Suomi - Kazakstan: Alle 2,5 Maalia

Ottelukeskus
4 syyskuu 2021 at 16:00 - Jalkapallo, World Cup
Olympiastadion
2 syys 2021 at 11:13 (Päivitetty 4 syys 2021 at 17:53) 02/09
6
0

MM-karsintojen kotiottelu Kazakstania vastaan on vaikea erityisesti keskikentän poissaolojen vuoksi

Todennäköisyys (yli-alle): 43-57%
Vedon arvo: 104,31%
Pelattavissa kertoimiin: 1,75
Osuma/Ohi: 1-0
Pinnacle Lyö vetoa nyt: Pinnacle
Huuhkajien MM-unelman kannalta tärkeä kotiottelu Kazakstania vastaan on lähtökohdiltaan vaikea
Vihjeen puolesta puhuu
  • Ottelun tärkeys laskee maaliodottamaa
  • Suomen pallollisen pelin kannalta Robin Lodin poissaolo on merkittävä
  • Myös Glen Kamara sivussa pelikiellon vuoksi
Kertoimien markkinat kuvaus

Suomi lähtee lauantain MM-karsintaotteluunsa Kazakstania vastaan ennakkosuosikkina. Huuhkajien profiili ei ole muutenkaan varsinaisesti maali-iloitteluihin suuntautuva ja poissaolot nostavat underin arvoa entisestään. 

Suomen miesten jalkapallon maajoukkueen MM-karsintaprojekti on lähtenyt liikkeelle kaksijaksoisissa tunnelmissa. Bosnia-Hertsegovinaa vastaan Markku Kanervan ryhmä nousi tappioasemasta johtoon, mutta päätyi lopulta tasapeliin. Toisessa ottelussa Ukrainan vieraana taas Huuhkajat nousi tasapeliin 89. minuutilla. Lohkossa on nähty toistaiseksi hämmentävä määrä tasapelejä, joten kaikki on auki ja voitto lauantaina avaisi Suomelle oven hyviin asetelmiin.

Vaikka Suomea voi pitääkin hyvällä syyllä analytiikan puolesta lauantain ottelun ennakkosuosikkina, Kazakstan on kaikkea muuta kuin ryhmä jonka yli Suomi kävelee. Lohkon kahden kovan, Ranskan ja Ukrainan, takana juuri nämä kamppailut ratkaisevat paljon eikä lauantain ottelusta ole syytä odottaa suurta hyökkäyksen esiinmarssia. Suomen osalta keskikentän ja pallollisen pelaamisen haasteet ovat lauantaina merkittäviä. Keskikentän moottori Glen Kamara on pelikiellossa korttitilin täytyttyä ja Robin Lodin terveystilanne ei mahdollista miehen pelaamista. Myöskään Tim Sparvin pelikunnosta ei ole täyttä varmuutta. 

Erityisesti Lodin poissaolo kirpaisee Kazakstania vastaan, sillä miehen aivoitukset yhdessä Teemu Pukin kanssa ovat olleet Huuhkajien hyökkäyspään vaarallisinta antia otteluissa, joissa vastassa on matala blokki. Nyt keskikentällä vastuuta lienee luvassa joko Onni Valakarille tai Urho Nissilälle, mutta pallollisen pelaamisen rakenteesta on silti pois joukkueen perustan kannalta keskeisiä elementtejä.

Kazakstan on pelannut karsinnoissa jo kolme ottelua, joista yksi oli Ranskaa ja kaksi Ukrainaa vastaan. Ranska kävi karsinta-avauksessa vierasvoiton lukemin 0-2, mutta tämän jälkeen Kazakstan on napannut kaksi tasapeliä Ukrainaa vastaan. Viimeksi Kazakstan pelasi keskiviikkona nimenomaan Ukrainan kanssa karsintaottelun merkeissä ja kamppailu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemiin 2-2. Toisen puoliajan lisäajalle edettäessä lukemat olivat 1-1, mutta Ukraina iski itsensä johtoon pelikellon näyttäessä lukemia 90+3. Kazakstan osoitti kuitenkin sitkeytensä ja ajassa 90+6 Ruslan Valiullin iski ottelun uudemman kerran tasoihin illan toisella osumallaan.

Kummankin ryhmän potentiaali riittää sekä maalintekoon että kärkijoukkueiden haastamiseen. Kun lohkon kärjessä erityisesti Ukraina on menettänyt jo paljon pisteitä pelattuaan kaikki neljä otteluaan tasan, lauantain ottelussa tasapeli ei olisi vielä katastrofi ja pelin kuva lienee hyvinkin tarkka. Underia ostetaan panostasolla 5/10.

  • Parhaat kertoimet
  • Ei rajoituksia vedonlyöntiin
  • Mahdollisuus suurempiin voittoihin

Kommentit

Palaute