mainos

Jalkapallon EM-kisat 2024 TV-opas

Päivitetty
U Urheiluveikkaus.com
Näytä lisää
Näytä vähemmän

Yle on tehnyt Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) kanssa sopimuksen vuoden 2024 jalkapallon EM-kisojen televisioinnista. Tämä on iloinen uutinen suomalaisille jalkapallofaneille, sillä kaikki EM-kisalähetykset näytetään ilmaiseksi YLE:n kanavilla ja YLE Areenassa. Sen sijaan EM-karsintaotteluista YLE näyttää ainoastaan Suomen ottelut ja muuten karsintoja voit seurata C-Morelta, joka omistaa TV-lähetykset kaikkiin muihin paitsi Huuhkajien otteluihin.

Täällä ei ole dataa.

Jalkapallon EM-kisojen TV-lähetyksien sisällöt, päivämäärät ja kellonajat tulevat tarkentumaan kisojen lähestyessä. Futiksen EM-kisat ovat suuri ja tärkeä tapahtuma TV-yhtiöille, vedonlyöntitoimistoille ja lukuisille kisoja sponsoroiville yhtiöille ja brändeille – tästä johtuen kisoista pyritään tekemään mahdollisimman kiinnostava tapahtuma, joka houkuttelee niin vanhoja kuin uusia jalkapallofaneja ruutujen ääreen.

Tässä jalkapallon EM-kisojen 2024 TV-oppaassa tarjoamme sinulle lähetysaikataulut kaikkiin kisalähetyksiin samaan tahtiin kuin otteluohjelma selviää. Tällä hetkellä EM-karsintaottelut käyvät kuumana – ja tämä TV-opas kattaa myös karsintojen TV-lähetykset Huuhkajien otteluiden osalta.

Tarjolla suoria ottelulähetyksiä ja paljon muuta

Tuttuun tapaan YLE tarjoaa kattavan analyysikattauksen jokaisen EM-ottelun yhteyteen. Ennen ottelun alkua asiantuntijat spekuloivat ottelun kulkua, ottelutauolla käydään läpi viimeisen erän kiinnostavimmat tapahtumat ja luodaan katsaus toiseen erään. Pelin jälkeen tarjolla on tietysti asiantuntijoiden ruotima jälkipyykki ja katsaus tuleviin otteluihin.

Suorien ottelulähetyksien lisäksi kaikkea muutakin on tapana kisojen ympärille rakentaa. Turnauksen aikaan YLE näyttää otteluiden lisäksi koosteita viikon parhaista hetkistä, asiantuntijalähetyksiä, haastatteluita ja niin edelleen – katsottavaa riittää siis viikon jokaiselle päivälle. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta katsoa jotain ottelua suorana, voit katsoa lähetyksen myöhemmin YLE Areenasta. 

YLE on perinteisesti jalkapallon arvoturnauksien kisalähetyksiin kutsunut omien huippuselostajiensa vieraiksi erilaisia jalkapallon asiantuntijoita. Studioissa on nähty ja kuultu niin Jari Litmasta, Sami Hyypiää kuin muitakin jalkapallon legendoja. Voimmekin odottaa näkevämme kovia futisnimiä myös näiden arvokisojen YLE:n jalkapalloasiantuntijoiden joukossa.

Jalkapallon EM-kisojen 2024 karsintaotteluiden TV-lähetykset

Tässä vaiheessa on vielä matkaa jalkapallon EM-kisoihin, mutta karsinnat kisapaikoista ovat olleet käynnissä jo maaliskuusta 2023 lähtien. Jalkapallon EM-karsintaotteluiden TV-oikeudet on jaettu C-Moren ja YLE:n kesken. Muuten karsintojen televisiolähetysten oikeudet kuuluvat C-Morelle, mutta YLE:llä on hallussaan oikeudet kaikkiin Suomen maajoukkueen karsintaotteluihin.  

Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki Huuhkajien karsintaottelut ovat nähtävissä ilmaiseksi YLE:n kanavilla ja maksuttomassa suoratoistopalvelussa YLE Areenassa. Kaikki muut karsintaottelut voit katsoa tilaamalla C-Moren paketin tai joistain muusta netin ulkomaisesta striimauspalvelusta. Karsintaotteluita voit seurata lisäksi monien vedonlyöntisivustojen kautta näytettävillä livestriimeillä.

Suomen otteluiden TV-lähetykset EM-karsinnoissa

Suomalaiset jalkapallofanit ovat luonnollisesti eniten kiinnostuneita oman maajoukkueensa otteluista - varsinkin kun Suomella on edelleen täydet mahdollisuudet edetä kautta aikojen toisiin jalkapallon EM-kisoihinsa. Ensimmäistä kertaa Huuhkajat olivat mukana vuoden 2020 EM-kisoissa ja nyt jo kurkitaan toisiin kisoihin.

Yle näyttää kaikki Suomen matsit TV2-kanavallaan ja YLE Areenassa. Kaikki Suomen maajoukkueen kotiottelut starttaavat aina klo 19.00 ja vierasotteluita pelataan vaihtuvina aikoina. Seuraavassa listattuna Huuhkajien jäljellä olevat karsintapelit:

  • 14.10.2023, klo. 19.00: Slovenia – Suomi, YLE TV2 & Areena
  • 17.10.2023, klo. 19.00: Suomi – Kazakstan, YLE TV2 & Areena
  • 17.11.2023, klo. 19.00: Suomi – Pohjois-Irlanti, YLE TV2 & Areena
  • 20.11.2023, klo. 21.45: San Marino – Suomi, YLE TV2 & Areena

Jalkapallon EM-kisat 2024 TV-lähetykset

Jalkapallon EM-kisat 2024 käynnistyvät Saksassa 14.6.2024. Kuukauden pituinen turnaus huipentuu 14.7.2024 oteltavaan finaaliotteluun. YLE näyttää kaikki ottelut suorina lähetyksinä kanavillaan ja YLE Areenassa.

Päivitämme näitä sivuja sen mukaan, kun otteluohjelma on selvillä. Ensimmäisenä pelataan alkulohkon ottelut, jonka jälkeen seuraavat neljännesvälierät, puolivärierät, välierät ja loppuottelu.

Nykyään yhä useammat katsovat jalkapallon EM-kisat perinteisten televisiolähetysten sijasta livestriimien, eli suoratoistopalveluiden kautta. Kurkataan seuraavaksi tarkemmin tähän maailmaan.

Jalkapallon EM 2024 kisojen suoratoistopalvelut kasvattavat suosiotaan

Erilaisia urheilutapahtumia katsotaan entistä useammin perinteisten TV-lähetysten sijasta livestriimien (live streaming) kautta. Jalkapallo ei ole tästä poikkeus, päinvastoin – kyseessä on yksi striimatuimmista urheilulajeista maailmassa. Netin livestriimit ja suoratoistopalvelut mahdollistavat tärkeiden otteluiden katsomisen joustavasti esimerkiksi älypuhelimella tai tabletilla.

Suoratoistopalvelut ovat monessakin mielessä mullistaneet urheilun seuraamisen täysin. Et ole enää riippuvainen TV-antenneista, vaan voit seurata urheilutapahtumia esimerkiksi mökillä, lomareissulla tai vaikka metrossa matkalla töihin. Seuraavaksi esittelemme parhaimmat suoratoistopalvelut Jalkapallon EM-kisojen 2024 seuraamiseen.

YLE Areena

YLE Areena on suomen suurin ja suosituin suoratoistopalvelu. Koska kaikki jalkapallon EM-lähetykset voidaan katsoa ilmaiseksi Areenasta, on se myös kaikista selkein valinta suoratoistopalveluksi suomalaisille jalkapallofaneille.

Aikaisempina vuosina Areenan kautta striimatuissa live-lähetyksissä esiintyi usein pätkimistä ja yhteysongelmia. Viime vuosien aikana tilanne on kuitenkin muuttunut huomattavasti parempaan suuntaan, koska YLE on urakoinut verkkojansa toimivuuden eteen. Nykyään jalkapallo-ottelun voi katsoa Areenalta alusta loppuun ilman katkoja, kunhan nettiyhteytesi on kunnossa.

Areena sopii loistavasti jalkapallon EM-kisojen seuraamiseen, sillä se on optimoitu toimimaan kaikilla mobiilialustoilla tietokoneen desktop-käytön lisäksi. Mikäli käytät Areenaa aktiivisesti mobiililaitteilla, suosittelemme erillisen YLE Areena -sovelluksen asentamista. Välttämätöntä sovelluksen asentaminen ei kuitenkaan mobiilikäytössäkään ole, sillä tämä suoratoistopalvelu on mobiilioptimoitu toimimaan pelkällä mobiililaitteen internet-selaimellakin.

Jalkapallon EM-kisojen seuraaminen Areenalta edellyttää kuitenkin, että olet kisojen aikaan Suomessa tai jossain muussa EU-maassa. YLE Areena on katsottavissa jokaisessa EU-maassa, jos kotipaikaksesi on vahvistettu Suomi. Sen sijaan EU:n ulkopuolella joudut suomalaisenakin katsomaan ottelut jollain muulla tavoin, kuten esimerkiksi vedonlyöntisivustojen striimien kautta.

Vedonlyöntisivustojen livestriimit jalkapallon EM kisoissa 2024

Jalkapallon EM-kisat 2024 on suuri tapahtuma myös vedonlyönnin näkökulmasta.  Monet vedonlyöntisivustot tarjoavat mahdollisuutta katsoa jalkapallon EM-kisojen otteluita suoratoistolähetyksenä. Toisinaan netin vedonlyöntibookkereiden tarjoamien livestriimien kautta otteluiden katsominen onkin hyvä idea. Esimerkiksi live-vedonlyöntiä on kätevä harrastaa samaan aikaan, kun katsot ottelua.

Live-vedonlyönnin ja samanaikaisesti futisottelun suoratoistaminen vedonlyöntisivustolla on erittäin yleistä. Live-veikkauksessa lyöt vetoa kentän tapahtumista ottelun ollessa käynnissä, jolloin luonnollisesti haluat nähdä mitä kentällä tapahtuu. Live-panostaminen on ollut erittäin suosittua kaikissa jalkapallon arvokisoissa jo parin vuosikymmenen ajan, eivätkä tulevat EM-kisat tee poikkeusta tämän suhteen.

Olemme näille sivuille keränneet esittelyyn ja arvosteltaviksi parhaat vedonlyöntisivustot, joista hyvin monet näyttävät niin jalkapallon EM-kisojen 2024 karsintaottelut kuin varsinaisetkin ottelut HD-tason suoratoistona asiakkailleen.

Urheilutapahtumien suoratoisto on yksi yleisimmistä lisäpalveluista, joita netin vedonlyöntibookkerit tarjoavat veikkaajille. Hyvin usein bookkerit mahdollistavat ainakin niiden otteluiden katsomisen livenä, joihin olet asettanut vetoja. Toisiaan otteluiden katselemiseen riittää, että olet tehnyt talletuksen tilillesi tai jopa pelkkä pelitin rekisteröinti.

Yhteenveto

Jalkapallon EM-kisat ovat vuoden 2024 suurimpia urheilu- ja vedonlyöntitapahtumia. Miljoonat ihmiset ympäri Eurooppaa ja maailmaa kerääntyvät televisiolähetyksien ja netin suoratoistopalveluiden ääreen jännittämään suosikkimaansa puolesta. YLE ja YLE Areena näyttävät kaikki jalkapallon EM-ottelut suorina lähetyksinä ilmaiseksi.

EM-kisojen karsintaotteluiden TV-sopimukset jakaantuvat Suomessa YLE:n ja C-Moren välillä niin, että C-More näyttää kaikki muut paitsi Suomen maajoukkueen ottelut - YLE:llä on yksinoikeus Huuhkajien otteluiden televisiointiin Suomessa.

Televisiolähetyksien lisäksi otteluiden suoratoistaminen netissä on suosittua. YLE Areena on suosituin striimauskanava jalkapallon EM-kisojen peleille suomalaisten katselijoiden keskuudessa. Mikäli käytät Areenaa mobiililaitteiden kautta, suosittelemme YLE Areena -sovelluksen asentamista, sen avulla saat parhaimman mobiilikokemuksen. Huomioi kuitenkin, että jos olet kisojen aikaan esimerkiksi lomamatkalla EU:n ulkopuolella – et voi katsoa otteluita Areenasta ainakaan ilman välityspalvelinta.  

Areenan striimauspalvelun lisäksi voit katsoa otteluita monien vedonlyöntisivustojen suoratoistopalveluiden kautta. Monet vedonlyöntibookkerit netissä tarjoavat automaattista striimausta otteluun, josta olet lyönyt vetoa. Sivuiltamme löydät netin parhaat vedonlyöntisivustot ja vedonlyöntibonukset. Päivitämme näille sivuilla ajankohtaiset tiedot jalkapallon EM-kisojen 2024 TV-lähetyksistä, sitä mukaan kuin otteluohjelma selviää

Mistä voin katsoa jalkapallon EM-kisojen 2024 karsintaottelut?

C-More omistaa TV-oikeudet kaikkiin muihin karsintapeleihin, paitsi Suomen maajoukkueen otteluihin – jotka näytetään ilmaiseksi YLE:n kanavilla. Voit siis katsoa YLE:ltä Huuhkajien ottelut ja muut matsit C-Morelta tai jostain netin lukuisista ulkomaisista livestriimeistä.

Mistä näen jalkapallon EM-kisat 2024 TV-lähetykset?

YLE näyttää kaikki EM-kisojen ottelut kanavillaan ja YLE Areenassa ilmaiseksi. Lisäksi monet vedonlyöntisivustot mahdollistavat otteluiden katsomisen livenä.

Koska jalkapallon EM-kisojen 2024 TV-lähetysaikataulu julkaistaan?

Alkulohkon TV-lähetystiedot julkaistaan televisioyhtiöiden toimesta siinä vaiheessa, kun turnaukseen selvinneet maat ovat selvillä ja joukkueet jaettu alkulohkoihin. Tämä tapahtuu keväällä 2024 jatkokarsintojen tulosten selvittyä.

Voinko katsoa otteluita YLE Areenasta ulkomailta?

YLE Areena toimii Suomessa ja muissa EU-maissa, jos kotipaikkasi on Suomi. Suomessa asuvana voit siis katsella Areenasta otteluita missä tahansa EU-massa. Sen sijaan EU:n ulkopuolella Areena ei toimi.

Palaute