HPK – Ilves:

HPK haki kaksi peräkkäistä vierasvoittoa, mikä on materiaali huomioon ottaen saavutus. Kerho voi pelata ilman paineita ja tämä näkyy joukkueen tekemisessä. Juuse Saros maalillaan, joukkue saa joka ilta mahdollisuuden voittoon, mutta ratkaisijoiden rintama on armottoman kapea.

Ilves taistelee jopa paikasta kuuden parhaan joukossa, joka olisi todellinen pommi, kun huomioidaan että tupsukorvat ovat taistelleet koko kauden sarjan heikoimmalla materiaalilla. Joukkue pelaa kuitenkin illasta toiseen äärimmäisellä itseluottamuksella ja myös tamperelaisten maalilta löytyy todella kuuma mies: Ville Kolppanen.

Luvassa on luultavasti vähämaalinen kamppailu. Ilves tarvitsee pisteitä enemmän, mutta Kerhon vapautunut tila sekä kotietu tekee lähtökohdista ympäripyöreät.

Jokerit – HIFK:

IFK järjesti pienimuotoisen pommin erottamalla päävalmentaja Raimo Summasen juuri pudotuspelien kynnyksellä. Toki sarjan kymmenes tila on lähes katastrofi tälle materiaalille, mutta mitä IFK voittaa Summasen potkuilla? Rami on sarjan parhaita valmentajia, kun mennään playoffseihin. Sen sijaan Summasen korvaava Harri Rindell on parhaat päivänsä nähnyt ”kaikkien kaveri”, jonka vaatimustaso sekä auktoriteetti tuskin riittää IFK-pelureille. Potkut luultavasti vapauttavat tunnelman hetkellisesti IFK-kopissa, mutta pidemmällä tähtäimellä petopaitojen tilanne ei tästä parane.

Jokerit on tullut olympiatauon jälkeen vahvalla sykkeellä Liiga-kaukaloihin. Ensin kaatui helposti TPS kotona ja tämän jälkeen narrit hakivat todella maukkaat kolme pistettä Jyväskylästä. Maalivahti Leland Irving on ollut loistava ja puolustus Jokereilla on yksi sarjan parhaista.

Stadin paikallisessa, varsinkaan erikoislaatuisessa talviklassikossa, ei kotiedulle voi antaa arvoa. Luultavasti nähdään äärimmäisen tiukka ja vähämaalinen kamppailu, sillä kummankaan maalintekotehokkuus ei vakuuta. IFK:lla on valmentajan vaihdoksen johdosta piristymisvaara ja Summasen poistuminen pukukopista antaa varmasti tähtipelaajille tilaa hengittää. Pikkurahalla kannattaa kokeilla petopaitojen voittoa: 3,40 Expekt.

KalPa – Tappara:

KalPan tilanne on lähestulkoon ainutlaatuinen SM-liigan historiassa. Tällaista farssia ei tule ihan joka vuosi todistettua.

Kummallakaan joukkueella ei kuitenkaan ole ottelussa sen suurempaa panosta. KalPa-pelaajien pääpaino on suunnitella, miten kehtaa vielä kävellä Kuopion kaduilla. Tapparalla sen sijaan on hurja piste-ero niin alas- kuin ylöspäin sarjataulukossa. Tappara on kuitenkin sarjan tasaisimpia suorittajia ja lähtee otteluun jättisuosikkina vieraissakin.

Kärpät – Blues:

Blues kaatoi eilen vakuuttavan esityksen jälkeen näädät kotonaan 3-1. Espoolaiset taistelevat kynsin hampain illasta toiseen. Varsinkin puolustus- ja alivoimapeli ovat huippuunsa hiotut. Eilen myös maalivahti Jani Nieminen oli vaihteeksi loistavalla pelipäällä.

Kärppien tilanne sarjan kärjessä on niin turvallinen, ettei pisteille enää ole sen suurempaa tarvetta. Varsinkin tähtipelaajat ovat ottaneet kakkosvaihteen silmään. Back-to-back tyylisessä ottelussa ei kotiedulle voi antaa normaalia arvoa. Espoolaiset myös tarvitsevat pisteitä huomattavasti enemmän ja valtavaa vieraskerrointa on syytä kokeilla: Blues 4,95 Betsson.

TPS – Lukko:

TPS on luovuttanut totaalisesti tämän kauden. Lukko sen sijaan porskuttaa kuuden ottelun voittoputkessa. Kauden keskinäisistä kamppailuista raumalaiset ovat hävinneet vain yhden. Lukko tarvitsee edelleen pisteitä varmistaakseen kotiedun ensimäiselle pudotuspelikierrokselle, kun taas TPS kamppailee lähinnä viimeisiä kunnian rippeitään kasassa pitääkseen. Lukon voitosta tarjottu kerroin maistuu illan varmana: Lukko 1,70 Betsson/Expekt/William Hill/ Unibet.

Elmoorin suosittelemat pelikohteet:

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

Jokerit – HIFK

2

3,40 Expekt

1X2

Kärpät - Blues

2

4,95 Betsson

1X2

TPS – Lukko

2

1,70 Betsson Expekt William Hill Unibet