" " " "" "
mainos

OptiBet arvostelu

Vankkaa kokemusta Baltiasta!

Baltian omilla vedonlyöntimarkkinoilla isosti esillä ollut Optibet saattaa olla monille suomalaisille hieman tuntemattomampi suuruus, mutta mistään täysin pienestä puljusta ei tässä tapauksessa ole todellakaan kyse. Vuosien saatossa Optibet onkin onnistunut saavuttamaan kertakaikkisen johtavan markkina-aseman Latviassa, joten kyseessä ei ole todellakaan mikään vedonlyöntimaailman eilisen teereen poika. Optibet onkin saanut alkunsa jo vuonna 2008, joskin se alkoi saavuttamaan suosiota Suomen vedonlyöntimarkkinoilla kunnolla vasta vuoden 2015 tietämillä. 

Tämä suosion kasvu johtuikin tuolloin siitä, että Optibet käännettiin kunnolla myös suomen kielelle, ja kun voitotkin olivat (ja ovat edelleen) sivustolla verovapaat Maltan lisenssin vuoksi, nousi Optibet monien suomalaispelaajien tutkiin. Sivusto sopiikin siis sisältönsä puolesta mainiosti myös suomalaisille vedonlyönnin ystäville.

Optibet vedonlyönti

Pelattavat kohteet eivät lopu Optibetiltä kyllä ikinä kesken, sillä sen vankka lajivalikoima takaa suuret pelikohdemäärät vuoden ympäri. Suomalaisista urheilusarjoista tarjolla on pelikohteita muun muassa niin jääkiekon Liigan, jalkapallon Veikkausliigan, Suomen Salibandyliigan kuin myös kotoisen korisliigan parista. Nämä kolme lajia ovatkin kohdemäärissä mitattuna niitä suurimpia lajeja Optibetillä tenniksen ja jenkkifutiksen ohessa.

Eksoottisimpien lajien ystäville kohteita on taasen tarjottuna myös tikanheiton sekä nurmikkokeilapelin muodossa. Valikoimaa siis löytyy pelattavaksi ihan vuoden ympäri, ja arvokisojen aikoihin tämä pelikohdetarjonta kasvaa suorastaan räjähdysmäisesti entistäkin suuremmaksi. Yhteensä Optibetilta löytyy pelikohteita noni 25 eri lajista.

Vedonlyöntibonus on myös mallikasta tasoa Optibetillä, sillä uusia pelaajia odottaa tällä sivustolla kaksi 10 euron riskitöntä vetoa, jotka saa käyttöön kampanjakoodilla SPORTS ensimmäisen talletuskerran yhteydessä.

OptiBet Kertoimet

Optibet on kertoimien suhteen hyvää keskitasoa kaikkien vedonlyöntisivustojen vertailussa, joten tämänkään osa-alueen suhteen sen ei tarvitse tunkea päätään pensaikkoon. Sen sivuston palautusprosentti huiteleekin siellä n. 94 prosentin tuntumassa keskimäärin, mikä on keskitasolla muihinkin vedonlyöntisivustoihin vertaillessa.

Kertoimet ovat siis sinällään kilpailukykyiset, vaikkei pitkässä juoksussa suurimpia markkinatoppeja jokaiseen kohteeseen tietty löydykään. Parhaimmat kertoimet ovatkin vedonlyönnin maailmassa juuri Pinnaclella, jonka vedonlyönnin palautusprosentti kipuaa jopa 98 prosentin lukemiin.

Pelikohteiden mukava kirjo takaa kuitenkin sen, että veikkauskelpoisia kertoimia löytyy myös Optibetilta pelaajalle kuin pelaajalle.

OptiBet Live-vedonlyönti

Kuten ihan jokainen itseään kunnioittava peliyhtiö nykyisin tekee, on myös Optibet ottanut live-vedonlyönnin mukaan sen sivuston tarjontaan. Live-veikkaamaan pääseekin "Livevedot" -painiketta klikkaamalla sivuston päämenupalkista, ja näkymä on live-vedonlyönnin puolella hyvin pitkältä samanlainen kuin normaalillakin vedonlyöntisivulla.

Kohteiden määrässä Optibetin live-veikkaussivu on hyvää tasoa, ja live-kohteita löytyy jopa aamupäivisin ja päivisin Suomen aikaa. Iltaisin, kun suurimmissa liigoissa ja urheilusarjoissa pelataan, on tottakai live-kohteita entistäkin enemmän tarjolla. Live-vedonlyöntikohteita saakin pelata Optibetilla jalkapallon, jääkiekon, koripallon, tenniksen, baseballin, käsipallon, lentopallon, esportsin ja snookerinkin parissa.

Sivusto & vedonlyöntialusta

Optibetin vedonlyöntisivutoOptibetin verkkosivut ovat hyvin toimivat ja niillä navigoiminen on johdonmukaista ja helppoa, mutta miksikään modernista sivustokokonaisuudesta ei tässä tapauksessa voida kyllä puhua. Tyyliltään Optibetin vedonlyöntisivut ovatkin jokseenkin vanhanaikaiset ja "kapulamaiset", mutta samalla tämänkaltainen hillitty tyylittely ei ainakaan rasita silmiä kaikkine erikoisine väriratkaisuin ja ärsyttävine flash-mainoksineen.

Valkoisen, harmaan ja punaisen sävyt koristavatkin hillitysti Optibetin vedonlyöntisivuja, ja sen alusta pelittää siinä ohessa perinteiseen tapaan. Lajit ja sarjat listataan vasemmalle, ja keskikaistalle varsin ohueen tilaan jää sitten näkyviin valittujen lajien pelikohteet kertoimineen. Kokonaisuudessaan Optibetin vedonlyöntialusta toimii aika tiivisestyssä tilassa, joten sivusto on aikalailla "täynnä tavaraa", mutta tästä huolimatta yksinkertainen tyyli pitää näkymän selkeänä.

Sivuston oikeassa laidassa näkyy myös kuluvan päivän viisi suosituinta vetokohdetta, joita Optibetilla on pelattu kyseisen päivän aikana. Tästä voikin saada joitain vinkkejä oman päivän betsilapun hahmotteluun. Samaisen hahmottelun avuksi löytyy tietty myös kattavat sarjataulukot kaikkine tilastomerkintöineen lukuisista eri urheilusarjoista. Tämän osion löydät vaikkapa Optibetin verkkosivujen alapalkista "Tilastot" -linkkiä näpäyttämällä.

OptiBet Mobiili

Optibetin vedonlyöntisivut toimivat tietty myös kaikilla mobiililaitteilla, eli vetojen lyöminen hoituu niin IOS- kuin Android-pohjaisillakin älylaitteilla. Tässä tapauksessa erillisen mobiilisovelluksen lataamiseen ei ole tarvetta, sillä Optibetin sivusto on muokattu toimimaan responsiivisesti myös mobiilissa.

Sinun täytyykin vain siirtyä oman mobiililaitteesi Internet-selaimella Optibetin verkkosivuille, ja näet täten vedonlyöntiyhtiön mobiiliin optimoidut verkkosivut automaattisesti. Oma mobiilisovellus on tietty aina paras mahdollinen ratkaisu mobiilivedonlyöjille, mutta tärkeintä on tietty se, että vedonlyöntisivusto pelittää mobiililaitteilla edes tavalla tai toisella. Responsiiviset verkkosivut onkin lähes kaikkien vedonlyöntisivustojen tapa mobiilipelaajien huomioimiseen, sillä niiden luominen on huomattavasti helpompaa kuin kokonaan erillisen vedolyönti-applikaation kehittelyyn verrattuna.

Maksutavat

Talletusten ja kotiutusten tekemiseen tarjotut maksutavat ovat Optibetilla varsin normaalia tasoa, joten suosituimmat menetelmät ovat täälläkin käytössä. Talletuksia ja kotiutuksia onkin siis mahdollista tehdä luotettavasti ja turvallisesti samoilla maksutavoilla, mitkä ovat esillä muillakin vedonlyöntisivustoilla. Luottokortit, verkkopankkisiirrot ja nettilompakot ovat siis normaaliin tapaan käytössä myös Optibetilla. Pienempiä, ei-niin-tunnettuja maksutapoja ei kuitenkaan Optibetiltä käytöstä löydy.

Kotiutusten keston suhteen Optibet toimii hyvin, sillä se käsittelee nostopyynnöt aina varsin rivakasti, ja sen ohjeistuksissa kerrotaankin, että kaikki kotiutukset siirtyvät noston tehneen pelaajan haltuun aina 1-3 pankkipäivän sisällä - vaikka kotiutuksen tekijällä olisikin pankkitili eri pankissa Optibetiin nähden.

Suurempien kertakotiutusten kohdalla kannattaa muistaa, että Optibet voi vaatia muiden vedonlyöntisivustojen tapaan kotiuttajalta erilaisia henkilöllisyyden todistamiseen liittyviä toimenpiteitä. Näitä voivat olla esimerkiksi henkilökortin, passin tai kotiososoitteeseesi suunnattujen sähkö- tai puhelinlaskujen kopioiden toimittaminen Optibetin asiakastukeen.

Kyseiset toimet ovat kuitenkin normaaleja, rahanpesuun estoon liittyviä käytänteitä vedonlyöntisivustojen parissa. Samalla näillä toimilla varmistetaan tietty se, että isot rahamäärät liikkuvat aina satavarmasti oikealle henkilölle.

Talletustavat:

- Nettilompakot: Skrill, Neteller
- Talletukset verkkopankista: Euteller
- Luottokortit: VISA, Mastercard

Kotiutustavat:

- Nettilompakot: Skrill, Neteller
- Talletukset verkkopankista: Euteller
- Luottokortit: VISA, Mastercard

Asiakaspalvelu

Optibetilta ei valitettavasti löydy lainkaan suomenkielistä asiakastukea, joten asiakaspalvelutiimin kanssa kommunikointi tulee tällä sivustolla hoitaa englanniksi. Asiakastuki on avoinna aina arkisin klo 08:00-20:00 CET välisenä aikana, ja voit ottaa yhteyttä asiakastukeen tällöin sähköpostin tai live-chat -palvelun kautta, kuin myös puhelimitse.

Sähköpostiosoite on [email protected], ja live-chat avautuu niin sivuston oikean alakulman keskustelu-painikkeen kautta kuin myös alapalkista löytyvää live-chat -linkkiä klikkaamalla. Asiakastuen puhelinnumero on taasen muotoa +358 75 3266 726.

Yhteenveto

Optibet on onnistunut nappaamaan Pohjoismaissa jo jonkinlaisen jalansijan vedonlyöntimarkkinoilla, ja se on saanut myös kasvattua oman suosionsa koto-Suomessakin. Täydellistä läpilyöntiä se ei ole onnistunut kärkijoukkoihin tekemään - ainakaan vielä. Sivuston päivittäminen 2010-luvulle voisi toimia tällaisen läpilyönnin ensisysäyksenä, sillä muutoin Optibet on ominaisuuksineen vähintäänkin keskihyvää tasoa.

Bonus on perushyvä, kohdevalikoima kattava ja voitot tietty verovapaat. Tähän vedonlyöntisivustojen "pyhään kolminaisuuteen" kiteytyykin monien suomalaispelaajien tärkeimmät seikat vedonlyöntisivun valinnassa, joten Optibet tällä saralla varma valinta.

OptiBet kommentit

Palaute