mainos
Päivitetty
0
U Urheiluveikkaus.com
Näytä lisää
Näytä vähemmän

Valioliiga-kierros 5.-8.4. - Ennakko ja pelivinkit

Valioliiga 2018-19, 33. kierros:

Tanskalaisen yhteistyösivustomme Valioliiga-asiantuntija Thomas Schyth tarjoaa oman ennakkopakettinsa pelivihjeineen jokaiselle Valioliigan ottelukierrokselle.

Tärppien osumatarkkuus viimeisen kierroksen jälkeen:

Osumat: 172 / 350
Tuottosaldo: -2.10
Palautusprosentti: 99%

Valioliigassa on heti perään tarjolla uusi tynkäkierros, kun 33. kiepin loput kuusi matsia tahkotaan läpi perjantain ja maanantain välillä. Onkin siis jälleen kerran tanskalaisasiantuntija Thomas Schythin Valioliiga-kierrosennakon, johon on ladattu tällä kertaa täysin poikkeuksellisesti myös yksi pelitärppi puhtaasti intuitioon perustuen.

Arkiviikon kierroksella nähtiin jo, kuinka Fulhamin kohtalo sinetöityi Watfordille kärsityn, selvän 4-1-tappion myötä. Häviö tarkoittikin sitä, että Fulham lähtee sataprosenttisella varmuudella tämän sesongin jälkeen takaisin Championshipin himmempiin valoihin, joten nyt kaksi kolmesta putoajasta onkin siis jo selvillä. Tämä ei kuitenkaan himmennä Valioliigan viimeisten kierrosten mielenkiintoa, sillä viimeisen putoajan lisäksi peleissä on vielä paljon panosta niin mestaruuskamppailun kuin myös viimeisten UCL-paikkojen puolesta.

Näiden edellä mainittujen putoamiskohtaloiden ratkeaminen tuo kuitenkin oman mausteensa vedonlyönti-puoleen näille viimeisille kierroksille, sillä esimerkiksi tällä kierroksella pelaavan Huddersfieldin luokittelu on ennakolta varsin hankalaa. Onko joukkue varman putoamisen myötä huonosti motivoitunut ja kohtaloonsa alistuva? Vai onnistuuko joukkue pelaamaan vapautuneemmin - ja täten myös paremmin - nyt kun panokset eivät harteilla enää paina?

Lähdetään siis perkaamaan tuleva tynkäkierros läpi ottelukohtaisten ennakoiden ja vedonlyöntivihjeiden kautta.

TUOREIMMAT VEDONLYÖNTISIVUT URHEILUVEIKKAUS.COMISSA:
PELIYHTIÖ BONUS LUNASTA BONUS:
Fansbet 100% bonus 10€ asti
18Bet 100% bonus 100€ asti
fastbet 50€ bonukset
librabet 100% bonus 150€ asti
kto 100% bonus 100€ asti
betclic 55€ ilmaisveto

Southampton - Liverpool

Ottelu pelataan: 5.4. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Southamptonin puolesta puhuu:

 • Saint on edelleen mukana putoamiskamppailussa, ja tämän elämästä ja kuolemasta pelaamiseen lkiittyvästä lisämotivaatiosta johtuen tällaiset kamppailut ovat näin kauden loppupuolella ennakkosuokeille hankalia.
 • Liverpolilla on ollut omat vaikeutensa tämän vuoden puolella, etenkin vieraspeleissä. Joukkue onkin onnistunut voittamaan kuluvan vuoden kuudesta vierasottelustaan vain kaksi, jotka olivat niukkoja voittoja Brightonista ja Fulhamista.
 • Southampton on juuri nyt hyvässä vireessä, ja joukkue onkin voittanut kaksi edellistä otteluaan (Tottenham ja Brighton).

Liverpoolin puolesta puhuu:

 • Southampton joutuu tulemaan ottelussa toimeen ilman keskuspuolustajaansa Jannik Vestergaardia, joka on ollut tällä kaudella erittäin tärkeä lenkki joukkueen puolustuslinjassa.
 • Liverpool on tietenkin huomattavasti Southamptonia parempi ja laadukkaampi joukkue. Vierasjoukkue onkin vahvasti mukana mestaruuskamppailussa, kun Southampton pelaa taasen sarjataulukon alaosassa putoamista vastaan.
 • Southamptonin puolustuslinja on varsin raskasjalkainen ryhmä, ja Liverpoolin liukkaat ja taitavat hyökkääjät voivat pystyä hyödyntämään tämän hyväkseen omien vahvuuksien kautta.

Kertoimet:

Kun ottelun pelikohteet aukesivat, määrittyä matsin AH-päälinja +1.25 -tasolle alkuperäisellä kerroinjakaumalla 2.06 - 1.85. Tämän jälkeen Southamptonin kertoimet ehtivät kuitenkin hivenen laskea, ja tämä lasku johtuikin pääosin Van Dijkin loukkaantumisesta, sillä kyseessä on ehdottomasti äärimmäisen tärkeä palanen Liverpool-pakkaa.

Onkin sinällään erikoista, että Van Dijkin loukkaantuminen sai kertoimissa tällaisen muutoksen aikaan, mutta kun hollantilaispakin on spekuloitu olevan tässä ottelussa, ei kertoimissa ole kuitenkaan vastakkaista muutosta enää näkynyt. Tarkoittaako tämä siis sitä, että value löytyy tämän ottelun kohdalla mestarikandidaatin puolelta vaiko onko markkinat vain alkuun aliarvioineet Southamptonin nykyisen iskukyvyn uuden managerinsa Ralph Hasenhüttlin alaisuudessa?

VIHJE: Southampton - Liverpool: Liverpool -1.5 - kerroin 2.24 (operaattori poistettu

Liverpoolin kertoimet ehtivät jo nousta Virgil van Dijkin nyrjäytettyä nilkkansa Tottenhamia vastaan, mutta ne eivät ole kuitenkaan palanneet vielä aiemmalle tasolle, vaikka Jürgen Klopp kertoi hollantilaistopparin treenanneen joukkueen mukana jo normaalisti. Kloppin ryhmä ei toki ole ollut kovinkaan vakuuttava vieraissa viime aikoina, mutta tässä tapauksessa joukkueen salamannopeiden hyökkääjien pitäisi pystyä murtamaan Southamptonin hitaahkon puolustusmuurin.

Bournemouth - Burnley

Ottelu pelataan: 6.4. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Bournemouthin puolesta puhuu:

 • Bournemouth on ollut tällä kaudella vahva kotonaan Citality Stadiumilla, ja tilastoituna joukkue onkin koko sesongin kahdeksanneksi paras kotijoukkue kerätyissä pisteissä mitattuna.
 • Pelaajien välisessä vertailussa Bournemouthin materiaali on laadukkaampi kuin Burnleyllä.
 • Kotijoukkueelta löytyy monia taitavia, rohkeasti haastavia pelaajia, jotka pystyvät hyödyntämään avoimet väylät, etenkin mikäli Burnley avaa peliään.

Burnleyn puolesta puhuu:

 • Bournemouth joutunee mukauttamaan pelisapluunaansa kotiottelussaan pallonhallinnan suuntaan, sillä Burnley vetäytynee itse suosiolla syvälle puolustamaan. Näin ollen isännät eivät pääsekään käyttämään vastahyökkäyksiä niin vahvasti, mikä on ollut joukkueelle ominaisin tapa pelata. Burnley taasen pääsee pelaamaan juuri omilla vahvuuksillaan - eli puolustuksen kautta vastaiskuja kytäten.
 • Vuodenvaihteesta mitattuna Burnleyn luoma maaliodottama xG on ollut koko Valioliigan viidenneksi paras, mikä on hyvinkin vakuuttava saavutus.
 • Burnley voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen kotonaan peräti 4-0.

Kertoimet:

Päälinja asettui alkuunsa ottelussa -0.5 -linjalle kertoimilla 2.05 - 1.86. Tästä vedonlyöntiyhtiöiden kertoimet ovat alkuun laskeneet Burnleyn puolelta, mutta palanneet tämän jälkeen lähestulkoon alkuperäisille tasoilleen.

Ennakkokaavailun mukaan Bournemouthin kertoimet vaikuttavat olevan hieman liian matalalla. Markkinat ovatkin tämän ottelun osalta selvästi sitä mieltä, että Bournemouth ottelussa niskan päällä, mitä en täysin allekirjoita, sillä kamppailun taktinen matchup puhuu juuri Burnleyn puolesta.

VIHJE: Bournemouth - Burnley: Burnley +0.25 - kerroin 2.16 (Pinnacle

Matchup sopii paremmin juuri Burnleylle, jolta löytyy myös motivaatiota isäntiä enemmän putoamiskamppailussa pyörimisen vuoksi. Vierasjoukkue on ollut myös hyvin vahvassa iskussa koko kuluvan vuoden ajan.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Bournemouth - Burnley -otteluun tästä.

Huddersfield - Leicester

Ottelu pelataan: 6.4. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Huddersfieldin puolesta puhuu:

 • Huddersfield pääsee pelaamaan otteluun ilman minkäänlaisia paineita, sillä joukkueen putoaminen Valioliigasta on jo varmistunut. Ehkäpä tämä tosiasia onnistuisi vapauttamaan joukkueen pelaamista, etenkin hyökkäyspäässä, jossa joukkue on ollut hyvin vaisu tällä kaudella.
 • Leicester joutuu ottamaan ottelussa pallonhallinnan ja aloitteiden teon nimiinsä, ja vaikka Brendan Rodgers onkin pyrkinyt panostamaan myös joukkueen syöttöpelin parantamiseen, on Leicester silti edelleen vaarallisin viime vuosilta nähtyjen pelinkääntöjen ja suoraviivaisten syöttöjen kautta.
 • Leicester saattaa joutua pelaamaan edelleen ilman tärkeintä toppariaan Harry Maguirea, jonka esikoislapsi syntyi aiemmin tällä viikolla. Pelikieltonsa juuri kärsinyt keskuspakki ei ole pääsytkään treenaamaan joukkueen kanssa kuluvalla viikolla normaaliin tapaan.

Leicesterin puolesta puhuu:

 • Putoamisen varmistuminen voi vapautumisen tunteen sijasta myös latistaa viimeisetkin motivaationrippeet pois Huddersfieldin koneesta, kun urheilullista panosta otteluille ei enää ole.
 • Leicester on esittänyt Rodgersin alaisuudessa vahvoja otteita etenkin hyökkäyspäässä, ja uusi manageri onkin tekemillään muutoksilla saanut nostettua joukkueen pallollisen pelaamisen tempoa.
 • Nopealle maalipyssylle Jamie Vardylle Huddersfield vaikuttaa mieluisalta vastustajalta, sillä isäntien puolustuslinjasta ei jalkoja liiemmin löydy.

Kertoimet:

Kohteiden auetessa ottelun päälinjaksi määrittyi AH +0.5, jossa kertoimet olivat alkuun 1.85 - 2.07. Tästä hetkestä Leicesterin kertoimet ovat olleet kuitenkin suhteellisen merkittävässä laskussa varmastikin juuri sen vuoksi, ettei Huddersfieldilla ole putoamisen varmistuttua enää panosta tulevissa kamppailuissa.

Kertoimet ovat siis pienentyneet Leicesterin puolelta huomattavasti, kun Huddersfieldin putoaminen Valioliigasta varmistui, mutta kuinka merkityksellinen tämä seikka loppujen lopuksi on. Putoaminen näytti nimittäin Huddersfieldin kannalta jo pidemmän aikaa enemmän kuin todennäköiseltä, joten ehkä tämän asian lopullisesta varmistumisesta voi saada otteisiin myös jonkinlaista vapautuneisuutta. Etenkin unisen vaisuun hyökkäyspelaamiseen tietty vapautuneisuus voisikin tehdä terää.

VIHJE: Huddersfield - Leicester: Yli 2.5 maalia - kerroin 2.05 (Coolbet

Huddersfield pääsee pelaamaan otteluun vapaammin putoamisen varmistuttua, ja voisi luulla, ettei joukkue lähde otteluita ainakaan suoranaisesti luovuttamaan - etenkään oman kotiyleisönsä edessä. Leicester on taasen petrannut pallollista peliään selvästi Rogdersin saavuttua ruoriin, joten viihdettä voi olla ottelussa tarjolla.

Newcastle - Crystal Palace

Ottelu pelataan: 6.4. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Newcastlen puolesta puhuu:

 • Newcastle jättää usein aloitteiden teon ja pallonhallinnan suosiolla vastustajalleen, ja Crystal Palacen osalta sen heikoimmat suoritukset koskevatkin juuri niitä otteluita, joissa aloitteiden teko on ollut sen vastuulla.
 • Tiiviin otteluohjelman keskellä Newcastlelle voi tuoda omaa etua se tosiasia, että sillä on ollut ottelun alla kaksi lepopäivää enemmän Palaceen verrattuna.
 • Joukkueiden aiempi kohtaaminen päättyi tällä kaudella maalittomaan tasapeliin Palacen kotona, mikä on tietty hyvä tulos Newcastlelle.

Crystal Palacen puolesta puhuu:

 • Crystal Palace on ollut tällä kaudella koko Valioliigan seitsemänneksi paras vierasjoukkue, ja joukkue onkin ollut vieraissa parempi usein juuri siksi, että se pääsee pelaamaan näissä otteluissa enemmän vastahyökkäysten kautta.
 • Noin kuukausi sitten Palace voitti vieraissa Burnleyn maalein 1-3, ja kyseessä oli siis hyvin pitkälti samalla kaavalla pelaava joukkue kuin Newcastlekin.
 • Palace on onnistunut välttämäät uudet loukkaantumiset jo parisen ottelukierroksen ajan, ja stabiili kokoonpano voikin tuoda oman nosteensa joukkueen esityksiin yhteisen sävelen löytymisen myötä.

Kertoimet:

Ottelun pelikohteiden auetessa tarjolle päälinja asettui tasolle -0.25 kertoimilla 2.13 - 1.80. Tästä Newcastlen kertoimet kasvoivat varsin vankasti, ja suurin muutos kerroinjakaumaan tulikin silloin, kun tärkeän Newcastle-topparin Jamaal Lascellesin kuntoutuminen pelikuosiin oli vielä kesken. Kertoimet kasvoivat Newcastlen suuntaan toki myös siksi, että Crystal Palace onnistui kaatamaan viimeistä edellisellä kierroksella kotonaan Huddersfieldin vakuuttavalla esityksellä.

Näiden muutosten jälkeen Newcastlen kertoimet ovat kuitenkin alkaneet laskea uudestaan, joten kerroinjakauma alkaakin olla varsin lähellä alkuperäisiä lukemia. Kumpikin joukkue on edelleen mukana putoamiskamppailussa, ja joukkueet ovatkin toisistaan vain pisteen päässä sarjataulukossa. Tässä tapauksessa onkin siis aivan sopivaa odottaa tarkkaavaista ja tiukkaa kamppailua, jossa myös tasapeli on täysin sopiva vaihtoehto kummallekin osapuolelle. Vedonlyöntiyhtiöt ovat kuitenkin selvästi osanneet reagoida tähän seikkaan jo ennakolta.

Mutta onko kotijoukkueen kertoimet tässä tapauksessa kuitenkin piirun verran liian korkealla tasolla? Markkinoiden mukaan Palacea pidetään huomattavasti Newcastlea parempana nippuna, mikä toki pitää sinällään myös paikkaansa, mutta tämän ottelun osalta taktinen matchup pelaa kuitenkin juuri Newcastlen pussiin. Ehkäpä vedolle löytyy paras value siis juuri tätä kautta...

VIHJE: Newcastle - Crystal Palace: Newcastle +0 - kerroin 1.81 (Bethard

Ottelusta voi hyvinkin ennakoida tiukkaa kamppailua, joskin matchupin puhuu kuitenkin enemmän Newcastlen puolesta. Palace kun on harvemmin onnistunut loistamaan matseissa, joissa se joutuu hyökkäämään pallonhallinnan kautta Newcastlen kaltaista, tiivistä puolutusta vastaan.

Everton - Arsenal

Ottelu pelataan: 7.4. klo 16:05
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Evertonin puolesta puhuu:

 • Arsenal-leiristä Laurent Koscielny, Granit Xhakan kuin myös Aaron Ramseyn pelaaminen on ottelussa epävarmaa, kun taasen Lucas Torreira on varmuudella sivussa pelikieltonsa vuoksi. Joukkue on siis selvästi heikentynyt, etenkin keskikentän osalta, mikäli kyseiset kysymysmerkki-pelurit eivät ehdi palautua pelikuntoon otteluun.
 • Everton on noussut viime viikkoina mukavaan vireeseen, kun joukkue on voittanut kaksi viimeistä otteluaan (Chelsea ja West Ham) vakuuttavien esitysten jälkeen 2-0.
 • Evertonin parhaisiin aseisiin kuuluu pelin käännöistä lähtevät vastahyökkäykset, mikä luo sille hyvän matchupin tämän ottelun kohdalla - etenkin mikäli Arsenalin keskikentälle sattuu mainitut poissaolot.

Arsenalin puolesta puhuu:

 • Arsenalia vaivasi lukuisat isot poissaolot myös viime ottelukierroksella, mutta tästä huolimatta joukkue onnistui nappaamaan vankan 2-0-kotivoiton Newcastlesta.
 • Arsenal oli vakuuttava myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa tällä kaudella, jolloin se nappasi kotonaan 2-0-voiton Evertonista.
 • Viidestä viimeisestä ottelusta Arsenal on voittanut peräti neljä, ja ainoa "huti" on ollut tänä aikana tasapeli Tottenhamia vastaan. Joukkue on siis ollut hyvässä iskussa jo pidemmän aikaa.

Kertoimet:

Päälinja määrittyi kohteiden aukeamisen myötä +0.25 -linjalle kertoimilla 2.06 - 1.85. Evertonin kertoimet ovat kuitenkin laskeneet tästä jonkin verran, johtuen varmasti juuri joukkueen positiivisesti viime aikojen kuntokäyrästä.

Taktinen matchup puhuu etua otteluun Everton-leiriin, mutta toisaalta, näille TOP6-joukkoon kuuluville suurseuroille tarjotaan kuitenkin varsin harvakseltaan yli 2.20 -tason kertoimia vierasotteluihin. Tällaista paikkaa onkin vaikea sivuuttaa, vaikkei Arsenal toki olekaan ollut tällä kaudella parhaimmillaan vierasviheriöillä.

VIHJE: Everton - Arsenal: 2 - kerroin 2.42 (Coolbet

Everton on parantanut tekemistään viime viikkoina, loukkaantumiset eivät vaivaa sitä tällä hetkellä ja myös ottelun matchup on sille varsin sopiva. Näistä huolimatta uskon, että markkinat ovat keikanneet kertoimet liialtikin kotivoiton puoleen, ja samantasoisiin ottelupareihin verrattuna value löytyy vedonlyöntiin tämän matsin tapauksessa vieraiden puolelta.

Chelsea - West Ham

Ottelu pelataan: 8.4. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Chelsean puolesta puhuu:

 • Chelsea sai keskiviikon ottelustaan varmasti nostetta purjeisiinsa, kun monien nihkeiden esitysten jälkeen joukkue onnistui kaatamaan kotonaan Brightonin 3-0 väkevällä esityksellä.
 • Kuten läpi kauden on nähty, ailahtelee West Hamin suoritustaso otteluiden välillä huomattavasti, ja esimerkiksi kolmessa edellisessä ottelussa joukkue on ollut suoritustasoltaan siellä alemmassa rekisterissä.
 • West Hamin osalta muun muassa Marko Arnautovicin, Samir Nasrin ja Felipe Andersonin pelaaminen on ottelussa epävarmaa erinäisten vammojen vuoksi. Mikäli koko kolmikko on sivussa, on joukkueen hyökkäysosasto huomattavasti heikompi.

West Hamin puolesta puhuu:

 • Chelsea pelasi edellisen ottelunsa keskiviikkona, joten West Hamilla on ollut enemmän aikaa huilata ja valmistautua tähän kamppailuun.
 • West Hamilta löytyy monia nopeita, taitavia ja röyhkeitä pelaajia hyökkäyspäästä, jotka pystyvät hyödyntämään vastahyökkäys-paikat, joita Chelsean hyökkäysorientoitunut pelitapa voi tarjota.
 • West Ham onnistui venymään joukkueiden edellisessä kohtaamisessa maalittomaan tasapeliin, mitä voidaan pitää altavastaajalle loistavana tuloksena.

Kertoimet:

Päälinja asettui kohteiden auetessa AH -1.5 -linjalle, jossa kertoimet olivat alkuun 2.06 - 1.85. Tästä Chelsean kertoimet ovat kuitenkin olleet vankasti laskussa, ja viimeisin pudotus sen kertoimissa nähtiinkin keskiviikkona, kun Chelsea kaatoi kotonaan Brightonin 3-0 vakuuttavaan tapaan.

Chelsean kerroin olikin tuossa Brgihton-ottelussa 1.30 kotikentällä Stamford Bridgellä, ja onkin hyvin erikoista, että nyt markkinat tarjoavat sille samantasoista kerrointa West Hamia vastaan. West Ham on kuitenkin huomattavasti parempi joukkue kuin Brighton, ja tästä otteluparista vain Chelsea joutui kuluttamaan akkujaan arkiviikon ottelun muodossa. Chelsea siis voitti viime kierroksella, mutta kokonaiskuvassa sen vire ei ole kuitenkaan ollut viime aikoina kummoinen, sillä tuota aiemmin siniset olivat vaikeuksissa Cardiffin ja Evertonin vieraana.

VIHJE: Chelsea - West Ham: Chelsea -1.5 - kerroin 1.97 (Bethard

Jo alkuunsa, joudun osaltani pahoittelemaan tätä pelivalintaan, ja täytyy myöntää, että tämän tärpin seuraamista kannattaa harkita omatoimisesti ihan kunnolla. Ennakko-analyysit puhuvat nimittäin vahvasti West Hamin puolesta, sillä Chelsean vire on ollut heikko, siniset pelasivat viimeksi keskiviikkona ja kertoimet ovat vieläpä Chelsean kannalta tässä ottelussa liian matalalla tasolla aiempiin, samankaltaisiin otteluihin verrattuna.

Joten tässä tapauksessa olen valinnut tärpiksi simppelisti omaan intuitioon perustuvan pelivalinnan, sillä uskon itse, että Chelsea tulee ottamaan tästä ottelusta useamman maalin voiton lennokkaan esityksen myötä. Tätä tukee kuitenkin oikeastaan vain se, että West Hamin otteet ovat olleet viime aikoina niinikään heikkoja. Tämän sijaan kuitenkin lähes kaikki muut asiat puhuvat ottelun osalta West Hamin puolelle suuntautuvien pelivalintojen puolesta.

Eli, kuten sanoin, perustuu ennakko-pakettiin mukaannostettu pelitärppi ensimmäistä kertaa tällä kaudella vain omakohtaiseen intuitioon tarkemman analyysin sijaan. Mikäli et siis itse allekirjoita näitä tuntemuksia, voit jättää kohteen hyvinkin omalta Valioliiga-vetolapultasi sivuun.

Viime Valioliiga-kierroksen tärpit ja tulokset:

Ottelut: Tärppi Kerroin: Lopputulema:
Watford - Fulham Watford -1 2.14 Voitto
Wolverhampton - Manchester United Wolves +0.5 1.91 Voitto
Chelsea - Brighton Chelsea -1.5 1.86 Voitto
Manchester City - Cardiff Alle 4.0 maalia 1.93 Voitto
Tottenham - Crystal Palace Palace +1.25 1.84 Huti


Edellisen kierroksen kokonaissaldo: +2.84 yksikköä.

Tilastot kokonaisuudessaan kuluvalta Valioliiga-kaudelta:

Osumat: 172 / 350
Tuotto: -2.10
Palautus%: 99%

Teksti: Thomas Schyth

Thomas Schyth on tanskalaisen yhteistyösivustomme asiantuntija, joka on erikoistunut jalkapallo-vedonlyöntiin. Hänen tanskaksi kirjoitetut veikkausvihjeet sekä viikottaiset Valioliiga-ennakkopaketit kaikkine tärppeineen löytyykin nyt myös Urheiluveikkaus.comista käännettynä suomeksi.

Kommentit

Palaute