankappeleet olleet sen kannalta suotuisissa asennoissa viime kiepin ottelussa West Hamia vastaan. Walesilaisjoukkue onnistui avauspuolikkaalla hyvin pelisuunnitelmassaan, ja sai jopa mahdollisuuden maalihanojen avaamiseen pilkun muodossa. West Ham -veskari Joe Rallsin yritys oli kuitenkin varsin helppo West Ham -veskari Łukasz Fabiański, ja toisella puoliajalla West Ham menikin sitten menojaan kolmen nopeahkon osumansa myötä.

Southampton sai taasen vastikään uuden managerinsa, kun Saksan maalla menestynyt Ralph Hasenhüttl otti tällä viikolla joukkueessa vetovastuun. Hänen suosima pelityyli onkin sitten hyvin, hyvin paljon erilainen kuin aiemman managerin, Mark Hughesin vastaava. Saksalaisvalmentaja suosiikin hyvin pitkälti samantyylistä pelitapaa kuin Jürgen Kloppilla, ja onkin mielenkiintoista nähdä, miten joukkue kykenee tällaisen pelillisen muutoksen suorittamaan.

Paperilla tällainen aktiivinen pelitapa voi sopia Southamptonille mallikkaasti, mutta silmänräpäyksessä mitään näin suurta muutosta ei suoriteta. Hasenhüttlilla onkin ollut vain pari päivää aikaa työskennellä uuden joukkueensa kanssa ennen ensimmäistä ottelua. Cardiff tulee mitä todennäköisemmin vetäytymään alas, ja sen tavoitteena lienee lähettää pitkiä palloja Southaptonin linjaan kaiken paineistuksen alta. Tämä voikin tietty tuoda ongelmia vieraille, mikäli kenttätasapaino ja keskikentän tuki ei toimi niin kuin pitää.

VIHJE: Cardiff - Southampton: Cardiff +0 - kerroin 2.05 [Bethard]

Cardiff on ollut hyvässä iskussa kotikentällään Walesissa, eikä Southamptonin kannalta ole varmasti paras tilanne, että joukkueen uusi päävalmentaja Hasenhüttl on päässyt toimimaan tiimin kanssa vain parisen päivän ajan ennen ottelua. Voikin olla, että kotijoukkue pystyy käyttämään Southamptonin sekavat tilanteen hyödykseen.

VIHJE: Cardiff - Southampton: Yli 2,5 maalia - kerroin 2.23 [operaattori poistettu]

Cardiff pelaa totutusti hyvin suoraviivaisesti, ja odotettavissa on, että joukkue pystyy luomaan hyvin maalipaikkoja Southamptonia vastaan, joka lähtenee otteluun korkealla paineistuksella. Southamptonin uusi manageri lähestyykin peliä huomattavasti aiempaa aggressiivisemmalla ja aktiivisemmalla otteella, ja mikäli hän lähtee ajamaan tätä tyyliä joukkueeseen heti ensimmäisistä päivistä lähtien - ja miksi ei lähtisi - voi ottelusta muodostua yllättävänkin viihdyttävä ja tapahtumarikas kamppailu.

Manchester United - Fulham

Ottelu pelataan: 8.12. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Manchester United pelasi viime kierroksella Arsenalia vastaan melkoisen lämminhenkisen kamppailun, ja taistelutahdot puutteesta ei ManU:a voi tuossa ottelussa ainakaan syyttää. United-leirin mentaliteetti olikin jokseenkin erilainen kuin sen aiemmissa otteluissa. Maalipaikoille pääseminen oli kuitenkin joukkueelle jälleen varsin hankalaa (jota toki voi odottaa Arsenalin tasoista joukkuetta vastaan), mutta kun ManU ei myöskään itse päästänyt vastustajaa pahemmin kunnon paikoille, voinee se olla edes etäisesti tyytyväinen 2-2-tasuriin ja pistejakoon.

Viime kierroksella Fulham taasen esiintyi aivan kuin Claudio Ranierin vetämältä joukkueelta pystyi odottamaan. Vankka puolustuspeli toi myös sille arvokkaan pistejaon Leicesteriä vastaan, ja vaikka Fulham ei onnistunut vieläkään pitämään maaliaan koskemattomana, on joukkueen puolustuspeli ottanut isoja harppauksia Ranierin alaisuudessa. Henkilökohtaisia virheitä sattuu joukkueen puolustuksessa kuitenkin edelleen, mikä vain alleviivaa sitä, että Ranierin työ Fulhamin peräsimessä on edelleen vielä kesken - odotetustikin.

Mielenkiintoista otteluun lähdettäessä on se, kuinka Jose Mourinho lähtee itse kamppailuun liikkeelle. Ranierin Fulham tulee makaamaan hyvin tiiviisti omalla alueellaan ja kyttää samalla paikkoja nopeille vastahyökkäyksille.

VIHJE: Man United - Fulham: Alle 1,25 maalia avauspuolikkaalla - kerroin 2.05 [Pinnacle]

Manchester United ei ole saanut koneistoaan hyökkäyspään osalta kunnolla käyntiin pitkiin aikoihin, ja nyt yksi tämän koneiston vaarallisimmista tekijöistä - Anthony Martial - on telakalla loukkaatumisen vuoksi. Fulham vetäytyneekin taas Ranierin oppien mukaisesti syvälle omalle alueelleen eikä tilaa ole ManU:lle pahemmin tarjolla.

Toisaalta, isokokoinen ja maaliahne Aleksandar Mitrović tuottaa myös United-puolustukselle omat haasteensa, joten aivan hurlumhei-meiningillä ei kotijoukkuekaan voi otteluun lähteä. Jose Mourinho onkin usein vetänyt avauspuolikkaan ennemminkin varman päälle, ja lähtenyt avaamaan peliä tarvittaessa tauon jälkeen.

West Ham - Crystal Palace

Ottelu pelataan: 8.12. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Vaikean otteluohjelman jälkeen West Ham saa lähiviikkoina huomattavasti suotuisampia vastustajia jokaisella kierroksella, ja tämä helpompi ajanjakso voikin nostaa joukkueen kertaheitolla korkeammalle sarjataulukossa - jos vain voittoja tulee odotetulla tavalla. Ja kahdessa viimeisessä matsissa niitä voittoja onkin nyt tullut tilille, joskin aivan puhtaita papereita ei joukkueelle voi näistäkään kamppailuista tarjoilla.

Syvältä ja tiiviisti puolustava Cardiff onnistuikin tuottamaan alkuun isoja vaikeuksia West Hamille, eikä maalipaikkojen luominen tuntunut onnistuvan avauspuolikkaalla. Marko Arnautovic olikin ainoa edes etäisesti vaaralliselta vaikuttava pelaaja Felipe Andersonin kanssa, ja nyt Arnautovic joutuukin seuraamaan ottelut katsomosta käsin noin kuukauden ajan loukkaantumisen vuoksi. Tämä voikin tietty osaltaan syödä joukkueen iskukykyä hyökkäyksen osalta.

Cardiffin tiivis paketti lähti kuitenkin aukeamaan toisella puoliajalla, kun West Ham tulitti sen verkkon kolme osumaa peräperään. West Ham toivoneekin, että Crystal Palace lähtee nyt pelaamaan edes vähän avoimemmin, sillä tuo toisen puoliajan alku näytti sen, että West Ham pystyy kyllä käyttämään annetun tilan tehokkaasti hyödyksi.

Palace on toki joukkue, joka pelaa niinikään ensisijaisesti puolustuksen kautta, mutta toisaalta se ei myöskään epäröi aktiivisempaan pallolliseen pelaamiseen, mikäli tällaiseen mahdollisuus annetaan. Esimerkiksi viime kierroksella se pääsi pelaamaan kaksi kolmannesta Brightonia vastaan pelatusta ottelusta miesylivoimalla, ja se veikin ymmärrettävästi peliä pallon kanssa. Maalipaikkojen luominen oli joukkueelle kuitenkin tästä huolimatta erittäin vaikeaa, kun Brighton käytti taasen alivoimallakin tilanteensa tehokkaasti hyödykseen voittaen ottelun 3-1.

Kyseessä olikin todella heikko esitys Palacelta, ja mikäli sen puolustuspeli ei parane tässä vaiheessa reilusti, tulee sillä olemaan vaikea urakka West Hamin tasoista joukkuetta vastaan.

VIHJE: West Ham - Crystal Palace: 1 - kerroin 2.33 [Coolbet]

Olen edelleen sitä mieltä, että markkinat aliarvioivat West Hamin iskukyvyn sarjataulukon perusteella. Joukkue onkin kohdannut toistaiseksi kaikki kovimmat joukkueet Valioliigassa, joten otteluohjelma on ollut sen osalta alkukaudesta hyvinkin haastava. Korkeaa kerrointa on siis jälleen tarjolla.

Palace oli viime kierroksella huomattavan suurissa vaikeuksissa Brightonin vieraana, eikä se saanutkaan ottelussa pahemmin mitään aikaan, vaikka joukkue pääsikin pelaamaan valtaosan ottelusta miesylivoimalla. West Hamilta puuttuu toki Arnautovic, mutta taitoa ja nopeutta siltä löytyy edelleen tästä huolimatta. Itävaltalaispelaajan loukkaantuminenkaan ei ole sille niin iso takaisku kuin monet peliyhtiöt kertoimineen väittävät.

VIHJE: West Ham - Crystal Palace: Yli 2,5 maalia - kerroin 1.99 [Pinnacle]

Ei ole täysin selvää kumpi osapuolista lähtee viemään ottelua, sillä molemmat joukkueet hyökkäävät mielummin nopean suoraviivaisesti. Ottelun tempo voikin nousta korkeaksi, kun molemmat osapuolet halunnevat pysyä mukavuusalueillaan ja puolustajien osalta ottelu voi muodostua täten haasteelliseksi.

Chelsea - Manchester City

Ottelu pelataan: 8.12. klo 19:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Tottenhamille kärsityn, karvaan tappion jälkeen Chelsea onnistui kaatamaan toisessa Lontoon derbyssä Fulhamin. Viime kierroksella Chelsean siniset kyykkäsivät kuitenkin sitten yllätyksellisesti Wolverhamptonin vieraana. Joukkue toki säästeli monia kovia pelureitaan - eritoten elintärkeää Jorginhoa - mutta se onnistui silti luomaan hyvää painetta ja maalipaikkoja vastustajansa päädyssä.

Chelsea ei kuitenkaan kyennyt laittamaan näinä hetkinä palloa pömpeliin, kun taasen Wolves käytti vähän tilanteensa tehokkaasti. Kaksi kunnon maalipaikkaa tuottikin sille kaksi maalia, jotka takasivat isännille arvokkaan 2-1-yllätysvoiton.

Manchester City säästeli viime kierroksella myös kärkipelaajiaan Watfordia vastaan, mutta joukkue oli onnekkaampi omissa paikoissaan. Paikkoja Cityllä oli toki useampaankin kuin kahteen maaliin, ja lopussa myös Watfordilla oli omat hetkensä. Voidaankin sanoa, että City teki ottelussa vain tarvittavan, ja voitto irtosi loputla 1-2-lukemin.

Tiivis ottelutahti luokin mukavasti värinää tämän huippuottelun ympärille, ja onkin jännä nähdä millaisilla kokoonpanoilla joukkueet matsiin lähtevät. Parhaimmillaan ottelu voi olla melkoista turboahdettua tykitystä, sillä molemmat osapuolet esittävät parhaimmillaan erittäin taitavaa, aktiivista ja nopeatempoista peliä.

VIHJE: Chelsea - Man City: 2 - kerroin 1.99 [Coolbet]

Manchester City vaikuttaa olevan tappavan kovassa iskussa ja se on näyttänyt pystyvänsä voittamaan otteluita heikommallakin pelillä. Cityllä on ollut myös yksi extra-välipäivä arkiviikon kamppailujen jälkeen. Chelsea oli taasen edellisessä ottelussaan heikko, kun Wolves pääsi yllättämään sen huosut kintuissa.

VIHJE: Chelsea - Man City: Yli 2,5 maalia - kerroin 1.74 [Pinnacle]

Molemmat joukkueet ovat hyvinkin hyökkäysorientoituneita nippuja. Kumpikin joukkue tykkää paineistaa vastustajaa aktiivisesti riistopaikkoja haistellessa, ja rohkea pallollinen pelaaminen voikin tuottaa näitä vaarallisia riistoja suuntaan jos toiseenkin ottelun aikana. Cityllä ja Chelsealla on molemmilla myös aktiivisesti hyökkäykseen osallistuvia puolustajia, joiden seikkailuja monet pelaajat, kuten Willian, Hazard, Sane ja Sterling varmasti pyrkivät käyttämään kaikin keinoin hyväksi.

Leicester - Tottenham

Ottelu pelataan: 8.12. klo 21:45
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Leicester pelasi viime kierroksella entistä manageriaan Ranieria ja Fulhamia vastaan, ja joukkue voikin olla ihan tyytyväinen yhteen pisteeseen tuosta kamppailusta. Kamppailu ei ollutkaan Leicesteriltä vakuuttava oikein millään mittarilla, ja Fulham rakentelikin ottelussa ne parhaimmat maalipaikat - joskin epäoikeudenmukaiseksi ei 1-1-lopputulosta voida sanoa. Leicester lähti tuohon otteluun toki ilman lukuisia ykköskorin pelaajiaan, kuten esimerkiksi Vardya, Pereiraa, Evansia, Gray'ta ja Maguirea.

Tottenham nappasi viime kiepillä taasen hallitun voiton pahasti sekaisin olevasta Southamptonista. Spurs hallitsi tuota ottelua alusta loppuun, ja joukkue laittoi matsin pakettiin toisen puoliajan alkumetreillä ottelun toisella ja kolmannella osumalla. Pitkät hyökkäykset eivät kuitenkaan olleet Spursilla ottelussa niitä kaikista vaarallisimpia, ja parhaat paikkansa se loikin käännöistä ja erikoistilanteista. Leicester kuitenkin puolustaa huomattavasti Southamptonia tiiviimmin, mikä voi tuottaa Spursillekin ongelmia, mikäli sama trendi jatkuu.

VIHJE: Leicester - Tottenham: Alle 2,5 maalia - kerroin 2.07 [operaattori poistettu]

Myös Tottenham pelaa tiistaina äärimmäisen tärkeän UCL-matsin Barcelonan vieraana, ja tuohon otteluun Spurs tulee lähtemään satavarmasti kovimmalla mahdollisella kokoonpanollaan. Näin ollen tässä kamppailussa Spursilta voitaneekin nähdä pelaajiston kierrättämistä, mikä voi taasen vaikuttaa joukkueen iskukykyyn ja pelin tempoon ylipäätään.

Voikin olla, että Tottenham lähestynee peliä hieman normaalia varovaisemmalla pelityylillä, jolloin myös Leicesterin vastahyökkäyspaikat voivat olla vähissä.

Newcastle - Wolverhampton

Ottelu pelataan: 9.12. klo 18:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Newcastle voi kiittää maalivahtiaan Martin Dúbravkaa viime kierroksen 1-1-tasapelistä Evertonin vieraana, sillä solvakkiveskari venyi ottelussa moniin todellisiin paraatipelastuksiin. Piste olikin Newcastlelle arvokas, ja ennakkosuosikkia vastaan venytty tasuri tuoneekin joukkueelle huomattavasti parempaa fiilistä West Hamille kärsityn 3-0-tappion jälkeen.

Toki boostia on saanut myös Wolves, kun joukkue kellisti kotonaan vielä tätäkin suuremman ennakkosuosikin, Chelsean maalein 2-1. Chelsealla oli ottelussa odotetusti enemmän maalipaikkoja, ja etenkin avauspuolikkaalla sillä oli paikat laittaa ottelu jo halki, poikki ja pinoon, mutta Wolves kesti kuin ihmeen kaupalla. Kaksi hyvää paikkaa toisella puolikkaalla riittikin sitten Wolvesille lopulta yllätysvoittoon.

Nuori Morgan Gibbs-White on esiintynyt Wolves-paidassa kerrassaan erinomaisesti. Chelseata vastaan 18-vuotias hyökkääjä tarjoili syötön Wolvesin avausmaaliin, ja oli muutenkin vahvasti esillä joukkueen hyökkäyspelissä. Joukkue saa tähän otteluun takaisin myös Rúben Nevesin, joka on kärsinyt pelikieltonsa.

VIHJE: Newcastle - Wolverhampton: Wolves -0,5 kulmaa - kerroin 1.95 [Bethard]

Wolves saanee ottelussa pallonhallinnan itselleen, sillä Newcastle tykkää vetäytyä normaalisti omalle alueelleen, ja jättää aloitteiden teko vastapuolelle. Tämä pallonhallinta voikin poikia vieraille kulmapotkuja, etenkin jos ja kun Wolves joutunee puskemaan maalia kohti niin keskitysten kuin myös kauempaa lähtevien laukausten muodossa.

Newcastle antaakin Valioliigassa vastustajilleen huomattavan paljon kulmapotkuja, kun taasen tilastoinnit näyttävät Wolves kohdalla muuta - etenkin sellaisissa otteluissa, joissa pallonhallinta on sillä.

Everton - Watford

Ottelu pelataan: 10.12. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Watford onnistui laittamaan vähintäänkin mukiinmenevästi kapuloita Cityn rattaisiin viime kiepillä, ja 2-1-tappiosta huolimatta joukkueen ei todellakaan tarvitse tunkea päätään pensaaseen. Etenkin ottelun lopulla Watford onnistui luomaan jopa yllättävän hyvää painetta Cityn alueelle, ja hallitseva mestari olikin loppuhetkillä jopa erikoisenkin hätääntyneissä fiiliksissä.

Joukkue on tehnyt myös toisen valituksen Etienne Capoue'lle aiemmin tarjoiltusta punaisesta kortista, mutta näillä näkymin huipputärkeä keskikenttäpeluri on ainakin tästä City-ottelusta vielä sivussa.

Everton voinee taasen olla ihmeissään siitä, kuinka se ei onnistunut nappaamaan täyttä pistepottia taskuunsa viime kierroksella Newcastlea vastaan. Tuossa ottelussa Everton vei luodut maalipaikat nimiinsä lukemin 19-8, kun taasen pallonhallinta meni sen nimiin peräti 76 prosentin voimin. Newcastle onnistui kuitenkin rankaisemaan Evertonia kertaalleen nopeasti käännöstä, ja Everonille jäi käteen vain yksi piste 1-1-tasurin myötä.

Everton tulenee pitämään palloa enemmän myös tässä ottelussa, kun taasen Watford luottaa samalla tapaa teräviin vastahyökkäyksiinsä.

VIHJE: Everton - Watford: Molemmat joukkueet tekevät maalin - kerroin 1.82 [operaattori poistettu]

Everton ja Watford ovat molemmat parhaimmillaan hyvinkin terävästi hyökkääviä joukkueita, ja mikäli kumpikin osapuoli pystyy luomaan tilanteita samalla tapaa kuin aiemmissakin otteluissa, voidaan matsissa nähdän verkkojen heilumista ihan kunnolla. Molemmat joukkueet pääsevät pelaamaan ottelua myös omilla mukavuusalueillaan, kun Everton tykkää pitää palloa ja Watford taasen puolustaa mieluiten tiiviisti luottaen samalla vastahyökkäyksiin.

Viime Valioliiga-kierroksen tärpit ja tulokset:

Ottelut: Tärppi Kerroin: Lopputulema:
Bournemouth - Huddersfield Bournemouth -0,75 1.90 1/2 Osuma
Brighton - Crystal Palace Brighton +0 2.06 Osuma
West Ham - Cardiff West Ham -1,0 2.14 Osuma
Watford - Manchester City Manchester City -1,5 1.95 Huti
Burnley - Liverpool Liverpool voitto + nollapeli 2.03 Huti
Everton - Newcastle Everton -2,5 kulmaa 1.80 Osuma
Fulham - Leicester Alle 3,5 varoitusta 1.84 Osuma
Wolverhampton - Chelsea 2 1.87 Huti
Manchester United - Arsenal 2 3.05 Huti
Tottenham - Southampton Tottenham -1,5 2.13 Osuma


Edellisen kierroksen kokonaissaldo: +1,665 yksikköä.

Tilastot kokonaisuudessaan kuluvalta Valioliiga-kaudelta:

Osumat: 82 / 165
Tuotto: -1,03
Palautus%: 99%

Teksti: Thomas Schyth

Thomas Schyth on tanskalaisen yhteistyösivustomme asiantuntija, joka on erikoistunut jalkapallo-vedonlyöntiin. Hänen tanskaksi kirjoitetut veikkausvihjeet sekä viikottaiset Valioliiga-ennakkopaketit kaikkine tärppeineen löytyykin nyt myös Urheiluveikkaus.comista käännettynä suomeksi.

Kommentit

Palaute