mainos
Päivitetty
0
T Thomas Schyth
Viborgista kotoisin oleva Thomas Schyth on toiminut tanskalaisen yhteistyösivustomme vedonlyönti-asiantuntijana vuodesta 2016 lähtien, ja hänen suurennuslasinsa alla on ollut suurimmin brittifutis Valioliigan ja Championshipin muodossa.
Näytä lisää
Näytä vähemmän

Valioliiga-kierros 22.-24.2. - Ennakko ja pelivinkit

Valioliiga 2018-19,
27. kierros:

Cardiff - Watford
West Ham - Fulham
Burnley - Tottenham
Bournemouth - Wolves
Newcastle - Huddersfield
Leicester - Crystal Palace
Arsenal - Southampton
Man United - Liverpool

Joka viikko Valioliiga-asiantuntija
Thomas Schyth takoo tiskiin oman
ennakkopakettinsa tulevasta
Valioliiga-kierroksesta, jossa pyritään
löytämään arvokkaita pelitärppejä
kierroksen jokaiseen otteluun.

Tärppien osumatarkkuus
26 kierroksen jälkeen:

Osumat: 144 / 288
Tuottosaldo: +2,01
Palautusprosentti: 101%

Viime Valioliiga-kierros toi tarjolle uuden ennakko-mallin ja tämän myötä näiden Valioliiga-ennakoiden vedonlyöntivihjeiden saldo pamahti mukavasti myös plussan puolelle. Myös tänä viikkona ennakko-pakettiin on tehty muutoksia, sillä Valioliiga-asiantuntija Thomas pyrkii keskittymään tällä kertaa enemmän juurikin kohteiden kertoimiin.

Erittäin mielenkiintoinen Valioliiga-viikonloppu tuo tarjolle kahdeksan ottelun liigakierroksen ohella myös liigacupin loppuottelun Chelsean ja Manchester Cityn välillä, eli jännitettävää riittää jälleen kerran. Viime viikkoinen ennakkopaketti nosti näiden viikottaisten vedonlyöntivihjeiden kokonaissaldon plussalle, mutta marginaali on tällä hetkellä tuloksessa sen verran ohkainen, että tämä etumerkki voi vaihdella herkästi kierros kierrokselta.

Nyt tavoitteena onkin kasvattaa tätä tulosta keskittymällä ennakko-analyyseissä enemmän juuri kertoimiin, ja samalla ennakko-malli on myös tiivistetty siten, että sekä koti- että vierasjoukkueelta vain kolme tärkeitä pointtia, jotka puhuvat näiden joukkueiden voittojen puolesta ottelun osalta. Otteluihin vaikuttaa toki aina enemmän kuin 3+3 seikkaa, mutta tiiviimmän (etenkin verrattuna viime viikon ennakkopakettiin) ulkomuodon vuoksi näiden esitettyjen pointtien määrä on rajattu vain kolmeen per joukkue.

Tämä myös tarkoittaa tietty sitä, että ennakko-spekulaatiolle jää enemmän tilaa, ja voitkin osallistua itse näihin spekulaatioihin kirjoittamalla omat huomatuksesi ottelusta artikkelin pohjalta löytyvään kommenttikenttään.

Esitettyjen kertoimien osalta on myös mainittava se, että nämä kertoimet ovat otettu sivuillamme esillä olevilta, luotettavilta vedonlyöntiyhtiöiltä artikkelin kirjoitushetkellä. Kertoimet voivat siis elää vielä artikkelin julkaisun, ja kyseisen ottelun alkuvihellyksen välillä.

Valioliigan 27. kierrokseen lähdetään tilanteesta, jossa monet raa'an otteluohjelman armoilla olleet seurat ovat saaneet tarvittavan huilitauon - kun taasen isot seurat ovat joutuneet takomaan tulosta myös euro-kentillä. Lähdetään siis tsekkaamaan, millainen kattaus on viikonloppuna Valioliigaa luvassa.

TUOREIMMAT VEDONLYÖNTISIVUT URHEILUVEIKKAUS.COMISSA:
PELIYHTIÖ BONUS LUNASTA BONUS:
18Bet 100% bonus 100€ asti
fastbet 50€ bonukset
librabet 100% bonus 150€ asti
kto 100% bonus 100€ asti
operaattori poistettu 10% bonus
betclic 55€ ilmaisveto

Cardiff - Watford

Ottelu pelataan: 22.2. klo 21:45
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Cardiffin puolesta puhuu:

 • Watford joutuu pelaamana ilman tärkeää laitapuolustajaansa José Holebasia, joka on sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi. Kreikkalaispakki onkin kuulunut ehdottomasti joukkueen parhaimmistoon tällä kaudella.
 • Watford on parhaimmillaan otteluissa, joissa se pääsee hyökkäämään avoimemmin vastaan vastapuolen hyökkäysten katkojen myötä. Ongelmia voi siis ilmentyä, kun Cardiffin voi odottaa makaavan ennemminkin omalla alueella, eikä Watfordi-hyökkäyksestä tunnu lyötyvän tarvittavaa luovuutta tällaisen sumppupuolustuksen avaamiseen joka ilta.
 • Cardiff piti joukkueiden edellisen kohtaamisen tiukkana hyvällä esityksellään, vaikka toki hävisikin kamppailun maalein 3-2. Huomionarvoista ottelussa on myös se, että Cardiff pelasi sen vieraissa, sillä joukkue on pelannut kotonaan Walesissa huomattavasti paremmin tällä kaudella.

Watfordin puolesta puhuu:

 • Cardiffin täytyy pärjätä edelleen ilman toppariaan Sean Morrisonia, jonka puuttuminen heikentääkin joukkueen vankkaa puolustuslinjaa huomattavasti. Morrison on kuitenkin ollut sivussa jo 12.1. lähtien, jotta kyseessä ei ole mikään uusi poisjäänti.
 • Voimasuhteissa mitattuna Watford on huomattavasti laadukkaampi ja vahvempi joukkue kuin Cardiff. Watford lukeutuukin eittämättä Valioliigan ylemmän puoliskon joukkueeksi, kun taas Cardiffia voidaan pitää selkeänä putoamiskandidaattina.
 • Keskikenttäpelaaja Roberto Pereyra saattaa tehdä paluun Watfordin kokoonpanoon tähän otteluun, ja argentiinalaispeluri olisikin otollinen lisä joukkueeseen matsiin luovasta pelinrakentelusta puhuttaessa.

Kerroin-markkinat:

Vedonlyöntiyhtiöt määrittelevät tämän ottelun osalta Cardiffin kamppailussa jotakuinkin yhtä suureksi altavastaajaksi kuin aiemmin esimerkiksi matseissa Southamptonia, Bournemouthia ja Evertonia vastaan. Tällä kaudella ja tällä hetkellä Watfordin voidaan kuitenkin linjata olevan näitä kolmea joukkuetta parempi, joten on mahdollista argumentoida, että value löytyy tässä ottelussa juurikin vieraiden puolelta.

Toisaalta, matchup ei tämän ottelun osalta palvele täysin Watfordin vahvuuksia, joten sen on nyt löydettävä vain ne tarvittavat keinot voiton raapimiseen. Se, että onnistuuko vieraat tässä, jää nähtäväksi. Summasummarumina peliyhtiöiden kerroin-jakauma on siis jotakuinkin oikeudenmukainen ennakkoasetelmiin nähden.

Cardiffin aiemmin listatuissa, vastaavissa otteluissa vastustajan kertoimet ovat kuitenkin laskeneet kerta toisensa jälkeen ennen alkuvihellystä, ja samaa voinee odottaa sattuvan myös tämän kamppailun kynnyksellä.

VIHJE: Cardiff - Watford: Watford +0 - kerroin 1.74 (Pinnacle)

Vaikka tämä matchup pelaakin ennakkoasetelmiltaan hyvin Cardiffin pussiin, ovat kertoimet kohteessa keikallaan siihen malliin, ettei Watfordia voida oikein jättää huomiotta. Markkinat ovatkin määritelleet Watfordin sen tasoaan selvästi heikommaksi vierasjoukkueeksi, joten sen vierasvoitolle löytyy paras value tähän matsiin.

West Ham - Fulham

Ottelu pelataan: 22.2. klo 21:45
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

West Hamin puolesta puhuu:

 • Pitkä ottelutauko on palvellut hyvin juuri West Hamia, joka on hiljalleen saamassa sairasosastoltaan vahvuuteensa takaisin niin keskuspakki Fabián Balbuenan että luovat keskikenttäpelurit Samir Nasrin ja Manuel Lanzinin. Koko kolmikon pelaaminen tässä ottelussa on toki epävarmaa, mutta pelikuntoon pääseminen on heillä vain ajan kysymys.
 • Fulham on ollut tällä kaudella kerrassaan surkea vierasjoukkue. 13:sta pelaamastaan vierasmatsista joukkue on saanut kerättyä vain kaksi vaivaista pistettä.
 • West Ham voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen vieraissa, vaikka sen esitys ei ollutkaan millään tapaa mairitteleva. Kotikentällään West Hamin voisi odottaa kykenevän vieläkin parempaan.

Fulhamin puolesta puhuu:

 • West Ham on ollut viime ajat heikossa vireessä, eikä se ole saanut raavittua yhtäkään voittoa viiteen viimeiseen otteluun (otteluista neljä pelattu Valioliigassa ja yksi FA Cupissa, josta shokkitappio Wimbledonille). Viime Valioliiga-kierroksella West Ham onnistui vain vaivoin saamaan onnekkaan tasapeli-pisteen Crystal Palacesta ottelussa, jossa se oli selvä vastaantulija.
 • Monien muiden keskikastin joukkueiden tapaan myös West Ham on ollut vaikeuksissa syvällä puolustavia joukkueita vastaan, kun vastahyökkäykset ovat joukkueelle se paras ase. Fulham tuleekin laittamaan betonisen puolustuksensa hyvin syvälle, ja kyttäämään vain omia vastaiskujaan ottelussa.
 • 0-3-tappiostaan huolimatta Fulham voi kerätä jotain positiivista edellisestä kamppailustaan Manchester Unitedia vastaan. Joukkue pelasi kokonaiskuvassa positiivisesti, ja paremmalla viimeistelyllä se olisikin voinut iskeä ottelussa helpostikin pari maalia tulostaululle.

Kerroin-markkinat:

West Ham on ottelussa odotetusti ennakkosuosikin asemassa, kuten jo voimasuhteetkin selvästi kertovat, mutta muutamat seikat kertovat siitä, että isäntien kertoimet saattavat olla tässä ottelussa jopa turhankin matalalla tasolla. Esimerkiksi aiemmin Crystal Palacea vastaan pelatussa vierasottelussa Fulhamin +0,5 -kohde sulkeutui lopulta 1.88 -kerroinlukemilla. Tässä vierasottelussa Fulham +0,5 -linjaan saakin jopa 2.07 -kerrointa, eikä West Hamin ja Palacen välinen tasoero ole mielestäni näin suuri.

Fulhamin viimeisten otteluiden esitykset saattavat aiheuttaa vielä kertoimien pienenemistä tuolla samaiselle, Palace-ottelun tasolle. Esimerkiksi aiemmassa West Ham-Brighton -ottelussa vierasjoukkue Brightonin +0,5 linjan kerroin oli 1.90. Voimasuhteiltaan ja pelityyliltään Claudio Ranierin opeilla varustettu Fulham onkin hyvä verrokki juuri Brightonille.

VIHJE: West Ham - Fulham: Fulham +0.5 - kerroin 2.07 (Pinnacle)

Ottelu sopii Fulhamille ennakolta enemmän kuin mainiosti, kun se pääsee rauhassa vetäytymään syvälle ja antaa West Hamin yrittää kontrolloida ottelua pallon kanssa. Vaikka Fulham onkin ollut vieraissa heikko, tuntuvat West Hamin kertoimet tässä kohteessa yksinkertaisesti vain liian korkeilta sen edellisiin häntäpään vastustajiin verrattuna.

Burnley - Tottenham

Ottelu pelataan: 23.2. klo 14:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Burnleyn puolesta puhuu:

 • Tämä kamppailu on Tottenhamin kannalta kahden kovan ottelun välissä, kun viime viikon keskiviikkona joukkue pelasi huipputärkeän UCL-väännön Dortmundia vastaan, ja vain neljä päivää Burnley-matsin jälkeen Spurs pelaakin sitten, niinikään tärkeän derbyn Chelsean vieraana. Chelsean jälkeen Spurs kohtaakin sitten Arsenalin, jonka jälkeen vuorossa on toinen osaottelu Dortmundia vastaan.
  • Mikä on vieraiden fokus tähän otteluun näiden äärimmäisen kovien matsien keskellä?
 • Burnley on ollut viime ajat todella hyvässä vireessä, ja se onkin tämän vuoden puolella muistuttanut sitä viime kauden Burnleytä, joka teki sarjassa kovaa tulosta. Ottelusta toiseen kovasti taisteleva ja töitä tekevä joukkue onkin hävinnyt viimeisestä 10:stä kilpailullisesta ottelustaan vain kaksi.
 • Burnley on päässyt pelaamaan jo pidemmän aikaa ilman suurempia loukkaantumishuolia, ja parhaan mahdollisen kokoonpanon ollessa säännöllisesti käytettävissä joukkue onkin löytänyt hyvän rytmin ja vireen pelaamiseensa.

Tottenhamin puolesta puhuu:

 • Tottenham on tilastollisesti Valioliigan paras vierasjoukkue tällä kaudella, kun se on voittanut 13:sta vierasmatsistaan peräti 11. Tämä johtuneekin siitä, ettei Spursilla ole varsinaisesti "omaa" kotistadionia, joten vierasoloissa esiintyminen ei ole sille liian vierasta.
 • Spurs voitti joukkueiden aiemman vain 1-0, mutta tuossa kamppailussa Tottenham oli selvästi niskan päällä luoden liudan hyviä maalipaikkoja Burnleyn kustannuksella.
 • Tottenham-leiristä sekä Eric Dier että Danny Rose ovat palaamassa kokoonpanoon loukkaantumistensa jälkeen. Hyvällä onnella myös maalitykki Harry Kane voi selvitä pelikuntoon tähän otteluun, vaikkei miestä tuskin avauksessa vielä nähdäkään.

Kerroin-markkinat:

Edellisistä, vastaavista otteluista Tottenhamin osalta voidaan nostaa esiin vierasottelu Fulhamia vastaan, jossa -0,5 linja sulkeutui 1.71 kerroinlukemilla. Tuossa ottelussa Spursin kertoimet kasvoivatkin matsin alla hyvin pitkälti muun muassa siitä syystä, että Kane ei kamppailussa pelannut. Tässä tulevassa matsissa kerroin-jakaumat ovatkin hyvin pitkälti tätä samaa tasoa.

Lopulliseten kertoimien osalta tärkein seikka on kuitenkin se, pelaako Kane ottelussa vaiko ei. Mikäli hän on pelikunnossa, on ilmoitettuna kokoonpanoon - vaikkei olisikaan edes avauksessa - tulenee Spursin kertoimet laskemaan, sillä kärkijoukkueiden kertoimet ovat vain harvoin 1.70 -tasolla.

Peli-idea: Burnley - Tottenham

Tottenham saattaa saada otteluun Kanen takaisin, mutta maalitykki tuskin on avauskokoonpanossa vielä tässä vaiheessa pitkän pelaamattoman pätkän jälkeen. Burnley onnistui pitämään joukkueiden aiemmin kohtaamisen joulukuussa hyvinkin tiukkana, eikä joukkueen uudestilöytynyt taistelutahto ja vire ylipäätään helpota tässä tapauksessa Spursin vierasurakkaa.

Alle 2,5 maalia vaikuttaa tähän otteluun ennakolta mielenkiintoisalta valinnalta - mutta aika ei ole tälle vielä otollinen. Tottenham pitää nimittäin lehdistötilaisuuden ennen ottelua, normaalisti torstaina tai perjantaina, jolloin joukkue kertoo myös Kanen tilanteesta lisää. Kanen rooli tässä ottelussa tuleekin heilauttelemaan näitä ala-kohteiden kertoimia ottelussa entisestään, ja mikäli Kanen kerrotaan olevan pelikunnossa ja mukana ottelussa, tulee alle 2,5 maalia -kerroin varmasti nousemaan.

Näin ollen maltti lienee nyt valttia. Päivitänkin tähän kohtaan ottelun pelivihjeen torstaina tai perjantaina.

Edit:

VIHJE: Burnley - Tottenham: Alle 2,5 maalia - kerroin 2.20 (Betfair)

Markkinat reagoivat selvästi siihen uutiseen, että Kane saattanee löytää itsensä kentältä tässä ottelussa. Mielestäni kyseessä on kuitenkin ylireagointi tilanteeseen, sillä Kane ei suurella todennäköisyydellä kuitenkaan avaamaan, joten hänen panoksensa otteluun tulee olemaan vähäisempi. Mies tuskin on myöskään siinä kovimmassa vireessä pitkähkön tauon jälkeen.

Spurs on kaapinut viimeisistä otteluistaan hyvin voittoja, mutta joukkueen hyökkäyspeli ei ole ollut mitään ilotulitusta. Burnley lähtee otteluun taasen normaaliin tapaan taistelutahtoisesti puolutuksen kautta, joten maalirikasta peliä ei välttämättä nähdä.

Bournemouth - Wolverhampton

Ottelu pelataan: 23.2. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Bournemouthin puolesta puhuu:

 • Bournemouth on ollut tällä kaudella vahva tekijä kotonaan Vitality Stadiumilla, ja 13 kotiottelun rekordi on sillä 7 voittoa, 3 tasapeliä ja 3 tappiota.
 • Wolverhampton pelasi FA Cupissa ottelun viime sunnuntaina, kun taasen Bournemouth on ollut jo tovin ulkona FA Cupista. Isännät ovatkin päässeet valmistautumaan tähän otteluun vieraita huolellisemmin.
 • Kokonaisuudessaan Wolves on ollut tällä kaudella hyvässä iskussa, mutta vieraskentillä joukkue on voittanut vain viisi ottelua 12:sta pelaamastaan vierasmatsista.

Wolverhamptonin puolesta puhuu:

 • Ottelun ennakkoasetelmat sopivat paremmin juuri Wolvesille. Bournemouthin voi odottaa ottavansa peli pallon kautta haltuun kotikentällään, ja Wolves pääsee taasen keskittymään hyvin vaarallisten vastahyökkäystensä rakentamiseen.
 • Wolverhampton on ollut viime ajat hyvässä vireessä, ja tulosta on tullut hyvään tahtiin. Viime kierroksella joukkue pelasi epäonnisen 1-1-tasurin Newcastlea vastaan, sillä Wolves oli tuossa ottelussa selvästi parempi osapuoli.
 • Bournemouthilta puuttuu ottelussa kaksi tärkeää avainpelaajaa David Brooksin ja Callum Wilsonin ollessa sivussa tositoimista loukkaantumisten vuoksi. Bournemouthin takalinjaa on heikentämässä myös puolustajien Simon Francisin, Charlie Danielsin ja Steve Cookin poissaolot.

Kerroin-markkinat:

Kerroinjakaumaa katsoessa tämän ottelun päälinja on +0, jossa Bournemouth on rankattu altavastaajaksi 2.06 -kertoimella. Wolvesille tarjotaan taasen parhaimmillaan 1.89 -kerrointa tällä linjalla. Isäntien kertoimet ovat olleet viime päivinä hienoisessa nousussa, joskin suurta heilahtelua ei ole esiintynyt suuntaan eikä toiseen, sillä ottelun alkuvihellykseen on vielä sen verran pitkälti aikaa.

Kerroinjakauma on nyt samaa tasoa kuin silloin, kun Wolves kohtasi vieraskentällä Evertonin helmikuun alussa. Ja ennakkoasetelmat huomioiden rankkaisin paperilla Evertonin piirun verran Bournemouthia kovemmaksi vastukseksi, joten -0,25 -linja olisi mielestäni se osuvampi päälinja tähän.

Ja kun Bournemouth kohtasi viimeksi kotonaan Watfordin, vierasvoiton kerroin laski ottelun kynnyksellä huomattavasti. Samaa voidaan odottaa tapahtuvan myös tässä kamppailussa, etenkin kun huomioi sen, että Wolves on ollut tällä kaudella Watfordia parempi nippu.

VIHJE: Bournemouth - Wolves: 2 - kerroin 2.75 (Coolbet)

Taktiselta kantilta katsottuna tämä ottelu sopii ennakolta hyvin juuri Wolverhamptonille. Myös se, että Bournemouthilla on tärkeitä pelaajia sivussa ottelusta pelaa Wolvesin pussiin - etenkin, kun vierasjoukkue pääsee matsiin parhaalla kokoonpanollaan. Kertoimien perusteella markkinat eivätkään ole ottaneet kunnolla huomioon joukkueiden välistä tasoeroa tämän kauden ja viimeisten otteluiden osalta.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Bournemouth - Wolves -otteluun tästä.

Newcastle - Huddersfield

Ottelu pelataan: 23.2. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Newcastlen puolesta puhuu:

 • Isojen loukkaantumishuolien jälkeen Newcastle on vihdoin ja viimein onnistunut karistamaan loukkaantumispeikon kannoiltaan. Monien tärkeiden runkopelaajien pelaaminen pelikuntoon voisi odottaa vaikuttavan joukkueen otteisiin positiivisesti.
 • Huddersfield ei ole onnistunut vielä voittamaan otteluakaan uuden managerinsa Jan Siewert alaisuudessa.
 • Paperilla Newcastlen joukkue on laadukkaampi, ja joukkue ehti myös pitää pelikuntoaan yllä pitkän tauon aikana pelatun harjoitusottelun muodossa. (1-1-tasapeli kotona CSKA Moskovaa vastaan).

Huddersfieldin puolesta puhuu:

 • Huddersfieldin otteet viime kierroksen ottelussa Arsenalia vastaan olivat 1-2-tappiosta huolimatta jo positiivisempaa, kun joukkue onnistui luomaan ennakkosuosikkia vastaan monia hyviä maalipaikkoja. Tämä voikin antaa tarvittavaa itseluottamusta joukkueeseen, ja kyseessä voi olla myös merkki siitä, että Siewertin opit alkavat pikkuhiljaa tarttumaan pelaajistoon.
 • Newcastle on yksi tämän kauden huonoimmista kotijoukkueista Valioliigassa, sillä joukkue joutuu usein kotonaan pelaamaan enemmän pallon kanssa kuin vieraissa, joissa se pääsee hyökkäämään vastaiskujen kautta. Pallon kanssa operointi ei sovikaan joukkueelle läheskään yhtä hyvin kuin tiivis puolustaminen ja vastahyökkäykset.
 • Maaliodottamia katsottaessa Newcastle on jopa ylisuorittanut hiuksen hienosti tällä kaudella, kun taasen Huddersfield on alisuorittanut suuresti. Maaliodottamissa (xG) joukkueet ovatkin suhteellisen tasaväkiset.

Kerroin-markkinat:

Ottelun päälinja on -0,5, jossa kertoimet jakautuvat 1.85-2.09 -lukemiin.

Vastaavissa otteluissa Newcastlen kertoimilla on ollut taipumista nousta kohteen avautumisen ja ottelun alkuvihellyksen välillä. Toisaalta myös Huddersfieldin vierasotteluissa sen kertoimet ovat usein kohonneet samaan tapaan ottelun alkuun mennessä.

Kun tarkastelee näitä Huddersfieldin aiempia vierasotteluita, joukkueelle tarjotaan tähän otteluun samaa -0,5 linjaa, joskin Cardiffia ja Fulhamia vastaan sen kertoimet olivat tällä tasoituslinjalla 1.80 ja 1.88. Newcastle on toki parempi paperilla kuin kaksi edellä mainittua vastusta, mutta toisaalta Cardiff ja Fulham ovat sitä parempia kotijoukkueita.

VIHJE: Newcastle - Huddersfield: Huddersfield +0.5 - kerroin 2.09 (Bethard)

Huddersfieldin kausi on ollut pitkään melkoista alamäkeä, mutta tässä tapauksessa vierasvoiton kertoimet tuntuvat liiankin korkeilta. Uudella managerilla varustettu Huddersfield oli hyvä jo viime ottelussaan Arsenalia vastaan, ja esitykset olivat positiivisia myös edellisessä kohtaamisessa Newcastlea vastaan joulukuussa.

Newcastle ei ole myöskään parhaimmillaan kotikentällään, jossa se joutuu useimmiten ottamaan pallonhallinnan ja aloitteiden teon omille harteilleen. Tällainen pelitapa ei sen puolustavaan sapluunaan täysin sovellukaan.

Leicester - Crystal Palace

Ottelu pelataan: 23.2. klo 19:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Leicesterin puolesta puhuu:

 • Leicester on ollut viimeisissä kolmessa ottelussaan tuloksia katsoessa epäonninen, sillä vahvoja vastutajia vastaan esitetyistä loistavistakin otteista huolimatta plakkariin on näistä kamppailuista kertynyt vain yksi piste. Joukkue pelasi tasan Liverpoolin kanssa, ja hävisi Tottenhamilla ja ManU:lle, joskin tilastojenkin perusteella se oli näissä otteluissa vahvempi.
 • Leicester oli myös epäonninen joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, kun se hävisi Palacen vieraana 1-0, vaikka se loi ottelussa ne parhaat maalipaikat.
 • Leicester on saanut valmistautua kamppailuun huolella pitkän ottelutauon puitteissa. Crystal Palace taasen pelasi viime sunnuntaina FA Cupissa.

Crystal Palacen puolesta puhuu:

 • Palace on esiintynyt viime aikoina erinomaisesti, ja etenkin joukkueen hyökkäys on saanut luotua näissä otteluissa lukuisia hyviä maalipaikkoja - jopa vaivattoman näköisesti.
 • Molemmat joukkueet tässä ottelussa ovat parempia tilanteissa, joissa se voi jättää aloitteiden teon vastapuolen harteille. Tässä matchupissa etu on tältä kannalta Palacella, sillä Leicesterin voi olettaa esiintyvän kotikentällään aktiivisemmin pallon kanssa, joka ei kuitenkaan ole Leicesterille se paras vaihtoehto.
 • Palace on kärsinyt tällä kaudella monista avainpelaajien loukkaantumishuolista, mutta nyt näyttää siltä, että kaikki nämä avainpelaajat ovat pelikunnossa tässä ottelussa. Tähtipelaaja Wilfried Zaha ehti myös kärsimään oman, pidennetyn pelikieltonsa FA Cupin ottelukierroksella.

Kerroin-markkinat:

Kerroinjakaumalta tasalinja on tässä kamppailusa -0,25, jossa kertoimet ovat jakautuneet muotoon 1.96-1.99, joskin parhaimmillaan Palacen vieraskertoimet olivat huomattavasti korkeammallakin. Tämä kertoimien nousu helmikuun alussa johtui kuitenkin Zahan punaisesta kortista ja tästä seuranneesta pelikiellosta.

Vertailun vuoksi onkin erikoista, että Palacen kertoimet samaisella tasoitus-linjalla oli Wolvesia vastaan pelatussa ottelussa 1.96 ottelun alkaessa. Ja Wolvesia voidaan kuitenkin pitää kovempana vastustajana kuin Leicesteriä, joten tässä tapauksessa markkinat tuntuvatkin arvostavan Leicesterin viime aikojen positiivisia otteita turhankin paljon. Etenkin kun huomioi myös sen, että Leicesterin esitykset näitä Valioliigan keskikastin - ja alemman keskikastin - joukkueita vastaan ovat olleet huomattavasti heikompia.

VIHJE: Leicester - Crystal Palace: Crystal Palace +0.25 - kerroin 1.99 (Bethard)

Matchup tuntuu ennakolta makoisammalta Palacen vinkkelistä, joka pystyy jatkamaan tutulla ja turvallisella - sekä toki myös toimivimmaksi osoittuneella - pelityylillään. Leicesterin täytyykin ottaa tahtipuikko ottelussa pallonhallinnan kautta, ja tämä ei ole sille tämänkään kauden aikana sopinut kunnolla tulosten perusteella.

Palacen kertoimet ovatkin nousseet markkinoilla huomattavasti, joskin tämän voidaan olettaa johtuvan pelkästään markkinoiden ylireagoimisesta seikkoihin, jotka eivät ole enää relevantteja tämän ottelun osalta. Esimerkiksi Zaha on pelikieltonsa jo kärsinyt, mutta kertoimet eivät ole laskeneet alaspäin odotetulle, matalammalle tasolle.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Leicester - Crystal Palace -otteluun tästä.

Arsenal - Southampton

Ottelu pelataan: 24.2. klo 16:05
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Arsenalin puolesta puhuu:

 • Voimasuhteiden ja ylipäätään pelaajiston puolesta Arsenalin voidaan sanoa olevan huomattavasti Southamptonia edellä.
 • Arsenal on ollut tällä kaudella vahva kotonaan Emiratesilla, kun 13:sta kotiottelusta saldona on 10 voittoa, kaksi tasapelia ja vain yksi tappio.
 • Kotijoukkueen puolustus saa takaisin kärkitoppari Sokratesin, jonka paluu vahvistaa puolustuslinjaa huomattavasti. Southampton joutuu taasen tulemaan edelleen toimeen ilman parasta maalintekijäänsä Danny Ingsiä.

Southamptonin puolesta puhuu:

 • Arsenalin suoritustaso on ailahdellut huomattavasti tämän kauden aikana, ja heikoimmillaan joukkue onkin ollut todella huono.
 • Southampton on ollut selkeästi parempi uuden managerin Ralph Hasenhüttlin otettua komennon joukkueessa. Joukkue onkin tienannut runsaasti pisteitä hänen alaisuudessaan, ja viidestä viimeisestä ottelusta Southampton onkin hävinnyt vain yhden.
 • Saints tulenee pelaamaan ottelussa tiiviisti syvältä puolustaen, mikä ei sovi parhaiten Arsenalilla, jonka hyökkäysosasto toimii parhaiten nopeatempoisissa peleissä.

Kerroin-markkinat:

Tämänhetkinen tasalinja on ottelussa -1,25, jossa kertoimet jakautuvat 2.03-1.85 -tasolle. Kertoimet eivät ole eläneet vielä paljoa, mutta muutokset ovat eittämättä todennäköisiä, sillä otteluun on vielä aikaa.

Markkinat määräävätkin Southamptonin tasoltaan hieman vahvemmaksi vastustajaksi kuin Cardiffin, Fulhamin, Huddersfieldin ja Burnleynkin, mikä voidaan sanoa olevan ihan oikea linjaus. Näistä voittaja-kertoimista on siis vaikeaa löytää kunnon valueta tällä kerroin-jakaumalla.

VIHJE: Arsenal - Southampton: Yli 1,5 maalia 2. puoliajalla - kerroin 1.80 (operaattori poistettu)

Arsenal tuntuu olevan parhaimmillaan juuri ottelutaukojen jälkeen, ja tällaisissa tilanteissa se onkin päässyt yllättämään vastustajansa räiskyvän hyökkäyksensä johdolla. Molemmat ottelun osapuolet ovat vahvoja vastahyökkäysjoukkueita, ja kun kumpikin joukkueista tarvitsee kipeästi täysiä pistepotteja, voi voiton jahtaamisesta tulla kunnon kilpajuoksu, jossa molempiin kenttäpäätyihin aukeaa maalipaikkoja.

Manchester United - Liverpool

Ottelu pelataan: 24.2. klo 16:05
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Manchester Unitedin puolesta puhuu:

 • Mestarien liigassa PSG:lle kärsitystä tappiosta huolimatta Manchester United pelaa edelleen vahvasti Ole Gunnar Solskjærin alaisuudessa. ManU onkin voittanut 12 ottelustaan norjalaismanagerin alaisuudessa peräti 10.
 • Liverpool pelasi ison UCL-ottelunsa Bayern Münchenia vastaan kuluvan viikon tiistaina, joka on saattanut viedä joukkueen fokusta sivuun tästä kohtaamisesta.
 • Liverpool ei ole näyttänyt helmikuun alusta lähtien lähimainkaan samantasoiselta joukkueelta kuin aiemmin, ja joukkueen etumatka onkin jo sulanut Valioliigan kärkikamppailussa. Mestaruustaiston kannalta harhasteppeihin ei olekaan enää varaa. Kestääkö joukkue paineet?

Liverpoolin puolesta puhuu:

 • Mestarien liigan ottelussa ManU-leiristä putosi loukkaantuneiden kirjoihin sekä Jesse Lingard että Anthony Martial, joista molemmat ovat olleet isoissa rooleissa joukkueen hyökkäyspelissä. Kaksikon menetys on siis joukkueelle tuntuva.
 • United on pelannut tuloksellisesti todella vahvasti Solskjaerin alaisuudessa, mutta monissa kärkijoukkueita vastaan pelatuissa kamppailuissa se voi laskea olleensa onnekas tällaisen hyvän tuloksen saavuttamisessa. Heikommalla tuurilla tappioita olisikin voinut tulla helpostikin enemmän.
 • Liverpoolin kannalta ottelun ennakkokaavailut kuulostavat hyvältä, sillä ManU:n voi odottaa hyökkäävän aktiivisemmin ottelussa kotikentällään. Tämä voikin avata väyliä ja tilaa ylipäätään Liverpoolin hyökkäyksen juoksukoneille Sadio Manelle, Mo Salahille ja Roberto Firminolle, jotka elävät tällaisestä tyhjästä tilasta pelinkäännöissä.

Kerroin-markkinat:

Ottelun tasalinja on +0,25, jossa kertoimet majailevat juuri nyt 1.88-2.07 tasolla. Vielä ennen Liverpoolin ja Bayernin välistä UCL-ottelua tämän linjan kerroinjakauma oli jotakuinkin tasapäinen (1.95-1.97), joten markkinat reagoivat Liverpoolin heikohkoon kotiesitykseen varsin voimakkaasti.

Esimerkiksi Unitedin edellisessä FA Cupin vierasottelussa Arsenalia vastaan peliyhtiöt arvioivat ManU:n olevan jotakuinkin samantasoinen joukkue kuin Arsenalkin. Mutta taasen Liverpoolin marraskuisessa vierasottelussa Arsenalia vastaan +0,25 -linjalla Liverpoolin voiton kerroin oli 1.71. Tämän ottelun osalta siis nykyinen yli 2.00 kerroin tällä +0,25 tasoituksella tuntuu Liverpoolin kannalta hivenen anteliaalta - olkoonkin, että Poolin otteet eivät ole olleet viime aikoina samaa tasoa kuin vertailukohdan aikoina marraskuussa.

Liverpoolin kannalta matchup kuulostaa tässä ottelussa kuitenkin sen verran hyvältä, että parhaan valuen otteluun saanee suoralla 2-merkillä, jossa kertoimet ovat olleet niinikään nousevaa sorttia.

VIHJE: Manchester United - Liverpool: 2 - kerroin 2.44 (Coolbet)

Hyvästä kuntopuntarista huolimatta nykyiset kertoimet tuntuvat yliarvioivan Manchester Unitedia tässä ottelussa. Matchup sopii myös varsin hyvin Liverpoolille, joka pääsenee pelaamaan paremmin vahvuuksillaan, eli nopeaiden kääntöjen ja pystyjuoksujen kautta.

Viime Valioliiga-kierroksen tärpit ja tulokset:

Ottelut: Tärppi Kerroin: Lopputulema:
Everton - Manchester City Alle 3,0 maalia 2.07 Osuma
Everton - Manchester City 2 1.37 Osuma
Fulham - Manchester United Fulham +1 1.78 Huti
Crystal Palace - West Ham West Ham +0 2.83 Mitätöity
Crystal Palace - West Ham Yli 2,5 maalia 2.01 Huti
Huddersfield - Arsenal Yli 2,5 maalia 1.75 Osuma
Liverpool - Bournemouth Liverpool voittaa nollilla 2.10 Osuma
Southampton - Cardiff Cardiff +0.25 2.72 Osuma
Watford - Everton Yli 2,5 maalia 1.90 Huti
Brighton - Burnley Tulos: 0-0 7.50 Huti
Tottenham - Leicester 1 1.69 Osuma
Manchester City - Chelsea Man City -1.5 2.38 Osuma
Wolverhampton - Newcastle Newcastle +0,5 2.20 Osuma


Edellisen kierroksen kokonaissaldo: +4,28 yksikköä.

Tilastot kokonaisuudessaan kuluvalta Valioliiga-kaudelta:

Osumat: 144 / 288
Tuotto: +2,01
Palautus%: 101%

Teksti: Thomas Schyth

Thomas Schyth on tanskalaisen yhteistyösivustomme asiantuntija, joka on erikoistunut jalkapallo-vedonlyöntiin. Hänen tanskaksi kirjoitetut veikkausvihjeet sekä viikottaiset Valioliiga-ennakkopaketit kaikkine tärppeineen löytyykin nyt myös Urheiluveikkaus.comista käännettynä suomeksi.

Kommentit

Palaute