Mestarien liigassa on tiistaina pelissä paljon. Usealla joukkueella on mahdollisuus varmistaa paikka ensi helmikuun jatkopeleissä, jonne pääsee 16 parasta lohkovaiheen joukkuetta. Suurimmat panokset ovat kuitenkin viime kauden finalistilla Paris St. Germainilla, joka voi jäädä kokonaan kevään pudotuspelien ulkopuolelle.  

Chelsea on viiden ottelun voittoputkessa, kiitos paljolti joukkueen puolustuksen. Maaliin hankittu Edouard Mendy on tuonut tolppien väliin lisää varmuutta, kun Kepa Arrizabalagan esitykset eivät alkukaudella vakuuttaneet. Ben Chilwellin paluu alakertaan loukkaantumisen jälkeen ja Thiago Silvan varmat otteet ovat Mendyn ohella tiivistäneet joukkueen puolustusta. Hyökkäyspäässä Timo Werner on ollut loistava, ja kun Kai Havertz saadaan mukaan koronakaranteenin jälkeen kentälle, on Chelsea tällä hetkellä lähes voittamaton.  Chelsealle riittää jatkopaikan varmistamiseen tasapeli, mutta päävalmentaja Frank Lampard ei varmasti lähde varmistelemaan tasuria, vaan Chelsea haluaa tiistaina kaikki kolme pistettä. 

Sevilla on Chelsean tavoin ollut vakuuttava Mestarien liigassa. Sen voitot eivät ole tulleet helposti, sillä esimerkiksi Krasnodaria vastaan espanjalaisjoukkue oli jo 0-2-tappiolla ennen kuin peli kääntyi 3-2-voitoksi. Sevilla on mukavassa kolmen ottelun voittoputkessa, ja viime viikonloppuna joukkue voitti Celtan 4-2, tosin ratkaisevat maalit tulivat vasta viimeisen 5 minuutin aikana. Sevilla matkustaa Mustanmeren kupeessa sijaitsevaan Krasnodariin selkeänä suosikkina, sillä myös sille riittää jatkopaikkaan tasapeli.  

Borussia Dortmund johtaa F-lohkoa kolmen kierroksen jälkeen, ja tiistain voitto Club Bruggesta toisi sille paikan kevään jatko-otteluihin. Dortmundin kotivoitto onkin illan selkeimmistä ’ykkösvarmoista’, sillä Erling Braut Haalandin johtama hyökkäys on liekeissä. Lauantaina Haaland paukutti neljä maalia Hertha Berlinin verkkoon, eikä Dortmund ole vielä kertaakaan jäänyt tällä kaudella maaleitta. Belgian mestarijoukkue on parantanut puolustuspelaamistaan viime peleissä, mutta Dortmundin hyökkäyskalusto lienee liian kova vastus. 

Barcelona matkustaa Ukrainaan Kiovan Dynamoa vastaan pahasti siipirikkoisena. Frenkie De Jong ja Lionel Messi puuttuvat 19 pelaajan ryhmästä, kuten myös Gerard Pique. Luottotopparin polvivamma viikonloppuna Atletico Madridia vastaan oli karmeaa katseltavaa, ja Barcelonan puolustuksen keskusta onkin ilman Piquea kuukauden päivät.  

Barcelonan pelit La Ligassa ovat tökkineet pahasti, mutta Mestarien liigassa tahti on ollut toista. Jatkopaikka varmistuisi tiistaina vähintään tasapelillä Kiovasta. 

Juventus on Borussia Dortmundin ohella tiistain kierroksen pomminvarmoja kotivoittoja. Päävalmentaja Andrea Pirlo saattaa lepuuttaa Ferencvarosia vastaan muutamia avainpelaajiaan, mutta kakkosmiehistölläkin Juventuksen pitäisi napata helpohko kotivoitto ja samalla Mestarien liigan jatkopaikka.  

RB Leipzigin vierasvoitto tiistaina PSG:tä vastaan olisi tämän futissyksyn kovin uutinen. Voitto tietäisi saksalaisille isoa askelta kohti jatkopaikkaa, mutta samalla lähes varmuudella pudottaisi PSG:n kahden parhaan joukosta. Jos PSG häviää tiistaina, olisi Tomas Tuchelin valmennuspesti vaakalaudalla, sillä viime kauden finalisti on alisuorittanut tällä kaudella Mestarien liigassa.  

Tiistain pelit Mestarien liigassa: 

Krasnodar – Sevilla klo 19:55 

Rennes – Chelsea klo 19:55 

Borussia Dortmund – Club Brugge klo 22:00 

Lazio – Zenit klo 22:00 

Kiovan Dynamo – Barcelona klo 22:00 

Juventus – Ferencvaros klo 22:00 

Manchester U – Istanbul Basaksehir klo 22:00 

Paris SG- RB Leipzig klo 22:00