mainos

NHL vedonlyönti 2023–2024 – Uutiset, ottelut ja kertoimet

Päivitetty
U Urheiluveikkaus.com
Näytä lisää
Näytä vähemmän

NHL kausi 2023–2024 starttaa käyntiin 10.10.2023 Nashville Predatorsin ja Tampa Bay Lightning. Samana päivänä pelataan kaksi muutakin ottelua, joista toinen on Seattle Krakenin ja viime vuoden Stanley Cup -voittajan Vegas Golden Knightsin kohtaaminen. Mikäli ennusmerkit pitävät paikkansa, tulee tämä kausi olemaan erittäin kovatasoinen, aina runkosarjan otteluista Stanley Cup -finaalipeleihin asti.

Tässä NH-kausi-infossa luomme perusteellisen katsauksen kauden 2023–2024 kauden otteluohjelmaan, joukkueisiin ja tietysti vedonlyöntiin. NHL vedonlyönti on erittäin suosittua ja tarjolla onkin runsaasti vetomahdollisuuksia kaikilla suurilla vedonlyöntisivustoilla. NHL vedonlyönti on vahvasti esillä myös tässä artikkelissa ja sinun kannattaakin laittaa vihjeemme ja parhaat NHL kertoimet korvan taakse!

NHL runkosarja 2023–2024 – huippulätkää jokaiselle viikonpäivälle

NHL runkosarja on varsinainen ottelusavotta, joka kestää lokakuun alusta huhtikuun loppupuolelle. Tässä ajassa pelataan yhteensä 1312 NHL-ottelua. Jokainen joukkue pelaa 82 peliä, joista puolet ovat kotiotteluita ja puolet vierasmatseja. Ottelutahti on erittäin tiukka ja NHL-faneja hemmotellaankin päivittäisillä peleillä. Suomalaisten katsojien harmiksi suorat ottelulähetykset ajoittuvat aikaeron takia yöaikaan ja aamuyön tunneille.

Runkosarjan merkittävät päivämäärät

Olemme alas listanneet joitakin keskeisiä runkosarjan otteluita kaudella 2023–2024, joita ei ainakaan kannata missata. Luonnollisesti NHL vedonlyönti käy kuumana kaikissa muissakin otteluissa. Erityisesti kolmeosainen Classic-sarja on nautinnollinen kurkkaus aikaan ennen stadioneita, jolloin kaikki ottelut olivat ulkoilmapelejä.

Kauden aloituspäivä, 10.10.2023

 • Tampa Bay Lightning – Nashville Predators
 • Pittsburgh Penguins – Chicago Blackhawks
 • Vegas Golden Knights – Seattle Kraken

NHL Heritage Classic -ulkoilmaottelu, 29.10.2023

 • Edmonton Oilers – Calgary Flames

NHL Global Series, 16.-19.11.2023

 • 16.11.2023 - Ottawa Senators – Detroit Red Wings
 • 17.11.2023 - Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs
 • 18.11.2023 - Ottawa Senators – Minnesota Wild
 • 19.11.2023 - Minnesota Wild – Toronto Maple Leafs¨

NHL Winter Classic -ulkoilmaottelu, 1.1.2024

 • Seattle Kraken – Vegas Golden Knights

NHL All-Star - ottelut, 4.2.2024

 • Ottelu 1: Keskinen divisioona 6 – Tyynenmeren divisioona 4
 • Ottelu 2: Atlantin divisioona 10 – Metropolien divisioona 6
 • Ottelu 3: Atlantin divisioona 7 – Keskinen divisioona 5

NHL Stadium Series – ulkoilmaottelu, 17.-18.2.2024

 • 17.2.2024, New Jersey Devils – Philadelphia Flyers
 • 18.2.2024: New York Rangers – New York Islander

NHL konferenssit – todennäköisimmät joukkueet pudotuspeleihin

NHL:ssä pelaa 32 joukkuetta, jotka on jaettu itäiseen ja läntiseen konferenssiin. Kummassakin konferenssissa on 16 joukkuetta, jotka ovat jakaantuneet neljään divisioonaan. Itäisen konferenssin joukkueet on jaettu Atlantin ja Metropolien divisiooniin ja läntisen konferenssin joukkueet Keskiseen ja Tyynenmeren divisioonaan.

Jokainen divisioona on erittäin kovatasoinen. Kummastakin konferenssista 8 parhaiten menestynyttä joukkuetta matkaa pudotuspeleihin. Molempien konferenssin pelipaikoista kuusi valitaan 3/parasta per divisioona -periaatteella ja kaksi ovat villi kortti -paikkoja, joissa 2 jäljelle jääneistä eniten pisteitä saaneista joukkueista divisioonajaosta riippumatta pääsee pudotuspeleihin.

Käymme seuraavaksi läpi kummankin konferenssin ennakkosuosikit pudotuspeleihin. NHL vedonlyönti mahdollistaa pitkäaikaisvedot, joissa veikataan konferenssien ja divisioonien voittajia, sekä tietysti Stanley Cup -voittajaa. Sivuiltamme löydät parhaat NHL kertoimet myös näihin vetoihin.  

Itäinen konferenssi

Atlantin divisioonassa ainakin Tampa Bay Lightning, Florida Panthers ja Toronto Maple Leafs ovat vahvoilla ennustettaessa pudotuspeleihin pääseviä joukkueita. Florida onnistui pääsemään viime kaudella finaaliotteluihin asti ja on erittäin kova haastaja Torontolle ja Tampa Baylle tälläkin kaudella. Myös Buffalo Sabresilla ja Ottawa Senatorsilla on loistavat mahdollisuudet saada leimat pudotuspelipasseihinsa.

Metropolien divisioona tulee myös tarjoamaan verenmakuista kamppailua huippuseurojen välillä. Selvää on, että Carolina Hurricanes, New York Rangers ja New Jersey Devils tulevat tekemään kaikkensa pleijareihin pääsemisen eteen. Metropolien divisioonan herruudesta tullaan käymään kova kamppailu New York Rangersien, New Jersey Devilsien ja Carolina Hurricanesin välillä. Myös Pittsburgh Penguins ja Columbus Blue Jackets ovat kesän aikana laittaneet joukkueitaan uuteen uskoon, joten yllätyksiä on todennäköisesti luvassa.

Läntinen konferenssi  


Jos itäinen konferenssi on divisiooniltaan kovatasoinen – ei läntinen serkkukaan jää sen huonommaksi. Keskinen ja Tyynenmeren divisioona tarjoavat jännittäviä runkosarjan otteluita kevääseen saakka, jonka jälkeen tiukimmat pelit vasta alkavat.

Miro Heiskasen ja Roope Hintzin tähdittämä Dallas Stars on vahvin jatkoon menijä Keskisestä divisioonasta. Myös Colorado Avalance, Minnesota Wilds ja St Louis Blues ovat vahvoilla divisioonan kolmen parhaan joukkoon. Entä miten käy Nashville Predatorsille uuden päävalmentajan Andrew Brunetten luotsaamana? Ainakin meidän silmiimme Nashville vaikuttaa tällä hetkellä varsin potentiaaliselta pudotuspelijoukkueelta.

Tyynenmeren divisioonan kovin kolmikko koostuu Vegas Golden Knightsista, Los Angeles Kingsista ja Edmonton Oilersista. Viime kauden Stanley Cup voittaja Golden Knights tulee olemaan lähes varma pudotuspelijoukkue myös tällä kaudella. Luultavasti Kings ja Oilers ovat nekin tavalla tai toisella pudotuspeleissä mukana. Myös Seattle Krakenia ja Calgary Flamesia kannattaa seurata sillä silmällä, koska jompikumpi voi hyvinkin olla mukana pudotuspeleissä – jos ei muuten, niin villinä korttina ainakin. Mikäli veikkaukset pudotuspelipaikoista kiinnostavat, kannattaa käydä tarkastamassa sivuiltamme löytyvien bookkereiden tarjoamat NHL kertoimet pitkäaikaisvetoihin.  

NHL pudotuspelit ja Stanley Cup 2024 

NHL pudotuspelit ovat jääkiekkovuoden odotetuimpia ottelusarjoja, joihin NHL vedonlyönti tarjoaa parastaan. Päivitämme näille sivuilla jatkuvasti vedonlyöntitoimistoja, jotka tarjoavat parhaat NHL kertoimet ja vedonlyöntibonukset pleijareihin.

Pudotuspeleihin pääsee 16 joukkuetta, toisin sanoen puolet seuroista jäävät rannalle ruikuttamaan. Pleijareissa pelataan neljä kierrosta, joista jatkoon valitut joukkueet valikoituvat ”paras seitsemästä ottelusta” – periaatteella.

NHL pudotuspelit (Stanley Cup -finaaleita lukuun ottamatta) pelataan konferensseittain. Pudotuspeleissä joukkueet jaetaan konferenssin sisällä kahteen lohkoon niin, että konferenssin voittajajoukkue (toisen divisioonan paras joukkue) kohtaa heikommin pärjänneen villi kortti – seuran. Toisen divisioonan voittaja puolestaan kohtaan paremmin pärjänneen villi kortti – joukkueen.

Kummankin lohkon seuraava ottelupari muodostuu omassa divisioonassaan runkosarjassa sijoille 2. ja 3. päässeistä joukkueista. Pudotuspelilohkojen ottelut etenevät konferenssien sisäisiin loppuotteluihin, joiden päätyttyä konferenssien mestarit ovat selvillä. Konferenssien voittajat kohtaavat toisensa Stanley Cup -finaaleissa.

Jokaisessa pudotuspelissä runkosarjassa paremmin menestynyt joukkue saa kotikenttäedun. Kotiedun omaava joukkue isännöi kunkin kierroksen 1. ja 2. otteluita ja mahdollisia 5. ja 7. otteluita. Muut kierroksen ottelut pelataan toisen joukkueen kotikentällä.

Tuttuun tapaan NHL pudotuspelit pelataan aina voittajan selviämiseen asti. Mikäli varsinaisen peliajan jälkeen lukemat ovat tasan, pelataan erätaun jälkeen 20 minuutin jatkoeriä siihen saakka, että jompikumpi joukkueista tekee maalin. Päivitämme näille sivuille ajankohtaisia uutisia sitä mukaan kuin pudotuspelit etenevät.

NHL finaalit – Playoffs 2024 loppuottelut

NHL pudotuspelit huipentuvat Stanley Cup -loppuotteluihin. NHL finaalit ajoittuvat usein jo kesäkuun alkuun ja monesti voittaja on selvillä vasta kuun puolenvälin tietämillä. Stanley Cup -nimitys tulee palkintomaljasta, jonka NHL finaalit voittanut joukkue saa vuodeksi haltuunsa. Palkintopokaalin ulkoasu on vaihtunut vuosien varrella neljä kertaa. Ensimmäinen Stanley Cup on esillä Hockey Hall of Fame – museossa Torontossa. Hallitseva Stanley Cup -mestari on Vegas Golden Knights.   

NHL finaalit tulevat olemaan hyvin todennäköisesti jääkiekon seuratuin ottelusarja maailmanlaajuisesti myös vuonna 2024, johon NHL vedonlyönti tarjoaa runsaasti niin ennakko- kuin livekohteitakin.

Kiinnostavat suomalaiset pelaajat kaudella 2023–2024

Kaudella 2023–2024 NHL-jäillä nähdään tuttuun tapaan paljon suomalaisia pelaajia, joista osa on vuosikausia liigassa pelanneita veteraaneja – siinä missä toiset vasta taistelevat pelipaikoista. Viime kaudella New York Rangersin ja St Louis Bluesin riveissä pelannut Niko Mikkola lähtee viidenteen NHL-kauteensa Florida Panthersin riveissä kolmivuotisen sopimuksensa turvin. Mikkolaa kohtaan odotukset ovat kovat, joten mielenkiintoista nähdä miten mies täyttää hänelle asetetut odotukset.

Philadelphia Flyersin Rasmus Ristolainen on potentiaalinen yllättäjä tällä kaudella. Ristolainen pelasi loistavasti viime kauden lopulla ja on ainakin medialla vakuutellut saman menon jatkuvan myös tällä kaudella. Ristolaisella vaikuttaisikin olevan hyvät mahdollisuudet joukkueen ykköspakkiparin toiseksi puolustajaksi.

Miro Heiskasen viime kausi Dallas Starsin ykköspuolustajana oli yhtä pistejuhlaa. Heiskanen teki viime kaudella pelaamissaan 79 ottelussa 73 pistettä päästen viime kaudella viiden eniten pisteitä tehneen puolustajan joukkoon. Yhteensä maaleja Heiskanen nakutti 11 kappaletta. Tällä kaudella Heiskanen lähtee tavoittelemaan eniten pisteitä saaneen puolustajan titteliä.  

Odotukset ovat kovat myös Starsin toista suomalaistähteä Roope Hintziä kohtaan. Viime kaudella pudotuspelien pistepörssin kärjessä loistanut hyökkääjä ei tyydy varmasti tällä kaudella yhtään vähempään. Suomalaismaalivahdeista sen sijaan näytön paikka on ainakin Ville Hussolla, joka on tällä kaudella selkeä Detroit Red Wingsin ykkösveska. NHL vedonlyönti tarjoaa runsaasti pelaajakohtaisia vetoja, joihin kannattaa perehtyä sivuiltamme löytyvien vedonlyöntisivustoilla.

Eniten NHL-mestaruuksia voittanut joukkue

Eniten Stanley Cup -mestaruuksia voittanut NHL-joukkue on Montreal Canadiens, joka on kuitannut pokaalin 24 kertaa. Joukkue on muutenkin legendaarinen NHL-seura ja tämä vuonna 1909 perustettu joukkue on nykyisistä joukkueista vanhin. Montreal Canadiens kuuluu liigan perustajaseurojen joukkoon. Viimeinen mestaruus on kuitenkin niinkin kaukaa kuin kaudelta 1992–1993.

Parhaat NHL-pelaajat

Ei ole yhtään liioiteltua sanoa, että kaikki maailman parhaimmat jääkiekkoilijat löytyvät NHL:stä. Liiga on täynnä huippupelaajia, joista esittelemme seuraavaksi sekä tämän hetken valovoimaisimmat tähdet että parhaat pelaajat kautta aikojen.

Kolme parasta NHL-pelaajaa kaudelle 2023–2024

 1. Connor McDavidia pidetään tämän hetken parhaimpana jääkiekkoilijana maailmassa. Tämä kanadalaistähti aloitti NHL-uransa vuonna 2015 lähes miljoonan dollarin peruspalkalla Edmonton Oilersilla, ja nousi joukkueen kapteeniksi vuonna 2016 vasta 18-vuotiaana. Hän pelaa edelleen Oilersissa ja tälläkin kaudella.
 2. Nathan MacKinnon oli vuoden 2013 Colorado Avalanchen ykkösvaraus ja oli tulokaskaudellansa tulokkaiden ykkönen pistepörssissä ja kahmi neljänneksi eniten pisteitä joukkueessaan. Syksyllä 2022 Mackinnon teki yli 100 miljoonan dollarin kahdeksanvuotisen jatkosopimuksen Avalanchen kanssa – tulemme siis näkemään mieheltä vielä paljon Coloradon riveissä.  
 3. David Pastrnak on Tšekin lahja jääkiekkoilevalle maailmalle. Tämän 27-vuotiaan Boston Bruinsin hyökkääjän ura alkoi vuonna 2014. Mies on joukkueensa ykköspelaaja ja nakutellut megatehoja vuodesta toiseen. Odotukset tälle kaudelle ovat myös suuret.

Kolme parasta NHL-pelaajaa kautta aikojen

 1. Wayne Gretsky on pisteillä mitattuna ylivoimaisesti paras NHL-pelaaja kautta aikojen. Muutenkin miestä pidetään kaikkien aikojen ykkösenä. Uransa aikana Gretsky pelasi 1487 ottelua, joista nakutti yhteensä 2857 tehopistettä. Väinön pelasi NHL:ssä vuosina 1978–1999, seuroinaan Edmonton Oilers, Los Angeles Kings, St Louis Blues ja New York Rangers.
 2. Jaromir Jagr on kaikkien aikojen pistepörssin kakkonen 1921 pisteellään, jotka on kerännyt 1733 ottelusta. Nykyään yli 50-vuotias tšekkiläinen huippukiekkoilija jatkaa uraansa edelleen omistamassaan tšekkiläisseura HC Kladnossa. Jagrin NHL-ura asettui vuosien 1988–2018 välille.
 3. Mark Messier on niin ikään kanadalainen jääkiekkoilija, joka nakutti uransa aikana 1887 tehopistettä vuosina 1978–2004. Uransa aikana Messier ehti pelata Indianapolis Racerseissa, Cincinnati Stringersissä, Edmonton Oilersissa, New York Rangersissa ja Vancouver Canuksissa.

Kommentit

Palaute