mainos
Päivitetty
+1

Valioliiga-kierros 16.-17.3. - Ennakko ja pelivinkit

Valioliiga 2018-19, 31. kierros:

Bournemouth - Newcastle
Burnley - Leicester
West Ham - Huddersfield
Fulham - Liverpool
Everton - Chelsea

Tärppien osumatarkkuus
29 kierroksen jälkeen:

Osumat: 160 / 329
Tuottosaldo: -4.88
Palautusprosentti: 99%

Peräti kuusi Valioliiga-joukkuetta on mukana tämän viikon FA Cupin väännöissä, mikä tarkoittaakin sitä, että Valioliiga-kierroksen osalta otteluohjelmaa on rukattu uuteen uskoon. Näin ollen Valioliigan 31. ottelukierros sisältääkin poikkeuksellisesti vain viisi ottelua, joita tanskalaisen yhteistyösivustomme asiantuntija Thomas Schyth lähtee jälleen perkaamaan ottelukohtaisen ennakko-analyysin muodossa.

Tulevana viikonloppuna pelataan siis Valioliigassa jo kierros numero 31, ja meno näillä viheriöillä alkaa hiljalleen kiihtyä, kun sarjan loppu alkaa jo häämöttää horisontissa. Panokset alkavat siis kasvaa entisestään, kun miteltävää riittää Valioliigassa edelleen niin mestaruus- ja putoamistaiston kuin myös tulevan kauden UCL-paikkojen suhteen.

Tässä vaiheessa sesonkia on toki myös muistettava se, että sarjataulukon häntäpään joukkueet saattavat nostaa yllätyksellisesti tasoaan otteluissa, kun ne pelaavat epätoivoisestikin oman sarjapaikkansa puolesta. Kynsin ja hampain suoritettava taistelu voikin tuottaa usein yllättäviäkin tuloksia, mutta toisaalta myös monet kärkijoukkueet pysyvät kauden loppukierroksilla motivoituneina, sillä nekin tarvitsevat kipeästi lisäpisteistä.

Jokatapauksessa yllätyksiä voi siis esiintyä viimeisten Valioliiga-kierrosten aikana, ja tämä kannattaakin pitää vedonlyönti-puuhissa mielessä.

Lähdetään kuitenkin tästä katsomaan, miltä tuleva tynkä-kierros näyttää ottelu ottelulta. Mukana on tuttuun tapaan myös vedonlyöntivinkit jokaiseen otteluun, jotka olivatkin edellisen kierroksen osalta plus-merkkistä laatua.

TUOREIMMAT VEDONLYÖNTISIVUT URHEILUVEIKKAUS.COMISSA:
PELIYHTIÖ BONUS LUNASTA BONUS:
18Bet 100% bonus 100€ asti
fastbet 50€ bonukset
librabet 100% bonus 150€ asti
kto 100% bonus 100€ asti
operaattori poistettu 10% bonus
betclic 55€ ilmaisveto

Bournemouth - Newcastle

Ottelu pelataan: 16.3. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Bournemouthin puolesta puhuu:

Bournemouth on varmasti onnellinen, kun joukkueen hyökkäyspään avainpelurit Callum Wilson ja David Brooks ovat jälleen pelikuntoisia. Wilson tekikin paluun joukkueen avaukseen viime kierroksella ja iski samantien maalin ja tarjoili vielä toisen.
Newcastlea rasittaa taasen monet poissaolot, kun keskuspuolustaja Fabian Schär on pelikiellossa, ja samalla pelipaikalla operoivan  Jamaal Lascellesin pelaaminen on vielä epävarmaa. Joukkue-uutiset ovat siis selvästi Bournemouth-merkkiset.
Bournemouth on ollut vahva kotonaan Vitality Stadiumilla. Itseasiassa Bournemouth onkin koko Valioliigan tämän kauden seitsemänneksi paras kotijoukkue, ja kun alemman keskitason vierasjoukkue, tuo kotikenttä selkeää etua isännille.

Newcastlen puolesta puhuu:

Newcastle voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen maalein 2-1, ja muutoinkin Newcastlen kuntopuntari näyttää kaksikosta hivenen paremmalta.
Kumpikin joukkue preferoi vastahyökkäyspelaamista, mutta Bournemouth joutunee ottamaan kotonaan ottelussa tahtipuikon haltuunsa pallollisessa pelissä. Näin ollen ottelun ennakkokäsikirjoitus puhuukin paremmin Newcastlen puolesta, joka pystyy luottamaan paremmin tähän ominaiseen pelitaktiikkaansa ilman isoja muutoksia.

Kertoimet:

Ottelun pelikohteiden avautuessa matsin päälinjaksi määrittyi kerroin-jakauman perusteella AH -0,25, jolla kertoimet olivat alkuun 1.90 - 2.01. Tuon jälkeen Newcastlen kertoimet ovat kuitenkin olleet nousussa ja päälinja onkin siirtynyt -0,50 -tasolle. Kotivoiton kertoimien lasku, ja vierasvoiton kertoimien kasvu onkin varmasti johtunut juurikin Newcastlen avainpuolustajien poissaolojen vuoksi.

Mikäli Newcastlella olisi sivussa pelkästään pelikieltoa kärsivä Schär, ei tilanne olisi vielä niin hankala, mutta jos myös Lascalles on sivussa ottelusta, voi tiiviin puolustuksen asettaminen otteluun olla joukkueella kiven takana. Etenkin kun kolmaskin toppari Cieran Clark on loukkaantuneena sivussa.

Tämän ottelun osalta päätyin todennäköisyysjakamaussa 43 - 29 - 28 -lukemiin (1X2), mutta lopulliseen jakaumaan vaikuttaa tietty myös se, onnistuuko Lascalles palautumaan pelikuntoon otteluun. Mikäli hän ei ole ottelussa mukana, joutuu jokusen prosentin liikuttaa tässä jakaumassa Bournemouthin laariin, sillä vierasjoukkue on selvästi heikentynyt optimitasosta. 

VIHJE: Bournemouth - Newcastle: Alle 2.5 maalia - kerroin 2.07 (18Bet

Newcastle on saamassa erittäin tärkeän keskuspakkinsa Lascellesin takaisin kokoonpanoonsa, kun englantilaistoppari oli palannut joukkueen harjoituksiin torstaina. Tämän myötä Newcastle saakin lyötyä otteluun vahvimman mahdollisen puolustuksensa, ja samalla pallollinen pelaaminen on jäämässä Bournemouthin vastuulle.

Bournemouth on kuitenkin vahvin silloin, kun se pääsee itse hyökkäämään pelinkääntöjen kautta, ja tämä toiminta on harvemmin mahdollista, kun vastassa on Newcastlen tapainen, syvältä ja tiiviisti puolustava joukkue. Ottelupäivälle on myös ennusteltu voimakkaita tuulenpuuskia, jotka voivat vaikuttaa negatiivisesti kaikennäköisiin pelinrakenteluyrityksiin.

Burnley - Leicester

Ottelu pelataan: 16.3. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Burnleyn puolesta puhuu:

Matchup sopii tässä ottelussa mainiosti Burnleylle, sillä se voi suosiolla jättää aloitteiden teon Leicesterille, ja keskittyä sitten itse tiiviiseen ja fyysiseen pelitapaansa sekä vastahyökkäyksiin. Leicester on pyrkinyt taasen pelaamaan aktiivisempaa futista Brendan Rodgersin johdolla, mutta riittääkö sen pelinopeus tässä ottelussa avaamaan Burnleyn tiiviin puolustusformin?
Burnley onnistui puolustamaan joukkueiden edellisessä ottelussa 0-0-vierastasurin, mikä antaa varmasti myös itseluottamusta ottelun isännille.

Leicesterin puolesta puhuu:

Leicester tuntuu olevan nyt intoa täynnä, kun Rodgers on ottanut joukkueessa ohjat. Viime kierrokselta kaivettu 3-1-voitto Fulhamista tuskin ainakaan laskee tätä intoa joukkueessa.
Kun joukkueiden pelaajistoa vertaillaan paperilla, on Leicester toki huomattavasti vahvempi osapuoli näistä joukkueista. Tämä materiaaliero onkin nyt hyödynnettävä, mikäli Leicester haluaa ottaa ottelussa kuskinpaikan myös tulostaululla.

Kertoimet:

Markkinoiden avautuessa ottelun päälinja asettui +0,25 -tasolle kerroinjakaumalla 1.81 - 2.11. Kertoimet ovat aaltoilleet tämän jälkeen vähän puolin ja toisin, mutta suuria muutoksia ei lukemiin ole kuitenkaan tullut (korkeimmillaan 1.86 - 2.10).

Tässä voimme ottaa vertailuun toissakierroksen Burnley-Crystal Palace -matsin, jossa johtavien vedonlyönti-yhtiöiden kerrointasot vastasivat todennäköisyysjakaumiltaan 33 - 30 -37 -lukemia. Leicester on kuitenkin piirun verran Crystal Palacea kovempi joukkue, mikäli se saa vain pelinsä rullaamaan Rodgersin ohjeistusten mukaisesti. Näin ollen tästä vertailukohdan todennäköisyysjakaumasta voi liikuttaa jokusen prosenttiyksikön vieraiden puoleen, joskin suuresti muutosta ei jakaumaan voida tehdä.

Tässä ottelussa olen itse määritellyt todennäköisyydet noin 31 - 30 - 39 -tasolle, joskin Leicesterin ympärillä leijuu edelleen kysymysmerkkejä, sillä on epävarmaa, miten joukkueen peli lähtee kehittymään Rodgersin alaisuudessa.

VIHJE: Burnley - Leicester: Yli 2.5 maalia - kerroin 2.06 (Pinnacle

Leicesteristä on muodostunut huomattavasti aktiivisemmin prässäävä joukkue Rodgersin alaisuudessa, ja tällä tavoin se pystyykin aiheuttamaan Burnleylle ongelmia. Burnley on taasen hyvin vahva vastahyökkäyksissään sekä erikoistilanteissaan, joten kummallakin joukkueella on siis omat terävät aseensa maalipaikkojen rakenteluun.

West Ham - Huddersfield

Ottelu pelataan: 16.3. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

West Hamin puolesta puhuu:

Huddersfield jatkaa edelleen Valioliigan heikoimpana joukkueena - myös päävalmentajan vaihdoksen jälkeen.
Uuden päävalmentajansa Jan Siewertin alaisuudessa Huddersfield onkin hävinnyt kaikki kolme vierasotteluaan tekemättä näissä yhtäkään maalia vastapuolen verkkoon. Omiin joukkue on päästänyt näissä vierasmatseissa kahdeksan osumaa.

Huddersfieldin puolesta puhuu:

West Ham esiintyi viime ottelukierroksella hyvin heikosti Cardiffin vieraana häviten ottelun ansaitusti 2-0.
Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Huddersfield pelasi erittäin hyvin, kun pisteet tasattiin maalein 1-1.

Kertoimet:

Kun pelikohteet aukesivat otteluun, löytyi päälinja aasialaisen tasoituksen piiristä -0,75 -linjalle, jossa kertoimet olivat alkuun 1.85 - 2.06. Siitä kotijoukkueen kertoimet ovat kuitenkin laskeneet varsin ankarasti, mikä johtunee pääosin sekä Huddersfieldin heikosta viime kierroksen esityksestä että joukkueen lukuisista isoista poissaoloista.

Kun Huddersfield kohtasi aiemmin Crystal Palacen vieraissa, päätyivät kertoimet verrattain todennäköisyysjakaumaan 64 - 23 - 13. West Ham ei ole ainakaan heikompi kuin Palace tasoltaan, joskin sen ailahtelavien otteiden vuoksi joku voisi argumentoida matalamman kotivoiton todennäköisyyden puolesta tässä tulevassa ottelussa.

Itse päädyin tämän ottelun osalta todennäköisyysjakaumaan 62 - 24 - 14.

VIHJE: West Ham - Huddersfield: 1 - kerroin 1.61 (Coolbet

West Ham on merkittävästi Huddersfieldia parempi, jolta vieläpä puuttuu ottelusta useita runkopelaajia. Tämän kaiken lisäksi West Ham on taasen saanut monet luovat avainpelaajat sairaslomilta takaisin vahvuuteensa. Esimerkiksi Marko Arnautovicin pitäisi tehdä paluu joukkueen avaukseen tässä ottelussa, ja hän korvanneekin todella heikosti viime kierroksella esiintyneen Chichariton West Hamin hyökkäyksestä.

Fulham - Liverpool

Ottelu pelataan: 17.3. klo 16:15
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Fulhamin puolesta puhuu:

Fulham pääsee pelaamaan ottelussa kuin se haluaakin, eli tiiviisti syvältä puolustaen ja vataiksuja hakien. Tällaisten tiiviiden puolustusten kanssa Liverpoolilla onkin ollut tällä kaudella vaikeaa, sillä sen iloinen hyökkäyspeli tuntuu toimivan parhaiten silloin, kun joukkueen nopeajalkaiset pelurit pääsevät etenemään pallon kanssa vauhdikkaasti väljempiin tiloihin.
Liverpool pelasi keskiviikkona Mestarien liigassa äärimmäisen tärkeän pudotuspeliottelun Bayern Münchenin vieraana. Väsyttääkö tämä matsi joukkueen tähtipelaajia?

Liverpoolin puolesta puhuu:

Liverpool on ymmärrettävästi huomattavasti vahvempi joukkue Fulhamiin verrattuna aivan jokaisella pelin osa-alueella. Paperilla Liverpoolin pitäisikin voittaa tämä kohtaaminen isonumeroisesti.
Fulham on pelannut tällä kaudella heikosti juuri Valioliigan TOP6-joukkueita vastaan. Näitä joukkueita vastaan pelatuista 10 ottelusta Fulham onkin hävinnyt jokaisen, ja kahdeksassa näistä tappioista häviö on tullut yli yhden maalin erolla.

Kertoimet:

AH-päälinja löytyi kohteiden auetessa +1,5 tasolta kertoimilla 1.88 - 2.02, ja tämän jälkeen Liverpoolin kertoimet ovatkin sitten olleet tiiviissä laskussa, ja päälinja onkin muuntunut +1,75 tasolle (1.96 - 1.93). Suurin pudotus vieraiden kertoimissa tapahtui kuitenkin käytännössä heti kohteiden aukeamisen jälkeen, ja ennen Liverpoolin keskiviikkoista UCL-matsia vieraiden kertoimet ehtivät myös hetkellisesti kohota.

Tämän ottelun osalta verrokiksi voi ottaa kertoimien ja todennäköisyyksien osalta aiemman Brighton-Liverpool -matsin, jossa kertoimet olivat kohteen sulkeutuessa vastaamassa 10 - 18 - 72 -todennäköisyysjakaumaa. Brightonin voi kuitenkin luokitella olevan merkittävästi tämän kauden Fulhamia laadukkaampi joukkue, joten oma todennäköisyysjakauma tähän otteluun on noin 9 - 16 - 75.

VIHJE: Fulham - Liverpool: Alle 1.25 maalia 1. puoliajalla - kerroin 2.00  

Liverpool pelasi keskiviikkona huipputärkeän matsin Mestarien liiga -kentillä Bayernin vieraana, ja tämä kiihkeä vääntö saattaa tietty rasittaa joukkueen avainpelaajia. Valioliigassa Liverpoolin peli on myös ailahdellut, ja etenkin hyökkäyskoneiston on ollut ajoittain hankalaa löytää tekemiseensä tehokasta rytmiä. Fulhamin uusi manageri Scott Parker on taasen hyvä virittämään joukkonsa tällaisiin taistoihin.

Everton - Chelsea

Ottelu pelataan: 17.3. klo 18:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Evertonin puolesta puhuu:

Ennakkokaavailun perusteella ottelun kulku sopinee paremmin Evertonille, koska kyseessä on vahva vastahyökkäys-joukkue. Mikäli joukkue vain onnistuu tiiviissä puolustuspelissään, voi näitä paikkoja vastahyökkäyksille aueta, kun Chelsea tulenee pitämään ottelussa palloa ja hyökkäämään tällä tavoin aktiivisesti.
Everton saalisti joukkueiden edellisestä kohtaamisesta 0-0-vierastasurin, ja hakee nyt samantyylistä onnistumista kotikentällään.

Chelsean puolesta puhuu:

Chelsea on toki paperilla isosti Evertonia parempi joukkue.
Viime kierroksen nihkeän esityksen jälkeen Chelsea pystyy hakemaan uutta flow'ta ja itseluottamusta Eurooppa-liigan puolelta torstaina, kun se saa vastaansa sitä selvästi heikomman Kiovan Dynamon, jonka Chelsea kaatoi avausottelussa peräti 3-0.

Kertoimet:

Kerroin-markkinoilla tämän ottelun päälinja asettui alkuun +0,5 tasolle kertoimilla 1.89 - 2.02. Evertonin kertoimet ovat kuitenkin kasvaneet tästä varsin merkittävästi, joskin suurin muutos näihin lukemiin syntyi hyvin nopeasti kohteiden aukeamisen jälkeen. Tuon kasvun jälkeen suurta muutosta ei kerroin-lukemiin olekaan tullut.

Verrokiksi tämän ottelun osalta voidaan ottaa Evertonin aiempi kotimatsi Tottenhamia vastaan, jossa asetelmat ovat kaikkinensa hyvin samankaltaiset. Tässä ottelussa kertoimet päätyivät todennäköisyysjakaumaan 28 - 26 - 46. Chelsean vierasmatsi Crystal Palacea vastaan on toinen vertailukohta, sillä Palace ja Everton vertautuvat varsin hyvin keskenään. Tässä ottelussa todennäköisyydet majailivat siellä 19 - 26 - 55 -lukemissa kertoimien perusteella.

VIHJE: Everton - Chelsea: 2 - kerroin 1.97 (Coolbet

Chelsea on voimasuhteilta huomattavasti vahvempi kuin Everton, jonka peliesitykset ovat olleet vieläpä mollivoittoisia viime aikoina. Viime kierroksella Sarri myös osoitti, että häneltä löytyy myös uusia päivityksiä Chelsean pelisapluunaan. Nämä ryhmitysmuutokset voivatkin tuoda Chelsealle uusia mahdollisuuksia, sillä tällainen "b-suunnitelma" on joukkueelta toistaiseksi puuttunut.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Chelsea - Everton -otteluun tästä.

Viime Valioliiga-kierroksen tärpit ja tulokset:

Ottelut: Tärppi Kerroin: Lopputulema:
Crystal Palace - Brighton Yli 2,5 maalia 3.75 Osuma
Cardiff - West Ham 2 2.01 Huti
Huddersfield - Bournemouth Yli 2,0 maalia 2.10 Mitätö ity
Leicester - Fulham Yli 2,5 maalia 2.02 Osuma
Newcastle - Everton Everton +0 kulmat 2.28 Huti
Southampton - Tottenham 2 2.75 Huti
Manchester City - Watford Molemmat tekevät maalin 2.16 Osuma
Liverpool - Burnley Alle 3,5 maalia 1.83 Huti
Chelsea - Wolverhampton Wolves +1.0 2.55 Osuma
Arsenal - Manchester United 1 1.98 Osuma


Edellisen kierroksen kokonaissaldo: +1.41 yksikköä.

Tilastot kokonaisuudessaan kuluvalta Valioliiga-kaudelta:

Osumat: 160 / 329
Tuotto: -4.88
Palautus%: 99%

Teksti: Thomas Schyth

Thomas Schyth on tanskalaisen yhteistyösivustomme asiantuntija, joka on erikoistunut jalkapallo-vedonlyöntiin. Hänen tanskaksi kirjoitetut veikkausvihjeet sekä viikottaiset Valioliiga-ennakkopaketit kaikkine tärppeineen löytyykin nyt myös Urheiluveikkaus.comista käännettynä suomeksi.

Kommentit

Palaute