mainos
Päivitetty
0

Valioliiga-kierros 26.-27.2. - Ennakko ja pelivinkit

Valioliiga 2018-19, 28. kierros:

Cardiff - Everton
Huddersfield - Wolverhampton
Leicester - Brighton
Newcastle - Burnley
Arsenal - Bournemouth
Southampton - Fulham
Chelsea - Tottenham
Crystal Palace - Manchester United
Liverpool - Watford
Manchester City - West Ham

Joka viikko Valioliiga-asiantuntija
Thomas Schyth takoo tiskiin oman
ennakkopakettinsa tulevasta
Valioliiga-kierroksesta, jossa pyritään
löytämään arvokkaita pelitärppejä
kierroksen jokaiseen otteluun.

Tärppien osumatarkkuus
27 kierroksen jälkeen:

Osumat: 146 / 296
Tuottosaldo: -2,24
Palautusprosentti: 99%

Viime ottelukierros oli Valioliigassa vähintäänkin tapahtumarikas, ja tuolta viikonlopulta voidaankin ottaa paljon mukaan tuleviin otteluanalyyseihin. Valitettavasti nämä viime kierroksen tapahtumat käänsivät Valioliiga-ennakkosarjan vedonlyöntivihjeet kokonaislukemissa taas miinusmerkkisiksi, joten taustatyötä on täytynyt tehdä tälle arkiviikon kierrokselle entistäkin vahvemmin.

Onkin jälleen siis aika Valioliiga-asiantuntija Thomas Schythin ennakkopaketille tulevalle 28. ottelukierrokselle.

27. kierrokselle ehtikin tapahtua paljon, ja ensimmäisenä täytynee nostaa esiin se tosiasia, että Tottenham taisi pelata itsensä lopullisesti mestaruuskamppailusta ulos. Spurs hävisikin Burnleylle vieraissa maalein 2-1 ottelussa, jossa se sai vieläpä maalitykki Harry Kanen takaisin kokoonpanoonsa.

Manchester Unitedin ja Liverpoolin välillä nähtiin taasen ihan kunnon välienselvittely, joka kuitenkin vesittyi avauspuolikkaalla nähtyjen, peräti neljän loukkaantumisen myötä. Nämä loukkaantumiset satuttivatkin pahimmin juuri ManU:a, joka joutui käyttämään kaikki kolme vaihtoaan ottelussa jo ennen puoliaikaa, ja Marcus Rashford joutui pelaamaan täydet 90 minuuttia saamastaan vammasta huolimatta.

Viikonloppuna pelattiin myös liigacupin finaali Manchester Cityn ja Chelsean välillä, ja tämä finaali jatkuikin maalittomana täydet 120 minuuttia. Lopulta City nappasi palkintokaappiinsa kauden ensimmäisen pystin olemalla etevämpi rangaistuspotkukilpailussa, joskin parhaiten tämä ottelu muistetaan nyt Chelsea-manageri Maurizio Sarrin ja maalivahti Kepa Arrizabalagan välienselvittelystä jatko-ottelussa. Tällöin espanjalaismaalivahti nimittäin kieltäytyi tulemasta vaihtoon Sarrin käskystä huolimatta, mikä aiheuttikin melkoisen raivokohtauksen italialaismanagerille.

Manageri-osastolla tapahtui myös muualla, kun Crystal Palacelle kärsitty rökäletappio kotikentällä oli liikaa Leicesterin johtoportaalle. Ranskalaismanageri Claude Puel potkittiinkin joukkueen peräsimestä muille maille tuon häviön jälkeen.

Mitäpä sitten tuleva ottelukierros tulee futisfaneille oikein tarjoamaan? Lähdetään käymään kutakin kierroksen matsia läpi yksi kerrallaan ja viime kiepin ennakkopaketista nähdyllä mallilla.

TUOREIMMAT VEDONLYÖNTISIVUT URHEILUVEIKKAUS.COMISSA:
PELIYHTIÖ BONUS LUNASTA BONUS:
18Bet 100% bonus 100€ asti
fastbet 50€ bonukset
librabet 100% bonus 150€ asti
kto 100% bonus 100€ asti
operaattori poistettu 10% bonus
betclic 55€ ilmaisveto

Cardiff - Everton

Ottelu pelataan: 26.2. klo 21:45
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Cardiffin puolesta puhuu:

 • Cardiff on kotonaan huomattavasti parempi kuin vieraissa, ja tämän kauden 25 kerätystä pisteestä peräti 17 on napsunut sen tilille kotiotteluista.
 • Everton on ollut heikossa vireessä, ja joukkue onkin hävinnyt Valioliigassa neljä edellistä otteluaan, joissa kaikissa sen esiintyminen on ollut huonolla tasolla.
 • Cardiffin luova tähtipeluri Victor Camarasa saattanee tehdä paluun joukkueen kokoonpanoon huilitauon jälkeen. Evertonilta puuttuu taasen puolustuksen keskustasta ainakin Kurt Zouma, mutta myös Yerry Minan pelaaminen on epävarmaa.

Evertonin puolesta puhuu:

 • Everton voitti joukkueiden aiemman kohtaamisen kotonaan 1-0, ja tuossa ottelussa se veikin peliä lähes mielin määrin.
 • Evertonilla on ollut jopa 17 päivän tauko edellisestä ottelusta, kun taasen Cardiffilla on ollut taukoa peleistä vain neljä päivää.
 • Cardiff romahti edellisessä kotiottelussaan, kun Watford hurjasteli pisteet Walesista mukaansa jopa 1-5-lukemin. Kenttätapahtumien perusteella loppulukemat olivat jopa turhankin suuret, ja rökälevoitto johtuikin enemmän Watfordin uskomattomasta tehokkuudesta. Iso kotitappio ei kuitenkaan ole varmasti ainakaan nostanut henkeä Cardiff-leirissä.

Kerroin-markkinat:

Kerroinjakaumia katsellessa tämän ottelun päälinja on ollut kohteiden avautumisesta lähtien +0,25, jossa vedonlyöntiyhtiöiden kertoimet oli jakautuneet alussa 2.01 - 1.90. Suuria muutoksia ei näihin lukemiin olekaan tuosta hetkestä lähtien tullut, joskin ottelupäivän lähestyessä kotijoukkueen kertoimiin on tullut pientä kasvua. Parhaimmillaan Cardiffin voitolle on tarjolla tällä 0,25 tasoituksella 2.10 kerrointa, kun taasen Evertonin vierasvoiton +0,25 kerroin on 1.85 -tasolla.

Evertonin aiemmissa vierasotteluissa samantasoisia Huddersfieldia ja Brightonia vastaan joukkueen kertoimet olivat 1.92 ja 2.06 tässä pelilinjassa.

Cardiffilla taasen kotiotteluiden kertoimet samantasoisia vastustajia vastaan ovat vieläkin mielenkiintoisempaa tarkasteltavaa. Päälinja oli nimittäin +0,25 Cardiffin kotiotteluissa Watfordia, Bournemouthia ja Wolvesiakin vastaan, mutta esimerkiksi viimeisimmässä Watford-kohtaamisessa tämän pelilinjan kerroinjakauma oli 1.83-2.11. Onkin hivenen erikoista, että Cardiffin kotivoiton kertoimet ovat nyt (heikosta edellisestä ottelusta huolimatta) niinkin paljon korkeammalla tasolla, etenkin kun huomioi sen, että Watford on ollut viime aikoina huomattavasti Evertonia kovempi joukkue.

VIHJE: Cardiff - Everton: Cardiff +0.25 - kerroin 2.19 (Pinnacle

Cardiff on ollut tällä kaudella huomattavasti vahvempi kotikentällään, kun taasen Everton on saanut raavittua kasaan vain kolme vierasvoittoa koko kauden aikana. Evertonia vaivaa ottelussa myös poissaolot sekä heikko kuntokäyrä, ja markkinat ovatkin yliarvioivatkin Evertonia nyt tässä ottelussa, kun vertailua tekee joukkueen muihin aiempiin, Cardiffin tasoisiin vastustajiin.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Cardiff - Everton -otteluun tästä.

Huddersfield - Wolverhampton

Ottelu pelataan: 26.2. klo 21:45
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Huddersfieldin puolesta puhuu:

 • Huddersfield voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen marraskussa maalein 0-2 - joskin joukkue on ehtinyt vaihtaa valmentajaansa tuon voiton jälkeen.
 • Huddersfieldin kuntopuntarin viimeiset neljä tappiota uuden managerinsa Jan Siewertin alaisuudessa eivät kerro aivan koko totuutta joukkueen tilasta. Se onkin pelannut tänä aikana muun muassa Arsenalia ja Chelsea vastaan, kun taasen Newcastle-ottelussa joukkue joutui alivoimalle hyvinkin aikaisin tuleen punaisen kortin myötä.
 • Huddersfield jättänee ainakin ottelun alussa pallonhallinnan Wolvesille, jolloin se pääsee hyökkäämään itse vastahyökkäyksin hajanaista puolustusta vastaan. Tämä suunnitelma sopiikin isännille paremmin.

Wolverhamptonin puolesta puhuu:

 • Huddersfield on pelannut nyt jopa 15 peräkkäistä ottelua ilman voittoa, ja näistä kamppailuista peräti 14 on päättynyt Huddersfieldin kannalta tappiollisesti.
 • Wolves on taasen ollut viime ajat loistavassa iskussa, ja joukkue kulkeekin paraikaa kahdeksan ottelun tappiottomassa putkessa. Näistä kahdeksasta ottelusta viisi on päättynyt Wolvesin voittoon.
 • Vaikka Huddersfield pyrkineekin hyökkäämään ottelussa pääosin vastaiskuin, joutuu se jahtamaan täysiä pistepotteja aktiivisemmin, mikäli se mielii suorittaa vielä kaikkien aikojen ihmeen Valioliigassa säilymisen suhteen. Tällaista aktiivisempaa peliä nähtiinkin jo Huddersfieldilta Newcastle-matsin alussa, ja mikäli sama jatkuu myös tässä ottelussa, pystyy Wolves hyödyntämään avautuvat paikat vastahyökkäyksien muodossa.

Kerroin-markkinat:

Ottelun pelikohteet auetessa päälinja majaili +0,5:ssä, jossa kertoimet olivat alkuun jakautuneet 1.85 - 2.05 helmikuun 10. päivä. Tämän jälkeen vierasjoukkueen kertoimet ovat kuitenkin olleet kovassa laskussa, ja kyseisellä linjalla kerroinjakauma onkin käytännössä pyörähtänyt ympäri 2.08 - 1.85 -lukemiin.

Viimeisin suurin keikahdus kertoimissa nähtiin juuri edellisen kierroksen myötä, kun Huddersfield kärsi jälleen tappion sarjataulukon alemman puoliskon joukkueelle, kun taasen Wolves esiintyi vahvasti vahvempaa vastustajaa vastaan. Kokonaiskuvassa nämä ottelut eivät kuitenkin mielestäni kerro suuresti joukkueiden tasosta, sillä sen lisäksi, että Huddersfield sai aikaisen punaisen kortin Newcastlea vastaan, nähtiin Wolvesin edellisessä Wolvesin matsissa peräti kolme pilkkua. Olisiko siis viimeisin keinahdus kertoimissa ollut markkinoiden ylireagoimista?

Tämän matsin kohdalta pelivihja on kuitenkin otettu yli/alle -linjalta, jolla yli 2,5 maalia -valintaan saa parhaimmillaan 2.55 kerrointa operaattori poistettuilta. Kun joukkueet kohtasivat viimeksi marraskuussa, tämän samaisen pelivalinnan kerroin oli 2.38, ja tuon matsin jälkeen molemmat joukkueet ovat ruuvanneet pelaamistaan hyökkäysvoittoisempaan suuntaan.

VIHJE: Huddersfield - Wolverhampton: Yli 2,0 maalia - kerroin 1.91 (Bethard

Huddersfield on kotikentällään "pakotettu" lähtemään nostamaan peliään aktiivisemmin, ja kuten aiemmin muun muassa Newcastlea vastaankin nähtiin (jo ennen Huddersfieldin punaista korttia), pystyy Valioliigan keskitasonkin joukkueet hyödyntämään tämän aktiivisemman pelitavan mukana tulevat maalipaikat. Huddersfield ei nimittäin vakuuta puolustuksensa osalta edelleenkään.

Wolves onkin erinomainen juuri vastahyökkäyksissään, ja odotettavissa onkin, että tässä ottelussa peli aaltoilee aina paikan tullen nopeasti kenttäpuoliskolta toiselle.

Leicester - Brighton

Ottelu pelataan: 26.2. klo 21:45
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Leicesterin puolesta puhuu:

 • Brighton ei ole ollut tällä kaudella vahva vieraissa, ja sesongin 13:sta vierasottelustaan joukkue onkin hävinnyt peräti yhdeksän.
 • Leicester aloitti edellisen ottelunsa Crystal Palacea vastaan vahvasti, ja mikäli se pystyy toistamaan tämän vireen, pystyy joukkue tuottamaan todellakin ongelmia Brighton-puolustukselle.
 • Brightonin puolustus on varsin raskasjalkainen, ja Leicesterin liukasliikkeiset hyökkäyspään pelaajat kykenevät hyödyntämään nämä puutteet paikan tullen.

Brightonin puolesta puhuu:

 • Leicester antoi ranskalaismanagerilleen Claude Puelille kenkää sunnuntaina, eikä tällainen suuri muutos ole tietty mikään idyllinen seikka tiiviin otteluohjelman keskellä.
 • Brightonilla on ollut taukoa jopa 10 päivää edellisestä ottelusta, kun taasen Leicesterillä taukopäiviä on ollut otteluiden välillä vain kolme.
 • Brightonilla oli viime ottelussa monia pelaajia, jotka olivat palautumassa pelikuntoon loukkaantumisten jälkeen. Nyt pidemmän tauon jälkeen nämä pelurit voisi olettaa olevan jo mukana Brigtonin vahvuudessa.

Kerroin-markkinat:

Kohteiden avautuessa kertoimien tasalinja löytyi -0,75 -osastolta, jossa kertoimet olivat jakautuneet 2.06 - 1.85. Sittemmin kertoimet ovat kuitenkin liikahtaneet Brightonin suuntaan, joten nykyisin tasalinja löytyy -0,5:stä.

Kertoimien muutokseen onkin varmasti vaikuttanut sekä Leicesterin selvät tappiot Tottenhamille ja Crytal Palacelle että huhut joukkueen sisäisistä ongelmista. Puelin potkut eivät kuitenkaan ole näihin kertoimiin isosti vaikuttanut, mikä onkin erikoista.

Vertailun vuoksi voidaan katsoa aiempaa Leicester-Southampton -ottelua, jossa kohteet sulkeutuivat -0,5 -linjalla kertoimilla 1.96 - 1.97. Ralph Hasenhüttlin alaisuudessa pelaavan Southamptonin voisi kuitenkin laskea vain piirun verran Brightonia kovemmaksi vastustajaksi, joten Brightonin nykyinen yli 2.07 tasolle noussut kerroin tällä samalla linjalla kannattaa ottaa harkintaan - etenkin kun huomioi Leicesterin ympärille vellovan aallokon.

VIHJE: Leicester - Brighton: Brighton +0.5 - kerroin 2.11 

Leicester on ollut heikossa vireessä viime aikoina, ja joukkue onkin pelannut parhaat pelinsä juuri sarjataulukon kovimpia seuroja vastaan. Vastikään Leicester myös ehti antaa kenkää managerilleen Puelille, ja tällaisen ratkaisun nopeasti saavutettavat, positiiviset vastakaiut ovat isoja kysymysmerkkejä täynnä. Pystyykö uusi manageri nostamaan joukkueen tasoa ratkaisevasti näinkin lyhyen valmistautumisajan sisällä?

Brightonin pelaaminen näyttää taasen edelleen vankan tiiviiltä, ja tällaiselle pelitavalle Leicester onkin ollut haavoittuvainen. Tämän lisäksi Brightonilla on myös ollut huomattavasti enemmän aikaa otteluun valmistautumiseen.

Newcastle - Burnley

Ottelu pelataan: 26.2. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Newcastlen puolesta puhuu:

 • Newcastle iski tiskiin vahvan esityksen viime kierroksella Huddersfieldia vastaan, ja etenkin joukkueen uusin vahvistus Miguel Almirón esiintyi matsissa enemmän kuin edukseen ollen luomassa Newcastlelle monia hyviä maalipaikkoja.
 • Newcastle voitti joukkueiden aiemman kohtaamisen, ja tuossa ottelussa se loi myös ne parhaat maalipaikat.
 • Bunrleyn parhaat osa-alueet liittyvät juuri fysiikkaan, kokoon ja taistelutahtoon, jotka ovat juurikin niitä osa-alueita, joilla myös Newcastle on vahvimmillaan. Kotijoukkue kykeneekin vastaamaan Burnleyn esittämiin haasteisiin näillä sektoreilla.

Burnleyn puolesta puhuu:

 • Burnley-leirissä on henki ja moraali varmasti korkealla, kun joukkue nappasi viime kierroksella ennakkosuosikki Tottenhamista 2-1-kotivoiton loistavan pelin jälkeen.
 • Burnley on noussut 2019 vuoden aikana sille samalle tasolle, mitä joukkue esitteli viime sesongilla noustessaan sarjataulukossa jopa seitsemänneksi. Nyt Burnley onkin peräti kahdeksan ottelun tappiottomassa putkessa.
 • Tässä ottelussa Burnley jättänee aloitteiden teon suosiolla Newcastlen harteille, sillä isäntäjoukkue on normaalisti vahvimmillaan juuri silloin, kun se pääsee pelaamaan syvältä puolustaen ja vastaan hyökäten.

Kerroin-markkinat:

Nykyisellä kerroinjakaumalla markkinoiden päälinja löytyy tästä ottelusta -0,5 -linjalta, jossa kerroinjakauma on nyt jotakuinkin 2.12 - 1.83 -tasolla. Toisaalta, -0,25 -linjalla kerroinjakauma onkin sitten keikallaan toiseen suuntaan melkolailla samoilla lukemilla.

Vertailua voidaan tehdä tässä kohteessa muun muassa Newcastlen aiempiin kotiotteluihin muun muassa Cardiffia ja Fulhamia vastaan, joissa -0,5 -linjan vierasvoiton kertoimet sulkeutuvat 1.81 ja 1.67 -lukemilla. Burnley on kuitenkin nykyisellä tasollaan huomattavasti näitä kahta joukkuetta kovempi vastus, joten saamme vierasvoitolle kyllä tähän otteluun varsin helposti hyvää kerrointa.

Toisaalta, vertailua voidaan katsoa myös Brighton-Burnley -ottelusta helmikuun alusta, jossa Burnleyn vierasvoiton kertoimet olivat kohteen sulkeutuessa samalla -0,5 -linjalla 1.89 -lukemissa. Newcastle ei kuitenkaan ole Brightonia heikompi joukkue, joten nykyiset kertoimet tässä ottelussa tuntuvat ihan oikeutetuilta.

VIHJE: Newcastle - Burnley: Burnley +0.25 - kerroin 2.12 (Pinnacle

Burnley on ollut viime ajat loistavassa pelivireessä, ja tässä ottelussa joukkue pystyy pakottamaan Newcastlen pois omalta mukavuusalueeltaan pelitavan suhteen. Tämän lisäksi myös Burnleyn kertoimet tuntuvat olevan liiallisen korkealla tasolla joukkueen aiempiin, samantasoisiin otteluihin vertailtuna.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Newcastle - Burnley -otteluun tästä.

Arsenal - Bournemouth

Ottelu pelataan: 27.2. klo 21:45
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Arsenalin puolesta puhuu:

 • Arsenalin pelaaminen on tökkinyt vieraskentällä, mutta kotona Emiratesilla joukkue on ollut vahvassa iskussa. Arsenal onkin koko sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue, ja 14:sta kotimatsistaan Tykkimiesten rekordi on 11-2-1.
 • Bournemouth on ollut tällä kaudella ongelmissa juurikin Valioliigan TOP6-joukkueita vastaan. Näitä kuutta kärkijoukkuetta vastaan pelatuista yhdeksästä ottelusta Bournemouth on hävinnyt tällä kaudella kahdeksan kokonaismaalierolla 8-25.
 • Bournemouthin kannalta myös poissaolijoiden lista näyttää pahalta, kun joukkue joutuu pelaamaan ilman hyökkäyspään tähtiään David Brooksia ja Callum Wilsonia, avauksen toppariaan Steve Cookia sekä keskikenttäpeluri Jefferson Lermaa, joka on nyt sivussa tositoimista pelikieltonsa vuoksi.

Bournemouthin puolesta puhuu:

 • Arsenalia odottaa kova Pohjois-Lontoon derby tulevana viikonloppuna, ja joukkue saattaa kierrättää kokoonpanoaan, jotta se saa kaikki avainpelaajansa tuohon otteluun freesien jalkojen kera.
 • Arsenal pyrkii pelaamaan hyökkäävästi Unai Emeryn alaisuudessa, kun taasen vastahyökkäysten kyttääminen sopii Bournemouthille varsin hyvin.
 • Bournemouthin hyökkäyspakassa vasemmalla laidalla operoiva Ryan Fraser on ollut tällä kaudella loistava, ja tämä mies voikin tuottaa ongelmia Arsenalille, sillä Tykkimiehiltä on ottelussa sivussa vakituinen oikea laitapakki Hector Bellerin ja myös korvaajien Ainsley Maitland-Nilesin sekä Stephan Lichtsteinerin pelaaminen on epävarmaa.

Kerroin-markkinat:

Päälinja löytyy tästä ottelusta -1,25 -tasolta, jossa kertoimet ovat jakautuneet melkolailla tasan 1.99 - 1.96 -tyyliin. Arsenalin kerroin on käynyt tällä linjalla parhaimmillaan 2.00 -tasolla, mutta suuria muutoksia ei näihin lukemiin ole kuitenkaan tullut.

Aiemmista otteluista tarkasteluun voidaan ottaa Arsenalin edellinen kotiottelu Southamptonia vastaan, joka on nykykunnossa jotakuinkin Bournemouthin tasolla. Tuossa kamppailussa Arsenalin kotivoiton kerroin oli kohteen sulkeutuessa tällä -1,25 -linjalla jopa 2.33. Joten vaikka vertailussa huomioi sen, että Bournemouth lähtee otteluun raajarikkoisena, voidaan linjata, että kertoimet nyt Arsenalilla liian matalalla tai vaihtoehtoisesti Southamptonia vastaan kertoimet olivat vain täysin pielessä.

Kun katselee taasen Bournemouthin vierasotteluiden kertoimia, voidaan puntariin ottaa Manchester Unitedin vieraana pelattu matsi, sillä Arsenal ja ManU vertautuvat tasoltaan hyvin keskenään. Tässä ottelussa -1,25 -linja tarjosi ManU:lle lopulta 1.83 -kertoimen, joten tältä kannalta katsottuna Arsenal-Southampton -matsissa kertoimet olivat siis todellakin isäntien puolelta liian korkealla.

VIHJE: Arsenal - Bournemouth: Arsenal -1.5 - kerroin 2.23 (Pinnacle

Arsenal on ollut äärimmäisen kova kotijoukkue tällä kaudella, kun taasen Bournemouth on ollut pahasti ongelmissa juurikin näissä TOP6-joukkueita vastaan pelatuissa kamppailuissa. Bournemouth ei myöskään ole ollut vieraissa vahvimmillaan, sillä 13:sta vierasmatsista sen saldo on vaivaiset kolme voittoa ja peräti 10 tappiota.

Myös poissaolot pelaavat tässä otteluparissa Arsenalin pussiin, joten paras value matsiin löytyy kotivoiton puolelta.

Southampton - Fulham

Ottelu pelataan: 27.2. klo 21:45
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Southamptonin puolesta puhuu:

 • Tappiosta huolimatta Southampton esiintyi Arsenalia vastaan pelatussa viime kierroksen ottelussa Emiratesilla alussa edukseen, ja noina alkupuolen hetkinä joukkueen olisikin ehdottomasti pitänyt naulata vähintään yksi osuma tulostaululle.
 • Fulham-kapteeni Tom Cairney myönsi lehdistölle avoimesti, että joukkuehenki on nyt Fulham-leirissä heikolla tasolla. Fulhamin oli tarkoitus nostattaa joukkuehenkeä yhteisellä karting-kisailulla, mutta joukkue joutui lopulta perumaan tämän reissun liian suurten vakuutusmaksujen vuoksi.
 • Fulham on ollut tällä kaudella koko Valioliigan huonoin vierasjoukkue, sillä se on hävinnyt 14:sta vierasmatsistaan peräti 12 - ja pelannut vain kahdesti tasan. Vierasvoittoja ei siis ole kertynyt tilille vielä yhtäkään.

Fulhamin puolesta puhuu:

 • Southamptonin pelaamisen taso on ailahdellut isosti viime aikoina. Joukkue onkin onnistunut kaapimaan pisteitä tililleen otteluissa, joissa se on ollut pahasti sillassa, mutta samalla jäämään pisteittä matseissa, joissa se on ollut selvästi niskan päällä.
 • Southampton pyrkii pelaamaan pallon kanssa aktiivisesti, ja Fulham pystyy pelaamaan täten vahvuuksillaan tiiviin ja syvän puolustuksen ja vastaiskujen kautta.
 • Fulham voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen maalein 3-2, ja tulos varmasti antaa uskoa joukkueelle siitä, että Southampton on ehdottomasti kaadettavissa.

Kerroin-markkinat:

Markkinoiden auetessa päälinja asettui -0,5 -tasolle, jossa kerroinjakauma oli alkuun 1.90 - 2.01. Suuria muutoksia ei näihin lukemiin ollakaan nähty. Nyt kertoimet ovat tällä linjalla parhaimmillaan 1.94 - 2.00 ja keskiarvoltaan 1.91 - 1.97.

Vertailua näihin kertoimiin voidaan hakea viimeistä edeltäneen kierroksen Southampton - Cardiff -ottelusta. Cardiffin voidaankin linjata olevan jotakuinkin samalla tasolla kuin Fulham (etenkin vieraissa), ja joukkue pelaa vieläpä hyvin samalla tavalla. Tuossa ottelussa tämä -0,5 -linja sulkeutui 1.85 - 2.08 -kerroinjakaumalla. Kotivoiton kerroin tuntuukin olevan nyt Fulhamia vastaan pelattavassa ottelussa koholla.

VIHJE: Southampton - Fulham: 1 - kerroin 1.97 (Coolbet

Fulham on ollut todella suurissa ongelmissa vieraskentillä läpi kauden, ja parhaat pelinsä joukkue onkin pelannut kotiviheriöllään Craven Cottagella. Moraali ei voi olla katossa juuri nyt Fulham-leirissä, ja Southamptonin aiempiin, samanlaisiin ottelupareihin verrattuna kotivoiton kerroin tulisikin olla pienempää mallia.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Southampton - Fulham -otteluun tästä.

Chelsea - Tottenham

Ottelu pelataan: 27.2. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Chelsean puolesta puhuu:

 • Chelsea esiintyi viime viikonloppuna liigacupin finaalissa Manchester Cityä vastaan edukseen etenkin puolustuksen osalta, ja se saikin pidettyä Cityn maalisarakkeen nollissa täydet 120 minuuttia.
 • Chelsea ei ole hävinnyt kotonaan vielä kertaakaan tällä kaudella TOP6-joukkueelle. Näissä otteluissa joukkue on pelannut tasan Liverpoolia ja ManU:a vastaan, kun taasen Cityn ja Arsenalin se on onnistunut voittamaan kotikentällään Stamford Bridgellä.
 • Tottenham sai viime kierroksella maalipyssy Harry Kanen takaisin rivistöönsä sairasosastolta. Onko mies jo samassa iskussa kuin aiemmin tällä kaudella?

Tottenhamin puolesta puhuu:

 • Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kolmesti tällä kaudella (kahdesti liigacupissa), ja näistä otteluista kaksi on päättynyt Spursin voittoon.
 • Tottenham on ollut Valioliigassa tällä kaudella paras vierasjoukkue, ja se onkin voittanut 14:sta vierasmatsistaan jopa 11.
 • Viime viikonlopun liigacupin finaalissa vaikutti siltä, että Chelsea-leirin sisäiset ongelmat pulpahtivat pintaan ensimmäistä kertaa julkisesti, kun maalivahti Kepa ei suostunut tulemaan vaihtoon ottelun aikana manageri Maurizio Sarrin käskystä huolimatta. Sarri kävikin tilanteessa hyvin näkyvän kuumana, joskin näytti myös siltä, ettei managerille herunut pahemmin tukea tilanteessa muulta joukkueelta tai valmennustiimiltä.

Kerroin-markkinat:

Markkinat aukesivat siten, että päälinja asettui -0,25 -tasolle kerroinjakaumalla 1.85 - 2.06. Tuon jälkeen Tottenhamin kertoimet ovat kuitenkin olleet laskussa, ja suurin pudotus nähtiinkin jo ennen liigacupin ongelmia Tottenhamin kaataessa Dortmundin Mestarien liigan pudotuspelien avausottelussa. Myös Chelsea-leirin ongelmat ovat tottakai vaikuttaneet kerroinjakaumaan, mutta kaikki ovat tuntuneet unohtaneen tämän keskellä, että Chelsea esiintyi Cityä vastaan liigacupin loppuottelussa hyvinkin pätevästi.

Oman arvioni perusteella rankkaisin Tottenhamin hieman Chelseata kovemmaksi nipuksi, joka on myös esiintynyt tällä kaudella sinisiä paremmin - joskin suurta eroa ei näiden joukkueiden välille ennakkokaavailuissa saa. Näin ollen uskon, että kertoimet ovat tässä ottelussa ihan oikeutetulla tasolla.

VIHJE: Chelsea - Tottenham: X - kerroin 3.50 () 

Chelsea ja Tottenham vaikuttavat olevan pelkästään paperilla tarkasteltuna varsin tasavahvoilta joukkueilta, joskin isäntäjoukkueen nykyhetken sisäiset ongelmat tasoittavat näitä puntteja tämän ottelun osalta entisestään. Ottelusta onkin varmasti tulossa hyvinkin intensiivinen ja tiukka deerby-vääntö.

Crystal Palace - Manchester United

Ottelu pelataan: 27.2. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Crystal Palacen puolesta puhuu:

 • Manchester United painii paraikaa melkoisen loukkaantumissuman keskellä. Kysymysmerkkejä voidaankin heittää pelikunnon suhteen muun muassa Maticin, Lingardin, Martialin, Matan, Herreran ja Rashfordin niskaan.
 • Palace tuntuu olevan parhaimmillaan juuri niissä otteluissa, joissa vastustaja hakee aktiivisesti pallon kanssa maalipaikkoja, jolloin joukkue pääsee itse hyökkäämään vastaiskuin epäorganisoittua puolustusta vastaan.
 • Palace myös pelaa tiiviisti ja syvältä puolustaen, ja juuri tällaisia joukkueita vastaan sillä onkin ollut viime aikoina suurimpia ongelmia. Joukkue onkin ollut haavoittuvainen juuri vastahyökkäyksille, eikä maalipaikkoja ei ole syntynyt pallollisista jaksoista huolimatta odotetulla tavalla.

Manchester Unitedin puolesta puhuu:

 • United on ollut tunnetusti hyvässä vireessä Ole Gunnar Solskjærin alaisuudessa, ja viimeisin tasapeli Liverpoolia vastaan on varmasti nostanut henkeä joukkueessa entisestään.
 • Palace on ollut tällä kaudella heikko kotijoukkue (13:sta kotiottelusta vain 13 pistettä), kun taasen ManU on ollut vahva vieraissa (14 vierasottelua - 26 pistettä). United onkin voittanut jopa seitsemän viimeisintä vierasotteluaan perätysten.
 • Myös Palacella on omat loukkaantumishuolet, sillä keskuspakki Mamadou Sakho on varmuudella ottelusta sivussa. Myös huippukauden pelannut laitapakin Aaron Wan-Bissakan pelaaminen on hyvin epävarmaa.

Kerroin-markkinat:

Kohteen aukeamishetkellä päälinja asettui +0,5 -tasolle kerroinjakaumalla 1.93 - 1.99. Tämän jälkeen kertoimet ovatkin olleet Unitedin osalta kasvussa, varmastikin juuri lukuisten loukkaantumisten vuoksi. Kertoimet ovat kuitenkin nousseet niin huomattavasti, että voisiko olla mahdollista, että markkinat ovat jopa ylireagoineet näihin loukkaantumisiin? Entäs jos osa näistä loukkaantuneista pelaajista kykeneekin palautumaan pelikuntoon?

Aiempiin otteluihin suhteutettuna voimasuhteet muistuttavatkin nyt samaa, kuin aiemmin nähtiin Palacen ja Chelsean välisessä ottelussa. Tuolloin +0,5 -linjalla Chelsean voittoa pystyi pelaamaan kohteen sulkeutushetkellä 1.76 -kertoimella. Unityedin nykyinen iskukyky on kuitenkin Chelsea huomattavasti edellä, joskin toki huomioon täytyy ottaa myös lukuisat loukkaantumishuolet.

Näistä huolimatta kertoimien kehitys vaikuttaa juuri nyt markkinoiden ylireagoinnilta, joten Unitedin vierasvoiton 2.40 kerroin kuulostaa houkuttavalta, etenkin kun huomioi myös Palacen pahat takaiskut poissaolojen muodossa.

VIHJE: Crystal Palace - Manchester United: 2 - kerroin 2.40 (Coolbet

Vaikka Manchester Unitedin poissaolijoiden lista onkin hyvin merkittävä, tuntuu markkinoiden liikehdintä tämän ottelun kertoimissa silti silkalta ylireagoinnilta. Tämän lisäksi nimittäin myös Crystal Palacelta saattaa puuttua useampi tämän kauden tärkeimmistä pelaajista, mikä tottakai nostaa valueta enemmänkin vieraiden puoleen.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Crystal Palace - Manchester United -otteluun tästä.

Liverpool - Watford

Ottelu pelataan: 27.2. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Liverpoolin puolesta puhuu:

 • Liverpool dominoi joukkueiden aiempaa kohtaamista harjaten matsin nimiinsä selvästi maalein 0-3.
 • Liverpool on ollut äärimmäisen vahva kotonaan Anfieldilla, kun sen 13 kotiottelun rekordi on mallikas 11-2-0. Kyseessä onkin ainoa tappioton kotijoukkue tällä kaudella Valioliigassa.
 • Paperilla Liverpoolilta löytyy huomattavast laadukkaampi pelaajisto, ja samalla sen materiaali on myös laajempi. Tämä onkin tarpeen juuri tiiviin ottelutahdin keskellä.

Watfordin puolesta puhuu:

 • Liverpoolilla on tulevana viikonloppuna Merseysiden derby Evertonia vastaan. Miten joukkue hoitaa peluutuksen tätä tulevaa ottelua tarkastellessa?
 • Liverpool tulee ottamaan ottelussa pallonhallinnan, mikä sopii Watfordille, jonka paras ase on vaaralliset vastahyökkäykset. Tätä osa-aluetta joukkue esittelikin viime kierroksella tappavalla tavalla viime kiepillä Cardiffia vastaan.
 • Liverpool joutuu pelaamaan ottelussa ilman Roberto Firminoa, joka loukkaantui viime kierroksen kamppailussa Manchester Unitedia vastaan.

Kerroin-markkinat:

Päälinja majailee ottelussa -2,0 -tasolla, jossa kertoimet jakautuivat kohteen auetessa 2.05 - 1.86. Liverpoolin kertoimet ovat kuitenkin kasvaneet niin Manchester United ottelun, että siitä seuranneen Firminon loukkaantumisen myötä, ja nykyisin päälinja onkin kertoimien perusteella -1,75.

Aiemmista otteluista kerroin-vertailuun voidaankin ottaa Liverpoolin aiemmat kotiottelut Leicesteriä ja Crystal Palacea vastaan, joita voidaan tietyllä tapaa pakata samaan keskitason kategoriaan kuin Watford - joka toisaalta on kuitenkin piirun verran näitä joukkueita parempi. Näissä mainituissa otteluissa Liverpoolin kotivoiton kerroin oli tällä -1,75 -tasoituslinjalla 1.92 ja 1.93.

Liverpool on kuitenkin pelannut viime aikoina heikommin, ja Firminon poissaollessa joukkueen puolustus heikkenee entisestään. Watford on taasen näitä kahta vertailujoukkuetta vahvempi suoritustasoltaan, joten valuen voisi määritellä löytyvän tässä ottelussa vierasjoukkueen puolelta.

VIHJE: Liverpool - Watford: Watford +1.5 - kerroin 2.08 (operaattori poistettu

Watford vaikuttaa juuri nyt todella hyvävireiseltä joukkueelta, ja ottelun käsikirjoitus sopii ennakolta sille myös mallikkaasti, kun vieraat pääsevät hyödyntämään vaarallisia vastahyökkäyksiään. Tämän lisäksi Watfordilla on ollut enemmän aikaa otteluun valmistautumiseen, ja Liverpoolin hyökkäysosastoa vaivaa myös hyvin iso poissaolo.

Nämä seikat pystyvätkin auttamaan Watfordia yhden Valioliigan kovimman kotijoukkueen vieraana.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Liverpool - Watford -otteluun tästä.

Manchester City - West Ham

Ottelu pelataan: 27.2. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Manchester Cityn puolesta puhuu:

 • City on ollut tällä kaudella Valioliigan paras kotijoukkue, ja Etihadilla vastustajat eivät ole kovinkaan usein pysyneet isäntien kelkassa. 14:sta kotimatsista City on voittanut 13 ja hävinnyt yhden.
 • City on paperillakin kilometrejä West Hamia edellä, joka on ailahdellut tälläkin kaudella isosti.
 • City dominoi West Hamia lähes mielin määrin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, ja loppulukemat olivatkin tuolloin 0-4.

West Hamin puolesta puhuu:

 • Cityltä puuttuu ottelussa niin puolustaja Aymeric Laporte että tärkeä keskikentän pohjan lenkki Fernandinho. Kyseessä onkin yhdet tärkeimmät nimet Cityn puolustuksesta.
 • West Ham on saanut pitkäaikaispotilaan Manuel Lanzinin takaisin pelikuntoon. Hän voikin tuoda joukkueen hyökkäykseen kaivattua nopeutta, taitoa ja luovuutta.
 • West Ham pelasi edellisen ottelunsa perjantaina, ja joukkueella onkin ollut pidempi palautusmisaika Cityyn verrattuna, jonka sunnuntaina liigacupin finaali Chelseaa vastaan venyi aina rangaistuspotkukilpailuun saakka. Tämä voikin vaikuttaa isäntien pelaajiston pelikuntoon väsymyksen muodossa.

Kerroin-markkinat:

Kohteiden auetessa päälinja löytyi tämän ottelun osalta jopa -2,5 -tasolta, jossa kertoimet olivat alkuun 2.01 - 1.90 -lukemissa. Tämän jälkeen kertoimet ovat kuitenkin kehittyneet West Hamin kannalta suosiollisesti, ja tämä päälinja on laskenut nyttemmin -2,25 -tasolle. Tämä kertoimien lasku tapahtui kuitenkin jo ennen sitä hetkeä, kun Laporte ja Fernandinho putosivat Cityn kelkasta loukkaantuneiden listoille, joten markkinat eivät ole välttämättä ottaneet tätä seikkaa vielä täysin huomioon.

West Hamin kertoimet ovat tässä ottelussa jotakuinkin samalla tasolla, kuin Crystal Palacella oli aiemmassa vierasottelussa Cityä vastaan. Tässä tapauksessa voitaisiinkin linjata, että kertoimien pitäisi olla vierasvoiton suhteen tuota tasoa matalammalla juurikin näiden Cityn isojen poissaolojen vuoksi.

VIHJE: Manchester City - West Ham: Molemmat joukkueet tekevät maalin - kerroin 2.00 (Coolbet

Cityn hyökkäys on uskomattoman kovassa vireessä, ja onkin jopa epätodennäistä, että West Hamin raskasjalkainen puolustus kykenee pitämään nämä taiturit aisoissa täydet 90 minuuttia. Toisaalta, Cityn puolustuksesta on napattu parit tärkeät lenkin pois loukkaantumisten vuoksi, mikä voi tuottaa omat paikkansa myös vierasjoukkueelle, jonka vaaralliset vastaiskut tulevat tuottamaan varmasti oman päänvaivansa myös isännille.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Manchester City - West Ham -otteluun tästä.

Viime Valioliiga-kierroksen tärpit ja tulokset:

Ottelut: Tärppi Kerroin: Lopputulema:
Cardiff - Watford Watford +0 1.73 Osuma
West Ham - Fulham Fulham +0.5 2.03 Huti
Burnley - Tottenham Alle 2,5 maalia 2.20 Huti
Bournemouth - Wolverhampton 2 2.65 Huti
Newcastle - Huddersfield Huddersfield +0.5 2.11 Huti
Leicester - Crystal Palace Crystal Palace +0.25 2.02 Osuma
Arsenal - Southampton Yli 1,5 maalia 2. puoliajalla 1.84 Huti
Manchester United - Liverpool 2 2.30 Huti


Edellisen kierroksen kokonaissaldo: -4,25 yksikköä.

Tilastot kokonaisuudessaan kuluvalta Valioliiga-kaudelta:

Osumat: 146 / 296
Tuotto: -2,24
Palautus%: 99%

Teksti: Thomas Schyth

Thomas Schyth on tanskalaisen yhteistyösivustomme asiantuntija, joka on erikoistunut jalkapallo-vedonlyöntiin. Hänen tanskaksi kirjoitetut veikkausvihjeet sekä viikottaiset Valioliiga-ennakkopaketit kaikkine tärppeineen löytyykin nyt myös Urheiluveikkaus.comista käännettynä suomeksi.

Kommentit

Palaute