mainos
Päivitetty
0
R Rasmus G
Rasmus G on tanskalaisella yhteistyösivustollamme operoiva vedonlyönti-asiantuntija, jonka leipälajeihin lukeutuu muun muassa saksalainen ja tanskalainen jalkapallo Bundesliigan ja Superliigan (Superligaen) muodossa.
Näytä lisää
Näytä vähemmän

Bundesliiga-kierros 15.-18.2. - Ennakko ja pelivinkit

Bundesliiga 2018-19,
22. kierros:

Perjantai, 15.2.
20:30: Augsburg - Bayern Munich 
Lauantai, 16.2.
15:30: Schalke 04 - Freiburg 
15:30: Hoffenheim - Hannover 96 
15:30: Wolfsburg - Mainz 
15:30: Stuttgart - Leipzig 
18:30: Hertha Berlin - Werder Bremen 
Sunnuntai, 17.2.
15:30 Frankfurt - Gladbach 
18:00: Leverkusen - Düsseldorf 
Maanantai, 18.2.
15:30: Nuremberg - Dortmund

Tanskalaisen yhteistyösivumme
jalkapallo- ja vedonlyöntiasiantuntija
Rasmus G kokoaa oman ennakko-
pakettinsa jokaiselle Bundesliiga-
kierrokselle. Lue ennakko, vihjeet 
ja peli-ideat nyt käännettynä 
suomeksi Urheiluveikkaus.comista!

Viime Bundesliiga-kierroksella nähtiin jälleen kerran kunnon hulinat, kun kiepin yhdeksässä ottelussa mätettiin maaleja miltein neljän osumaa per ottelu -keskiarvolla. Maali-iloittelun lisäksi mielenkiintoa saatiin myös mestaruuskamppailuun, kun Bayern onnistui hilaamaan itseään piirun verran lähemmäksi Dortmundia sarjataulukon huipulla.

Mutta miltä seuraava ottelukierros näyttää, ja mitä tältä kierrokselta kannattaa panna merkille. Seuraavaksi tätä tulevaa ottelurypistystä ennakoikin tanskalaisen yhteistyösivustomme Bundesliiga-asiantuntija "Rasmus G".

Viime viikkoinen, Bundesliigan 21. kierros oli tosiaan melkoista tykitystä, eikä yllättäviltäkään tuloksilta välttytty. Dortmundissa varianssi iski vasten kasvoja, kun keltamustat pupelsivat selvänoloisen 3-0-johtonsa Hoffenheimia vastaan pelin päättyessä lopulta tasan 3-3. Myöskään Gladbach -2.0 -peli-ideani tuolta kierrokselta ei saanut pahemmin tuulta purjeisiinsa, kun Gladbach hävisi Herthalle kotonaan onnettoman esityksen jälkeen tylysti 0-3.

Niin, ja Leverkusen voitti vieraissa Mainzin 1-5, kun taasen Freiburg ja Wolfsburg tasasivat niinikään pisteet 3-3-tasurin myötä. Kaikkinensa yhdeksän ottelun kierroksella ladottiinkin huimat 34 maalia, eli 3,77 osumaa per ottelu.

Seuraavaksi käydäänkin sitten tuleva ottelukierros läpi peli peliltä lyhyiden ennakoiden muodossa. Osassa otteluista on tarjolla varsinainen veikkausvihje, jonka voi käydä lukaisemassa kattavammin vedonlyöntivihjeet -osiostamme. Osassa otteluista on taasen vapaampi peli-idea sellaisella kohteella ja kertoimella, josta uskon löytyvän valueta markkinoilta.

TUOREIMMAT VEDONLYÖNTISIVUT URHEILUVEIKKAUS.COMISSA:
PELIYHTIÖ BONUS LUNASTA BONUS:
18Bet 100% bonus 100€ asti
fastbet 50€ bonukset
librabet 100% bonus 150€ asti
kto 100% bonus 100€ asti
operaattori poistettu 10% bonus
betclic 55€ ilmaisveto

FC Augsburg vs. Bayern München

Ottelu pelataan: 15.2. klo 21:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Kahden peräkkäisen voittonsa jälkeen Augsburg kyykkäsi varsin pahasti viime kiepillä Werder Bremenin vieraana, kun isännät kouluttivat joukkuetta 4-0-lukemin. Mutta vaikka ottelun loppulukemat olivatkin tylyt, oli matsi sinällään kenttätapahtumiltaan suhteellisen tasainen, ja Bremen olikin vain huomattavasti tehokkaampi ja laadukkaampi osapuoli hyökkäyspelinsä osalta.

Ottelu satutti kuitenkin Augsburgia tylyjen lukemien lisäksi myös muuten, sillä joukkueen tärkeät hyökkäyspään Alfred Finnbogason (10 maalia) ja André Hahn ovat molemmat todennäköisesti tästä Bayern-matsista sivussa. Poissa on myös tärkeä keskikenttäpeluri, ja joukkueen kapteeni, Daniel Baier korttitilin täyttymisen vuoksi.

Bayern nitisti viime kierroksella Schalken kotonaan - odotetusti - selvin 3-1-numeroin, ja kun Dortmund tasasi pinnat omassa ottelussaan Hoffenheimin kanssa, kavensi Bayern eron sarjakärkeen viiteen pisteeseen. Bayern-veskari Manuel Neuer on palannut jo joukkueen harjoituksiin, mutta Corentin Tolisso ja Arjen Robben jatkanevat edelleen sivussa. Myös maalitykki Robert Lewandowski jätti joukkueen joukkueen treenit väliin tiistaina, mutta hänen odotetaan kuitenkin pelaavan tässä ottelussa.

Bayern pelaa Mestarien liigassa äärimmäisen tärkeän kamppailun Liverpoolia vastaan vieraissa, ja voi olla, että hän haluaa saada edes osan avainpelaajistaan tuohon otteluun ilman suurempaa väsymyskuormaa.

TSG Hoffenheim vs. Hannover 96

Ottelu pelataan: 16.2. klo 16:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Hoffenheim suoritti melkoisen comebackin viime kierroksella Dortmundin vieraana. Joukkue oli nimittäin tappiolla 3-0 vielä ottelun 75. minuutilla, mutta niin vain ottelun loppulukemiksi merkattiin 3-3-tasatulos. Ottelun avauspuolikas olikin Hoffenheimilta hyvin nihkeä, ja joukkue saakin kiittää Dortmundia sen toisen puoliajan täydellisestä nukahtamisesta - vaikka tämä puolikas olikin vierailta huomattavasti parempi.

Keskuspuolustuksessa on Hoffenheimilla jokseenkin niukkaa tilannetta, sillä Benjamin Hübner on varmuudella sivussa Hoffenheimin kokoonpanosta tässä ottelussa, kun taasen Kevin Vogtin pelaaminen on hyvin epävarmaa. Myös kolmas toppari Ermin Bicakcic on kärsinyt jonkinasteisesta vammasta, ja hänenkin nimi löytyy kysymysmerkkien puolelta. Myös tärkeä keskikenttämies Florian Grillitsch on sivussa pelaavasta kokoonpanosta pelikieltonsa vuoksi.

Hannover sai voitottoman putkensa Bundesliigassa vihdoin ja viimein poikki viime kierroksella, kun se onnistui kaatamaan sarjajumbo Nürnbergin kotonaan 2-0. Vieraat avittivatkin tämän voiton saavuttamista isosti, kun Nürnbergiltä ajettiin pelaaja ulos kentältä punaisella kortilla ja ottelun 11. peliminuutilla. Mutta tästäkään edusta huolimatta Hannover ei kyllä kamppailussa vakuuttanut oikein millään tapaa - voitostaan huolimatta.

Vaikuttaakin siltä, että Hannoverin tuska voi saada taas uutta jatkoa, kun joukkue painii edelleen niin puolustuksellisten ongelmien kuin myös lukuisten poissaolojen kanssa.

Schalke 04 vs. SC Freiburg

Ottelu pelataan: 16.2. klo 16:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Schalken reissu Baijeriin viime kierroksella päättyi 3-1-tappioon Bayern Münchenistä. Ottelu ei ollut ennakkosuosikilta suinkaan mikään hehkutuksen arvoinen, mutta Schalken lukuisat virheet käänsivät matsin lopulta varsin selvään tapaan isännille.

Schalken parhaimmistoon kuuluva Daniel Caligiuri tienasi Bayernia vastaan korttitilinsä täyteen, ja hän joutuu huilaamaan Freiburgia vastaan. Tämä voikin olla joukkueelle iso ongelma, sillä Schalkelta ei löydy nyt mitat täyttävää oikeaa laitapakkia kokoonpanoonsa, kun myös varavaihtoehto Alessandro Schöpf on sivussa loukkaantuneena. Hyökkääjä Breel Embolo jatkaa niinikään loukkaantuneiden listoilla, mutta myös kahden muun hyökkääjän Guido Burgstallerin ja Steven Skrzybskin pelaaminen on vammojen vuoksi epävarmalla tolalla.

Freiburg taasen esitteli hyökkäystehokkuuttaan viime kierroksella pelaamalla maali-iloittelevan 3-3-tasapelin kotonaan Wolfsburgin kanssa. Joukkueen uusi hankinta Vincenzo Grifo näytti jälleen tärkeytensä uudelle joukkueelleen iskemällä yhden maalin ja alustamalla vielä toisen siihen päälle. Puolustuksen osalta Freiburg oli kuitenkin edelleen heikko, ja etenkin laidoilta joukkue tuntuu olevan hyvin haavoittuvainen.

Freiburg on kuitenkin ottanut kauden edetessä selkeitä edistysaskeleita, ja sitä voidaankin pitää jo nyt hyvinkin viihdyttävänä joukkueena. Mikäli se saa puolustukseensa vielä lisää ryhtiä ja kontrollia, tulee jälki olemaan entistäkin kovempaa.

VIHJE: Schalke - Freiburg: Freiburg +1 - kerroin 1.66 (operaattori poistettu) 

Schalke on ollut kotonaan ongelmissa etenkin hyökkäyspelinsä kanssa. Paperilla isänniltä löytyy toki vahvempi joukkue, ja Freiburgilla painaa ottelussa omat poissaolot. Freiburg on kuitenkin esiintynyt viime kierroksilla paremmin, ja myös Schalkelta puuttuu kokoonpanosta monia tärkeitäkin pelaajia.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Schalke-Freiburg -otteluun tästä.

VfB Stuttgart vs. RB Leipzig

Ottelu pelataan: 16.2. klo 16:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Kriisijoukkue Stuttgartin ahdinko sen kuin syveni, kun joukkue otti viime kierroksella käkeen Düsseldorfilta vieraissa selvin 3-0-numeroin. Joukkue reagoikin tähän tappioon, joskin reaktio oli varsin kummallinen. Päävalmentajan sisään lähtöpassit seurasta sai nimittäin urheilutoimenjohtaja 
Michael Reschke, ja hänen paikkansa otti ex-Stuttgart-peluri Thomas Hitzlsperger. Markus Weinzierl jatkaa siis edelleen Stuttgartin käskijänä, joskin urheilupomon kenkiminen tuntuu ensimmäiseltä sysäykseltä isojen muutosten tekoon. Weinzierlin lähtö on varmasti juuri nyt liipaisimella.

Konkarikärki Mario Gomez tekee paluun Stuttgartin kokoonpanoon pelikieltonsa jälkeen, mutta toinen hyökkääjä Nicolás González joutuu taasen olemaan sivussa otettuaan suoran punaisen kortin viime kierroksen ottelussa Wolfsburgia vastaan. Tämä onkin menetys joukkueelle, sillä González on ollut Stuttgartin hyökkäyksen harvoja valopilkkuja.

Leipzig pelasi viime viikolla taasen maalittoman tasapelin Frankfurtin kanssa, ja ottelu olikin etenkin maalipaikkojen suhteen hyvinkin tapahtumaköyhä. Ottelussa Leipzig-puolustus onnistuikin pitämään Frankfurtin vahvan hyökkäysosaston poissa parhailta maalipaikoilta, ja toisessa päässä Marcel Sabitzer pääsi taasen kolisuttamaan Frankfurt-maalin tolppaa. Puolustuspeli oli Leipzigilta siis vahvaa, mutta hyökkäyksellisesti joukkue ei kummia esittänyt.

Tähän otteluun Leipzig saa kuitenkin kokoonpanoonsa takaisin sekä Bruman että Emil Forsbergin, joista kumpikin voi eittämättä avittaa tämän hyökkäyspelin parantamisessa. Nyt keskikenttämies Konrad Laimer on Leipzigilta sivussa pelikiellon vuoksi, mutta hänen paikalleen joukkueen kokoonpanoon löytyy pätevä korvaaja Tyler Adamsin muodossa.

VfL Wolfsburg vs. Mainz 05

Ottelu pelataan: 16.2. klo 16:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Wolfsburg pelasi viime kierrokselle hyvinkin kaksijakoisen ottelun Freiburgin kanssa, joskin lopulta joukkuetta voitanee pitää onnekkaana,kun Freiburg-puolustus avitti sitä virheiden muodossa. Joukkueen loukkaantumislista alkaa näyttää hankalien aikojen jälkeen myös paremmalta, eikä joukkueelta puutu enää juurikin suuria avainpelaajia. Myös hyökkäävä keskikenttäpeluri Admir Mehmedi on palannut Wolfsburgin harjoituksiin, ja hänkin voi olla mukana jo tässä ottelussa kokoonpanossa.

Mainz sai taasen viime viikolla kotonaan kunnon 1-5-selkäsaunan uudestisyntyneeltä Leverkusenilta, joka pilkkoi isäntäjoukkueen rikkaalla syöttöpelillään aivan täysin. Tulevan ottelun osalta parhaat uutiset kohdistuvatkin Mainzin osalta tärkeän keskikenttäpelaajan Danny Latzan paluuseen, jota joukkue kaipasi kipeästi juuri ottelussa Leverkusenia vastaan.

Tilastojen perusteella Mainz on muuten ollut tällä kaudella yksi Bundesliigan onnekkaimmista vierasjoukkueista, sillä joukkue on antanut kauden vieraspeleissään vastustajilleen aivan liikaa maalipaikkoja.

PELI-IDEA: Wolfsburg - Mainz:

Wolfburg ei ole esiintynyt järin häävisti kotikentällään. Tämä voi johtua muun muassa siitä, että joukkue on parhaimmillaan silloin kun pallonhallinta on vastustajalla, ja Wolfsburg pääsee itse vyörymään vastustajaa kohti suoraviivaisemmin vastahyökkäyksien kautta. Vierasjoukkueet eivät kuitenkaan usein halua vieraissa lähteä iloisesti hyökkäämään, joten tämä Wolfsburgin pelisuunnitelma ei siis ole aina toteutunut kotiviheriöllä.

Eikä suunnitelma tulene toteutumaan myöskään nyt, sillä Mainz ei tykkää olla pahemmin pallon kanssa itsekään tekemisissä. Vieraat lähtevätkin otteluun todennäköisimmin tiiviisti puolustaen, jolloin aloitteiden teko jää juuri Wolfsburgin harteille, ja kun Wolfsburgin pallollinen hyökkäyspelikään ei vakuuta, voinee isännät viljellä ottelussa tuntuvammin keskityksiä ja kaukolaukauksia tiiviin puolustuksen ulkopuolelta. Tämä voi toteutuessaan taata kotijoukkueelle myös kulmapotkuja.

Hertha Berlin vs. Werder Bremen

Ottelu pelataan: 16.2. klo 19:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Kaikista joukkueista juuri ailahdellen esiintynyt Hertha oli se nippu, joka onnistui katkaisemaan Gladbachin läpi kauden kestäneen kotivoittoputken viime kierroksella. Kyseessä olikin enemmän kuin ansaittu voitto Herthalle, joka pelasi hyvin omilla vahvuuksillaan, teki oikeita ratkaisuita pallon kanssa ja iski aina paikan tullen vaarallisesti vastaan.

Tämä 0-3-vierasvoitto olikin hyvin vakuuttava esitys Hertha-nipulta, jonka maaleista ottelussa vastasi hyökkäyskolmikko Ondrej Duda-Davie Selke-Salomon Kalou, joista jokainen pelasi kerrassaan mahtavan ottelun. Kolmikko saaneekin jatkaa avauksessa myös nyt, jolloin Vedad Ibišević joutunee jatkamaan penkillä.

Werder Bremen on ollut myös varsin vahva kotonaan tällä kaudella, ja viime kierroksella joukkue kaatoikin kotonaan Augsburgin selvin 4-0-lukemin tehokkaan hyökkäyksensä avulla. Etenkin kaksi osumaa viimeistellyt Milot Rashica oli ottelussa elementissään. Myös Bremenin keskikenttäosasto on ollut viime otteluissa kovaa valuuttaa, ja tämä osasto voittikin keskikenttä-taiston muun muassa Dortmundin Delaney-Witsel -kaksikkoa vastaan.

VIHJE: Hertha - Bremen: 1 - kerroin 2.45 (Bethard) 

Hertha kaatoi viime kierroksella Gladbachin upealla esityksellään, ja vaikka Bremenkin otti 4-0-voiton Augsburgin kustannuksella edellisellä ottelukierroksella, painottaa markkinat vieraiden hyvää kuntopuntaria aivan liian voimakkaasti. Herthan kotivoiton kerroin onkin tässä ottelussa poikkeuksellisen korkealla tasolla kaikilla vedonlyöntiyhtiöillä.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Hertha-Bremen -otteluun tästä.

Eintracht Frankfurt vs. Borussia Mönchengladbach

Ottelu pelataan: 17.2. klo 16:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Frankfurt jumitti siis viime ottelukiepillä 0-0-tasuriin RB Leipzigin vieraana, kun joukkueen hyökkäysosasto pimennettiin kamppailussa lähestulkoon täysin. Kuluvan viikon torstaina Frankfurt pelasi myös Eurooppa-liigan jatkopeleissä vierasottelun Shaktaria vastaan (2-2-tasapeli), ja onkin mielenkiintoista nähdä, miten raaka ottelutahti vaikuttaa joukkueen pelaajistoon - etenkin kun Frankfurt ei ole tällä kaudella pahemmin kokoonpanoaan otteluissa kierrättänyt.

Loukkaantumisten osalta Frankfurtin tilanne on kuitenkin varsin hyvä, sillä nimekkäimmistä pelaajista ainoastaan keskuspakki David Abrahamin pelaaminen on epävarmaa.

Viime kierroksen suurimpiin yllätyksiin kuulunut Gladbachin 0-3-kotitappio Herthalle on varmasti ollut shokki koko joukkkueelle. Gladbach ehtikin pelata tuota ennen kaikki kauden yhdeksän kotiotteluaan täydellisellä yhdeksän voiton rekordilla, ja ottelu näyttikin siltä, että joukkueelle sattui ihan täydellinen ohipeli täyttä 10 matsin voittoputkea hakiessa.

Joukkue saattoi hyvinkin myös aliarvioida altavastaajana otteluun lähteneen Herthan iskukyvyn, ja nyt Gladbach tuskin on yllätettävissä samaan tapaan. Onkin suoranainen ihme, mikäli Gladbach ei lähde tähän matsiin täysin erilaisella ilmeellä.

PELI-IDEA: Frankfurt - Gladbach: Gladbach +0,25 - kerroin 1.89 (Bethard) 

Vahvaa kautta pelannut Frankfurt nauttii kotikentällään kovaa kotiyleisön kannustusta, mutta pikku hiljaa joukkueella saattaa olla hankalammat ajat edessä. Frankfurt ei nimittäin ole pahemmin kierrättänyt kokoonpanoaan tämän kauden aikana, ja etenkin tätä ottelua ennen joukkue joutui matkustamaan Ukrainaan Eurooppa-liigan vierasmatsiin Shaktaria vastaan.

Gladbach otti viime kierroksella selkäsaunan kotonaan Hertha Berliniltä, mutta huonosta esityksestä huolimatta tästä ei kannata äärimmäisiä suuntaviivoja joukkueen kohdalle vetää. Kyseessä olikin ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun sarjakolmonen esiintyi Bundesliiga-viheriöillä silminnähden heikolla motivaatiolla. Onkin varmaa, että Dieter Hecking on koonnut Gladbach-rivit tuon mahalaskun jälkeen uuteen iskuun nopeasti, ja pisteiden tienaaminen Frankfurtin vieraana on hyvinkin mahdollista.

Bayer Leverkusen vs. Fortuna Düsseldorf

Ottelu pelataan: 17.2. klo 19:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Leverkusenin uusi manageri Peter Bosz on vakuuttanut joukkueen peräsimessä nopeasti, sillä Lukas Hradeckyn edustama tiimi nostanut suoritustasonsa nopeasti huomattavasti korkeampiin sfääreihin. Joukkue pelaakin nyt paljon aktiivisempaa ja aggressiivisempaa jalkapalloa, mikä näkyi hyvin juuri viime kierroksen 1-5-vierasvoitossa Mainzista. Leverkusenin tilastoihin merkattiinkin ottelussa peräti 751 syöttöä, ja pallonhallinta merkattiin myös joukkueelle jopa 72 prosenttisesti.

Joukkueen keskikentällä nuoret Kai Havertzja Julian Brandt muodostavat loistavan parivaljakon, ja näiden saksalaisnuorukaisten vahvuudet pääsevätkin juuri Boszin systeemissä vieläkin paremmin esille. Tässä Düsseldorf-pelissä Leverkusenin ainoa isompi poissaolo koskee Lars Benderiä, joka joutuu pysymään sivussa tositoimista loukkaantumisen vuoksi. Myös suomalaiskärki Joel Pohjanpalo jatkaa loukkaantuneiden kirjoissa.

Düuseldorf voitti viime viikolla Stuttgartin kotonaan 3-0, mistä joukkueelle pitää toki antaa kunnioitusta. Hyvän tuloksen takana piilee kuitenkin myös se tosiasia, että vastustaja Stuttgart painii juuri nyt isojen ongelmien keskellä, eikä seuran sisällä mikään tunnu toimivan tällä hetkellä. Kyseinen ottelu oli varsin suoraviivainen, mutta lopulta Düsselforf osoitti parempaa terävyyttä hyökkäyspelissään.

Düsseldorfilta on tästä tulevasta ottelusta sivussa kaksi tärkeää pelaajaa, Kaan Ayhan ja Kevin Stöger, pelikieltojen vuoksi. Molemmat ottivat viidennet varoituksensa tällä kaudella juuri viime pelissä Stuttgartia vastaan.

PELI-IDEA: Leverkusen - Düsseldorf: 1 - kerroin 1.45 (Coolbet) 

Leverkusen on esiintynyt huomattavasti paremmin siitä lähtien, kun Peter Bosz hyppäsi joukkueen puikkoihin Heiko Herrlichin tilalle joulukuun lopulla. Samalla täytyy tietysti huomioitava, että Bosz saikin käsiinsä eittämättä äärimmäisen kyvykkään joukkueen, joka vain alisuoritti aiemmin isosti.

Düsseldorf on esiintynyt kauden aikana myös odotuksiin nähden edukseen, kun se on jo kymmenen pinnaa putoamisrajaa yläpuolla, eikä putoamispeikko täten vaivaakaan joukkuetta suoranaisesti. Leverkusen tähtää kuitenkin vinhasti TOP4-sijoille ja täten Mestarien liigaan, jonne yltämiseksi tällaiset kotiottelut "düsseldorfeja" vastaan on vain yksinkertaisesti voitettava.

FC Nürnberg vs. Borussia Dortmund

Ottelu pelataan: 18.2. klo 21:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Nürnbergin viime kierroksen ottelu Hannoveria vastaan lähti aivan väärille raiteille, kun Simon Rhein ajettiin kentältä suoralla punaisella jo matsin 11. minuutilla. Joukkue kärsikin lopulta 2-0-vierastappion, joka johti isoihin muutoksiin seuran taustoilla, kun sekä urheilujohtaja sekä päävalmentaja saivat kenkää. Apuvalmentaja Boris Schommers otti ohjakset joukkueessa tilapäisenä managerina, ja nyt hänen tehtävänään olisikin kaapia tilille jokainen mahdollinen piste, mitä loppukaudelta vain irtoaa. Sarjajumbon matka putoamisrajan paremmalle puolelle onkin jo kuusi pistettä.

Pelikiellossa olevan Rheinin lisäksi Nürnbergin kokoonpanosta on todennäköisesti sivussa myös keskuspakki Georg Margreitter loukkaantumisen vuoksi.

Dortmund taasen kämmäsi 3-0-johtonsa kotikentällään Hoffenheimia vastaan ottelun viimeisen 25 minuutin aikana. Avauspuolikkaalla Dortmund olikin selvästi hallitsevampi osapuoli, mutta toisella puoliajalla rotsi taisi aueta vähän turhan aikaisin, sillä keskittyminen ei selvästi ollut tilanteen vaatimalla tasolla. Hoffenheim laittoikin toisen puolikkaan jälkimmäisellä puoliskolla Dortmundin puolustuksen todelliseen testiin, eikä topparipari Julian Weigl-Abdou Diallo selvinnyt tästä testistä ulos kuivin jaloin.

Bundesliigan sarjakärjen puolustusta testattiin myös keskiviikkona Mestarien liigassa Wembleyllä, kun joukkue matkasi Tottenhamin vieraaksi. Tässä matsissa nähtiin jotakuinkin vastaava kaava, kun vahva avauspuolikas muun muassa taiturimaisen Jadon Sanchon johdolla kääntyi umpisurkeaksi toiseksi puolikkaaksi. Spurs karkasikin toisella puoliajalla lopulta 3-0-voittoon.

Dortmundilta jatkannee sivussa huippunimet Marco Reus ja Paco Alcacer. Myös Manuel Akanjin pelaaminen on hyvin epävarmaa.

Bundesliigan power-ranking, viikko 7:

1. Bayern Munich: Hallitseva Bundesliiga-mestari on löytynäyt uutta, korkeampaa rutiinia tekemiseensä, ja sen meno näyttää tällä hetkellä Dortmundia vahvemmalta.

2. Borussia Dortmund: Heikommat otteet alkoivat joukkueella jo Saksan Cupissa Bremeniä vastaan, jota seurasi kaksi todellista mahalaskua Hoffenheimia ja Tottenhamia vastaan. Joukkueen voisikin pudottaa tällä listalla jopa kolmospaikalle.

3. Bayer Leverkusen: Oli viime viikolla voimasuhteiden rankingissäni jo neljäntenä, mutta nyt nousua on tapahtunut sijan verran lisää. Bosz on muuttanut joukkueen kurssin lähes totaalisesti, ja tämän hetken puntarissa se roikkuu jo Dortmundin niskavilloissa.

4. Borussia Mönchengladbach: 0-3-tappio kotona Herthalle oli iso särö tuota ennen virheettömästi kotikentällä esiintyneelle joukkueelle. Voittoputken katkeamisen, ja heikon esityksen myötä laskua rangeihin tuli yhden sijan verran.

5. RB Leipzig: Pelasi viisaasti puolustuksen kautta vaarallista Frankfurtia vastaan, mutta oli tylsä hyökkäyksensä osalta. Meno oli kuitenkin ollut viime aikoina huomattavasti tasapainoisempaa kuin alkukaudesta.

6. Eintracht Frankfurt: Näyttäisi siltä, että väsymys alkaa ottaa valtaa Frankfurt-nipussa, etenkin kun joukkue joutuu tahkoamaan Bundesliigan lisäksi myös Eurooppa-liiga -viheriöillä. Joukkueen riesana onkin monet loukkaantumiset, eikä kapea materiaali helponna sen tilannetta.

7. TSG Hoffenheim: Oli Dortmundia vastaan todella heikko avauspuolikkaalla, mutta toisen puolikkaan lopulla täyttä rautaa. Myös onni oli myötä, mutta joukkue ei ole tästä hienosta tasurista huolimatta vielä lähelläkään TOP4:ää näissä rankingeissä.

8. Hertha Berlin: 0-3-vierasvoitto virheettömästi Gladbachista voisi nostaa joukkuetta jopa korkeammalle rankingissa, mutta joukkueen täytyy ensin tätä nousua osoittaa, että se pystyy karistamaan ailahtelevuuden otteistaan pois.

9. VfL Wolfsburg: 3-3-tasuri Freiburgin kanssa oli mukiinmenevä tulos, mutta puolustuksen osalta parantamisen varaa löytyy edelleen isosti. Rankingin 9. sija kuitenkin säilyy sen hyppysissä, sillä pelaajamateriaaliltaan tämä joukkue on keskivertoa vahvempi.

10. Werder Bremen: 4-0-voitto puolustus-ongelmien kanssa painivasta Augsburgin kustannuksella ei liikauta Bremeniä listauksessa.

11. Schalke 04: Mikäli Schalke ei kärsisi niin isosta loukkaantumisten ja poissaolojen sumasta, voisi joukkueen rankata myös Bremenin yläpuolelle. Joukkueelta on kuitenkin edelleen sivussa tärkeitä pelaajia, eikä pelaaminen tunnu nyt toimivan odotusten mukaisesti.

12. SC Freiburg: Freiburg tuntuu seilaavan nyt jotakuinkin ei-kenenkään maalla. Mikäli joukkue saa puolustuksensa kuntoon - hyökkäystehokkuutensa säilyttäen - on nousua listalla luvassa aivan varmasti.

13. FC Augsburg: Yksi ailahtelevimmista joukkueista tämän kauden Bundesliigassa. Ajoittain joukkue pelaa hyvinkin näyttävää ja tehokasta jalkapalloa, mutta toisinaan se seilailee taasen täysin nollat taulussa puolustuksensa osalta.

14. Fortuna Düsseldorf: Pelaa varsin tasaisesti suorittaen, mutta taso ei ole materiaalin osalta korkea. Raapii kuitenkin suhteellisen hyvin pisteitä tililleen sieltä täältä.

15. Mainz 05: 1-5-kotitappio Leverkusenille kertoo karua kieltä Mainzin tämän hetken kunnosta. Voisi olla rankingissa helposti alempanakin, mutta alempaa löytyvät kilpakumppanit ovat yksinkertaisesti vieläkin surkeampia.

16. VfB Stuttgart: Kriisijoukkue ehti tehdä jo ensimmäiset muutokset taustatiimiin, ja piakkoin myös päävalmentajan kenkiminen on oltava edessä. Pelaajamateriaaliltaan joukkue olisikin ehdottomasti oltava korkeammalla kuin Bundesliigan 16. sijalla.

17. Hannover 96: 2-0-voitto putoamiskamppailun arkkivihollisesta Nürnbergistä oli niin sanottu kuuden pisteen voitto. Tällä se ottaakin toiseksi viimeisen paikan näissä rankingeissa.

18. FC Nürnberg: Niinikään kriisijoukkueen leimalla varustettua sarjajumboa Nürnbergia ei yksinkertaisesti voi laittaa muualle kuin power ranking -listan viimeiseksi.

Vihjeiden ja peli-ideoiden tilastot tällä kaudella - Bundesliiga:

Viime kierros:

Vihjeet:
Lukumäärä: 2
Tuotto: -0,30
Palautus%: 86,50%

Peli-ideat:
Lukumäärä: 4
Tuotto: -2,10
Palautus%: 48,80%

Yhteensä:

Vihjeet:
Lukumäärä: 4
Tuotto: +1,50
Palautus%: 138,30%

Peli-ideat:
Lukumäärä: 16
Tuotto: -1,20
Palautus%: 92,30%

Kommentit

Palaute