mainos
Päivitetty
0
U Urheiluveikkaus.com
Näytä lisää
Näytä vähemmän

Ranskan Ligue 1 -kierros 1.-3.2. - Ennakko ja pelivinkit

Ligue 1 2018-19,
23. kierros:


Perjantai, 1.2.
Lille - Nice 
Lauantai, 2.2.
Angers - Dijon
Monaco - Toulouse 
Rennes - Amiens 
Reims - Marseille 
Sunnuntai, 3.2. 
Nimes - Montpellier 
Saint-Étienne - Strasbourg 
Lyon - PSG

Neljä vihjettä ja viisi peli-ideaa - siinä saldo Ligue 1:n 23. kierroksen ennakko-paketille. Tanskalainen vedonlyönti-asiantuntija Jens Bøye onkin jälleen koonnut kasaan omat tärppinsä tulevalle Ligue 1 -kierrokselle tiiviiden analyysien ohessa.

Tällä kierrokselle tarjolla on taas monia mielenkiintoisia ja laadukkaita otteluita, joista kärkikamppailut Lyon-PSG ja Saint-Étienne - Strasbourg nousevat eittämättä korkeimmalle. Ennakoinnissa teen katsauksen kaikkiin tärkeimpiin osatekijöihin, kuten muun muassa aiempiin esityksiin ja oleellisiin uutisiin joukkueiden suhteen. Toki tarkastelussa on myös se, onko kertoimissa tarjolla minkälaista valueta vedoille.

Kaikki mainitut vihjeet on luettavissa kokonaisuudessaan vedonlyöntivihjeet -sivultamme.

Kerro myös ihmeessä omat pelivalintasi tulevan Ligue 1 -kierroksen otteluihin artikkelin pohjalta löytyvään kommentti-ruutuun. 

Huomio: 23. kierroksen Caen-Nantes -matsi on taasen siirretty myöhemmälle ajankohdalle. Tämä ottelu pelataan näillä näkymin vasta 13.2. klo 20:00. Myös tämän ottelukierroksen Bordeaux - Guingamp -matsi on siirretty myöhemmäksi.

Lille - Nice

Ottelu pelataan: 1.2. klo 21:45
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

1X2 kertoimet, Lille - Nice, Pe 1 helmi 2019 at 21:45

Lille

Tasapeli

Nice

VIHJE: OGC Nice +0,5 - kerroin 2.05  

Aggressiivisesti viime viikolla Nimesiä vastaan pelannut OGC Nice nappasi vakuuttavasti mainion 2-0-voiton tuosta ottelusta, ja nyt tuulennopea Allan Saint-Maximin tuottanee jälleen omat ongelmansa kankeahkolle Lille-puolustukselle. Kotijoukkue on pelannut mainion kauden, ja se voitti viime kierrokselle myös Marseillen, joskin tuo voitto tuli sille suhteellisen onnekkaasti.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Lille - Nice -otteluun tästä.

Angers - Dijon

Ottelu pelataan: 2.2. klo 21:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

1X2 kertoimet, Angers - Dijon, La 2 helmi 2019 at 21:00

Angers

Tasapeli

Dijon

VIHJE: Dijon +0 - kerroin 2.95  

Dijon lähtee otteluun kahden perättäisen, upean voiton säestämänä. Tukkoisasti jo pidemmän aikaa pelannut Angers esitteli viime viikolla jo parempaa Toulousea vastaan, mutta voitto jäi tälläkin kertaa ottamatta. Nyt Angersin raskasjalkainen keskikenttä ja puolustus voikin olla liukkaiden Dijon-pelurien kanssa ongelmissa.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Angers - Dijon -otteluun tästä.

Bordeaux - Guingamp

Ottelu pelataan: 2.2. klo 21:00 (HUOM! Ottelu siirretty!)

1X2 kertoimet, Bordeaux - Guingamp, Ke 20 helmi 2019 at 20:00

Bordeaux

Tasapeli

Guingamp

PELI-IDEA: 1 - kerroin 1.91  

Vedonlyöntiyhtiöiden kertoimet ovat olleet nousussa tähän pelivalintaan. Sarjajumbo Guingamp omaa nähtyä enemmän hyökkäyspotentiaalia, mutta puolustuksen osalta joukkue on ollut äärimmäisen heikko. Guingampilla painanee jaloissa myös viikolla pelattu Ranskan Cupin ottelu. Bordeaux'n hyökkäys oli tukkoista viime kiepillä Strasbourgia vastaan, mutta myös sen rivistöstä löytyy tätä kovempaa tuloksentekokykyä - mm. uusi hankinta Josh Maja.

Bordeaux'n (12. sija) hyökkäysosasto ei saanut pahemmin mitään aikaiseksi viime kierroksen 0-1-tappiossa Strasbourgin vieraana. Odotammekin mielenkiinnolla, miten kuluvan viikon keskiviikkona käy, kun joukkueet kohtaavat samaisessa paikassa heti perään toistamiseen Ranskan liigacupin ottelussa. Joukkueelta löytyy rivistöstään kuitenkin monia laadukkaita hyökkäyspäänpelaajia, joskin pelaaminen ei ole "klikannut" tällä nipulla kunnolla kovinkaan useasti. Etenkin paras maalintekijä François Kamano on ollut suoranaisesti unten mailla aina siitä lähtien, kun hänen odottamansa siirto Monacoon kariutui tammikuun puolivälin tuntumissa.

Joukkue hankki kuitenkin vastikään uuden maaliahneen hyökkääjän, Josh Majan Sunderlandista, joka voinee puskea myös joukkueen muita kärkiä Andreas Corneliusta ja Jimmy Briandia parempiin suorituksiin. Bordeaux saanee myös puolutukseensa takaisin tärkeän keskuspakin Pablon sairastuvalta.

Guingamp (20. sija) pelasi tiistaina Ranskan liigacupissa, ja Bordeaux-matsin jälkeen joukkue on tulessa uudestaan jo seuraavan viikon torstaina Ranskan Cupissa. Tärkeintä joukkueelle on tässä vaiheessa kuitenkin Ligue 1:ssä säilyminen, joka näyttää sarjajumbolle hankalalta. Guingamp onkin hävinnyt kaksi perättäistä peliä nollilla (0-1 ja 0-9), eikä sen otteet olleet kummassakaan matsissa todellakaan hyvällä tasolla.

Hyökkäyksen osalta Guingamp pystyy tätä parempaan, sillä potentiaalia löytyy. Tästä nähtiin esimerkki muun muassa vuoden alussa, kun joukkue pudotti vieraissa PSG:n ulos Ranskan liigacupista maalein 1-2. Joukkue näyttää kuitenkin onnistuvan tällä tavoin nappiin aivan liian harvoin. 

Monaco - Toulouse

Ottelu pelataan: 2.2. klo 21:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

1X2 kertoimet, Ranska - Toulouse, La 2 helmi 2019 at 21:00

Ranska

Tasapeli

Toulouse

PELI-IDEA: Toulouse +0 - kerroin 3.50  

Toulouse on pelannut loistavasti koko 2019 vuoden. Monacolla on paperilla tietty parempi joukkue, mutta se alisuorittaa tällä hetkellä rumasti, ja vastikään joukkueen manageriksi palanneella Leonardo Jardim kestännee jonkin aikaa saada kaikki palaset kohdilleen. Monaco pelasi myös tiistaina Ranskan Cupissa, eikä joukkue ole muutenkaan ollut kotona tällä kaudella vahva.

Peräti neljän perättäisen tappion jälkeen, Monaco (19. sija) päätti palkata edellisen päävalmentajansa Leonardo Jardimin takaisin joukkueen vaihtopenkille. Jardim johdatti vuonna 2017 Monacon Ranskan mestariksi sekä Mestarien liigan välieriin, mutta katastrofaalisen kauden startin jälkeen hän sai kenkää managerin paikalta. Nyt mies on siis takaisin Monacon päävalmentajan tontilla, kun homma ei lähtenyt skulaamaan Thierry Henryn johtamana, ja Jardimin ykköstavoite onkin nöyryyttävän putoamisen välttäminen.

Onkin mielenkiintoista nähdä, miten joukkue reagoi vanhan luotsin paluuseen, sillä tällaisia comeback-palkkaamisia ei futiksen parissa juurikaan nähdä. Voihan tietty olla, että Jardim on löytänyt uutta inspiraatiota taukonsa aikana, ja faktahan on toki myös se, että hänellä on nyt käytössään paljon laadukkaampi joukkue kuin kauden alkupuoliskolla. Monet tärkeät pelaajat ovat palautuneet loukkaantumisistaan takaisin pelikuntoon, ja tammikuun siirtoikkunassa joukkueeseen on hankittu Naldo, Cesc Fabregas, Fodé Ballo-Touré, William Vainqueur ja viimeisimpänä myös Gelson Martins. Näistä Naldo joutuu huilimaan ottelun punaisen korttinsa vuoksi, mutta potentiaaliahan tästä nipusta löytyy vaikka millä mitalla.

Kysymys kuuluukin nyt, onnistuuko Jardim ulosmittaamaan tämän potentiaalin uudella yrittämällä. Lukuisten pelaajien hankkiminen kesken kauden ei toki ole ideaalia, kukin uusi kasvo avauskokoonpanoon tekee omat haasteensa yhteisen sävelen löytämiseen. Monaco pelasi tiistaina myös - ja hävisi - Ranskan liigacupin välierissä Guingampia vastaan, joskin ykköshyökkääjä Falcao oli ottelusta sivussa pelikiellon vuoksi. Hänellä on siis tuoreet jalat tähän otteluun.

Toulouse (13. sija) on esiintynyt mainiosti koko kuluvan vuoden ajan, ja näihin hyviin esityksiin lukeutuu sinällään myös viihdyttävä 0-0-tasuri viime kierrokselta Angersia vastaan. Kaksi viikkoa sitten joukkue taasen kaatoi vieraissa Nimesin 0-1, ja tuolloin Toulousen uusi keskuspakkihankinta Gen Shoji pelasi hyvinkin mallikkaan debyytin. Tämä olikin Toulouselle erittäin hyvä uutinen, sillä joukkueen ykköstähtiin kuuluva keskuspakki Jean-Clair Todibo on ollut sivussa tositoimista jo marraskuulta lähtien sopimusteknisten kiistojen vuoksi jo marraskuulta lähtien. Nyttemmin Tobido onkin sitten ehtinyt jo allekirjoittaa sopimuksen Barcelonan kanssa, joskin tämä siirto toteutuu vasta kesällä. Mies tuskin pelaa Toulousen väreissä tuota siirtoa odotellessa kovinkaan tuntuvasti.

Toulousen laitapuolustaja Kelvin Amian tehnee myös paluun joukkueen kokoonpanoon pelikieltonsa kärsittyään. Keskikenttäpelurit Yannick Cahuzac ja Kalidou Sidibe ovat taasen mahdollisesti sivussa tositoimista, joskin kumpaakaan ei voida laskea vakiotason avaajiksi joukkueessa.

Rennes - Amiens

Ottelu pelataan: 2.2. klo 21:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

1X2 kertoimet, Rennes - Amiens, La 2 helmi 2019 at 21:00

Rennes

Tasapeli

Amiens

PELI-IDEA: Alle 2,5 maalia - kerroin 1.80  

Vastakkain on kaksi vankasti organisoitua, puolustuksen kautta pelaavaa joukkuetta, joista molemmilla on ollut vaikeuksia saada hyökkäyspelinsä säihkymään. Etenkin Rennesillä on potentiaalia parempaan, mutta vuosi 2019 on ollut siltä heikko.

Uusi, nuori, mutta hyvinkin vahvan osaava päävalmentaja Julien Stéphan luotsasi Rennesin (10. sija) äärimmäisen nousujohteiseen iskuun vuoden 2018 loppua kohden, mutta 2019 vuosi ei ole toiminut joukkueelta aivan samaan malliin. Viimeisimpänä Rennes hävisikin sarjakärki PSG:lle selvästi maalein 4-1, ja matkan varrelle on sattunut myös 2-1-tappio sarjajumbo Guingampille. Joukkueen tähtipelaajien, taiturimaisen Hatem Ben Arfan etunenässä, esitykset ovat hyvinkin epätasaisia eikä joukkue tunnu selviävän näistä heikoimmista esityksistä kuivin jaloin.

Rennes pelaa Ranskan Cupissa neljännesvälierissä Lilleä vastaan jo keskiviikkona, joskin pääpaino joukkueella kohdistuu vielä tässä vaiheessa Ligue 1:een. Laitapuolustaja Ramy Bensebainin pelaaminen on ottelussa epävarmaa, ja PSG:tä vastaan joukkueen ainoan maalin alustanut laitapakki  Hamari Traoré on myös sivussa. Keskuspuolustajan Mexerin pitäisi kuitenkin olla nyt takaisin peliformussa.

Amiens (18. sija) on hyökkäyksellisesti varsin mitäänsanomaton nippu, mutta puolustuksen osalta joukkue on parhaimmillaan ihan jykevää luokkaa. Tämän vuoden puolella joukkue ehtikin muun muassa roikkumaan pitkään muun muassa PSG:n mukana (joskin jätti meni lopulta menojaan mm. punaisen kortin myötä), oli lähellä venyä tasuriin Lilleä vastaan ja kokenut kaksi tiukkaa tappiota Lyonia vastaan. Otteissa on siis ollut jotain hyvääkin, mutta tuloksellisesti alkuvuosi on ollut nihkeä.

Amiens joutuu myös pelaamaan edelleen ilman hyökkääjä Saman Ghoddosia, keskikenttäpeluri Bongani Zungua, laituri Quentin Cornette sekä laitahyökkääjä John Stiven Mendozaa, joka on viimeisin lisäys joukkueen poissaolijoiden listaan.

Reims - Marseille

Ottelu pelataan: 2.2. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

1X2 kertoimet, Reims - Marseille, La 2 helmi 2019 at 22:00

Reims

Tasapeli

Marseille

VIHJE: Marseille +0 - kerroin 1.96  

Marseille pelasi viime kierroksella Lilleä vastaan mainion pelin ja kenttätapahtumien perusteella sen olisikin pitänyt voittaa tuo ottelu. Tuloksena oli siltikin tappio. Punaisella ottelussa ulos ajettu Florian Thauvin on toki Marseillelle menetys, mutta joukkueelta löytyy silti hyviä paikkaajia hyökkäyspuolelle. Reims luottaa vahvaa puolustukseensa, mutta hyökkäyspelin osalta joukkueella on hyvin vaikeaa - ja nyt joukkueen pitää vielä pärjätä ilman ykköshyökkääjäänsä.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Reims - Marseille -otteluun tästä.

Nimes - Montpellier

Ottelu pelataan: 3.2. klo 16:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

1X2 kertoimet, Nimes - Montpellier, Su 3 helmi 2019 at 16:00

Nimes

Tasapeli

Montpellier

VIHJE: 2 - kerroin 2.85  

Vankasti suorittavalla, ja jatkuvasti vaarallisella Montpellierillä pitäisi olla kaikki mahdollisuudet tämän derby-ottelun harjaamiseen. Nîmes on hyökkäyksen osalta niin ikään vahva, mutta se on pelannut epätasaisesti ja nyt siltä puuttuu ottelusta myös tärkeä hyökkääjä Clément Depres. Myös Nîmesin hidas puolustus on ollut eittämättä heikompaa keskitasoa sarjassa tällä kaudella. 

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Nimes - Montpellier -otteluun tästä.

Saint-Étienne - Strasbourg

Ottelu pelataan: 3.2. klo 18:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

1X2 kertoimet, Saint-Etienne - Strasbourg, Ke 13 helmi 2019 at 20:00

Saint-Etienne

Tasapeli

Strasbourg

PELI-IDEA: Alle 3 maalia - kerroin 1.44  

"B-korin kärkikamppailu", jossa on vastakkain kaksi keskiviikkona Ranskan Cupissa pelannutta joukkuetta. Ottelusta voisikin siis odotella muodostuvan tarkkaavainen, hidastempoinen ja tasaväkinen kamppailu - etenkin, mikäli arkiviikon matsi painaa jaloissa.

Saint-Étienne (4. sija) otti hyvän alun 2019 vuoteen, mutta viime viikkoina joukkue ehti myös kokea kaksi hyvin kiperää tappiota. Ensin Saint-Étienne hävisi kotonaan Lyonille 1-2 aivan viime sekunneilla tehdyllä maalilla, kun taasen Ranskan Cupissa joukkue sai nenään kotonaan Dijonilta peräti 3-6-lukemin. Jälkimmäisessä SÉ pelasi toki kokoonpanoaan kierrättäen, mutta kuuden maalin päästäminen on silti äärimmäisen heikko suoritus muutoin vahvasti operoivalta joukkueelta. Saint-Étienne pelasi myös keskiviikkona lykätyn Ligue 1 -ottelun Nantesia vastaan, joka voi tietty painaa pelaajiston jaloissa jonkin verran.

Strasbourg (5. sija) on hyvin tiivis, mutta samalla vaarallinen joukkue vastustajalle kuin vastustajalle. Joukkue onkin pelannut erinomaisessa vireessä jo joulukuulta lähtien, joskin väsymystä voi olla ilmassa myös tässä leirissä. Keskiviikkona Strasbourg pelasi nimittäin liigacupin välierissä Bordeaux'ta vastaan - ja voitti.

Keskuspuolustaja Stefan Mitrovic tehnee paluun takaisin Strasbourgin takalinjoille kärsittyään pelikieltonsa, mutta laitapelaaja Lionel Carolen sekä keskikenttäpeluri Jonas Martinin pelaaminen on tässä ottelussa epävarmaa.

Lyon - PSG

Ottelu pelataan: 3.2. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

1X2 kertoimet, Lyon - Paris Saint-Germain, Su 3 helmi 2019 at 22:00

Lyon

Tasapeli

Paris Saint-Germain

PELI-IDEA: Yli 3 maalia - kerroin 1.83  

Kärkikamppailu, jossa vastakkain sarjaykkönen ja -kolmonen. Huippukova PSG on iso suosikki, vaikka se joutuukin pelaamaan mm. ilman Neymaria ja Marco Verrattia. Näistä huolimatta PSG:ltä löytyy maalintekovoimaa isosti, joskin myös Lyonilla on omat hyökkäyspään pelotteensa. Matsi haiskahtaakin ottelulta, jossa maalipaikkoja satelee kumpaankin päätyyn.

Vaikean vuoden startin jälkeen Lyon (3. sija) on pelannut tovin sillä omalla, suurseuramaisella tasollaan. Toissa kierroksella joukkue otti makean voiton Saint-Étiennestä vieraissa aivan viime hetkien voittomaalillaan, jota seurasi sitten kaksi peräkkäistä voittoa - joskin niukkaa sellaista - Amiensista, ensin Ranskan Cupissa ja sitten Ligue 1:ssä.

Joukkueen ehdottomat tukipilarit ovat nostaneet tasoaan, ja esimerkiksi maalivahti Anthony Lopes, keskuspakki Jason Denayer ja keskikenttämies Tanguy NDombele ovat äärimmäisen kovia pelureita tähän sarjaan, ja joukkueen keskikentän maestron Nabil Fekirinkin kuntokäyrä näyttää vahvasti nousevaksi. Keskuspuolustuksessa operoiva Marcelo on kuitenkin hitaudellaan joukkueelle pahimmillaan todellinen taakka, ja tämä näkyi muun muassa lokakuussa PSG:ta vastaan, kun pariisilaiset latoivat Lyonin verkkoon peräti viisi maalia. Hyökkäyspäässä touhuavien Moussa Dembelen ja Memphis Depayn taso taasen heittelee edelleen liikaa.

Odotetun ylivoimaiseen Ranskan mestaruuteen vääjäämättä marssiva PSG (1. sija) sai kilpeensä säröjä vuoden alussa, kun sarjajumbo Guingamp onnistui pudottamaan tämän jättiseuran sen kotikentällään ulos Ranskan liigacupista maalein 1-2. Vaikeahkon Amiens-matsin (0-3 voitto) joukkue on kuitenkin palannut totuttuun tehoiluun, kun samainen Guingamp sai Ligue 1:ssä tukkaan tylysti 9-0 ja tämän jälkeen Strasbourg kaatoi numeroin 2-1 Ranskan Cupissa ja Rennes jyrättiin puolestaan maalein 4-1.

PSG:lle kuitenkin sattunut myös takaiskuja kun sekä supertähti Neymar ja keskikentän pelinrakentaja Marco Verratti ovat paraikaa loukkaantuneiden listoille. Joukkue on kuitenkin pelaajistoltaan hyvin laaja, eikä näiden pelurien puuttuminen näkynyt pahemmin Rennesiä ja Strasbourgia vastaan. Edinson Cavani ja Angel Di Maria ovat olleet hyökkäyksessä erimomaisia, ja toinen supertähti Kylian Mbappé tuottaa nopeilla kintuillaan ongelmia ihan joukkueelle kuin joukkueelle. PSG ehti myös hankkia keskikentälleen uuden kasvon Leandro Paredesin Zenitistä ujolla 47 miljoonalla eurolla - ehkäpä juuri paikkaamaan loukkaantumisen vuoksi sivussa olevaa Verrattia?

Vihjeiden ja peli-ideoiden tilastot - Ligue 1:

Viime kierros:

Vihjeet:
Lukumäärä: 4
Tuotto: 3.08
Palautus%: 177%

Peli-ideat:
Lukumäärä: 5
Tuotto: 3.12
Palautus%: 162,5%

Yhteensä:

Vihjeet:
Lukumäärä: 16
Tuotto: 6.50
Palautus%: 140,5%

Peli-ideat:
Lukumäärä: 24
Tuotto: 4.91
Palautus%: 120,5%

Kommentit

Palaute