Interin taival Mestarien liigassa on vaakalaudalla, kun lohkovaihetta on jäljellä enää kaksi kierrosta. Tiistaina sen on voitettava vieraskentällä iloisesti hyökkäävä Borussia Mönchengladbach. 

 

Interin eurokunto on ollut synkkä. Sen lohko ei ole mikään helppo, mutta joukkue on alisuorittanut pahasti neljässä ottelussaan. Se ei ole pystynyt voittamaan vielä yhtään ottelua lohkovaiheessa, vaikka Serie A:ssa pelit sujuvat mallikkaasti. Viikonloppuna Inter kaatoi Sassuolon komeasti 3–0, ja on sarjassa toisena naapuriseura AC Milanin jälkeen.

Hyvä liigakunto pitäisi viimeistään nyt saada siirrettyä Mestarien liigaan, sillä Inter saattaa jäädä jopa ilman Eurooppa-liigan paikkaa, jos sen pelit jatkuvat yhtä kehnoina.   Interin vastustaja Borussia Mönchengladbachin on hyvässä vireessä. Viime viikolla saksalaisjoukkue voitti Shakhtar Donetskin 4-0, ja Bundesliigassa Schalke peräti 4-1. Mönchengladbach tekee maaleja ilmoisesti tällä hetkellä, sillä se onkin paukutellut viidessä viime ottelussaan peräti 16 maalia. 

Atletico Madrid ja Bayern kohtaavat 

Mestarien liigan hallitseva mestari Bayern München on jo varmistanut jatkopaikkansa, joten joukkue matkustaa ilman suurempia paineita Atletico Madridin vieraaksi. Ottelusta onkin suurin jännite mennyt, mutta Atleticolle pisteet ovat tärkeitä. Espanjalaisjoukkue on kompastunut Lokomotivia vastaan kahdesti, ja nyt kompurointiin ei ole enää varaa. Vaikka Bayern saattaa lepuuttaa avainpelaajiaan Madridissa, löytyy saksalaisilta reservistä maailmanluokan pelaajia korvaajiksi.   

A-lohkossa Atleticon kanssa toista jatkopaikkaa havittelevat Lokomotiv ja Salzburg, jotka kohtaavat Moskovassa. Lokomotivilla on paljon panosta illan ottelussa, sillä kolme pistettä voi nostaa moskovalaiset lohkokakkoseksi ennen ensi viikon päätöskierrosta. 

Liverpool varmistanee jatkopaikkansa 

Liverpool joutuu vielä pelaamaan jatkopaikastaan tasaisessa D-lohkossa. Viikko sitten yllätystappio kotikentällä Atalantalle aiheutti Liverpoolille mutkia matkaan, mutta nyt se saa uuden mahdollisuuden varmistella jatkopaikkansa talven pudotuspeleissä. Ajax ei ole kuitenkaan helppo vastus ja Jürgen Kloppin ryhmällä loukkaantumishuolet vain lisääntyivät lauantaina, kun James Milner loukkaantui Brightonia vastaan ja kokenut uurastaja on sivussa Ajax-ottelusta. Liverpoolilta saattaakin puuttua jopa 8 pelaajaa tiistaina! 

Toinen englantilaisjoukkue Manchester City on sen sijaan varmistanut jo paikkansa 16 joukkueen jatkopeleissä. Cityn hyökkäys oli murskaavan hyvä viikonloppuna Valioliigassa, kun Burnley kaatui peräti 5–0. Cityn vastustajalle Portolle ottelu on äärettömän tärkeä: tasapeli riittää portugalilaisille jatkopaikkaan. 

 

Tiistain ottelut Mestarien liigassa: 

Lokomotiv Moskova – RB Salzburg klo 19:55 

Shakhtar Donetsk – Real Madrid klo 19:55 

Atletico Madrid – Bayern Munchen klo 22:00 

Mönchengladbach – Inter klo 22:00 

Porto – Manchester C klo 22:00 

Marseille – Olympiakos klo 22:00 

Liverpool – Ajax klo 22:00 

Atalanta – Midtjylland klo 22:00