HIFK – SaiPa:

HIFK joutui eilen täysin JYPin jyrän alle. Joukkue ei käytännössä päässyt omistaan pois. Tähän vaikutti myös kahden avainpelaajan, Toni Söderholmin ja Juuso Puustisen poistumiset kaukalosta kesken kaiken. Päävalmentaja Raimo Summanen totesi molempien olevan jo matkalla leikkaukseen. Tällaisiin kommentteihin allekirjoittanut suhtautuu rauhallisesti, mutta jokohan Adam Masuhr on hypännyt Helsingin junaan?

SaiPa pelasi torstaina Lukkoa vastaan myös surkein ottein. 1-4 tappio tuli valtavan virhesuman päätteeksi. Tänään lappeenrantalaiset pääsevät kuitenkin levänneempänä otteluun. Idän Ihme on kautta historian ollut paha vastus IFK:lle. Vaikka stadilaiset ovat materiaaliltaan parempia ja kotonaan suosikkeja, isäntien loukkaantumiset ja vieraiden lepoetu kääntää pisteitä Venäjän rajalle päin. Kertoimet ovat olleet tämän aamun laskussa, mutta ainakin William Hillin tarjous 3,25 mahtuu vielä peleihin: SaiPa, SaiPa – tääää on SaiPa, yksi Idän Ihmeistä!

HPK – Pelicans:

HPK pelasi taistellen eilen Tapparaa vastaan, mutta Juha Metsola oli joukkueelle liikaa. Taas maaleitta jäänyt pallokerho taklasi, riisti ja luisteli, maalivahti Juuse Saros oli sensaatiomainen, mutta joukkueella ei yksinkertaisesti ole maalintekijöitä.

Pelicans on tällä hetkellä vedonlyöjän painajainen. Joukkueella on keskikastin materiaali, mutta sen henkinen taso on läpimätä. Kuitenkin, kun lahtelaisia kiinnostaa pelata ja maalivahti Jere Myllyniemelle saattuu Matti Heikkismäinen pöljä päivä, se voittaa useimmat Liigan joukkueista.

HPK on pelannut kotonaan viime ajat todella hyvin: neljä edellistä kotipeliä on tuonut neljä voittoa. En vieläkään luota mitenkään pelikaaneihin, kun taas HPK:n taistelutahto ja loistava maalivahtipeli miellyttää. Kotonaan Kerho on niukka suosikki.

Ilves – Jokerit:

Ilves haki eilen kolme pistettä Turusta ja voitti tiistaina kotonaan JYPin 5-0. Tässä on nyt kuitenkin paljon ilmaa. Sekä JYP että TPS pelasivat tupsukorvia vastaan niin asennevammaisesti, että Ilveksen tappiot olisivat olleet ihme.

Jokerit tulee otteluun peräti viikon tauolta ja pääsee selvästi Ilvestä levänneempänä otteluun. Materiaaliltaan helsinkiläiset ovat monta luokkaa vahvempia ja vieraissakin suosikkeja. Ilves on täysin Ville Kolppasen sekä Michael Keräsen kentällisen varassa. Vierasvoitosta tarjottu 2,10 William Hill/Bet365/ Nordicbet maistuu!

Kärpät – KalPa:

Hohhoijjaa, mitkä lähtökohdat otteluun. KalPa on tyhjentänyt miehistönsä ja on tällä hetkellä materiaalin puolesta eri sarjatasolla kuin Kärpät. Oululaiset ovat kotonaan megasuosikkeja. Oululaiset toki tietävät tämän itsekin, joten niin sanottu ”välipeli” ei olisi yllätys. Luultavasti puolivaloillakin Kärpät kuitenkin vie pisteet.

Lukko – TPS:

TPS pelasi eilen Ilvestä vastaan aneemisesti, alusta asti luovuttaneena. Tämä johtui puhtaasti Niklas Luceniuksen poissaolosta. Ykköshyökkääjä on ollut viime ajat ainoa, jota on kiinnostanut pelata. Tulevaisuuden pelipaikastaan taisteleva sentteri on nostanut myös joukkuekavereidensa tasoa. Tänään on syytä tarkastaa taas kokoonpanot, mutta lähtökohta on, että Lucenius ei pelaa.

Lukko pääsee otteluun levänneempänä, sillä on kotietu, se osoitti idän kiertueellaan loistavaa peliä, sen materiaali on laadukkaampi ja sitä kiinnostaa pisteet huomattavasti enemmän. Vieraiden puolesta ei ole mitään hyvää sanottavaa. Lukko on ilman varmin voittaja: 1,57 Bet365/Nordicbet.

Ässät – Tappara:

Tappara ei pelannut eilen HPK:ta vastaan missään nimessä omalla tasollaan, mutta Metsolan jumalainen peli toi pisteet 2-0. Ässät pääsee tänään otteluun levänneempänä ja nauttii vahvaa kotietua. Lauantai-iltana Porissa joukkue saattaa syttyä pelaamaan, vaikkakin kausi näyttää olevan muuten ohi. Paremmalla materiaalilla kirvesrinnat on niukka suosikki vieraissa, mutta vain niukka.

Elmoorin suosittelemat pelikohteet:

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

Ilves - Jokerit

2

2,10 William HillBet365 Nordicbet

1X2

Lukko – TPS

1

1,57 Bet365Nordicbet

1X2

HIFK – SaiPa

2

3,25 William Hill