mainos

Jääkiekon MM-kisat 2023

Päivitetty


Jääkiekon MM-kisat 2019Vuoden 2023 jääkiekon MM-kisat järjestetään Suomessa ja Latviassa, ja isäntäkaupunkeina toimivat Tampere ja Riika. MM-kisat alkavat 12. toukokuuta 2023 ja päättyvät finaaliin 28. toukokuuta. Urheiluveikkaus.com tarjoaakin tällä kisasivustolta kaiken tarvittavan jääkiekon MM-turnaukseen valmistautumiseen ja seuraamiseen, sillä MM-2023 otteluohjelma, -joukkueet ja -pelaajat sekä tottakai myös vedonlyönti-vihjeet tulevat olemaan vahvasti esillä tällä kisasivustolla!

Lohko A

Lohko B


Suomi pelaa siis alkulohkossa A yhdessä Kanadan, Yhdysvaltojen Saksan, Slovakian, Tanskan, Ranskan ja MM-tasolla ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1994 esiintyvän Iso-Britannian kanssa. Hallitseva maailmanmestari Ruotsi löytyy puolestaan lohkosta B.

Ruotsin Tre Kronor kaatoi vuoden 2018 MM-finaalissa jätti-yllättäjä Sveitsin huiman trillerin jälkeen vasta rangaistuslaukauskisassa. Ottelu olikin varsinaisen peliajan jälkeen tasan 2-2, ja Ruotsin supertähdet Filip Forsberg ja Rickard Rakell ratkaisivat rankkareissa voiton naapurimaahamme. Kyseinen MM-kulta olikin Ruotsille jo toinen perättäinen ja yhteensä 11. maailmanmesteruus-titteli.

Suomen Sebastian Aho (8 ottelua - 9+9=18) ja Teuvo Teräväinen (8 ottelua - 5+9=14) olivat vuoden 2018 MM-kisoissa huimassa vireessä, mutta Leijonien taival loppui tästä liekityksestä huolimatta jo puolivälierissä juurikin yllättäjämaa Sveitsin käsittelyssä. Linkkuveitsimiehet onnistuivatkin kaatamaan Leijonat maalein 2-3, ja näin Suomen lopullinen MM-sijoitus oli viides.

Kyseessä olikin vasta kolmas kerta 2010-luvulla, kun Leijonat jäi jääkiekon MM-kisoissa kokonaan mitalipelien ulkopuolelle. Nyt onkin sitten hyvä aika palata takaisin normaaliin päiväjärjestykseen, ja mitellä jälleen siitä kaikista kirkkaimmasta MM-mitalista!

Kommentit

Palaute