mainos

Naisten jalkapallon EM 2022 – Kisaennakko ja parhaat kertoimet

Päivitetty

Pitkään ja hartaasti odotetut naisten jalkapallon EM 2022 -kisat järjestetään 6.–31.heinäkuuta Englannissa. Kisoissa on tällä kertaa mukana 16 maata ja Hollanti on hallitseva Euroopan mestari. Kisojen piti olla jo vuonna 2021, mutta koronavihulainen esti pelaamisen tuolloin. Vaikuttaa siltä, että kisojen siirtäminen kääntyi naisten jalkapallon eduksi, koska nyt nämä kisat ovat kesän ainoa suuri jalkapallotapahtuma

Lippujen myynti on ollut vilkasta ja naisten jalkapallon EM-kisojen lipunmyyntiennätykset on jo rikottu. Naisten jalkapallon vedonlyönti on käynyt myös kiihkeänä, koska jalkapallon em kertoimet on julkaistu jo hyvissä ajoin. UEFA on ilmoittanut haluavansa, että tämän vuoden naisten jalkapallon EM-kisat olisivat kaikkien aikojen suuri naisten joukkuelajin turnaus. Lippujen myyntitilastojen valossa vaikuttaisi siltä, että tämä toive olisi nyt täyttymässä!

Mikä parasta Suomen Helmarit nähdään taistelemassa Englannin nurmilla. Tässä artikkelissa käymme läpi kisojen ennakkotietoja vedonlyönti näkökulmana. Esittelemme naisten jalkapallon em vedonlyönti vaihtoehdot ja parhaimmat kertoimet. Lisäksi annamme sinulle parhaat jalkapallon naisten em 2022 vedonlyöntivihjeet. Helmareiden suurina faneina katsomme kisoja tietysti sinivalkoisten linssien läpi ja kertaamme hieman Suomen naisten aikaisempaa EM-kisamenestystä. Lopuksi tarkastelemme otteluohjelmaa ja esittelemme turnauksen voittajasuosikit.

Naisten jalkapallon EM kertoimet

Vaikka naisten jalkapallon EM-kisat eivät ole yhtä suosittuja kuin miesten arvoturnaukset, niin herkullisia vedonlyönti kohteita nämä kisat tarjoavat. Naisten EM 2022 kisoihin on tarjolla varsin hyviä vedonlyönti kertoimia. Osasyynä tähän on varmasti se, että kerroinlaskijat eivät yleisesti ottaen ole yhtä hyvin perillä naisten jalkapallosta kuin miesten. Löydät sivuiltamme parhaat vedonlyönti kertoimet naisten jalkapallon MM 2022 voittajalle, suosikeille ja altavastaajille.

Suomen joukkue naisten jalkapallon EM 2022 -kisoissa

Helmareiden päävalmentaja Anna Signeul julkaisi 9.6.2022 Suomen joukkuekokoonpanon heinäkuun naisten EM 2022 kisoihin. Mitään suuria yllätyksiä ei kokoonpanossa ole. Uusina pelaajina joukkueeseen nousivat varamaalivahdit Katriina Talaslahti (21-v) ja Anna Tamminen (27-v). Talaslahti pelasi debyyttiottelunsa Helmareissa huhtikuussa 2022 Georgiaa vastaan. Suomen joukkueen tämän turnauksen avainpelaajiin kuuluvat ainakin Natalia Kuikka, Emma Koivisto ja Eveliina Summanen. Näitä pelaajia vähintäänkin kannattaa seurata, vaikka joukkue on täynnä pelkästään kovia pelaajia.

Suomella ei käynyt onni lohkoarvonnoissa ja Helmarit joutuivatkin pahimpaan mahdolliseen lohkoon. Suomi pelaa B-lohkossa ja aloittaa kohtaamalla Espanjan 8.7, Tanskan 12.7 ja Saksan 16.7. Helmareiden lohkovaiheen matsit pelataan Lontoon lähellä sijaitsevassa Milton Keynesin kaupungissa. Suomen kisoihin valmistautuminen alkaa 20.6. Turussa ottelulla Japania vastaan.

Suomen menestys naisten jalkapallon EM-kisoissa

Nyt pelattavat naisten jalkapallon EM 2022 kisat ovat Suomen maajoukkueelle neljännet. Ensimmäistä kertaa Helmarit nähtiin kisoissa vuonna 2005, jolloin Suomi pääsi välieriin, jossa hävisi Saksalle 4–1. Saksa voitti tuolloin turnauksen. Toistaiseksi vuoden 2005 sijoitus on Suomen paras. Vuonna 2009 naisten jalkapallon EM kisat päättyivät Suomen osalta puolivälierissä. Vuonna 2013 Suomi tippui 1. kierroksella ja vuonna 2017 Suomi ei selvinnyt kisoihin lainkaan. Nyt joukkue on kovassa iskussa ja lähtee tavoittelemaan arvokisahistoriansa parasta tulosta. Jalkapallon naisten em 2022 vedonlyöntivihjeet eivät kuitenkaan nosta Suomea suosikkimaiden joukkoon.

Naisten jalkapallon EM 2022 otteluohjelma

Naisten jalkapallon EM 2022 kilpailut järjestetään historiassaan toista kertaa Englannissa. Ensimmäiset Englannin järjestämät naisten jalkapallon Euroopan mestaruuskisat pelattiin vuonna 2005, jolloin Saksa voitti mestaruuden. Tämän vuoden turnauksen pelipaikat ovat Brighton & Hove Lontoossa, Manchester, Rotherham, Sheffield, Milton Keynes, Southampton, Trafford ja Wigan & Leigh.

Turnaus alkaa keskiviikkona 6. heinäkuuta A-lohkon pelillä, Englanti – Itävälta. Lohkovaiheen pelit pelataan ajalla 6.–18. heinäkuuta. Lohkovaiheesta jatkoon päässeet joukkueet kohtaavat puolivälierissä 20.–23.heinäkuuta, jonka jälkeen välierät pelataan 26. heinäkuuta ja 27.heinäkuuta. Lopulta finaali kamppaillaan Wembley Stadionilla Lontoossa heinäkuun 31. päivä.

Naisten jalkapallon EM 2022 voittajaehdokkaat

Vuoden 2022 naisten jalkapallon EM-kisat ovat todennäköisesti katsojamääriltään suurin naisten joukkuelajin urheilutapahtuma ikinä. Lippuja kisoihin on myyty ennätysmäärä ja kaikki joukkueet haluavat antaa kaikkensa joukkueensa, kotimaansa ja faniensa edessä. Vedonlyönti naisten EM 2022 kisoista käy nyt kuumana. Vedonlyönti toimistot uskovat Espanjan voittoon ja myös futisasiantuntijat veikkaavat samaa. Tosin kovan haasteen tulee aivan varmasti antamaan järjestäjämaa Englanti. Myös hallitseva Euroopan mestari Hollanti voi yllättää näissä kisoissa. Vilkaistaan näitä kolmea joukkuetta tarkemmin.

Espanja on päässyt naisten jalkapallossa arvoturnauksen välieriin asti vain kerran. Silti vedonlyönti sivustot pitävät Espanjaa vahvana ennakkosuosikkina näihin kisoihin. Naisten futista seuranneille tämä ei tule yllätyksenä. Suurin osa Espanjan maajoukkueen pelaajista pelaa menestysseura Barcelonassa. Tämä katalanialainen suurseura voitti vuoden 2021 naisten Mestareiden liigan. Voiton myötä Barcelona on noussut naisten jalkapallon hallitsevaksi suurseuraksi. Joukkue hävisi kuitenkin tämän vuoden naisten mestareiden liigan finaalissa Lyonille, joka on tuonut tummia pilviä joukkueen ylle.

Turnauksen isäntämaa Englanti on toinen vahva naisten jalkapallon em vedonlyönti suosikki. Englannin kansainväliset näytöt ovat Espanjaa kovempia ja se on päässyt välieriin asti viimeisissä kolmessa arvoturnauksessaan. Etuna joukkueella on Hollannille vuonna 2017 EM-kultaa valmentaneen Sarina Wiegmanin tuleminen joukkueen päävalmentajaksi. Lisäksi Englannilla on kova joukkuekokoonpano, johon kuuluu muun muassa Lauren Hemp, joka on yksi maailman parhaista laitahyökkääjistä.

Entä sitten hallitseva maailmanmestari Hollanti? Wiegmanin opit siitä, mitä vaaditaan EM-kultaan tuskin ovat ehtineet unohtua alankomaalaisilta. Varsinkaan kun joukkueen uusi päävalmentaja Mark Parsons tietää myös varsin hyvin, mistä elementeistä voittoja syntyy. Onkin päivän selvää, että Hollanti ei tule helpolla luopumaan pokaalistaan. Näiden kolmen voittajaehdokkaan lisäksi kannattaa seurata tarkasti ainakin Olympialaisissa hopealle asti pärjännyttä Ruotsia. Lisäksi kun puhutaan naisten jalkapallon em vedonlyönti vihjeistä, niin ei voida jättää Saksaa mainitsematta. Onhan Saksa voittanut turnauksen huimat kahdeksan kertaa. Nykyinen joukkue on kuitenkin suhteellisen kokematon, ja siitä johtuen Saksa ei kuulu ykkössuosikkeihin.

Vedonlyöntivihjeet European Championship

Kommentit

Palaute