mainos
Päivitetty
0

Valioliiga-kierros 12.-15.4. - Ennakko ja pelivinkit

Valioliiga 2018-19, 34. kierros:

Tanskalaisen yhteistyösivustomme Valioliiga-asiantuntija Thomas Schyth tarjoaa oman ennakkopakettinsa pelivihjeineen jokaiselle Valioliigan ottelukierrokselle.

Tärppien osumatarkkuus viimeisen kierroksen jälkeen:

Osumat: 176 / 356
Tuottosaldo: +0.22
Palautusprosentti: 100%

Kahden puolittaisen kierroksen jälkeen on aika palata Valioliigan osalta jälleen siihen normaaliin formiin, kun 34. kierros tahkotaan läpi kaikessa kokonaisuudessaan täyden 10 ottelun voimin. Tanskalaisen yhteistyösivustomme Valioliiga-asiantuntija Thomas Schyth perkaakin taas läpi koko ottelukiepin matsi matsilta tarjoillen kuhunkin peliin omat vedonlyöntivihjeet yksittäisten tärppien muodossa.

Viimeisillä ottelukierroksilla vihjeet ovatkin löytäneet tiensä maaliin siihen tahtiin, että tärppien kokonaistilastot on saatu tämän kauden osalta jälleen plus-merkkisiksi - toki vain hiuksen hienosti. Se, jatkuuko viime kierrosten kerrassaan mainioosumaprosentti, jää toki nähtäväksi, mutta tavoitteena on toki pitää kaasupoljin pohjassa aina kauden lopulle saakka - ja nostaa tulosta vieläkin enemmän plussalle.

Mielenkiintoa Valioliigassa riittääkin edelleen, vaikka kaksi ensimmäistä putoajaa ovatkin jo selvillä. Kolmannella putoajan paikalla majaileva Cardiff tarvitseekin nyt kiperästi lisäpisteitä, kun taasen sarjataulukon puolivälin yläpuolella käydään edelleen kovaa kamppailua sekä TOP4-sijoituksista ja UCL-paikoista että 7. sijoituksesta ja täten viimeisestä Eurooppa-liigan slotista.

Itse mestaruuskamppailua tietty unohtamatta.

TUOREIMMAT VEDONLYÖNTISIVUT URHEILUVEIKKAUS.COMISSA:
PELIYHTIÖ BONUS LUNASTA BONUS:
Fansbet 100% bonus 10€ asti
18Bet 100% bonus 100€ asti
fastbet 50€ bonukset
librabet 100% bonus 150€ asti
kto 100% bonus 100€ asti
betclic 55€ ilmaisveto

Leicester - Newcastle

Ottelu pelataan: 12.4. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Leicesterin puolesta puhuu:

 • Leicesterin meno on näyttänyt vahvalta Brendan Rodgersin alaisuudessa, ja etenkin joukkueen hyökkäyspelaaminen on kehittynyt selvästi.
 • Newcastle joutuu tulemaan ottelussa toimeen ilman tärkeää toppariaan Lejeunea, joka loukkasi itseään viime ottelukierroksella ja voinee olla sivussa tositoimista koko loppukauden.
 • Leicesterin puolustuslinjasta löytyy kookkaita ja vahvoja toppareita, jotka kykenevät puolustamaan niinikään suurta ja vahvaa Newcastle-hyökkääjää Rondónia vastaan.

Newcastlen puolesta puhuu:

 • Newcastle on puolustuksellisesti vahva, ja sen tiiviit ja syvällä pelaava puolustusformi voikin tuottaa Leicesterille vaikeuksia, sillä isäntien vahvuudet ovat nopeissa pelinkäännöissä.
 • Leicester haluaa pelata hyökkäävämmin pallon kanssa kotonaan, mikä sopii hyvin Nescastlelle, joka pääsee hyökkäämään itse paremmin vastaan.
 • Leicester-leiristä tärkeän keskuspakin Jonny Evansin pelaaminen on ottelussa epävarmaa.

Kertoimet:

Kun pelikohteet aukesivat tähän otteluun, määrittyi matsin päälinja aasialaisen tasoitusvedon osalta AH -0.75 -linjalle, jossa kertoimet olivat alkuun 2.06 - 1.85. Tästä Leicesterin kertoimet ovatkin sitten olleet jonkin verran laskussa johtuen varmasti juuri joukkueen viimeaikaisista, vakuuttavista esityksistä.

Rodgersin alaisuudessa Leicesterin viidessä aiemmassa ottelussa peräti neljästi yli 2.5 maalin linja on ollut peliyhtiöiden mukaan todennäköisempi underin kertoimiin verrattuna. Tällä kertaa kertoimet on keikanneet under-suuntaan, mikä johtunee Newcastlen puolustusmentaliteetista. Tästä huolimatta value tuntuu löytyvän ottelun suhteen over-puolelta Leicesterin nyky-vireen huomioiden. 

VIHJE: Leicester - Newcastle: Yli 2.5 maalia - kerroin 2.00 (Coolbet)

Leicesterin hyökkäyspelaaminen on ottanut isoja kehitysaskelia Rodgersin alaisuudessa. Ottelun ennakkokaavailut kuulostavatkin varsin hyviltä molempien joukkueiden hyökkäysosastojen osalta, sillä molemmilta osapuolilta löytyy omat aseensa toisen heikkouksien hyödyntämiseen. Samalla kyseisen over-linjan kertoimet tuntuvat olevan vieläpä jokseenkin liian korkealla aiempiin otteluihin verratessa.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Leicester - Newcastle -otteluun tästä.

Tottenham - Huddersfield

Ottelu pelataan: 13.4. klo 14:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Tottenhamnin puolesta puhuu:

 • Tottenham on vihdoin päässyt muuttamaan uudelle kotistadionilleen, ja joukkue onkin juhlistanut tätä muuttoaan kahdella peräkkäisellä kotivoitolla. Viimeksi Spurs kaatoikin huippukovan Manchester Cityn UCL:ssä 1-0.
 • Huddersfield on selvästi koko Valioliigan tämän kauden huonoin joukkue, ja se onkin jo varmistanut putoamisensa sarjaporrasta alaspäin. Vierailla ei ole siis ottelussa enää mitään panosta, joten motivaation suhteenkin etu on ottelussa Spursilla, joka kamppailee edelleen TOP4-sijoituksista.
 • Huddersfieldin manageri Jan Siewert on ehtinyt sanoa, että pyrkii pelaamaan viihdyttävämmällä otteella Valioliiga-kauden viimeiset ottelunsa, mikä tietty sopinee hyvin Tottenhamille, jolle aukenee tällaisessa tapauksessa runsaasti tilaa vaarallisille vastahyökkäyksille.

Huddersfieldin puolesta puhuu:

 • Tämä ottelu pelataan Spursin kannalta kahden huipputärkeän City-matsin välissä. Huddersfieldin vierailu ei siis ole varmasti joukkueen ykkös-prioriteetti juuri nyt vaan fokus on osaltaan jo UCL:n toisessa osaottelussa.
 • Sekä Dele Alli että maalitykki Harry Kane loukkaantuivat edellisessä City-ottelussa, ja näiden herrojen poissaolo heikentää joukkuetta tottakai isosti.
 • Omien loukkaantumishuolien kanssa kauden aikana paininut Huddersfield pääsee lähtemään otteluun nyt ilman uusia, pahoja poissaoloja.

Kertoimet:

Kohteiden aukeamishetkellä päälinja asettui ottelussa AH -2.25 -tasolle kerroinjakaumalla 2.06 - 1.85. Tämän jälkeen Spursin kertoimet ovat kuitenkin kasvaneet rajusti juurikin edellisen City-ottelun jälkeen. Tämä nousu johtuukin juuri Kanen loukkaantumisesta, ja vaikka 17 liigamaalin kaverin poissaolo onkin Spursille iso takaisku, täytyy tässä vaiheessa kunkin kysyä itseltään, onko hänen loukkaantumisella oikeasti näin suuri vaikutus kuin kerroinmuutoksen kertovat.

VIHJE: Tottenham - Huddersfield: Alle 3.5 maalia - kerroin 1.79 (operaattori poistettu) (nyt 1.70 (Pinnacle))

Kyseisen under-linjan kertoimet olivat kohteiden avautumishetkellä maaliskuussa 1.78, jonka jälkeen ne ensin nousivat, ja kääntyivät sitten uusiksi laskuun Harry Kanen viimeaikaisen, uuden loukkaantumisen myötä. Value tuntuu olevan silti underin puolella.

Brighton - Bournemouth

Ottelu pelataan: 13.4. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Brightonin puolesta puhuu:

 • Brighton on ollut kaudella vahva kotonaan - itseasiassa jopa 13. paras tämän sesongin osalta kerätyissä kotipisteissä mitattuna. Saldo on siis loistava tämän kokoluokan joukkueelle.
 • Bournemouth ei ole kummoisessakaan kunnossa juuri nyt, sillä joukkue on voittanut 10 viimeisestä ottelustaan vain kaksi.
 • Bournemouthin 12 vierastappion saldo (16 vierasottelusta) on Fulhamin 15 vierashäviön jälkeen toiseksi huonoin saldo koko Valioliigasta.

Bournemouthin puolesta puhuu:

 • Pelaaja-pelaajalta mitattuna Bournemouthin joukkue on paperilla huomattavasti parempi kuin Brightonilla.
 • Brighton pelaa usein kotonaan hyökkäävämmin kuin vieraissa, mikä voi hyödyttää myös Bournemouthin, jonka parhaimpiin aseisiin kuuluvat juuri terävät vastahyökkäykset epäorganisoitua vastustajaa vastaan.
 • Brighton-leiristä keskikenttäpelurin Pascal Großin pelaaminen on edelleen epävarmaa. Kyseessä olisi tärkeä lenkki joukkueen keskikentän ja hyökkäyksen väliltä.

Kertoimet:

Päälinja asettui kohteiden avautuessa -0.25 -tasolle kertoimilla 2.02 - 1.89, ja lukemat ovatkin pysyneet varsin samoissa tästä lähtien. Nykyinen kerroinjakauma kertookin useimmiten siitä, että kotijoukkue olisi vieraita vahvempi, mutta tässä tapauksessa kertoimien taustalta löytynee enemmän motivaatioon liittyviä tekijöitä.

Brighton on nimittäin edelleen putoamiskamppailussa mukana, kun taasen Bournemouthin tilanne näyttää juuri nyt siltä, että joukkue jatkaa varsin suurella todennäköisyydellä Valioliigassa myös ensi kaudella.

VIHJE: Brighton - Bournemouth: Bournemouth +0.25 - kerroin 1.98

Panoksellisesti Brightonilla on ottelussa enemmän pelissä, mutta Valioliigassa harvemmin nähdään mitään suoranaista himmailua tilanteissa, joissa keskitason joukkueella ei välttämättä ole sijoituksellisesti enää ottelussa pelissä. En siis usko, että Bournemouthkaan lähtee otteluun millään tapaa rennoin nilkoin.

Eli vaikka motivaation puolesta etu meneekin pelin panoksen myötä Brightonille, kohdistuu pelivalinta sitä huomattavasti laadukkaampaan Bournemouthiin, jolta löytyykin ne mukavimmat kertoimet tämän ottelun osalta. Valintaa korostaa myös se tosiasia, että Brighton olisi varmasti mielissään myös tasapelistä ja yhdestä pisteestä tässä ottelussa.

Burnley - Cardiff

Ottelu pelataan: 13.4. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Burnleyn puolesta puhuu:

 • Burnley on ollut tämän vuoden puolella yksi parhaista joukkueista luotua maaliodottamaa (xG) mitattaessa, ja juuri nyt joukkue vaikuttaakin olevan vahvassa iskussa.
 • Cardiff on ollut kauden aikana varsin heikko vierasjoukkue, sillä se on hävinnyt 15 vierasmatsistaan peräti 11.
 • Tasapeli sopii tuloksena Burnleylle varsin mallikkaasti, kun taasen Cardiff joutuu metsästämään putoajan paikalla majaillessaan täysiä pistepotteja aktiivisemmin. Mikäli Cardiff joutuukin avaamaan pakkaansa, pystyy Burnley iskemään vastaan.

Cardiffin puolesta puhuu:

 • Mikäli ottelu on tasatilanteessa loppuhetkillä, jahtannee Cardiff voittoa aktiivisemmin, kun taasen Burnley keskittynee tällaisessa tilanteessa lähinnä tiiviiseen puolustuspeliinsä.
 • Cardiff saanee otteluun takaisin loukkaantuneiden listalta keskikenttämies Harry Arterin, joka olisikin joukkueen tuolle sektorille iso vahvistus.
 • Burnley luottaa sekä hyökkäys- että puolustuspelissä usein silkkaan fyysisyyteen, ja Cardiffilta löytyy hauista vastaamaan tähän fyysiseen elementtiin.

Kertoimet:

Päälinja asettui kohteiden avautuessa otteluun -0,5:een kerroinjakaumalla 2.05 - 1.86, jonka jälkeen Burnleyn kertoimet ovat laskeneet, joskin suurin osa pudotuksesta tapahtui hyvin piakkoin kohteiden aukeamisen jälkeen. Tämän jälkeen kertoimet ovatkin pysyneet hyvin pitkälti muuttumattomina, mikä tarkoittanee sitä, ettei ottelua ole yksinkertaisesti pelattu kovinkaan suurilla rahasummilla.

Peliyhtiöiden kertoimien mukaan Burnley on huomattavasti vahvempi joukkue kuin Cardiff, mikä on ihan paikkaansapitävä linjaus. Valuen löytäminen suuntautuu siis tässä tapauksessa maalimääriin.

VIHJE: Burnley - Cardiff: Alle 2.5 maalia - kerroin 1.83 (Pinnacle)

Kumpikin joukkue on parhaimmillaan silloin kun ne pääsevät pelaamaan syvältä ja tiiviisti puolustaen, eikä kummastakaan leiristä löydy pahemmin luovia pelaajia tällaisten takalukkojen avaamiseen. Tämä tarkoittaneekin sitä, että sillä joukkueella, joka sattuu ottelussa mahdollisesti takaiskumaalin päästämään, tulee olemaan vaikeata vastapuolen puolustusmuurin murtamisessa.

Fulham - Everton

Ottelu pelataan: 13.4. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Fulhamin puolesta puhuu:

 • Everton on voittanut tämän kauden 16:sta vierasottelustaan vain viisi.
 • Fulham pelaa taasen huomattavasti paremmin juuri kotonaan Craven Cottagella, jossa joukkue nauttii edelleen hyvästä kannatuksesta.
 • Koska Fulhamin putoaminen on jo varmistunut, voi joukkue pelata nyt loput ottelunsa ilman paineita. Tämä voikin vapauttaa osaltaan joukkueen pelaamista ja tuoda myös parempia tuloksia - mikäli vain motivaatio voittamiseen on edelleen kohdillaan.

Evertonin puolesta puhuu:

 • Viime aikoina Everton on pelannut hyvällä otteella, ja näyttää siltä, että joukkueen kuntokäyrä osoittaa ylöspäin kauden loppua lähestyttäessä.
 • Everton on edelleen taistelemassa seitsemännestä sijasta ja täten myös mahdollisesta europelipaikasta ensi kaudelle. Tämän luulisikin pitävän joukkueen motivoituneena kauden loppumetreille saakka.
 • Fulham on hävinnyt nyt jo peräti yhdeksän peräkkäistä otteluaan. Putoaminen on jo varmistunut, ja lopuissa otteluissa ei ole enää panosta - pysyykö motivaatio yllä näissä kauden viimeisissä matseissa, kun saavutettavaa ei enää ole?

Kertoimet:

Päälinja otteluun asettui alkuunsa AH +0.25 -tasolle alkuperäisillä kertoimilla 2.05 - 1.86. Tämän jälkeen Evertonin kertoimet ovat kuitenkin laskeneet selvästi, etenkin siitä lähtien, kun Fulhamin putoaminen Valioliigasta varmistui. Markkinat ovat siis ottaneet huomioon sen, ettei Fulhamilla ole otteluissa enää panosta, ja joukkueen motivaatio saattaa olla ottelussa koetuksella. Mielenkiintoista on toki myös se, että Evertonin kannalta kertoimet ovat matalimmalla tasolla vierasottelussa koko kauden ajalta.

VIHJE: Fulham - Everton: 2 - kerroin 1.80 (Coolbet)

Everton näyttää olevan paraikaa vahvassa vireessä, ja joukkueelta löytyy varmasti myös enemmän motivaatiota otteluun lähdettäessä jo putoamisensa varmistaneeseen Fulhamiin verrattuna.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Fulham - Everton -otteluun tästä.

Southampton - Wolverhampton

Ottelu pelataan: 13.4. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Southamptonin puolesta puhuu:

 • Wolvesilla voi olla itseluottamus sekä pelihuumori koetuksella, kun Watford suoritti loppuhetkien nousun sitä vastaan FA Cupin välierissä pudottaen Wolvesin lopulta jatkoajalla kilpailusta pihalle.
 • Southampton on ollut viime viikkoina erittäin hyvin, ja viimeisestä viidestä ottelustaan joukkue onkin voittanut kolme - ja vieläpä haastavalla otteluohjelmalla.
 • Vastaanlaisissa ottelupareissa Saints on jättänyt aloitteiden teon suosiolla vastapuolelle, eikä tällainen pallonhallinnan kautta pelaaminen ole Wolvesin vahvuuksia tukevaa.

Wolverhamptonin puolesta puhuu:

 • Joukkueena Wolves on selvästi Southamptonia parempi, mikä näkyy toki myös sarjataulukosta. Wolves on edelleen mukana vääntämässä seitsemännestä sijasta, kun Saints pelaa taasen putoamispeikkoa vastaan.
 • Myös Wolvesilla riittää siis kauden lopuissa otteluissa panosta, sillä Valioliigan 7. sija tarjoaisi joukkueelle ensi kaudeksi paikan Eurooppa-liigan karsintoihin.
 • Wolves voitti joukkueiden aiemman kohtaamisen tällä kaudella vakuuttavalla esityksellä maalein 2-0.

Kertoimet:

Kohteiden avautuessa päälinja asettui  +0 -linjalle kertoimilla 1.85 - 2.07, eikä tuosta hetkestä kertoimiin olekaan tullut suuria muutoksia. Näinkin pitkän muuttumattoman ajan myötä näyttääkin siltä, että markkinat onnistuivat asettamaan kertoimet osuvasti heti kohteiden avautuessa. On kuitenkin sinällään erikoista, että kertoimet ovat joukkueiden suhteen hyvinkin tasaväkiset, sillä sarjataulukon osalta tilanne näyttää jotain aivan muuta.

Toisaalta, kertoimissa on huomioitu varmasti myös Southamptonin nousukunto sekä yksinkertaisesti se seikka, että muutoinkin Saints on todellisiin voimasuhteisiin nähden aivan liian alhaalla sarjataulukossa.

VIHJE: Southampton - Wolverhampton: Wolves +0 - kerroin 2.13

Ottelusta voi muodostua hyvinkin tasaväkinen ja ennalta-arvaamaton kohtaaminen, sillä kumpikin joukkue pelaa suoraviivaista jalkapalloa - ja samalla molemmilla on ottelussa myös runsaasti panosta pelissä. Tällaisessa tapauksessa mielenkiinto pelivalinnan suhteen osuukin usein vedonlyöntiyhtiöiden nimittämään altavastaajaan, joka sattuu vieläpä olemaan tämän ottelun osalta se paremmin viime aikoina suorittanut joukkue.

Manchester United - West Ham

Ottelu pelataan: 13.4. klo 19:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Manchester United in puolesta puhuu:

 • West Ham on ailahdellut kauden aikana isosti, ja huonoimmillaan joukkue pelaa kaiken kaikkiaan hyvinkin surkeasti. Mikäli West Hamille sattuu tällainen aallonpohja, jyrää ManU sen yli aivan varmasti.
 • Vierasjoukkueena West Ham ei ole päässyt tällä kaudella loistamaan, sillä 16:sta vierasottelustaan joukkue on hävinnyt yhdeksän - ja voittanut vain neljä.
 • Seitsemästä edellisestä vierasottelustaan West Ham ei taasen ole voittanut yhtäkään. Tämä onkin naulannut joukkueen melkolailla varmasti Valioliigan keskikastiin tämän kauden osalta, jolloin urheilullinen panos vähenee kauden viimeisistä otteluista. (7. sijalle matkaa viisi pistettä)

West Hamin puolesta puhuu:

 • West Ham on kärsinyt kauden aikana - ja etenkin viime aikoina - pahoista loukkaantumishuolista, mutta nyt joukkueen kaikki runko- ja avainpelaajat alkavat olla pelikunnossa ja pelivalmiudessa. Laadukkaita pelimiehiä siis on avauskokoonpanoon hyvin tarjolla.
 • Manchester United pelaa Mestarien liigassa kaksi huipputärkeää jatkopeliä Barcelonaa vastaan molemmin puolin tätä West Ham -kohtaamista. Prioriteettilistalla tämä matsi jäänee siis näiden kahden taakse tässä vaiheessa.
 • ManU-leiristä kaksi tärkeää puolustajaa (Shaw ja Young) on sivussa ottelusta pelikieltojen vuoksi, mikä tietty heikentää joukkueen takalinjaa selvästi.

Kertoimet:

AH -1.5 asettui otteluun päälinjaksi kohteiden auetessa, ja alkuun kertoimet olivat tällä linjalla alkuun 2.05 - 1.86. West Hamin kertoimet ovat kuitenkin laskeneet tuosta hieman, ja lasku tapahtui varsin piakkoin pelikohteiden aukeamishetken jälkeen. Laskun taustalla saattaneekin olla West Hamin tyhjentynyt sairaslista sekä se, että ManU:a verottaa parin runkopuolustajansa pelikiellot.

VIHJE: Man Utd - West Ham: West Ham +1.25 - kerroin 2.08 (Pinnacle)

Manchester United -leirissä fokus on varmasti edelleen tulevassa Mestarien liigan ratkaisuottelussa Barcelonaa vastaan, ja samalla ManU joutuu vieläpä tähän otteluun edelleen poissaolojen rampauttamana. West Ham on taasen saanut sairasosastonsa tyhjäksi päästen otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Tätä ei olekaan kovin usein tällä kaudella nähty.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Manchester United - West Ham -otteluun tästä.

Crystal Palace - Manchester City

Ottelu pelataan: 14.4. klo 16:05
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Crystal Palacen puolesta puhuu:

 • Pitkän voitollisen putken jälkeen Tottenham onnistui kaatamaan Cityn UCL-kentällä 1-0-lukemin. Joukkueen itseluottamus on siis saattanut tulla pykälän verran huipulta alaspäin.
 • Tämän ottelun jälkeen City pelaa arkiviikolla toisen osaottelun Spursia vastaan Mestarien liigassa, mikä varmasti aiheuttaa omat kokoonpanon kierrätykset ja avainpelaajien lepuuttamiset tämän ottelun osalta.
 • City on kärsinyt tällä kaudella Valioliigassa vain neljä tappiota, joista yksi nähtiin juuri Crystal Palacea vastaan. Palace onnistuikin yllättämään mestarikandidaatin vieraissa maalein 2-3 edellisessä kohtaamisessa.

Manchester Cityn puolesta puhuu:

 • Crystal Palace ei ole ollut kovinkaan pelottava isäntä tällä kaudella Selhurst Parkilla, sillä tämän kauden osalta Palace onkin ollut kolmanneksi heikoin kotijoukkue koko Valioliigassa.
 • Man City on ollut jo läpi kauden todella kovassa vireessä, ja viimeisestä 15 ottelusta joukkue on kerännyt peräti 14 voittoa.
 • City vääntää Liverpoolin kanssa tiukasti Valioliigan mestaruudesta, ja tarvitsee ottelusta täyden pistepotin. Palacen osalta kausi on taasen aikalailla taputeltu, sillä joukkue ei voi enää pudota, muttei myöskään nousta europelipaikkoja tarjoaville sijoituksille.

Kertoimet:

Kohteiden avautuessa päälinja settui +1.75 -tasolle kertoimilla 2.01 - 1.89. Tästä kotijoukkueen kertoimet ovat kuitenkin laskeneet, ja nykyinen päälinja onkin noussut +1.5 -linjalle. Palacen kertoimet laskivatkin suurimmin juuri Cityn edeltäneen Sputs-tappion jälkeen. Tämän osalta on kuitenkin huomioitava, että City onnistui säästelemään tuossa UCL-kohtaamisessa monia avainhahmojaan, joten sinällään value tuntuu kallistuvan tässä ottelussa entistä enemmän ennakkosuosikin leiriin.

VIHJE: Crystal Palace - Man City: Man City -1.5 - kerroin 1.99 (Pinnacle)

Cityn aiempiin kohtaamisiin verrattuna -1.5 -linjan kertoimet ovat jokseenkin matalalla, ja vaikuttaakin siltä, että markkinat ovat reagoineet turhankin railakkaasti siihen, että City pelaa tämän ottelun molemmin puolin isot matsit Tottenhamia vastaan. Mestaruudesta kamppaileva City onkin isosti Palacea edellä, vaikka se huiluttaisikin ottelussa kärkinimiään.

Ja esimerkiksi Mestarien liigassa keskiviikkona vähän pelanneet Sane, Bernardo Silva and De Bruyne saattavat saada nyt peliminuutteja, ja kolmikko onkin käytettävissä tuoreilla jaloilla.

Liverpool - Chelsea

Ottelu pelataan: 14.4. klo 18:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Liverpoolin puolesta puhuu:

 • Liverpool pelasi edellisessä kohtaamisessa Chelsean vieraana 1-1-tasapelin. Nyt se pääsee pelaamaan kotonaan, jossa se on ollut kauden aikana selvästi parempi.
 • Molemmat joukkueet jatkavat kauttaan edelleen myös europelien parissa, ja tässä Liverpoolilla on etu leveämmän materiaalinsa myötä. Liverpoolilla on myös ollut kaksi päivää enemmän aikaa otteluun valmistautumiseen, sillä Chelsea pelasi oman Eurooppa-liigan ottelunsa torstaina.
 • Chelseea halunnee pitää ottelussa tuttuun tapaansa palloa hallussaan, mikä sopii Liverpoolille hyvin, sillä täten se pääsee käynnistämään nopeiden ja taitavien peluriensa kautta vastahyökkäyksiään paremmin.

Chelsean puolesta puhuu:

 • Chelsea onnistui säästelemään torstaisessa Eurooppa-liigan ottelussaan sekä Hazardia että Kantea, jotka aloittivat ottelun vaihtopenkiltä. Sinisten pelaajisto onkin kauttaaltaan tervettä luokkaa, eikä loukkaantumisia ole joukkueen riesana juuri nyt.
 • Monet Chelsean tärkeät pelurit ovat nostaneet viime aikoina tasoaan, ja pelaavat nyt illasta toiseen hyvällä otteella. Tähän porukkaan kuuluu ykköstähti Hazardin lisäksi myös Loftus-Cheek, Barkley ja Hudson-Odoi.
 • Liverpoolin osalta pelaaminen ei ole ollut tämän vuoden puolella niin vakuuttavaa kuin kauden alkupuoliskolla. Viime kierroksella joukkue olikin pitkään köysissä Southamptonin vieraana, ja tarvitsi ottelun kääntämiseen mm. paitsiomaalin.

Kertoimet:

Alkuun päälinja asettui ottelussa -0.75 -linjalle, jossa kertoimet olivat alkuunsa 1.85 - 2.06. Tuosta Liverpoolin kertoimet ehtivät ensin pudota, mutta nyttemmin samaiset kertoimet ovat kääntyneet kasvuun ja palautuneet jotakuinkin alkuperäiselle jakaumalle. Mielenkiintoinen huomio onkin tässä tapauksessa se, että kun Liverpool pelasi maaliskuun lopulla kotonaan Tottenhamia vastaan, sulkeutui kohteet tällä samaisella AH-linjalla kertoimissa 1.71.

Omasta mielestäni Chelsea ja Tottenham ovat voimasuhteiltaan hyvin samassa kategoriassa, joskin vieraspelaamisen suhteen Spurs nousee kaksikosta toisen yläpuolelle. Tämän lisäksi Chelseata on tässä tapauksessa rasittamassa myös torstainen, Prahassa pelattu Eurooppa-liigan kohtaaminen, joten omiin silmiini vaikuttaa siltä, että Liverpoolin kertoimet ovat tässä ottelussa turhankin suuret.

VIHJE: Liverpool - Chelsea: Liverpool -0.75 - kerroin 1.86 (Bethard)

Matchup soveltuu ennakkokaavailuissa paremmin Liverpoolille, jolla on ollut myös pidempi aika otteluun valmistautumiseen (Liverpool pelasi UCL:ssä tiistaina, ja Chelsea UEL:ssä taasen torstaina). Liverpoolin voisikin uskoa pysyvän edelleen mukana mestaruuskamppailussa tämän matsin jälkeen.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Liverpool - Chelsea -otteluun tästä.

Watford - Arsenal

Ottelu pelataan: 15.4. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Watfordin puolesta puhuu:

 • Watford on vahvimmillaan silloin, kun se pääsee hyökkäämään puolustusasemistaan vastaan. Ottelu sopii siis taktisesti hyvin isännille, sillä Arsenal pyrkinee hyökkäämään kamppailussa aktiivisesti tuttuun tapaansa.
 • TOP6-joukkueita vastaan Watford pelaakin useimmiten vielä normaaliakin tiiviimmin ja syvemmältä puolustaen. Tämä onkin hyvä pelitapa juuri Arsenalia vastaan pelatessa, jolta löytyy monia nopeita, puolustuslinjan selustaan hakeutuvia hyökkäyspään pelureita.
 • Arsenal hävisi viime kierroksella Evertonille 1-0, joka vertautuu Watfordiin varsin hyvin sekä pelityyliltään että voimasuhteiltaan.

Arsenalin puolesta puhuu:

 • Paperilla katsottuna Arsenal on tietty huomattavasti Watfordia edellä pelaajiston suhteen.
 • Watford onnistui kaatamaan 7.4. Wolvesin FA Cupin välierissä raivaten täten tiensä kyseisen cupin loppuotteluun. Saavutus on joukkueelle loistava, mutta onko hyvän olon tunnetta tullut tästä puseroon liialtikin?
 • Arsenal voitti joukkueiden tämän kauden edellisen kohtaamisen maalein 2-0, ja nyt Watfordilta puuttunee ottelusta yksi hyökkäyspään tähdistä (Deulofeu).

Kertoimet:

Päälinja napsahti alkuunsa tähän otteluun AH +0.5 -tasolle kertoimilla 1.89 - 2.02. Tästä Watfordin kertoimet ovat kuitenkin ehtineet laskea varsin paljon, etenkin kun Arsenal ei esiintynyt viime kierroksella edukseen, kun taasen Watford ylsi itse FA Cupin finaaliin.

VIHJE: Watford - Arsenal: Watford +0.25 - kerroin 2.04 (Pinnacle)

Arsenalilla on otteluohjelmassaan tärkeä matsi arkiviikolle, kun taasen Watford pääsee valmistatumaan tähän otteluun kaikessa rauhassa. Tämän lisäksi Arsenal on ollut viime aikoina Valioliigassa heikossa iskussa, ja verrattuna kotivoiton kertoimet tuntuvatkin olevan ennakkoasetelmiin nähden turhankin korkealla.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Watford - Arsenal -otteluun tästä.

Viime Valioliiga-kierroksen tärpit ja tulokset:

Ottelut: Tärppi Kerroin: Lopputulema:
Southampton - Liverpool Liverpool -1.5 2.24 Voitto
Bournemouth - Burnley Burnley +0.25 2.09 Voitto
Huddersfield - Leicester Yli 2.5 maalia 2.02 Voitto
Newcastle - Crystal Palace Newcastle +0 1.81 Huti
Everton - Arsenal 2 2.30 Huti
Chelsea - West Ham Chelsea -1.5 1.97 Voitto


Edellisen kierroksen kokonaissaldo: +2.32 yksikköä.

Tilastot kokonaisuudessaan kuluvalta Valioliiga-kaudelta:

Osumat: 176 / 356
Tuotto: +0.22
Palautus%: 100%

Teksti: Thomas Schyth

Thomas Schyth on tanskalaisen yhteistyösivustomme asiantuntija, joka on erikoistunut jalkapallo-vedonlyöntiin. Hänen tanskaksi kirjoitetut veikkausvihjeet sekä viikottaiset Valioliiga-ennakkopaketit kaikkine tärppeineen löytyykin nyt myös Urheiluveikkaus.comista käännettynä suomeksi.

Kommentit

Palaute