Ole Gunnar Solskjær on piiskannut ongelmissa painineen Manchester Unitedin ennätykselliseen kovaan iskuun, mutta nyt tuo iskukyky joutuukin äärimmäiseen testiin, kun joukkue saa isoja vieraita Pariisista. Wembleyllä on taasen odotettavissa viihdyttävää jalkapalloa, kun areenalla iskee yhteen kaksi laadukkaasti hyökkäävää joukkuetta.

Tanskalaisen yhteistyösivustomme vedonlyöntiasiantuntija Frank Pilantra onkin koonnut jälleen oman ennakko-pakettinsa Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisten otteluparien avausmatseihin.

Nyt se vihdoin starttaa. Talvitauko on ohi, ja Mestarien liigan neljännesvälierät saadaan polkaistua käyntiin ensimmäisen neljän otteluparin muodossa. Tästä alkaakin raaka pudotuspeli, jossa Euroopan tämän kauden kovimmat seurat pyrkivät pudottamaan kolme perättäistä UCL-pyttyä voittaneen Real Madridin pois kukkulan huipulta.

Tänä vuonna Mestarien liigan finaali pelataan Atletico Madridin kotistadionilla Wanda Metropolitanolla, mutta tuohon 1. kesäkuuta tahkottavaan huipentumaan on vielä pitkälti matkaa. Nyt neljännesvälierät kuitenkin näyttävät sen, kuinka nämä ennakkolta voittajasuosikeiksi liputetut suurseurat pystyvät pitämään pintansa paineen alla.

12.2. klo 22:00: AS Roma - Porto
12.2. klo 22:00: Manchester United - PSG
13.2. klo 22:00: Ajax - Real Madrid
13.2. klo 22:00: Tottenham - Dortmund

Näiden otteluparin toisen osaottelut pelataan 5.-6. maaliskuuta.

19.2. klo 22:00: Liverpool - Bayern München
19.2. klo 22:00: Lyon - Barcelona
20.2. klo 22:00: Atletico Madrid - Juventus
20.2. klo 22:00: Schalke - Manchester City

Näiden parin toisen ottelut ovat ohjelmassa 12.-13. maaliskuuta.

HUOM! Klikkaamalla otteluparia pääset katsomaan ottelun parhaat kertoimet ja muut lisätiedot Urheiluveikkaus.comin ottelukeskuksesta.

Lue toki sivuiltamme myös kattava ennakko ja vedonlyönti-analyysi Mestarien liigan neljännesvälieristä.

Manchester United - PSG: Tappioton Ole Gunnar

Solskjær on nostanut Manchester Unitedin pinnalle hyvin nopeasti niistä raunioista, jotka José Mourinho jätti jälkeensä saatuaan potkut päävalmentajan tontilta ennen joulua. ManU-pelurit pääsevätkin nauttimaan norjalaismanagerin pelisysteemissä huomattavasti isommin vapauksista, joka näkyy positiivisesti lukuisten taitopelaajien otteissa.

Muutos näkyy myös siinä, että pelaajat silmin nähden luottavat uuteen pelisysteemiin sekä täten myös uuteen manageriinsa. Mourinhon aikakauden lopussa tuskin kukaan pelaajistossa luotti siihen, että pelisuunnitelma oli parhaassa mahdollisessa kuosissa.

Mutta ovatko asiat muuttuneet Manchesterin punaisissa tarpeeksi, jotta tähtiä pursuava PSG on mahdollista kaataa? Pariisilaisjätti on esitellyt jälleen ylivertaisuuttaan lähes mielin määrin Ranskan Ligue 1:ssä, jota joukkue johtaa jälleen kerran ylivoimaisesti. Nyt PSG joutuu kuitenkin pelaamaan ilman ykkös-supertähteään Neymaria ja hänen lisäkseen myös huipputärkeä Edinson Cavani saattaa hyvinkin joutua seuraamaan ottelun katsomosta käsin.

PSG-hyökkäys levänneekin nyt vahvasti Kylian Mbappen ja Angel Di Marian harteilla - onnistuuko ManU-puolustus David de Gean tuella pitämään tämän kaksikon aisoissa?

Manchester United - Paris Saint-Germain

Tämä ottelu on ehdottomasti suurin testi Solskjærille Unitedin peräsimessä. Onkin mielenkiintoista nähdä, mihin joukkueen nousukiito riittää nyt euro-kentillä, jotka ovat täysin eri maailma perustason Valioliiga-ottelukierrokseen verrattuna.

VIHJE: Man United-PSG: Tasapeli ei vetoa 1 (DNB) - kerroin 2.00 (nyt 1.68 - Coolbet

Solskjær on tuonut runsain mitoin sekä peli-iloa että itseluottamusta United-leiriin, ja etenkin isosti tasoaan aiemmasta nostaneen Paul Pogban huippuotteiden avustuksella joukkueella kykenee kyllä ratsastamaan aaltonsa harjalla myös PSG:tä vastaan. ManU tarvitseekin nyt hyvät lähtökohdat toiseen osaotteluun, sillä tuolloin PSG saanee omaan kotiotteluunsa takaisin Neymarin sekä Cavanin, joten vieraskentällä tuloksenteko onkin huomattavasti hankalampaa.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Manchester United-PSG -otteluun tästä.

AS Roma - Porto: Viihdettä luvassa?

AS Roma on ollut tällä kaudella isoissa ongelmissa Serie A -viheriöillä, ja joukkue löytyykin sarjataulukosta vasta kuutossijalta tällä hetkellä. Eroa sarjakärki Juventusiin onkin kertynyt jo kaikkinensa käsittämättömät 25 pistettä.

Roman kannalta tilannetta ei helpota se, että lohkovaiheessa loistanut joukkueen ykkösvahti Robin Olsen on loukkaantumisen vuoksi sivussa kokoonpanosta. Roomalaisten pelaajistosta löytyy kuitenkin isosti kokomusta muun muassa laitapakki Aleksandar Kolarovin ja keskuspuolustaja Federico Fazion muodossa - unohtamatta tietenkään keskikenttäkonkari Daniele De Rossia, joka on palautunut loukkaantumisensa jälkeen täyteen pelikuntoon.

Hyökkäyksestä Romalta löytyy taasen alati vaarallinen Edin Dzeko sekä Serie A:ssa jo kahdeksaan kertaan maalitolppien väliin osunut Stephan El Shaarawy.

Roma - FC Porto

Toki myös FC Portolle pitää vastustajana oma kunnioitus antaa, eikä tästä otteluparista tule varmasti roomalaisille helppo. Porto johtaakin Portugalin liigaa, ja pelaamassaan 21 ottelussa joukkue on päästänyt omiin vaivaiset 12 maalia. Tämän lisäksi Porto hurjasteli omasta UCL-lohkostaan ykkösenä jatkoon kerättyään näistä otteluista peräti 16 pistettä viiden voiton ja yhden tasapelinsä myötä.

Porto ei siis ole hävinnyt tänä Mestarien liiga -kautena vielä kertaakaan.

VIHJE: Roma-Porto: Alle 2,5 maalia - kerroin 1.98 (18Bet

Porto joutuu lähtemään otteluun ilman kahta hyökkäyspään profiilipelaajaansa Vincent Aboubakaria sekä Moussa Maregaa, joten joukkue voineekin lähteä otteluun ennemminkin silkan hyökkäämisen sijaan petaamaan itselleen parempia asetelmia kotiotteluun. Joten, vaikka kumpikin joukkue tykkää pelata normaalisti ennemminkin hyökkäävämpää futista, voi avausosaottelusta tulla hyvinkin taktinen nyhjäys, jossa maalipaikat pyritään pitämään mahdollisimman matalalla kummassakin päädyssä.

AS Roman ykkösvahti Olsenin puuttuminen on myös isännille iso takaisku.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Roma-Porto -otteluun tästä.

Ajax - Real Madrid: Valkoisten vireen pitää jatkua

Ison, Barcelonaa vastaan saalistetun 1-1-tasapelin sekä tätä seuranneen Atletico Madridista raastettun 1-3-vierasvoiton myötä Santiago Solari on saanut Real Madridin oikeille raiteille pitkän korpivaelluksen jälkeen. Nyt tuntuukin ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa siltä, että suurseura on palaamassa tasolleen pettymysten täyteisen Julen Lopetegui -aikakauden jälkeen.

Nyt Solarin on kuitenkin pidettävä tämä vire samansuuntaisena, sillä Mestarien liiga joukkueelle käytännössä ainoa mahdollisuus ison pytyn voittamiseen. Ensimmäisenä mittari UCL:n hallitsevalla mestarilla onkin futismaailman tunnetuimpiin talenttitehtaisiin kuuluva Ajax, joka on Eredvisiessä hyvin pitkälti samassa tilanteessa kuin Real La Ligassa. Hollannin pääsarjassa PSV onkin karannut Ajaxilta jo viiden pinnan etumatkalle.

Real Madrid onkin vedonlyönti-yhtiöiden kertoimien perusteella - odotetusti - iso ennakkosuosikki Amsterdamissa Johan Cruijff Arenalla pelattavassa avausottelussa.

Ajax - Real Madrid

Realilla ei kuitenkaan ole varaa aliarvioida Ajaxia, sillä joukkue esitteli iskukykyä jo lohkovaiheessa pelaamalla muun muassa vauhdikkaan 3-3-tasapelin saksalaisjätti Bayern Münchenin kanssa. Joukkueen keskikentällä tahtipuikkoa heiluttaa timanttisella laukaisutaidolla varustettu Lasse Schöne, jonka erikoistilanteet kuuluvat futismaailmaan vaarallisimpiin.

Hyökkäyksestä joukkueelta löytyy taasen huipputaitavat Hakim Ziyech ja Dusan Tadic sekä hyökkäykset keskeltä viimeistelevät Kasper Dolberg ja konkarihyökkääjä Klaas-Jan Huntelaar. Maalintekotaitoa - sekä maalipaikkojen luontitaitoa - joukkueelta siis löytyy, etenkin juuri vastahyökkäyksien kautta.

Tottenham - Dortmund: Maaleja luvassa?

Wembleyllä voidaan odottaa nähtävän viihdyttävää jalkapalloa, kun vastakkain on kaksi hyökkäävämmästä ja aktiivisemmasta jalkapallosta nauttivaa joukkuetta. Tottenhamilta puuttunee ottelusta toki kaksi tärkeää hyökkäyspään lenkkiä loukkaantumisten myötä Harry Kanen ja Dele Allin muodossa, mutta joukkue on osoittanut pärjäävänsä myös ilman tätä kaksikkoa muun muassa Christian Eriksenin ja Son Heung-minin lentokelien avustuksella.

Nyt huippuluokan pelintekijänä tunnettu Eriksen pyrkiikin löytämään rakoja Dortmundin puolustuslinjasta, joka onkin kovenut viimeisissä otteluissa varsin kovia vahvan kevätkauden jälkeen. Hyökkäyspelin osalta Dortmund on kuitenkin ollut äärimmäisen tappava läpi kauden, joskin Marco Reusin mahdollinen puuttuminen joukkueen kokoonpanosta rokottaakin tätä iskukykyä isosti.

Tottenham Hotspur - Borussia Dortmund

VIHJE: Tottenham-Dortmund: Molemmat joukkueet tekevät maalin, kyllä - kerroin 1.67 (Bethard

Tottenham lähtee matsiin kolmen ottelun voittoputkessa, kun se on kaatanut Valioliigassa peräjälkeen Watfordin, Newcastlen ja Leicesterin yhteismaalierolla 6-2. Kovassa lennossa oleva joukkue lähteneekin pelaamaan vahvuuksillaan myös Dortmundia vastaan, vahvasti prässäten ja aktiivisesti maalipaikkoja hakien.

Tämä voineekin avata omat paikkansa myös huippunopealle ja taitavalle Dortmundille. Saksalaiset aloittivat kautensa äärimmäisen vahvasti, mutta viime aikoina sillä on ollut hankalampaa - etenkin puolustuksensa osalta. Dortmund menettikin viime viikonloppuna Hoffenheimia vastaan selvän 3-0-johtonsa toisella puolikkaalla vain 12 minuutissa. Matsi päättyikin lopulta 3-3-pistejakoon.

UCL-kohteisiin löytyy kattavampia analyysejä myös sivuiltamme löytyvästä vedonlyöntivihjeet -osiosta, jonne kokoamme tuhteja ennakkoja kaikkiin tärkeimpiin otteluihin ja urheilutapahtumiin. Voit myös itse kirjoittaa sivuillemme vihjeitä ja pelivinkkejä, kunhan vain rekisteröidyt käyttäjäksi ohjeiden mukaisesti. Tarvitset rekisteröitymiseen vain toimivan sähköpostiosoitteen, ja tämän osoitteen vahvistamisen jälkeen pääsetkin heti iskemään omat vihjeesi sivustomme eetteriin!

Teksti: Frank Pilantra

Frank Pilantra on tanskalaisen yhteistyösivustomme vedonlyönti-asiantuntija, joka operoi sivustolla jalkapallon parissa. Kyseinen UCL-ennakko onkin käännetty kasattu suomen kielelle alkuperäisestä, tanskankielisestä tekstistä.