Venäjä on saanut kunnian isännöidä jalkapallon MM kisat 2018 omassa kotimaassaan. Venäjä erottuu muista maista tietenkin suuruudellaan sekä erilaisuudellaan. Maassa on jopa 140 erilaista kansallisuutta, mikä tekeekin Venäjästä yhden maailman kulttuuririkkaimmista maista. Kimmeltävät järvet, virtaavat joet, suunnattomat metsät ja korkeat vuoret ovat Venäjän tuntomerkkejä. Tämä maailman jättiläinen on ottanut kaiken huomioon jalkapallon mm kisoja varten ja järjestelyt on aloitettu jo hyvissä ajoin. Venäjä aikoo järjestää mahdollisimman mahtipontiset kisat ja kaikki pääsevät nauttimaan näistä ikimuistoisista kisoista ainutlaatuisessa ympäristön ja erilaisen kulttuurin voimin. Tämä maa pitää sisällään kaikkea maan ja taivaan väliltä, oli sitten kyse rikkaasta kulttuurista, upeasta luonnosta, menestyneistä luonnonvaroista ja jopa monista olympiamitaleista.


Jalkapallon MM 2018 järjestäjämaa Venäjä - rikas kulttuuri pohjautuu historiaan ja perinteisiin

Venäjää kulttuuririkkaampaa maata saa etsiä. Venäjällä asukasluku nousee 146 miljoonaan asukkaaseen, joka sisältää 140 kansallisuutta ja yli 100 kieltä. Kaikki tämä pohjautuu vahvasti historiaan sekä perinteisiin. 80 prosenttia kaikista venäläisistä asuu Euroopan puolella.

Suuren asukasmäärän ja pitkän historian vuoksi Venäjä tiedetään myös taiteen, musiikin sekä kirjallisuuden kotina. Maatuska on Venäjän symboli, joka kuvastaa sen monikerroksisuutta. Kyseessä on nukke, jonka sisältä löytyy pariton määrä toinen toistaan pienempiä nukkeja. Tämä symboloi venäläisessä perinteessä jatkuvaa elämää. Pariton symboloi taas elämän päättymistä.  Ikonit ja ikonimaalaus kertoo ortodoksisesta uskosta ja vieraanvaraisuus on Venäjällä yksi suurimmista kansanperinteenä. Venäläinen ruokakulttuuri tunnetaan erityisesti keitoista, kalaruoista sekä suolaisista leivonnaisista. Vodka kuuluu myös suuresti venäläiseen ruokapöytään ja sitä yleensä juodaankin vieraiden seurassa ja sen juomiselle on yleensä myös omat tapansa.

Lumisista vuorten huipuista loputtomiin metsiin

Venäjä tarjoaa uskomattoman monipuolista luontoa sen suuruutensa vuoksi. Kun ajattelee Venäjän luontoa, tulee varmasti monella meistä mieleen meidän oma luontomme – vain hieman suurempana ja mahtipontisempana. Pinta-alaltaan tämä jätti on maailman suurin valtio, noin 171 miljoonaa neliökilometriä. Suuruutensa vuoksi Venäjällä onkin jopa viisi erilaista kasvillisuusvyöhykettä, joten ilmastot vaihtelevat eri puolilla maata. Venäjä koostuu vaihtelevuutensa vuoksi uskomattomista vuoristoista lumisilla huipuilla koristeltuna, silmän kantamattomista joista sekä loputtoman suurista aavikoista. Venäjällä sijaitsee myös Euroopan suurin joki, Volga, joka laskee suoraan Kaspianmereen. Tämä maa omistaa myös maailman puhtaimman ja syvimmän järven, Baikalin. Luontoa, kauneutta ja erilaisuutta tässä maassa on vaikka muille jakaa, ja kaikki tämä on varmasti myös kokemisen arvoista. Ja mikä uskomattominta, Venäjällä on jopa 12 eri aikavyöhykettä, eli kun toisella puolella Venäjää ihmiset valmistautuvat nukkumaanmenoon, toisella puolella aurinko nousee ja uusi päivä koittaa.

Venäjän talous kuuluu ehdottomasti maailmaan suurimpiin. Tällä maalla ovat maailman suurimmat kaasuvarat sekä öljy – ja kivihiilivarat. Myös metallivarat ja metsävarat ovat merkittävät. Öljystä tuleekin puolet Venäjän tuotannosta. Muita tärkeitä teollisuudenaloja ovat muun muassa teräs- ja elintarviketeollisuus. Venäjä on myös keskittynyt erityisesti paperi – ja kemianteollisuuteen, sekä kulkuneuvojen valmistukseen.


Yksi maailman menestyneimmistä maista myös urheilussa

Kun lähdetään katsomaan Venäjän menestystä urheilussa, se onkin yksi menestyneimmistä maista monissa eri lajeissa. Venäjä on myös saanut kolmanneksi eniten mitaleita parhaana maana olympialaisissa. Suosituimmat lajit Venäjällä ovat rytminen voimistelu, jalkapallo, jääkiekko sekä koripallo. Jalkapallo on näistä kuitenkin kaikista suosituin laji Venäjällä ja tämä maa on kerännyt itsellensä kunniaa myös siinä saralla. Pietarin Zenit on esimerkiksi voittanut UEFA- Cupin kausina 2007-2008.

Venäjä ja jalkapallon MM-kisat 2018

Venäjä ottaa paikkansa vakavasti MM kisojen 2018 isäntämaana.  Myös kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on antanut täyden tukensa tämän maan järjestelyihin, jotta kisoista saadaan mahdollisimman näyttävät ja mieleenpainuvat. MM-turnaus tullaan näkemään 11 eri kaupugissa, jossa pohjoisimmista kisakaupungista Pietarista on jopa 1925 kilometrin matka Sochiin, joka on kaikista eteläisin kisakaupunki. Venäjä osoittaa laajuttaan myös sillä, että yksi MM-näyttämöistä sijaitsee Kalinigradissa ja Läntisin Yekarinburgissa. Näiden kahden kisakaupungin välillä on jopa uskomattomat 2488 kilometriä. Melkein kaikki kisastadionit sijaitsevat Euroopan puolella, paitsi Yekaterinburg, joka sijaitsee Aasian puoleisella Venäjällä. Tämä monikulttuurinen, menestynyt ja mahtipontinen maa saa tehtyä kisoista varmasti unohtumattomat ja ne tullaan muistamaan vielä vuosia eteenpäin.