Tekeekö tuuli ja sateet tepposensa yön NFL-ottelussa? Panokset ovat kovat, sillä molemmat joukkueet tarvitsevat ehdottomasti voittoa, jotta haaveet pudotuspeleistä säilyisivät.

Chicago Bears (6-6) – Dallas Cowboys (7-5)

Maanantai-tiistai välinen yö.10.12.2013 kello 03:40

Soldier Field – Chicago, Illinois

Nelonen Pro 2 & Ruutu

Lähtökohdat otteluun:

Chicago Bears joutuu lähtemään otteluun ilman pelinrakentaja Jay Cutleria ja tukimies Lance Briggsia. Molemmat joukkueet ovat omien divisioonin kakkossijoilla, kun Bears on kerännyt kuusi ja Cowboys seitsemän voittoa 12 mahdollisesta. Bears on voittanut edellisestä viidestä kohtaamisestaan vain kaksi. Edelliskierroksella joukkue koki katastrofiksi laskettavan tappion Vikingsille. Cowboys on voittanut kolme edellisestä viidestä ottelustaan ja matkaa Chicagoon kahden ottelun voittoputkessa, kun Raiders ja Giants kaatuivat.

Ottelun kulmakivet:

Cutlerin loistaessa poissaolollaan Bearsin pelinrakentajana toimii Josh McCown. McCown on sortunut vain yhteen syötönkatkoon johtaneeseen heittoon pelaamissaan otteluissa. Kokenut QB ei luultavasti loista, muttei suuremmin petäkään. Laitahyökkääjä Alshon Jeffery pelaa upeaa kautta ja tänään Bears-hyökkäys tulee varmasti nojaamaan entistäkin enemmän Jefferyyn, sillä Dallasin heittopuolustus ei ole missään nimessä vakuuttanut. Kotijoukkueelta löytyy voimaa myös juoksupeliin, sillä Matt Forte on aina väkivahva ja vaarallinen.

Chicagolta löytyy kaksi tulokastukimiestä; Jonathan Bostic ja Khaseem Greene, joten puolustuksen avainmiehet ovat todella kokemattomia. Tämä saattaa nousta avainasemaan, sillä Cowboys-pelinrakentaja Tony Romo on pelannut viime ajat hyvin ja pystyy käyttämään kokematonta puolustusta hyväkseen. Myös laitahyökkääjä Dez Bryant pelaa vahvaa kautta. Bears-puolustus tykkää pelata aggressiivisesti ja sen linja on hyvä, joten vieraiden hyökkäyksen linjan tulee pitää säkitysyritykset aisoissa, että Romo saa työrauhan.

Arvio & pelivihje:

Molempien heikko puolustus tehnee ottelusta ennemmin runsas- kuin vähämaalisen. Dallas on ollut viime ajat vahvempi, mutta Bearsin kotietu tekee lähtökohdista ympäripyöreät. Keli saattaa tehdä oman lisänsä otteluun, sillä lumimyräkkä ei olisi mikään yllätys. Kerrointarjonnassa ei ole mitään erikoista ja fiksua pelattavaa on vaikea löytää. Jos pakko olisi jotain betsata, iskisin rahani yli 47,5 pisteestä tarjottuun kertoimeen 1,93 Nordicbet.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto:

Bears

Cowboys

12

1,95 Sportingbet William Hill

1,92 Nordicbet Betsafe Betsson

Bears -3,5

2,45 Bet365

1,47 Bet365

Yli/alle 41,5

Yli: 1,93 Nordicbet

Alle: 1,91 Unibet

Mystisen Jefu-miehen valinta parhaaksi pelikohteeksi: Yli 47,5 1,93 Nordicbet